Forvirring hersker i markedet

En ny runde med forhøjede toldsatser på kinesiske varer fra den amerikanske præsident øger handelskrigen. Kinesernes dillema er, at de ikke importerer nok fra USA til at kunne slå igen på det område.

Royal Unibrew køber endnu en udenlandsk læskeproducent, denne gang er det i Frankrig og selskabet Etablissement Geyer Fréres. Det franske selskab producerer Lorina. Med købet hæver Royal Unibrew forventningerne til omsætningen og EBIT for 2018. Opkøbet og opjusteringen har fået aktiekursen til at stige. Aktiekursen er gået fra 410 i maj til 520 i begyndelsen af juli. Stigningen betyder, at RSI har ramt 98 og aktien handles i all time high. Brug tilbagefald til at samle op i aktien.

Køber shorterne deres Pandora aktier tilbage? Onsdag steg Pandora-aktien uden nyheder med over 5 pct. Aktien er handlet ned i niveauet omkring 420, hvor aktien i 2014 og 2015 havde støtte og modstand. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har været en tur i niveauet 10 og er nu begyndt at stige. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens. Det indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Vestas optager en række ordrer for tiden, og det er positivt, at man holder fast i en stabil ordreindgang. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 390-400. Der er køb på dagsniveauet, mens der er salg på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger over det korte glidende gennemsnit, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Nærmeste modstandsniveau er ved 450, mens nærmeste støtteniveau er ved 360. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Tryg leverede sit halvårsregnskab tirsdag morgen, der viste fremgang i driften, mens investeringsresultat er presset af de manglende afkast i de finansielle markeder. Aktien holder fast i den stigende tendens og holder fast i købssignalet på ugebasis. Lundbeck har taget en mindre korrektion ned til niveauet 440. Spørgsmålet er, om det er begyndelsen på en nedtrend eller om det er en købsmulighed. RSI har ramt 75 på ugebasis og er ved at etablere en bund. Anbefaler at man afventer udviklingen.

De danske regnskaber i den kommende uge er Danske Bank onsdag og fredag kommer Topdanmark. Topdanmark er steget med 10 pct. de sidste 10 dage. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. RSI er steget fra 40 til 60 på 2 uger. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 313, som blev testet i januar måned. Bryder kursen igennem det niveau, så er næste modstandsniveau ved niveauet 350-355.

C25 på ugebasis.

C25-indekset fandt støtte i niveauet 1090 og er nu steget til niveauet 1120-1125 og dermed er den faldende tendens under pres nedefra på dagsniveauet. Bollingerkanalen på dagsniveauet har etableret et købssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.

På ugebasis er der salgssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic på ugebasis og kursen skal over 1150, før der sker en signalændring. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 1160-1170, mens nærmeste støtteniveau er ved 1090.

 

DK portefølje
Trend holder ferie i de kommende 3 uger. Trends er tilbage i uge 32. Køber Novo Nordisk til porteføljen. 

Nordisk portefølje
Trelleborg er solgt og MTG er købt. KABE Husvagnar er på salgslisten. 

 

 

Kæmpe regnskabsbølge i den kommende uge

Regnskaber i den kommende uge: Microsoft, Johnson & Johnson, Bank of America, UnitedHealth Group, Netflix, IBM samt General Electric.

Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at inflationen stiger og i juni steg de med 2,9 pct. Endvidere så antallet af nytilmeldte ledige lidt bedre ud.

Dow Jones Industrial Average har haft en positiv uge og er handlet op i niveauet 24900 og dermed nærmer indekset sig sit første modstandsniveau ved niveauet 25.000. Indekset har nu været i gang med en konsolidering siden februar. Nærmeste støtteniveau er ved 24.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 25.300. De sidste par dages stigning har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Indekset begynder at se stærkt ud igen.

S&P 500

S&P 500 holder fast i den stigende tendens, men der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD bevæger sig vandret, mens Momentum og RSI stiger på ugebasis. Der er fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 2720. Nærmeste modstandsniveau er ved 2850.

Nasdaq købssignal er stærkt.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens på ugebasis med et langt glidende gennemsnit i niveauet 7400. Der er en positiv tendens i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt niveauet 78. Nærmeste modstandsniveau er ved 8000, mens nærmeste støtteniveau er ved 7500. Bollingerkanalen har været i køb siden slutningen af maj og modellen har sin nedre støttelinie i niveauet 7400.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Positiv uge for japanske aktier
De japanske aktier har oplevet en positiv tendens i denne uge. Yen er blevet svagere og samtidig ser det ud til, at kineserne og amerikanerne sætter sig til forhandlingsbordet for at undgå mere handelskrig. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er salgssignal på ugebasis.

Pæn stigning i Japan.

De glidende gennemsnit på ugebasis bliver testet i øjeblikket som støtteniveau og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.000 som en støttelinie. Stigningen i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 23.000 og herefter i niveauet 24.000 og 25.000.
Strategi: Hold på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 bevæger sig fortsat opad og det betyder, at indekset ligger i en kileformation på ugebasis. På dagsniveauet er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et ”Golden Cross”, mens der etablerer et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet.

Nyt langsigtede signal.

Der er fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. MACD er ved at etablere en bundformation, mens der er etableret en bundformation i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er i 45 og MACD er under 0, så man skal fortsat være på vagt. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste støtteniveau er ved 1500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1590 og herefter i niveauet 1625.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Getinge bevæger sig vandret i niveauet 80-85. Der er etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etablerede et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Signalmodellerne og først ved brud af niveauet 88 bliver der etableret et købssignal. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket bekræfter, at aktien ser interessant ud på niveauet.

