Extra Sommerudgave – Dommedagsprofeter!

BørsUdsigten: Ny Regnskabssæsson! Undskyldning til at Sælge! Danske Marked Udenfor Kategori!  

 

Wall Street lukkede fredag, med stigninger på mellem 0,5 pct. og 0,9 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

Asien noteres nogenlunde uforandret rundt nulstregen fra en stigning på 0,4 pct. til fald på 0,5 pct. til morgen, mandag.

De europæiske aktier lukkede fra et fald på 0,1 pct. til en stigning på 0,4 pct. for de 3 indeks (CAC, DAX og FTSE) som BørsUdsigten følger.

Når vi lægger morgenens handel med de europæiske indeksfutures til grund, ses en positiv åbning med stigninger på mellem 0,1 og 0,4 pct.

Wall Street ses åbne med stigninger på mellem 0,0 pct. og 0,2 pct. når vil lægger handelen med indeksfutures til grund.

C20 indekset ses åbne lidt lavere nu til morgen, mandag.

 

BørsUdsigten vil udkomme 1 gang om ugen mandag den 15. juli, mandag den 22. juli, og mandag den 29. juli, for at følge op på udviklingen. Sker der en ekstraordinær begivenhed følger vi naturligvis også op (;-D)

 

I dag er det 12 år siden at BørsUdsigten fik første indikation på at en krise var på vej (Den der senere blev kaldt Subprimekrisen), og efterfølgende økonomiske krise.

De skete da 2 obligationsfonde fra det hedengangne Bear Stearns gik nedenom og hjem (konkurs). Det skete den 15. juli 2007, og BørsUdsigten havde følgende overskrift Grus i Pengemaskinen.

Årsagen til crashet mener BørsUdsigten fortsat er Larry Summer og præsident Bill Clinton’s skyld – idet de i 1999 ophævede Franklin D Roosevelts New Deal (Glass – Steagal loven). Det betød, at adskillelsen mellem detail og investeringsbanker blev ophævet. Der blev givet adgang til uhæmmet långivning gennem realkreditinstitutterne (Fredie Mac og Fannie Mae – og en række private som Countrywide etc.). De to førstnævnte blev tredoblet på 6 år.).

Ledelsernes Optionsordninger – satte heller ikke nogen begrænsninger – og de var hæmningsløse.

Ingen er blevet stillet til ansvar for subprimekrisen, der udvikledes sig til den største økonomiske krise efterfølgende!

 

Regnskabssæson Q2 – 2019

Amerikanske Regnskaber i ugens løb:

Citigroup i dag, mandag – første indikation på bankregnskaber.

Tirsdag: Wells Fargo, Goldman Sachs, J.P Morgan  United Airlines, Johnson & Johnson (J&J/Omsætninstal for Darzalex) og intenetbokeren Charles Schwab

Onsdag: Bank og America, US Bankcorp, Abbott Labs, IBM, Alcoa, United Rentals, eBay, og ikke mindst Netflix

Torsdag: Morgan Stanley, BB&T, Microsoft, Novartis (indikation på Novo regnskab, Union Pacific, Blckstone, Sun Trust, Honeywell, Danaher (danske Radiometer), og ETrade.

Fredag: American Express, Blackrock, State Street (bank) Autoliv, Schlumberger (olieefterforskning stigende?)

Danske Regnskaber i ugens løb:

I Danmark offentliggøres torsdag regnskaber fra Danske Bank, finske Nordea og Topdanmark (giver en indikation på regnskabet fra Alm. Brand)

 

S&P500 Strategi og Vurdering

S&P500 lukkede fredag med en stigning på 0,5 pct. (13,86 point) i indeks 3.013,77.

Siden sidst nåede S&P500, som forventet i sidste udgave af BørsUdsigten 3.ooo niveauet, og der er tale om et bekræftet brud. Alt indikerer yderligere stigninger .

Præsident Donald Trump er fortsat meget selvmodsigende i sine udtalelser – der slet ikke hænger økonomisk sammen. Han argumenterer for lavere rente, samtidig med at han udtaler at det går fantastisk med den amerikanske økonomi.

Hvis det var tilfældet – at det gik godt med den amerikanske økonomi – hvorfor skulle man så sætte renten ned?

Næste større pengepolitiske begivenhed er Fed’s pengepolitiske FOMC rentemøde den 30. og 31. juli.

BørsUdsigten vurderer, at vi skal have en stor Undskyldning til at Sælge, før vi får en større korrektion.

