Tro mod Strategien!

BØRSUDSIGTEN: Corydon(g), Bankregnskabernes Time (Store Bankdag), FED bestemmer retningen på markedet!

C20 indekset lukkede i går, tirsdag med et fald på 2,1 pct. (21,22 point) i indeks 982,12.

De europæiske aktiemarkeder lukkede med fald på mellem 1,0 pct. og 1,9 pct. for de tre europæiske hovedindeks (FTSE100, CAC40 og DAX30) BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede uensartet fra et fald på 0,1 pct. til en stigning på 0,4 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

De asiatiske aktiemarkeder noteres uensartet, nu til morgen, onsdag.

De toneangivne europæiske aktieindeks ses åbne fra et fald på 0,2 pct. til en stigning på 0,3 pct., når vi lægger morgenens handel med indeksfutures til grund.

Tager vi varsel af de amerikanske futures til morgen, ligger Wall Street til at åbne med fald på mellem 0,1 pct. og 0,3 pct., hvis Wall Street åbnede nu.

 

Strategi C20

BørsUdsigten’s (sekundære/mellemlange sigt) strategi for C20 / danske aktier er køb.

BørsUdsigten har genkøbt i 920 niveauet. Der hjemtages gevinst ved brud 973 niveauet (stigende trendlinie).

Timing af køb/salg på dagsniveauet, sker på baggrund af BørsUdsigten’s spekulative vurdering.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten en salgsstrategi.

BørsUdsigten har fået udløst stop loss i 997 niveauet. Der genkøbes ved brud af 1.003 niveauet. Stop loss ved brud af 970 niveauet.

Primært er BørsUdsigten’s langsigtede strategi er køb for C20. Der er hjemtaget gevinst ved brud af 793 niveauet (200 dages glidende gennemsnit).

Ovennævnte vurderinger og strategier benyttes til at vægte eksponeringen (risikostyring) af ens aktiebeholdning i relation til trenden på aktiemarkedet.

Med det nuværende signal betyder det, at toppen er taget af de spekulative (gearede) positioner.

Niveau for indeksvurdering: 982.

 

 

Dagens C20 Udsigt.

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset, vil åbne højere, nu til morgen, onsdag.

Der er store Bankdag, hvor hovedbogen skal gøres op, for første kvartal i Nordea, Jyske Bank, BankNordik, Spar Nord og Sydbank. Endvidere er GN Store Nord, Dantherm, Össur, Dantax og cBrain aktuelle med kvartalstal.

I morgen, torsdag, venter Danske Bank, DSV og Novo Nordisk.
Corydon(g) – Sagen der ikke vil dø! (Subjektiv vurdering – kan overspringes)

Hvis læserne / abonnenterne skulle have glemt det, var BørsUdsigten en meget stærk modstander af at sælge DONG til Goldmann Sachs, et par pensionskasser og medarbejderne der modtog optioner i en størrelse man ikke har set siden Henning Dyremoses tid. Københavns Telefon Aktie Selskab (KTAS) blev til TDC.

Prisen var for lav, og de medfølgende garantier, og afgivelse af indflydelse var for stor (efter BørsUdsigten’s vurdering).

Dels var den forhandlet på et tidspunkt, hvor aktierne lå lavere end på eksekveringstidspunktet, dels gik aktierne op efterfølgende, hvor beslutningen blev tromlet igennem finansudvalget.

Vi skal her huske på, at der er tale om en statsejet virksomhed, der pludselig giver medarbejderne nogle ”gratis” lottokuponer – og at man ikke er gået ind i en statslig virksomhed for at modtage optioner.

Ved at udbyde aktierne direkte på Københavns Fondsbørs, som ”folkeaktie” ville vi have fået en rigtigere pris uden de indrømmelser, herunder en garanteret minimumspris, man har givet Goldman Sachs.

Det er de samme medarbejdere, der har været med til at værdisætte virksomheden, som modtager optioner. Dermed ikke være sagt, at der er sket noget kriminelt, de har blot gjort hvad de har fået besked på.

Nu er den gal igen – som komikeren Jan Gintberg ville sige – DONG giver et overskud på 1,7 mia. DKK i første kvartal, og der har været tilbageholdt oplysninger omkring en stor engelsk virksomhed.

Argumentationen om at virksomheden manglede penge, og derfor var nødt til, at tage investeringsbanken Goldman Sachs ind, holder ikke.

Staten kunne bare skrive en check – eller stille en garanti – ligesom man gjorde ved bankpakken – og så afvente et opportunt tidspunkt til en Børsføring.