Hold øje med niveauet 88-89.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit i modellen nedefra og bekræfter den positive tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 98, mens nærmeste støtteniveau er ved 80 og herefter i niveauet 72. Afvent udviklingen.

Hvad gør Tyskland?

Frankfurt Dax 30 er gået fra 12.200 til 12.600. Det betyder, at de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet og Bollingerkanalen er gået i køb. På ugebasis er de glidende gennemsnit blevet brudt oppefra, men de sidste par dages stigning kan måske forhindre, at der bliver etablerer et ”Death Cross” på ugebasis.

Signalmodellerne er i salg på ugebasis og kursen skal over 13.000, før der bliver etableret et nyt købssignal. De tre indikationsmodeller er fortsat i en faldende tendens på ugebasis. Momentum har etableret en bundformation og er begyndt at stige, hvilket giver en langsigtede positiv tendens.

Strategi: Ændre til hold på tyske aktier.

Bang & Olufsen viser positiv fremgang

Årsregnskabet fra Bang & Olufsen viste en omsætningsfremgang på 11 pct. og et positivt EBIT på 122 mio. kr. mod -129 mio. kr. året før. Det betyder, at EBIT-margin ramte 6,6.

B&O er delt op i 2 forretningsenheder: Bang & Olufsen samt B&O Play. Den gamle forretning Bang & Olufsen havde en nedgang i omsætningen på deres tv og audio produkter. Det er blandt andet i Kina og USA man ikke efterspørger de ”gamle” produkter fra B&O. Det betyder, at salget er faldet med 5 pct. i det segment.

I B&O Play-forretningen havde man stigende efterspørgsel på flere produkter. Det store spørgsmål er, om man kan holde fast i fornyelsen af produktporteføljen og man hele tiden kan ramme forbrugeren med interessante produkter.

Omsætningen fordelt på områder viser, at der har været tilbagegang i Europa på godt 9 pct., mens der har været fremgang i Nordamerika, Kina samt resten af verden.

Fundamentalt forventer vi en vækst i omsætning på 8 pct. og bundlinievækst på 9 pct., hvilket er indenfor selskabets egen estimater. Det giver en forventet kurs i niveauet omkring 190, hvilket giver et potentiale på 19 pct. i aktien.

Ser interessant ud.

Teknisk har aktien været i en faldende tendens frem til juni, hvor aktien fandt støtte i niveauet 132-138. I løbet af juli er aktien steget og handles nu i niveauet omkring 160. Stigningen betyder, at der er etableret nyt købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens Parabolic stadig er i salg. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der er et par uger til et ”Golden Cross”. Stigningen i aktiekursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 180 og herefter i niveauet 220. Køb ved brud af niveauet 165.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er DSV, FLSmidth & Co. samt Novo Nordisk.

DSV har tabt pusten den seneste måneds tid og handles nu i niveauet 500-510. Overordnet holder aktien fast i den stigende tendens, hvis det nuværende niveau kan holde, idet den forrige bund var i niveauet 470-480. De tre indikationsmodeller på ugebasis er faldet tilbage, hvilket bekræfter den kedelige tendens i aktiekursen.

Hold øje med DSV.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 500 som en støttelinie, Signalmodellerne på ugebasis er fortsat i køb og de nedre støttelinier i begge modellerne er ved kursniveauet 500.

Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation, så aktien tages med på kandidatbænken.

FLSmidth har fundet støtte i niveauet 370-380, som man også har set i april. På dagsniveauet er der salg i Bollingerkanalen og det har der været siden midten af juni, Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 285 som en modstandslinie. På ugebasis er der salg i Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og er tæt på at etablere et ”Death Cross”.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD og RSI falder, mens Momentum stiger på ugebasis.

Hold støtteniveauet?

På månedsniveauet er der en stigende tendens, hvilket indikerer, at aktien er på vej ind i en positiv tendens på længere sigt. Nærmeste modstandsniveau er ved 440. Afvent udviklingen.

Novo Nordisk har haft en positiv tendens siden bundformation i begyndelsen af juni i niveauet 280-290. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på dagsniveauet i slutningen af juni. Bollingerkanalen etablerede et købssignal på dagsniveauet i midten af juni.

På ugebasis er der etableret købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic i denne uge. De glidende gennemsnit har etableret ”Golden Cross” på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Køb Novo Nordisk

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation. Nærmeste støtteniveau er ved 280-290, mens nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 350. Anbefaler køb på niveauet.

 

Olien holder stand

Guldet holder fast i den faldende tendens og har nu ramt støtteniveauet 1240.

EUR/USD: Bevæger sig vandret i niveauet 1,16-1,175. På dagsniveauet er de glidende gennemsnit blevet brudt og Bollingerkanalen er gået i salg på dagsniveauet.

SEK/DKK: Er faldet tilbage til niveauet 72, men ligger fortsat højere end den foregående bund fra månedsskiftet juni/juli, hvor valutaen var i 71,25. Nærmeste modstandsniveau er ved 73,5.

Metalvaremarkedet: Er gået i salg på den korte bane. Alle industrimetaller har en kedelige teknisk udvikling og det smitter af på mineselskaber og leverandører af værktøj til mineselskaber.

Landbrugsmarkedet: oplever en fortsat uensartet tendens med faldende tendens i både majs, sojabønner og palmeolie. Der er en begyndende stigende tendens i kaffe og havre, mens der er en vandret formation i bl.a. sukker, kakao og træ, mens mælkepriserne mister Momentum.

Olie prisen på ugebasis.

Brent Spot er igen blevet afvist i modstandsniveauet omkring 79 dollar for en tønde olie og handles nu i niveauet omkring 74, som har været støtte- og modstandsniveau før. De tre indikationsmodeller er alle faldende på ugebasis og det kan sætte støtteniveauet omkring 73-74 under pres. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.