For øjeblikket lukkes der penge til 1 pct. på 100 år – hvilket indikerer, at der er pengerigelighed!

Skal man sammenligne med aktier svarer det til en p/e på 100!!

Derfor skal man ikke lytte til dommedagsprofeterne, der for øjeblikket står i kø for at fortælle at en større korrektion er på vej.

Se på chartene!

Ser BørsUdsigten på chartet for S&P500 (3.014), er der tale om en Ø formation.

S&P500 noteres i ny “All Time High”, efter bruddet af 2.947 niveauet.

BørsUdsigten vurdererede før ferien, at der nu er magnet i det langsigtede mål – om en test af 3.000 niveauet (Vi mangler kun 4,18 point, så mon ikke niveauet skal testes).

  • Og det blev det!

Vær opmærksom på, at der dannet to gaps mellem 2.943 niveauet og 2.953 niveauet og 2.979 niveauet og 2.987 niveauet. Gaps har det med at blive lukket selv om der tidligere i den igangværende optrend har været et enkelt, der heller ikke er lukket.

BørsUdsigten noterer, at der nu er tale om en midlertidig bekræftet bundformation i form af en invers SHS-formation efter bruddet af 2.947 niveauet.

BørsUdsigten udstikker et kursmål i 3.150 niveauet.

BørsUdsigten vurderer, at der er tale om en ren optrend – hvilket vil sige “Buy the Dips

Tertiær/Spekulativt har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 2.927 niveauet. Take profit ved brud af 2.987 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved brud af 2.810 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 2.965 niveauet. Strategi: Køb

BørsUdsigten har fortsat All In, og et kortsigtet købesignal i USD vil give en lille “Perfect Bull”

 

S&P500: Dagschart

 

OMXC20 Strategi og Vurdering

C20 indekset lukkede fredag med et fald på 1,4 pct. (14,17 point) i 993,22.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for C20, er der tale om en bekræftet tertiær nedtrend, og den midlertidige bundfomation annulleret – hvilket i sig selv er et særkt salgssignal.

BørsUdsigten noterer at der var tale omNY ATH (Alle Tiders Højeste), og en invers SHS formation blev bekræftet ved bruddet af 1.033 niveauet. Normalt er der tale om et meget stærkt købesignal! Et “falsk” signal er et meget stærkt modstarettet trend. Nu er meget det vigtigt, at bundlinien i 970 niveauet ikke kommer i spil. Brud af dette niveau er et EXIT signal i danske aktier.

Havde den inverse formationen stået (og det er muligt endnu sålænge 970 niveauet ikke er brudt) vil et brud af 937 niveauet indikere fortsættelse af den midlertidige bund, med et potentiale op til 1.100 niveauet.

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1.026 niveauet. Genkøb ved brud af 1.007 niveauet. Strategi: Sælg. (ændret)

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten fået udløst stop loss (solgt) en lang position ved bruddet af 996 niveauet (købt i 1.026 niveauet). Genkøb ved brud af 1.037 niveauet. Strategi: Sælg. (ændret)

 

C20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi og Vurdering.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S30 – plus 0,7 pct. (12 point) i indeks 1.626 – er der tale om en kopformation (positiv fortsættelse). Spekulativt udsendte vores canleligtht et vendesignal, hvilket indikerer en test af  1.653 niveauet. Et brud af 1.653 niveauet vil en bekræfte bundformationen i den første inverse shs formation / V-formation. Brud af 1.693 niveauet vil sætte et objektiv på 1.900 niveauet, og hvorfor ikke 2.000 niveauet?

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved brud af 1.641 niveauet (købt i 1.612 niveauet). Genkøb ved brud af 1.627 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært har BørsUdsigten udløst stop loss (solgt) en lang position ved bruddet af 1,627 niveauet (købt i 1.630 niveauet). Genkøb ved brud af 1.653 niveauet. Strategi: Sælg.

 

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi og Vurdering

Ser BørsUdsigten dagschartet på DAX30 – Opdateres næste mandag

 

 

 

 

USD/DKK – Strategi og Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for valutakrydset til morgen (6,623), er der tale om en sekundær og en tertiær nedtrend.

BørsUdsigten vurderer, at vi ser en topformation i USD i form af en dobbelt top. Det indikerer, at vi kan se frem til en større nedtur i USD! Det indikerer, at valutamarkedet er ved at indregne en større rentesænkning fra Fed.

