Gode nøgletal gør investorer nervøse

Fortsat købssignal i C25.

Sidste uges amerikanske jobrapport var væsentligt bedre end hvad markedsdeltagerne havde forestillet sig  og markedsdeltagerne havde sat næsen op efter en eller flere rentesænkninger, men med disse tal er der sat spørgsmålstegn ved det, hvilket har fået aktiemarkedet til at bremse op.

Mandag aften måtte Danske Bank meddele markedet, at man måtte nedjustere forventningerne og trods fald så holder Danske Bank-aktien sig over kurs 100. Signalmodellerne er i en faldende tendens og modellerne er alle i salg på ugebasis. De tre indikationsmodeller forsøger at etablere en bundformation. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation. Afvent udviklingen.

SAS har haft en positiv tendens den seneste uge. Det betyder, at der er etableret købssignal  på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og nærmeste modstandsniveau er ved kurs 10 og herefter i niveauet 12, mens nærmeste støtteniveau er ved 8,5.
På ugebasis er alle signalmodeller i salg, men det korte glidende er blevet brudt nedefra, mens det lange  glidende gennemsnit ligger i niveauet 12,7. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, men man skal afvente udviklingen.

Sanistål er igen tilbage i niveauet 62-64, hvor aktien også blev handlet i efteråret 2018. Aktien toppede i marts i niveauet 72-74. Den faldende tendens i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er under 0 og RSI har ramt 45. Momentum er i en stigende trendkanal. Nærmeste modstandsniveau er ved 74 og nærmeste støtteniveau er ved 58. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Torsdag var Bang & Olufsen aktuel med deres årsregnskab. Omsætningen blev på 2.8 mia. kr. mod 3,2 mia. kr. året før. Resultat før skat blev på 33 mio. kr. mod 117 mio. kr. sidste år. Aktien er i år faldet med godt 47 pct, men torsdag begyndte udlandet, hvilket fik blandt andet Nordnet med. Det betød, at aktien steg med 5,7 pct. Trods dagens stigning er der fortsat salgssignal på dags- og ugebasis. De tre indikationsmodeller er alle stigende på ugebasis, men de glidende gennemsnit er endnu ikke brudt og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 65. Anbefaler at man afventer udviklingen.

D/S Norden har etableret nye købssignaler på ugebasis og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Aktien tester det seneste modstandsniveau ved 108 og et brud heraf kan sende aktien op i niveauet 116-120.

I den kommende uge kommer der regnskab fra Danske Bank og Topdanmark om torsdagen. Fra Sverige kommer der en række selskaber som Atlas Copco, BillerudKorsnäs, Ericsson, Getinge, Investor, Sandvik og Swedish Orphan Biovitrum samt Volvo.

Fortsat købssignal i C25.

25-indekset holder fast i den stigende tendens og har ramt niveauet 1145 og dermed er der etableret en svagt stigende trendkanal i indekset. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og det bekræftes af den positive tendens i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis, der begge er gået i køb. Nærmeste støtteniveau er ved 1080-1100, som blev testet i  begyndelsen af juni og nærmeste modstandsniveau er ved 1160, som var toppen i juli og herefter i niveauet 1190. Anbefaler at man bruge eventuelle positive meddelelser fra selskaberne til at købe ind.

 

DK portefølje
Hæver målkursen og stop-loss på Ørsted og hæver stop-loss på Coloplast. Bemærk at Trends holder ferie de næste 3 uger. Uge 29,30 og 31. Er tilbage med en opdatering den 6/8 – god ferie

Nordisk portefølje
Tager Catena Media med i porteføljen. CLX er sat på salgslisten.

 

Så starter regnskabssæsonen
Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at antallet af nytilmeldt ledige var lavere end forventet. Markedet havde forventet 221.000 og det blev 209.000.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Bank Of America, UnitedHealth Group, Wells Fargo, Netflix, Citigroup, Abbott Laboratories samt Honeywell International.

Dow Jones Industial Average ramte indekset 27.800 og holder dermed fast i den stigende tendens med en ny all time high. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit er kommet op i niveauet 26.000. Nærmeste modstandsniveau er 28.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 25.000. Signalmodellerne er alle i køb på ugebasis.

Kan det fortsætte?

S&P 500 har ramt niveauet 3000 for første gang i indeksets historie. Der er købssignal på både dags- og ugeniveauet i de fleste modeller. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2860 på ugebasis som en støttelinie, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2900. RSI har ramt 55 og MACD er over 0. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at markedet har brug for en pause i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 3100 og herefter i niveauet 3175, mens nærmeste støtteniveau er ved 2900 og herefter i niveauet 2800.

Stærk udvikling.

Nasdaq Composite har ramt niveauet 8200 og der er ligeledes etableret købssignal i flere signalmodeller på både dags- og ugeniveauet. På dagsniveauet har Momentum tabt pusten en smule, mens der stadig er en positiv tendens på ugebasis. RSI har ramt 65, så der er fortsat et potentiale i aktien. Næste modstandsniveau er ved 8300 og der er støtte i niveauet 7900 og herefter i niveauet 7800,
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan – det står stille
Det japanske marked fortsætter den vandrette formation set over de sidste 6 måneder, mens der de sidste par uger har der været en stigende tendens, hvilket har trukket op i de tre indikationsmodeller. MACD er under 0 og RSI er under 50.  Der er etableret købssignaler på både dags- og ugeniveauet.