Der var ingen problemer da bankerne skulle have ”garantier” i forbindelse med bankpakkerne. Så argumentet med at det var nødvendigt a få tilført penge holdt ikke.

Læs endvidere: Lloyd Blankfein tog ”røven” på Coryden(g)  af den 11. februar i forbindelse med årsregnskabet.

DONG er en sag der ikke vil dø for finansministeren – da den (på usympatisk vis) blev tromlet igennem finansudvalget, hvor kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten gav kvalificeret modstand.

Når DONG til sin tid bliver børsnoteret – vil vi høre det som en ”succeshistorie” – og så kan man til den tid se – hvad det kostede det danske samfund, at lade de dygtige folk fra Goldman Sachs komme ind som mellemmænd.

 

 

Wall Street

Wall Street lukkede svagt positivt rundt nulstregen i går, tirsdag.

Der blev offentliggjort regnskaber, hvor Twitter skuffede stort med et kursfald på 18 pct. til følge. I den modsatde ende steg GoPro (Kameraproducent) 4,1 pct. efter en fremgang i indtjeningen på 54 pct.

UPS (United Parcel Service), som kan bruges til at måle den økonomiske udvikling, udmærkede sig ved en højere indtjening. UPS har været i stand til at hæve priserne uden at det er gået ud over indtjeningen, samtidig med at en stigende internethandel øger behovet for pakkedistribution.

Hvordan gik det så Apple?

Apple faldt med 1,6 pct. og blev ramt af ”Sell the News” – sælg på nyheden. Aktionærerne må spørge sig selv om det kan blive ved? Men indtil nu går det meget godt. Dog skal man huske sine stop loss.

Som BørsUdsigten skrev i går – Big Apple  – kan det være en advarsel om, at markedet er ved at ændre fokus, når en aktie ikke stiger ved positive regnskaber, der ligger over forventning og indeholder en opjustering af forventningerne.

På generalforsamlingen i Citi Group var der stillet forslag om at direktørerne og bestyrelsen – skal være med til at betale af egen lomme, såfremt selskabet bliver dømt på grund af ulovligheder. Det gælder Libor skandalen – og subprimekrisen.

Som det er nu er det ejerne / aktionærerne der betaler for ledelsen’s ”ulovligheder”. I teorien er det også dem, der får udbytte – men rundhåndede optionsordninger, og den ”manglende” indflydelse – gør aktionærerne til en stor grå masse. Reelt er det direktion og bestyrelse der ”kører” mange børsnoterede selskaber.

BørsUdsigten finder absolut sympati for forslaget, og vurderer at man godt kunne udvide ansvarsbegrebet.

Fokus på udmeldingen kl. 20:00 fra FED’s FOMC møde er der altid fokus på. BørsUdsigten vurderer, at FED er fanget af den stærke USD – og af den grund vil udskyde en rentestigning. Den stigende USD er hovedårsagen til, at der lægges en dæmper på regnskabsfestlighederne.

BørsUdsigten vurderer ikke at der kommer nogen ændringer i FED’s udmeldinger og renten holdes uforandret sammen med likviditetstilgangen.

Endvidere vil der være fokus på dagens BNP tal for første kvartal. Der er tale om første opgørelse – og vi skal se om den bekræfter aktiemarkedet – ved at vise opbremsning.

Dow Jones lukkede tirsdag med en stigning på 0,4 pct. (72,17 point) i indeks 18.110,14.

S&P500 steg med 0,3 pct. (5,84 point) i 2.114,76.

Nasdaq Composite lukkede med et fald på 0,1 pct. (4,82 point) i 5.055,42.

S&P500 (Markedsteknisk vurdering)

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S&P500 (2.115), ligger i fortsat i en kileformation, hvor presset kommer nedefra. Brud af 2.115-17 niveauet udløser et forkromet købesignal og et objektiv i 2.200 niveauet – BørsUdsigten’s målzone. Sekundært har vi en stigende trendlinie, der udløser salgssignal ved brud af 2.084 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten købt i 2.110 niveauet. Stop loss lægges ved brud af 2.110 niveauet. Der åbnes en shortposition ved brud af 2.084 niveauet (sekundær stigende trendlinie).

Strategi: Køb.

Sekundært har BørsUdsigten i 2.110 afdækket en shortposition fra 2.060 niveauet. Samtidig er der købt en lang position (reverse). Stop Loss ved brud af 2.084.

Strategi: Køb.

Primært (lang sigt)har BørsUdsigten en købsstrategi. Der hjemtages gevinst ved brud af 2.025 niveauet.

