Holder niveauet 990?

Lundbeck-aktien tabte pusten mandag eftermiddag og aktien handles nu i niveauet omkring 310. Dermed har Lundbeck-aktien tabt over 20 pct. siden toppen i september, hvor aktien blev handlet i 410. Faldet i Lundbeck-aktien trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er nede i 30 og MACD har ramt -30, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Matas er brudt ud af bundformationen omkring 70-75 og er torsdag handlet op i 77. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, hvilket har givet et positiv indikation. Men på ugebasis er signalmodellerne fortsat i salg, mens indikationsmodellerne har etableret en bundformation i både Momentum, MACD og RSI på ugebasis. Der er fortsat 3 ”gaps” i kursgrafen og nærmeste er i niveauet 85-95 og er fra oktober. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og ser interessant ud. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

Rockwool meddelte i sidste uge, at man vil opføre en fabrik i Rumænien. Teknisk har aktien konsolideret sig i niveauet 1650-1750 siden begyndelsen af september. Konsolideringen har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis og Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en støttelinie. Bryder kursen igennem 1750, ændres signalet til køb af aktien med kursmål omkring 2000-2050.

Chr. Hansens hollandske chef Cees de Jong ønsker at forlade firmaet for at hellige sig arbejdet med bestyrelsesarbejdet og det fik aktien til at falde med over 4 pct. Faldet i Chr. Hansen har fået Bollingerkanalen til at etablere et salgssignal og de glidende gennemsnit er blevet brudt på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat købssignal og en positiv tendens. Indikationsmodellerne er faldet tilbage og alle har etableret en topformation. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en topformation. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Columbus meddelte torsdag, at man afgiver købstilbud på 100 pct. af aktierne i iStone. Meddelelsen fik aktien til at stige med 6,1 pct. og er nu handlet op over kurs 14.  Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er kommet over nul og RSI har ramt 68 på ugebasis. Signalmodellerne er gået i køb og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og med dagens stigning er den faldende tendens blevet brudt.

De aktier med mest Momentum i midcap-indekset er Alm. Brand, IC Group og Bang & Olufsen. IC Group er fortsat ved at undersøge, om et eller flere mærker skal sælges fra virksomheden, hvilket har fået aktien til at stige, da flere markedsdeltagere håber på et ekstraordinært stort udbytte ved et frasalg.

I denne uge er der regnskab fra Flügger på tirsdag. Teknisk er Flügger-aktien faldet tilbage og aktien handles nu i niveauet 340. Faldet i aktien har trukket ned i de tre indikationsmodeller. MACD toppede i maj og Momentum toppede i april og har været i en faldende tendens. Man bør afvente udviklingen i Flügger-aktien.

 

Signal ændring i C20.

C20-indekset ser ud til at have fundet støtte i niveauet 990-1000, men der er fortsat salg i signalmodellerne på dags- og ugeniveauet. Bollingerkanalen går i køb ved brud af niveauet 1005. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at man skal være forsigtig med sine investeringer i danske aktier.

Nærmeste støtte er ved 990 og herefter i niveauet omkring 970. Nærmeste modstandsniveau er ved 1040-1050 og herefter i niveauet 1100. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og der bliver etableret et ”Death Cross” i løbet af 1-2 uger, hvis tendensen fortsætter.

 

DK Portefølje
Køber Ørsted til porteføljen og faldet i Novozymes onsdag giver en god mulighed for at samle op i aktien.

 

Nordisk portefølje
Tager Schibsted med i porteføljen. Mens jeg sælger GN Store Nord på mandag da aktien er brudt igennem støtteniveauet. Hæver stop-loss på Yara.

Nye all time highs i USA

De amerikanske indeks fortsætter den stigende tendens, men er det tid til at lægge om fra de såkaldte Faang-aktier: Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google til detailhandles aktier og aktier med fokus på det amerikanske hjemmemarked som restauranter, autoværksted og byggeri.

Torsdagens amerikanske nøgletal viser blandt andet, at kerneinflationen stiger lidt mere end markedsforventningerne.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Dollar General, Brown-Forman Cor., AutoZone Inc., Dell Technologies, The Cooper, Lululemon Athletica, Vail Resorts samt Veeva Systems og Toll Brothers.