Japan mangler stadig Momentum.

Nærmeste modstandsniveau er ved 22.200 og herefter i niveauet 22.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 21.200 og herefter i niveauet 20.400.
Strategi: Man skal fortsat afvente udviklingen.

OMX Stockholm 30 har tabt pusten på dagsniveauet og nu handles indekset i niveauet 1620. Tilbagefaldet betyder, at der er etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket giver et lidt negativt billede af det svenske marked på den korte bane.
På ugebasis holder købssignalerne stadig og kursen skal under 1560 .Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en støttelinie.

Pause i S30.

De tre indikationsmodeller på ugebasis er alle vendt rundt og stiger. MACD har netop passeret 0, mens RSI stadig er under 50, hvilket indikerer, at indekset er oversolgt. Momentum er stigende både på uge- og månedsniveauet.
Strategi: Afvent udviklingen.

Catena Media har etableret en bundformation, hvilket har givet købssignalerne til i en række modeller. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af juni og Bollingerkanalen er gået i køb. På ugebasis er der gået køb i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der er endnu ikke etableret et ”Golden Cross”.

Ser en rebound i aktien.

De tre indikationsmodeller er alle stigende. MACD er over 0 og RSI har ramt 70. Nærmeste støtteniveau er 55, mens nærmeste modstandsniveau er 70, som har været en bundformation i oktober 2017 og 2018. Køber aktien til porteføljen.

Frankfurt Dax 30 holder fast i den stigende tendens, men har haft svært ved at bryde igennem 12.600. Indekset har været en tur i niveauet 12.400, hvor indekset gerne skulle tage en rebound fra. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.000.

Indekset holder fast i den stigende tendens.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis.  RSI er faldende og har ramt niveauet 58, mens MACD og Momentum fortsat stiger. Momentum på månedsniveauet holder fast i den stigende tendens. Næste modstandsniveau er ved 13.000, mens nærmeste støtteniveau er 12.000.
Strategi: Køb på Dax-indekset.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er Topdanmark, Parken og Matas.
Topdanmark har været i den stigende tendens siden september efter en mindre korrektion fra maj til september 2018, hvorefter aktien er fortsat i den stigende tendens og nu handles aktien i niveauet 370-380. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 345 som en støttelinie, mens Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 360.

Stærk udvikling i Topdanmark.

Momentum på månedsniveauet stiger, hvilket bekræfter det positive billede af forsikringsaktierne. Nærmeste modstandsniveau er 400 og herefter i niveauet 420, mens nærmeste støtteniveau er ved 360 og herefter i niveauet 345. Foretrækker stadig Alm. Brand frem for Topdanmark i porteføljen.

Parken holder fast i den stigende tendens og handles nu i niveauet 120, men skal til 2010 for at finde aktien i den kurs. ”Normalt” har det været sådan, at aktien er steget sidst på fodboldssæsonen, mens kursudviklingen har været svag ved sæsonstart. Signalmodellerne er alle i køb på ugebasis og der har været købssignal siden december. MACD er over 0 og RSI har ramt 65 efter en test af niveauet 70. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er faldende, mens de to andre modeller er stigende.

Ny udvikling i Parken.

Nærmeste modstandsniveau er 130, mens nærmeste støtteniveau er ved 105. Aktien ligger i køb, men jeg tager den ikke med i porteføljen.   

Matas tester modstandsniveauet 74, men savner lidt Momentum. Selskabet kommer med regnskabfor 1. kvartal den 20/8. Aktien hoppede op i niveauet 70-74 og bevæger sig vandret i det niveau, hvilket gør, at Bollingerkanalen skifter mellem køb og salg på dagsniveauet. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic, mens de glidende gennemsnit netop har etableret et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70 og MACD er over 0.

Ser interessant ud på ugebasis.

Momentum månedsniveauet etablerede en topformation i foråret og er siden faldet tilbage. Nærmeste støtteniveau er ved 70 og herefter i niveauet 64, mens nærmeste modstandsniveau er ved 80 og herefter i niveauet 90. Aktien ser interessant ud på niveauet. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Guldet taber Momentum
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1380-1420. Bryder kursen igennem 1380, så er nærmeste støtteniveau ved 1340, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1450 og så i niveauet 1550.

Pause i den stigende tendens.

SEK/DKK: kæmper sig opad mod strømmen og handles igen tæt på niveauet 71 efter et mindre tilbagefald i denne uge. Det lange glidende gennemsnit er tæt på at blive brudt nedefra og de første signalmodeller er gået i køb. Den svenske krone ser stærk ud.

EUR/USD: Krydset hopper op og ned i niveauet 1,12-1,14. På dagsniveauet er der netop etableret en dobbelt bund i krydset, så der er lagt op til endnu en test af 1,14.

Metalmarkedet: Der er kommet købssignal i aluminium efter at have konsolideret sig i en kort periode. Kobber bevæger sig fortsat vandret. Der mangler fortsat Momentum i tin og zink.

Landbrugsmarkedet: Positiv udvikling i kaffeprisen,  mens der fortsat er en konsolidering i niveauet i  sojabønner, majs og hvede.

Brent Spot fortsætter den stigende tendens grundet spændingerne i Golfen. De tre indikationsmodeller har alle etableret bundformation og stiger. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 72, mens nærmeste støtteniveau er ved 62.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.