Strategi: Køb

De korte indikatorer bevæger sig sidelæns, og volatiliteten går stille og roligt ud af markedet.

Signalmodellerne ligger i køb, bortset fra en rød advarsel i MacD-modellen.

 

29SPCH

S&P500: Dagschart

Rente

Renten på den amerikanske 10 årige statsobligation stiger med 0,08 pct. til 2,00 pct. Den toårige rente op med 0,02 pct. i 0,56 pct., og den 30 årige stiger med 0,09 pct. til 2,70 pct.

Den tyske 10 årige Bund uforandret i 0,16 pct., og den 5 årige minus 0,12 pct.

 

 

Valuta

USD noteres kl. 06:01 i 6,803 (6,953) for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,097 (1,073). USD/JPY noteres i 118,8 (119,4). EUR/JPY noteres i 130,4 (128,2). EUR/DKK noteres til 7,462 (7,463) til morgen.

 

 

USD/DKK

Ser BørsUdsigten på dagschartet for USD/DKK (6,805), ligger vi en stærkt faldende trend.

Tertiært / spekulativt, har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 6,94 niveauet, og der blev åbnet en shortposition i 6,89 niveauet. Der afdækkes ved brud af 6,83 niveauet.

Strategi: Sælg (ændret).

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved brud af 6,94 niveauet. Der genkøbes ved brud af 6,96 niveauet. Der åbnes en shortposition ved brud af 6,80 niveauet.

Strategi: Sælg.
USD/DKK: Dagschart

29USDDKK
Guld

Guldprisen noteres til morgen, tirsdag i 1.210 (1.200) USD pr troy ounce (31.1035 g).

Ser BørsUdsigten på chartet, konsoliderer guldprisen sig ved toplinien i 1.210 niveauet. Bundlinien ligger i 1.185-83 niveauet.

Brud af 1.195 niveauet, uløser salgssignal, og brud af 1.210, udløser købesignal.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt vores position i 1.190 niveauet. Der hjemtages gevinst ved brud af 1.200 niveauet. Brud af 1.180 niveauet udløser salg (åbning af short).

Strategi: Køb.

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt vores position ved bruddet af 1.205 niveauet. Stop loss lægges ved brud af 1.180 niveauet.

Strategi: Køb.

 

Olie

Olieprisen noteres lidt højere til morgen, onsdag.

Nymex Crude, er senest noteret i 56,96 (56,24) USD pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 64,53 (64,04) USD pr. tønde.

 

 

Asien

De asiatiske aktiemarkeder noteres overvejende højere, nu til morgen, onsdag.

Nikkei225 stiger med 0,4 pct. (76 point) i indeks 20.059. Hang Seng noteres ned med 0,1 pct. (29 point) lavere i 28.414. Kina’s CSI300 stiger med 0,8 pct. (40 point) i 4.782. Sydkoreas Kospi ned med 0,2 pct. (57 point) i indeks 2,143. Australien ASX200 ned med 1,7 pct. (100 point) i 5.849.

Alle noteringer en god time før lukketid.

 

Teknisk Vurdering OMXC20

Ser BørsUdsigten på dagschartet for C20 indekset (982), konsoliderer vi os i en omvendt kileformation, hvor det sekundære pres kommer fra neden. Den sekundære trend er fortsat accelererende. Stærk modstand i 1.003 niveauet.

Tertiært / spekulativ (kort sigt) har BørsUdsigten genkøbt en position i 1.000 niveauet Stop loss blev udløst ved bruddet af 997 niveauet. Der genkøbes ved brud af 1.003 niveauet, og der åbnes en shortposition ved brud af 970 niveauet.

Der kan være mange handler når vi ligger i en konsolideringsperiode; men vi er nødt til, ”at være tro mod strategien” for at vi kan ligge rigtigt når markedet bevæger sig for alvor.

Strategi: Sælg.

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten genkøbt i 920 niveauet. Der hjemtages gevinst ved brud af 973 niveauet

Strategi: Køb

Primært har BørsUdsigten en købsstrategi. Der hjemtages gevinst ved bruddet af det 200 dages glidende gennemsnit i 793 niveauet.

Strategi: Køb

 

29C20CH
C20: Dagschart

De korte indikatorer konsoliderer sig vandret.

Signalmodellerne ligger i køb, bortset fra en større rød markering i MacD.
Analyse & Graf: Vikingen

Allan Thestrup – BørsUdsigten

allan@borsudsigten.dk

Tlf. 2258 0126 bedst mellem 10:00 og 11:00


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.