Tegn på Topformation?

BørsUdsigten: Midlertidig Opbremsning? Fortsat Geopolitisk Uro!

 

Wall Street lukkede fredag, med fald på mellem 0,3 pct. og 0,7 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

Asien noteres med fald på mellem 0,0 pct. og 0,8 pct. til morgen, mandag.

De europæiske aktier lukkede med stigninger på mellem 0,0 pct. og 0,3 pct. for de 3 indeks (CAC, DAX og FTSE) som BørsUdsigten følger.

Når vi lægger morgenens handel med de europæiske indeksfutures til grund, ses fald på med stigninger på mellem 0,1 og 0,2 pct.

Wall Street ses åbne uforandret plus / minus 0,1 pct. når vil lægger handelen med indeksfutures til grund.

C20 indekset ses åbne lavere nu til morgen, mandag.

 

BørsUdsigten holder sommerferie i ugerne 28 – 31 begge uger incl.

BørsUdsigten vil udkomme 1 gang om ugen mandag den 15. juli, mandag den 22. juli, og mandag den 29. juli, for at følge op på udviklingen. Sker der en ekstraordinær begivenhed følger vi naturligvis også op (;-D)

 

Regnskabssæson Q2 – 2019

Amerikanske Regnskaber i ugens løb:

Amazon.com; Boeing, McDonalds, Tesla – alle selskaber der giver et overblik over udviklingen i den amerikanske økonomi. (Boeing har dog deres egne problemer)

 

S&P500 Strategi og Vurdering

S&P500 lukkede fredag med et fald på 0,6 pct. (18,50 point) i indeks 2.976,61. For ugen blev det til et fald på 1,2 pct. År til dato er der dog tale om en stigning på 18,7 pct.

S&P500 ligger rundt 3.ooo niveauet, og der er tale om et bekræftet brud. Noget kunne tyde på yderligere stigninger efter en konsolidering.

Næste større pengepolitiske begivenhed er Fed’s pengepolitiske FOMC rentemøde den 30. og 31. juli.

BørsUdsigten vurderer fortsat, at vi skal have en stor Undskyldning til at Sælge, før vi får en større korrektion.

Ser BørsUdsigten på chartet for S&P500 (2.977), er der tale om et forsøg på udbrud fra en faldende “fortsættelsestrend”, hvilket på den korte bane er et negativt signal.

S&P500 ligger fortsat meget tæt på “All Time High” (3.018) efter bruddet af 2.947 niveauet.

Vær opmærksom på, at der dannet et gap på mellem 2.943 niveauet og 2.953 niveaue, der forventes lukket før en ny optur.

BørsUdsigten noterer, at der nu er tale om en midlertidig bekræftet bundformation i form af en invers SHS-formation efter bruddet af 2.947 niveauet.

BørsUdsigten ser ved brud af 3.018-20 niveauet et kursmål i 3.150 niveauet.

BørsUdsigten vurderer, der ikke længere, at der er tale om en ren optrend – hvorfor strategien “Buy the Dips” står på stand by. Chartet indikerer muligheden for en midlertidig topformation, der bekræftes ved brud af 2.963, og et tilbageslag mod 2.620 niveauet, og en mulig sekundær sidelæns konsolideringsformation.

Tertiær/Spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 3.008 niveauet. Genkøb ved brud af 2.997 niveauet. Strategi: Sælg (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 3.004 niveauet (købt i 2.810 niveauet). Genkøb ved brud af 3.018 niveauet. Strategi: Sælg (ændret)

BørsUdsigten har IKKE længere All In!

 

S&P500: Dagschart

 

OMXC20 Strategi og Vurdering

C20 indekset lukkede fredag med et fald på 0,4 pct. (4,28 point) i 998,17. For ugen blev det til en stigning på 0,5 pct. (4,95 point), og for året en stigning på 12 pct.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for C20, er der tale om en bekræftet tertiær nedtrend, og den midlertidige bundfomation annulleret – hvilket i sig selv er et særkt salgssignal.

BørsUdsigten noterer at der var tale om NY ATH (Alle Tiders Højeste), og en invers SHS formation blev bekræftet ved bruddet af 1.033 niveauet. Normalt er der tale om et meget stærkt købesignal! Et “falsk” signal er et meget stærkt modstarettet trend. Nu er meget det vigtigt, at bundlinien i 970 niveauet ikke kommer i spil. Brud af dette niveau er et EXIT signal i danske aktier.

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1.026 niveauet. Genkøb ved brud af 1.002 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten fået udløst stop loss (solgt) en lang position ved bruddet af 996 niveauet (købt i 1.026 niveauet). Genkøb ved brud af 1.037 niveauet. Strategi: Sælg.

 

C20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi og Vurdering.