BørsUdsigten vurderer, at en rentesænkning fra Fed ultimo juli (30/31.), vil svække USD yderligere.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 6,65 niveauet. (købt i 6,61 niveauet). Genkøb ved brud af 6,635 niveauet. Strategi: Køb 

Sekundært har BørsUdsigten solgt en lang position ved bruddet af 6,64 niveauet (købt i 6,64 niveauet). Genkøb ved brud af 6,66 niveauet. Strategi: Sælg 

 

USD/DKK: Dagschart

 

UK Brent Spot

Olieindustrien lukker ned i Mexico Golfen på grund af den tropiske storm Barry. Hvor lang tid det tager at genoprette skader, kan variere, og det kan betyde stigende oliepriser.

Når BørsUdsigten ser på oliechartet for Brent (66,6) er der tale om een positiv sekundær/tertiær trend, og et lille “flag”.

BørsUdsigten har et mål på prisen for UK Brent på 70 USD indenfor de næste 7. dage.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 64,5 niveauet. Stop loss ved brud af 64,75 niveauet. Strategi: Køb (ændret)

Sekundært har Børsudsigten købt en lang position ved bruddet af 63,5 niveauet, Hjemtagelse af gevinst ved brud af 64,75 niveauet. Strategi: Køb

 

UK Brent: Dagschart.

 

Chart: Investing.com

 

BørsUdsigten Ny Form

BørsUdsigten er lidt anderledes end den BørsUdsigt der har været udgivet tidligere.

Det er dog ikke den største ændring. Den største ændring er, at de tekniske markedsanlyserne fremover vil være GRATIS. Man skal dog fortsat registre sig og logge ind for at få adgang.

BørsUdsigten har endnu ikke lavet en ny fast form; hvorfor formen kan ændres løbende.

Den gamle “redacteur” vil tilstræbe, at der mindst kommer en vurdering og strategi for C20 indekset, S&P500, og USD/DKK, og måske – hvis tiden taler for – S30/Dax30.

Udsendelsestidspunktet vil være senest 08.30 (ca.) Kommentarer (fundamentale vurderinger) vil komme i den tekniske vurdering. Jeg vil forsøge at adskille kommentarerne evt. ved at bruge kursiv. I må meget gerne sprede budskabet om gratis adgang.

 

Ansvarsfraskrivelse:
Ovennævnte vurdering er uden ansvar – og baseret udelukkende på teknisk analyse og handelstekniske erfaringer.

BørsUdsigten opfordrer til at hvis man ikke er professionel – søger rådgivning. Det er dig alene, der er ansvarlig for gevinst og tab ved brug af BørsUdsigten’s vurderinger!

Vigtigt! (gentagelse igen – igen – igen – igen) – Få Styr på Markedsrisikoen!

BørsUdsigten er et risiko- og optimeringsværktøj, der registrerer markedets bevægelser, og kommer med vurderinger og strategier til eksponeringen i aktiemarkedet. Markedsudviklingen udgør ca. 80 pct. af en akties værdi, og resten af individuelle faktorer. Derfor er det vigtigt at forholde sig til markedsrisikoen, når man handler.

Det er her BørsUdsigten kommer ind i billedet!

Ovennævnte vurderinger og strategier benyttes til at vægte eksponeringen af ens aktiebeholdning i relation til trenden på aktiemarkedet.

Du kan også bruge BørsUdsigten’s strategier alene ved, at handle på købs- og salgssignaler, og vægte  antallet af købte og solgte aktier efter ens egen investeringshorisont.

BørsUdsigten har valg en basisportefølje (primær), en mellemlang (sekundær) og en kort spekulativ indgang (tertiær). Dette for på en enkel måde at minimere risikoen, og kun have aktier / positioner, når investorerne ser positivt på markedet.

Med BørsUdsigten’s strategi undgår man at købe for sent og sælge for tidligt!

Det er naturligvis op til den enkelte investor at vægte ovennævnte til ens risikoprofil.

Når BørsUdsigten skriver, at der skal åbnes en short er det et tilvalg, hvor man hos mange internetmæglere kan ”låne” aktier og spekulere i kursfald – eller man kan benytte ETF (Exchange Tradede Funds) – ofte gearede – til at afdække risiko og spekulere i kursfald. Vær opmærksom på skatteforhold.

BørsUdsigten tager ikke hensyn til eller forholder os til skatteforhold i vores vurderinger! Det er op til læserne selv.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.