Dow Jones Industrial Average holder fast i den stigende trendkanal og har ramt niveauet 24.240. Den positive tendens holder i Momentum og RSI på ugebasis, hvilket bekræfter den stærke tendens i indekset. RSI har ramt niveauet omkring 90. Nærmeste støtteniveau er ved 23.600, men næste modstandsniveau er ved 24.500. Omsætningen er fortsat høj, hvilket indikerer, at der stadig er god efterspørgsel efter aktierne.

Dow Jones i positive trend.

S&P 500 holder ligeledes fast i den stigende tendens og har testet niveauet 2660 her til aften. Næste modstandsniveau er ved 2700, og der er støtte i niveauet 2600. Indekset har nu været i en positiv trend siden november 2016. Omsætningen i indekset er fortsat højt, hvilket viser, at der fortsat er interesse.

Tid til korrektion i Nasdaq.

Nasdaq Composite er i en fortsat optrend, men der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum er faldende på ugebasis efter der er blevet etableret en topformation i slutningen af oktober på ugebasis. Overordnet er RSI i en fortsat stigende trendkanal og er modellen er omkring 80-83 på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er omkring 6700, og der er en række mindre ”gap” i grafen, hvilket indikerer, at indekset skal lidt tilbage for at lukke hulerne. Omsætningen har været lidt aftagende den seneste tid.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Nye stigninger i Japan
Det japanske marked finder igen styrke og banker på 23.000. På ugebasis er de tre indikationsmodeller ved at etablere en topformation, så man skal afvente udviklingen og rykke lidt tættere på salgsknappen. Signalmodellerne er i køb på ugebasis, men et brud af niveauet 12.500-12.700 vil ændre signalet i modellerne fra køb til salg. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Kan Nikkei bryde igennem modstandsniveauet 23.000.

Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 22.400.
Strategi: Hold på japanske aktier.

S30 er brudt igennem 1620 og det har givet et salgssignal på ugebasis.

OMX Stockholm 30 er fredag brudt igennem niveauet 1620. Der er etableret topformation i de 3 indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 50 og der er etableret en topformation i MACD og Momentum på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt og Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis, hvis det svenske marked lukker under 1620. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, så man skal afvente udviklingen.
Strategi: Hold på de svenske aktier.

Bryder Hoist igennem modstandsniveauet 90 ser det interessant.

Hoist Finance har stået stille kursmæssigt de seneste to år, hvor aktiekursen kun har bevæget sig vandret i niveauet 75-90, hvilket har givet små bølger i kursgrafen og skiftende signaler i signalmodellerne. De tre indikationsmodeller har netop etableret en bundformation og er i stigende trend. Signalmodellerne er også gået i køb på ugebasis og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i de glidende gennemsnit på ugebasis. Aktien tages med på kandidatbænken. 

DAX er fortsat i køb på ugebasis.

Frankfurt Dax 30 er brudt igennem støtteniveauet 13.000 og nærmeste støtteniveau er ved 12.600. Den overordnede tendens er fortsat i en stigende tendens og signalmodellerne er fortsat i plus på ugebasis. Signalmodellernes nedre støttelinie er i niveauet 12.500 for Parabolic og i niveauet 12.800 for Bollingerkanalen. RSI har ramt 60 og er i en faldende tendens og den samme tendens ses i de øvrige indikationsmodeller. Det lange glidende gennemsnit er i niveauet 12.600 som en støttelinie.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

NNIT: Er bunden fundet?
Regnskabet fra 3. kvartal viste en samlet omsætning på 675,6 mio. kr. mod 674,5 mio. kr. året før. Men resultat af driften ramte 30,5 mio. kr. mod 69,7 mio. kr. året før. Det fik indtjeningsmargin til at falde fra 10,3 pct. til 4,5 pct.

NNIT arbejder med fire forretningsområder: Life Sciences, Enterprise, Public samt Finance. Største kunde i Life Sciences er fortsat Novo Nordisk Gruppen, der står for 75 pct. af omsætningen.
Enterprise-forretningen dækker blandt andet tilgang af Pandora og Widex. Endvidere har købet af SCALES givet tilgang af nye kunder.
Public-benet er faldet tilbage med 17,9 pct. i omsætningen fra 281 mio. kr. til 231 mio. kr.
Finance-forretningen har vist en stigning på godt 8 pct. og omsætningen er gået fra 172,9 mio. kr. til 186,7 mio. kr. i det seneste kvartalsregnskab.
Ordrebeholdningen for 4. kvartal 2017 viser en værdi på 2,750 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 3,3 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Holder 165 i NNIT ser det interessant ud.