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S30 – plus 0,7 pct. (12 point) i indeks 1.626 – er der tale om en kopformation (positiv fortsættelse). Spekulativt udsendte vores canleligtht et vendesignal, hvilket indikerer en test af  1.653 niveauet. Et brud af 1.653 niveauet vil en bekræfte bundformationen i den første inverse shs formation / V-formation. Brud af 1.693 niveauet vil sætte et objektiv på 1.900 niveauet, og hvorfor ikke 2.000 niveauet?

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.598 niveauet. Stop loss ved brud af 1.583 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært har BørsUdsigten udløst stop loss (solgt) en lang position ved bruddet af 1,627 niveauet (købt i 1.630 niveauet). Genkøb ved brud af 1.653 niveauet. Strategi: Sælg.

 

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi og Vurdering

Ser BørsUdsigten dagschartet på DAX30 udgår

 

USD/DKK – Strategi og Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for valutakrydset til morgen (6,656), er der tale om en sekundær nedtrend og en tertiær sidelæns konsolidering.

BørsUdsigten vurderer, at en rentesænkning fra Fed ultimo juli (30/31.), vil svække USD yderligere.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 6,65 niveauet. (købt i 6,61 niveauet). Genkøb ved brud af 6,66 niveauet. Strategi: Sælg 

Sekundært har BørsUdsigten solgt en lang position ved bruddet af 6,64 niveauet (købt i 6,64 niveauet). Genkøb ved brud af 6,66 niveauet. Strategi: Sælg 

 

USD/DKK: Dagschart

 

UK Brent Spot

Når BørsUdsigten ser på oliechartet for Brent (66,6) er der tale om en sidelæns konsolidering.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten solgt ved bruddet af 64,75  niveauet. Genkøb ved brud af 63,80 niveauet. Strategi: Sælg 

Sekundært har Børsudsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 64,75 niveauet, Genkøb ved brud af 66,50 niveauet. Strategi: Sælg (ændret)

 

UK Brent: Dagschart.

 

Chart: Investing.com

 

BørsUdsigten Ny Form

BørsUdsigten er lidt anderledes end den BørsUdsigt der har været udgivet tidligere.

Det er dog ikke den største ændring. Den største ændring er, at de tekniske markedsanlyserne fremover vil være GRATIS. Man skal dog fortsat registre sig og logge ind for at få adgang.

BørsUdsigten har endnu ikke lavet en ny fast form; hvorfor formen kan ændres løbende.

Den gamle “redacteur” vil tilstræbe, at der mindst kommer en vurdering og strategi for C20 indekset, S&P500, og USD/DKK, og måske – hvis tiden taler for – S30/Dax30.

Udsendelsestidspunktet vil være senest 08.30 (ca.) Kommentarer (fundamentale vurderinger) vil komme i den tekniske vurdering. Jeg vil forsøge at adskille kommentarerne evt. ved at bruge kursiv. I må meget gerne sprede budskabet om gratis adgang.

 

Ansvarsfraskrivelse:
Ovennævnte vurdering er uden ansvar – og baseret udelukkende på teknisk analyse og handelstekniske erfaringer.

BørsUdsigten opfordrer til at hvis man ikke er professionel – søger rådgivning. Det er dig alene, der er ansvarlig for gevinst og tab ved brug af BørsUdsigten’s vurderinger!

Vigtigt! (gentagelse igen – igen – igen – igen) – Få Styr på Markedsrisikoen!

BørsUdsigten er et risiko- og optimeringsværktøj, der registrerer markedets bevægelser, og kommer med vurderinger og strategier til eksponeringen i aktiemarkedet. Markedsudviklingen udgør ca. 80 pct. af en akties værdi, og resten af individuelle faktorer. Derfor er det vigtigt at forholde sig til markedsrisikoen, når man handler.

Det er her BørsUdsigten kommer ind i billedet!

Ovennævnte vurderinger og strategier benyttes til at vægte eksponeringen af ens aktiebeholdning i relation til trenden på aktiemarkedet.

Du kan også bruge BørsUdsigten’s strategier alene ved, at handle på købs- og salgssignaler, og vægte  antallet af købte og solgte aktier efter ens egen investeringshorisont.

BørsUdsigten har valg en basisportefølje (primær), en mellemlang (sekundær) og en kort spekulativ indgang (tertiær). Dette for på en enkel måde at minimere risikoen, og kun have aktier / positioner, når investorerne ser positivt på markedet.

Med BørsUdsigten’s strategi undgår man at købe for sent og sælge for tidligt!

Det er naturligvis op til den enkelte investor at vægte ovennævnte til ens risikoprofil.

Når BørsUdsigten skriver, at der skal åbnes en short er det et tilvalg, hvor man hos mange internetmæglere kan ”låne” aktier og spekulere i kursfald – eller man kan benytte ETF (Exchange Tradede Funds) – ofte gearede – til at afdække risiko og spekulere i kursfald. Vær opmærksom på skatteforhold.

BørsUdsigten tager ikke hensyn til eller forholder os til skatteforhold i vores vurderinger! Det er op til læserne selv.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.