Lektion 0 – Tjen mere på aktier

Tjen mere på aktier. Aktierådets aktieskole vil give dig gode råd til at komme om bag markedet og forstå mekanismerne – vel mødt til aktieskolen.

Det giver større overskud

Mange analyser fra økonomer viser, at aktier giver et bedre afkast over længere tid end en obligation eller et indskud på en konto i banken. Dette hænger dog sammen med at risikoen normalt er højere, når man køber aktier. Derfor er det vigtigt, at man husker at sprede sin risiko.

Det kræver en strategi…

Mange tror også, at det er svært at finde vinderne på aktiemarkedet. Og det bliver det også, hvis man ikke har en strategi. Vi lægge jo en plan for så mange andre ting såsom: Ferie, fest og arbejde. Derfor er det også vigtigt at have en plan, når man bevæger sig ud på aktiemarkedet. Ellers kan det hurtigt gå hen og blive livsfarligt, og du kan ende med at tabe hele din formue.

Og viden om virksomheden

Ofte kender man en række af de børsnoterede selskaber på børsen fra medierne. Man kan også finde en masse information på selskabernes egne hjemmesider og dermed danne sig et bedre overblik. Det er som hovedregel lettere at få information omkring danske aktier, end udenlandske.