Markedet gevinder styrken

Men der er stadig stor usikkerhed om, hvordan Kina og USA skal få afsluttet den nuværende handelskonflikt. Samtidig er der uro omkring Den Persiske Golf og torsdag blev to tankere ramt af objekter, der fik dem til at gå i brand. En øget spænding i området kan løfte olieprisen yderligere.

Tirsdag var der fokus på flere af de store selskaber i det danske indeks. Novo Nordiskes konkurrent Eli Lilly har problemer med bivirkningerne i deres vigtigste produkt Tirzepatid i GLP-1-analog. Det fik Novo Nordisk-aktien til at stige med godt 6 pct. Der var ligeledes en positiv tendens i både DSV, Genmab og Vestas.

De mest shortede aktier ultimo maj var Ambu, DSV, NKT, Pandora og Bavarian Nordic. I Ambu er 9,1 pct. af aktierne shortet, hvilket betyder, at 19,5 mio. aktier er shortet og ser man på den seneste måneds omsætning, så er det omsat 35 mio. aktier mod tidligere gennemsnit, der har været i niveauet 12-16 mio. aktier. Det indikerer, at flere markedsdeltagere har fået øje på aktien som et trading instrument.

Efter den endelige fusion af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen tidligere i år ser det ud til, at det fusionerede selskab MT Højgaard har fået lidt luft under aktiekursen. Desværre for MT Højgaard har Apple valgt at droppe sine planer om et datacenter ved Aabenraa, hvilket betyder, at ordrebeholdningen faldt med 1,9 mia. for det kommende år.

Aktien fandt en bund i niveauet 50 og blev handlet op i niveauet 85, hvor den fandt modstand og ikke kunne bryde igennem, hvilket fik aktien til at falde tilbage til niveauet 65 og nu handles aktien i niveauet 75. Signalmodellerne på ugebasis er begge gået i køb. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og ser interessante ud. Momentum er i en stigende tendens. Anbefaler at man afventer brud af niveauet 80, før man tager en spekulativ position.

Carlsberg fortsætter med at stige og kommer ind på en 7. plads over de mest stigende Large-Cap aktier i år. Aktien holder fast i den stigende trendkanal, men de tre indikationsmodeller på ugebasis ser ud til at have mistet hastighed og styrke. Momentum på månedsniveauet peger fortsat opad. Nærmeste modstandsniveau er ved 1040, mens nærmeste støtteniveau er 840. Ser et større potentiale i Royal Unibrew eller Harboes Bryggeri (bemærk jeg ejer selv sidstnævnte).

Brdr. Hartmann har genvundet sin hastighed og det kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 og MACD er over 0. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 290 som en støttelinie og signalmodellerne er i køb og har været det siden januar. Nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 350, mens nærmeste støtteniveau er ved 270 og herefter i niveauet 250. Mangler man genbrugsemballage i sin portefølje eller bare en emballage-aktie, så er Brdr. Hartmann interessant på niveauet.
I den kommende uge kommer der ikke nogen regnskaber fra nordiske selskaber.

C25 – vent.

C25-indekset har etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Signalmodellerne er intakt på ugebasis, hvor Bollingerkanalen har den nedre støttelinie ved niveauet 1130 og Parabolic har sin ved 1110. De tre indikationsmodeller peger i forskellig retning. MACD er ved at etablere en topformation og det samme ser man i Momentum-modellen på ugebasis, mens RSI fortsat holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1195-1200, mens nærmeste støtteniveau er ved 1120-1125. Afvent yderligere opkøb.

DK portefølje
Alm. Brand og Demant er på salgslisten. 

Nordisk portefølje
Sælger Kinnevik.

 

Kan støtteniveauet holde ved 2750?
De seneste amerikanske nøgletal har skabt en vis usikkerhed og igen var der flere nytilmeldte ledige end ventet. Markedsdeltagerne havde ventet 219.000 og det blev 222.000.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Adobe Inc,, Red Hat Inc., Cintas Corp., The Kroger, CarMax, BlackBerrry samt Jabil.

Dow Jones Industial Average nærmer sig igen en test af modstandsniveauet 26.700, som er blevet testet 3 gange tidligere. Den stigende tendens har fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal på dagsniveauet, mens modellen fortsat er i salg på ugebasis. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 24.000.

USA er fortsat presset.

S&P 500 holder fast i niveauet 2880-2910, og på dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der divergens mellem de to signalmodeller, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic er i køb og har været det siden slutningen af januar. Der er ligeledes divergens mellem de tre indikationer, idet Momentum stiger, mens MACD fortsætter den faldende tendens og RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 50. Nærmeste støtteniveau er 2750, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2940 og herefter i nivauet 3075. Momentum på månedsniveauet ser ud til at have etableret en dobbelt bund og stiger.

Bund i Nasdaq eller hvad?

