Men der er stadig stor usikkerhed om, hvordan Kina og USA skal få afsluttet den nuværende handelskonflikt. Samtidig er der uro omkring Den Persiske Golf og torsdag blev to tankere ramt af objekter, der fik dem til at gå i brand. En øget spænding i området kan løfte olieprisen yderligere.
Tirsdag var der fokus på flere af de store selskaber i det danske indeks. Novo Nordiskes konkurrent Eli Lilly har problemer med bivirkningerne i deres vigtigste produkt Tirzepatid i GLP-1-analog. Det fik Novo Nordisk-aktien til at stige med godt 6 pct. Der var ligeledes en positiv tendens i både DSV, Genmab og Vestas.
De mest shortede aktier ultimo maj var Ambu, DSV, NKT, Pandora og Bavarian Nordic. I Ambu er 9,1 pct. af aktierne shortet, hvilket betyder, at 19,5 mio. aktier er shortet og ser man på den seneste måneds omsætning, så er det omsat 35 mio. aktier mod tidligere gennemsnit, der har været i niveauet 12-16 mio. aktier. Det indikerer, at flere markedsdeltagere har fået øje på aktien som et trading instrument.
Efter den endelige fusion af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen tidligere i år ser det ud til, at det fusionerede selskab MT Højgaard har fået lidt luft under aktiekursen. Desværre for MT Højgaard har Apple valgt at droppe sine planer om et datacenter ved Aabenraa, hvilket betyder, at ordrebeholdningen faldt med 1,9 mia. for det kommende år.
Aktien fandt en bund i niveauet 50 og blev handlet op i niveauet 85, hvor den fandt modstand og ikke kunne bryde igennem, hvilket fik aktien til at falde tilbage til niveauet 65 og nu handles aktien i niveauet 75. Signalmodellerne på ugebasis er begge gået i køb. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og ser interessante ud. Momentum er i en stigende tendens. Anbefaler at man afventer brud af niveauet 80, før man tager en spekulativ position.
Carlsberg fortsætter med at stige og kommer ind på en 7. plads over de mest stigende Large-Cap aktier i år. Aktien holder fast i den stigende trendkanal, men de tre indikationsmodeller på ugebasis ser ud til at have mistet hastighed og styrke. Momentum på månedsniveauet peger fortsat opad. Nærmeste modstandsniveau er ved 1040, mens nærmeste støtteniveau er 840. Ser et større potentiale i Royal Unibrew eller Harboes Bryggeri (bemærk jeg ejer selv sidstnævnte).
Brdr. Hartmann har genvundet sin hastighed og det kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 og MACD er over 0. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 290 som en støttelinie og signalmodellerne er i køb og har været det siden januar. Nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 350, mens nærmeste støtteniveau er ved 270 og herefter i niveauet 250. Mangler man genbrugsemballage i sin portefølje eller bare en emballage-aktie, så er Brdr. Hartmann interessant på niveauet.
I den kommende uge kommer der ikke nogen regnskaber fra nordiske selskaber.
C25-indekset har etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Signalmodellerne er intakt på ugebasis, hvor Bollingerkanalen har den nedre støttelinie ved niveauet 1130 og Parabolic har sin ved 1110. De tre indikationsmodeller peger i forskellig retning. MACD er ved at etablere en topformation og det samme ser man i Momentum-modellen på ugebasis, mens RSI fortsat holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 1195-1200, mens nærmeste støtteniveau er ved 1120-1125. Afvent yderligere opkøb.