Teknisk har NNIT været i en faldende tendens den seneste måned, hvor aktien er gået fra 190 til niveauet 165-170. De sidste 4 dage har der været en mindre positiv tendens i aktien, og det har givet et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.
På ugebasis er signalmodellerne i salg og de to glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 180 og i niveauet 190. Der er ved at være en bundformation i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt niveauet 30 og MACD har ramt -3, så man skal fortsat afvente udviklingen.
Momentum på månedsniveauet har ikke etablerede en bundformation så aktien er taget med på kandidatbænken. 

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Lundbeck, Harboes Bryggeri og Egetæpper.

Lundbeck har tabt over 20 pct. siden toppene. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens, og det indikerer, at man skal afvente udviklingen. Der er mulighed for en rebound, idet der er 3 ”gaps” i grafen. Det første gap er i niveauet 334,3-338,3 og herefter er der gap i niveauet 375,80-376,80 og begge er fra november. De glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” og signalmodellerne er i salg på ugebasis.

Lundbeck har to “gaps” på dagsniv.

Samler man op på det nuværende niveau, er det kun den spekulative investor, som skal være med, ellers skal man afvente et brud af niveauet 340.

Harboes Bryggeri fortsætter den faldende tendens og aktien har nu ramt niveauet 105-108 mod toppen tilbage i august 2016 i niveauet 150-155. Der er divergens mellem indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og Momentum er i en stigende tendens, mens der er en faldende tendens i RSI på ugebasis. Der er salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic, og det har stået på siden årsskiftet.

Harboes er ligeledes i en faldende tendens. Men aktien tages på kandidatbænken.

De glidende gennemsnit etablerede et ”Death Cross” i marts. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 115 som en modstandslinie og det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 110 som et modstandsniveau. Momentum på månedsniveauer er ved at etablere en bundformation, hvilket indikerer, at en rebound muligvis er på vej og man bør derfor tage aktien med på kandidatbænken.

Harboes er ligeledes i en faldende tendens. Men aktien tages på kandidatbænken.

Egetæpper er i en faldende tendens og det har stået på siden august, hvor aktien blev handlet i 290-300 mod dagens kurs i niveauet 245-250. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den faldende tendens, mens RSI har etableret en bundformation. Signalmodellen Bollinger er i salg på ugebasis og kursen skal igennem 270, før der sker en ændring i signalet. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Guldet står stille  

Guldet står fortsat stille og kan ikke komme over 1300. Der er etableret en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, så man skal afvente køb af guldkontrakter eller guldmineselskaber.

EUR/USD fortsætter den stigende tendens, men har svært ved at bryde igennem modstandsniveauet 1,19-1,195. Nærmest støtteniveau er ved 1,175 og herefter i niveauet 1,16. Momentum er ved at etablere en topformation i september og har været i en faldende tendens, hvilket indikerer, at krydset er ved at etablere en topformation.

SEK/DKK er fortsat i en faldende tendens, men niveauet 74,5 er blevet testet to gange og har bestået prøven. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet, idet modellen har etableret en bundformation. Et brud af niveauet 75,5 kan sende kursen på den svenske krone op i 76,5 og herefter i niveauet 77,5.

Metalvaremarkedet er fortsat i en uensartet tendens, idet tin, bly og kobber bevæger sig vandret, mens der er en faldende tendens i aluminium, nikkel og zink.

Landbrugsmarkedet er ligeledes uensartet, idet der er en positiv tendens i sukker, orangejuice og bomuld, mens der er en vandret formation i niveauet palmeolie og hvede (EU), mens der er en faldende tendens i kakao, majs samt mælkepriserne.

Olien test modstandsniveauet 65.

Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet omkring 62-64. OPEC har forlænget deres produktionsbegrænsning til slutningen af 2018. Der er fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsbasis og næste modstandsniveau er ved 68-70 niveauet, som blev testet i foråret 2015.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.