Nasdaq Composite har på dagsniveauet etableret et købssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er der divergens mellem signalmodellerne som man ser det for S&P 500. Bollingerkanalen er i salg og går først i køb ved brud af niveauet 8000, mens Parabolic-modellen er i køb og har været det siden slutningen af januar. Momentum har etableret en dobbelt bund og stiger, hvilket giver en positiv indikation for den langsigtede tendens.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan danser rundt om 21.000

På dagsniveauet er der etableret købssignal i kursgrafen, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb. På ugebasis er modellerne i salg, idet Bollingerkanalen og Parabolic er brudt igennem støttelinierne i modellen.

Bund i Nasdaq eller hvad?

Momentum har etableret en bundformation og er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste støtteniveau er ved 20.400, mens nærmeste modstandsniveau er 21.600 og herefter i niveauet 22.200.
Strategi: Afvent udviklingen.

Sverige er lidt presset.

OMX Stockholm 30 tester modstandsniveauet 1600, men er i første omgang blevet afvist og handles nu i niveauet 1585. Tilbagefaldet i maj har trukket ned i de tre indikationsmodeller. RSI er kommet under 50, hvilket indikerer, at markedet er bearish. Momentum på månedsniveauet har genvundet den stigende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700, mens nærmeste støtteniveau er ved 1500.
Strategi: Afvent udviklingen

Catena Media er tæt på at etablere et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens der er etableret købssignal på dagsniveauet i begyndelsen juni. Den stigende tendens i aktiekursen betyder, at de tre indikationsmodeller alle stiger. RSI har ramt 50, mens MACD stadig er under 0, hvilket indikerer, at man skal holde lidt igen. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 67 på ugebasis.

Hold øje med selskabet.

Momentum på månedsniveauet har tabt en smule hastighed og test nu det glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste støtteniveau er ved 54, mens nærmeste modstandsniveau er ved 65 og herefter i niveauet 75. Tager aktien med på kandidatbænken.         

Frankfurt Dax 30 holder fast i sit købssignal på dagsniveauet, mens der er divergens mellem modellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic er i køb. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 11.600-11.700, hvor det nærmeste støtteniveau også er, mens nærmeste modstandsniveau er ved 12.400 og herefter i niveauet 12.800-12.900.

DAX fortsat over 12.000

Bryder kursen igennem 12.300, så ændrer Bollingerkanalen signal. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens og RSI nærmer sig 50.
Strategi: Hold på Dax.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier
De 3 aktier er ALK-Abello, Schouw og Spar Nord Bank
ALK-Abello har taget en formidabel tur op fra 1100 i april til 1600 i juni. Stigningen har sendt RSI op i niveauet 95-96. Der er ligeledes en stigende tendens i de to modeller MACD og Momentum.

ALK – afvent udviklingen.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1200 som en støttelinie. Nærmeste modstand er ved 1800, mens nærmeste støtte er ved 1450 og herefter i niveauet 1300. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en topformation, så det anbefales, at man afventer en opsamling i aktien.

Schouw har etableret nyt købssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af maj. På ugebasis er der divergens mellem Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis, idet førstnævnte er i køb og sidstnævnte er i salg. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 510 som en modstandslinie.

Ser interessant ud.

De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI har ramt 55, men MACD er fortsat under 0. Der er en stigende tendens i Momentum på månedsniveauet. Der er ”gap” i niveauet 523- 537,5. Nærmeste modstandsniveau er ved 560, som tilbage i november var et støtteniveau i en faldende tendens, mens nærmeste støtteniveau er ved 480, som også blev testet i december og august. Anbefaler køb niveauet.

Spar Nord Bank holder fast i den stigende tendens på trods af en opbremsning i kursudviklingen. Det lange glidende gennemsnit har støtte ved niveauet 57. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er gået i salg og Parabolic fortsat er i køb. Den vandrette formation i kursen har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. RSI har ramt 30 og MACD er under 0, hvilket indikerer, at aktien har tabt pusten på den korte bane, da Momentum på månedsniveauet fortsat bevæger sig opad.

På kandidatbænken.

Nærmeste modstandsniveau er ved 61 og herefter i niveauet 70, mens nærmeste støtteniveau er ved 54. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Guldet holder fast
Guldet
holder fast i stigningen fra slutningen af maj, hvilket indikerer, at investorerne holder hånden  under råvarerne. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 og MACD er over 0, hvilket bekræfter den positive tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1360 og herefter i niveauet 1400-1420.

Guldet stiger på udviklingen i Golfen.

SEK/DKK: Holder fast i den stigende tendens, men der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, og det indikerer, at på den korte bane kan det blive svært at bryde 71,5.

Metalmarkedet: ser en begyndende bedring i blandt andet bly og tin, mens de andre råvarer står lidt stille.

Landbrugsmarkedet: Der er kommet nyt købssignal i kaffe, sukker og sojabønner. Træfuturen har også etablereret en stigning, så hold øje med de svenske skovselskaber.

Stabil oliepris.

Brent Spot taber yderligere Momentum i denne uge, da de amerikanske lagre er fyldt, hvilket indikerer, at der er olie nok i øjeblikket. Spørgsmålet er, om OPCE vil sænke produktionen, så man kan få prisen op i den kommende tid. Momentum har etableret en dobbelt bund, hvilket indikerer, at prisen skal op på langt sigt.

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , ,

Kommentarer er lukket.