Er markedet en evighedsmaskine?

IT-aktierne trækker fortsat op i markedet, hvilket lægger en hånd under markedet. Torsdag var det igen de 5 store IT-selskaber, der trak markedet i plus: Apple, Amazon, Facebook, Google og Microsoft.

Dagens positive regnskab kom fra Royal Unibrew, hvilket har fået aktien til at stige med 9,7 pct. onsdag. Det betyder, at der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet igen efter 3 dage i salg. Stigningen i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80 .Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum på månedsbasis. Aktien ser interessant ud på niveauet og næste modstandsniveau er ved 720 og herefter i niveauet 780, mens nærmeste støtteniveau er ved 620 og herefter i niveauet 600.

GN Store Nord leverede et regnskab, der viste en positiv tendens i udviklingen i headset- forretningen, mens høreapparatsforretningen har haft det svært under coronaudbruddet og hænger stadig efter med salg af høreapparater, mens headset har haft et forrygende salg. Teknisk handles aktien all time high i niveauet 440. RSI har ramt 88, hvilket indikerer en stærk udvikling. Nærmeste modstandsniveau er ved 475 og herefter i niveauet 520, mens der er støtte i niveauet 390 og herefter i niveauet 360.

Torsdag var der fokus på Netcompany, som kom med regnskab, hvilket var bedre end forventet og overgik markedsdeltagernes forventning. Det trak aktien op med 2,9 pct. På dagsniveauet er der fortsat salgssignal i aktien og kursen skal over 470, før signalet bliver ændret. På ugebasis er der forsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet MACD har etableret en topformation. Momentum falder, mens RSI stiger og har ramt niveauet 83. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Matas leverede ligeledes et stærkt regnskab, der fik aktien til at stige, men hvad skal Matas i fremtiden? Det danske marked kan ”hurtigt” løbes over ende af en stor udenlandsk konkurrent. Teknisk banker Matas på modstandsniveauet 75, hvilket er 5. gang at niveauet bliver testet siden april 2018. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at man skal afvente situationen. Aktien er med på kandidatbænken.

Regnskaber i den kommende uge: Mandag er det Parken og Royal Unibrew. Tirsdag er det Per Aarsleff og RTX. Onsdag byder på regnskab fra Ambu, Bavarian Nordic, Firstfarms og Sydbank. Torsdag er der fokus på Brdr. A&O Johnsen, Sanistål og cBrain. Fredag slutter af med Scandinavian Tobacco Group. Der er flere af disse selskaber, som har opjusteret forventningerne i de seneste par uger, så der kommer nok ikke mange overraskelser i den kommende regnskabsuge.

Har taget C20 indekset da der er længere historie. De tre grønne linie er nå der er fald i indekset og MACD.

C25-indekset bevæger sig vandret i niveauet 1420-1480. Det betyder, at der fortsat er købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1460 som en støttelinie. På ugebasis holder købssignalet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1300. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI og Momentum stiger, mens MACD er i en faldende tendens. RSI er over 80. Momentum på månedsbasis bevæger sig vandret, hvilket indikerer, at hastigheden er ved at gå ud af markedet. Hold øje med trenden.

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 15.8 pct., mod C25-indekset som i år til dato har givet et afkast på 16,5 pct.

Nordisk portefølje

Hvornår stopper det?
Fredagens amerikanske nøgletal var igen noget blandede. Der var igen over 1 mio. nytilmeldte ledige mod forventede 925.000. De amerikanske ledende indikatorer steg mere end ventet. Der var forventet en stigning på 1,1 pct., men steg med 1,4 pct.

Amerikanske regnskaber i denne uge: salesforce.com, Medtronic, Autodesk, Dollar General Corp., Dell, Best Buy Inc., samt Hormel Food og Palo Alto Networks.

Det fortsætter op.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 3395-3399. Omsætningen i indekset er faldende, hvilket kan skyldes, at mange markedsdeltagere er på ferie. Der er købssignaler i Bollingerkanalen både på uge- og månedsniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 3000. RSI har ramt niveauet 82. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 3445 og herefter i niveauet 3600, mens nærmeste støtteniveau er ved 3350 og herefter i niveauet 3200.

Stærk RSI for Nasdaq.

 

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens, og man ser den samme tendens i de tre indikationsmodeller for Nasdaq som man ser i S&P 500. Momentum og RSI stiger, mens MACD har etableret en topformation. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 11.500 og herefter i niveauet 12.000, mens der er støtte 11.000 og herefter i niveauet 10.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan har svært ved at holde fast
Det japanske marked tabte pusten og er kommet under 23.000 igen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.700 på dagsbasis. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og kursen skal under 22.700.
På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen for 2 uger siden, mens de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af juni.

Modstandsniv. i det japanske indeks.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er faldende, mens RSI er vendt rundt og har ramt niveauet 58.
Strategi: Anbefaler at man afventer udviklingen.

OMX Stockholm 30 bevæger sig ligeledes vandret som mange andre markeder. Det svenske marked bevæger vandret i niveauet 1700-1800. Der er købssignaler i flere modeller på ugebasis. De positive signaler blev etableret i maj og juni. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Stockholm på ugebasis.

RSI har ramt 78, mens MACD har etableret en stor topformation. Momentum på månedsniveauet stiger på månedsbasis og er brudt igennem nedefra, hvilket giver et positivt billede af situationen i det svenske indeks. Nærmeste modstandsniveau er ved 1825 og herefter i niveauet 1860-1880, mens der er støtte i niveauet ved 1660 og herefter i niveauet 1800.
Strategi: Afvent udviklingen.

Det tyske indeks.

Frankfurt DAX 30 tester fortsat niveauet omkring 13.000. Der er divergens mellem modellerne på dagsniveauet. Bollingerkanalen har etableret et salgssignal, da kursen er under 12.822, så man skal holde øje med lukkekursen i aften. Den overordnede tendens er noget blandet i indikationsmodellerne. Momentum og MACD er faldende, mens RSI er stigende på ugebasis. Momentum på månedsniveauet peger ligeledes opad og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau 13.500 og herefter i niveauet 14.000, mens der er støtte i niveauet 12.500 og herefter i niveauet 12.000.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Ambu og RTX.
Ambu bevæger sig vandret i niveauet 200-240, og det har stået på siden april, hvilket har fået Bollingerkanalen til at skifte signal mellem køb og salg og kursgrafen har kørt zig-zag mellem de glidende gennemsnit.

Dobbelt bund i RSI.

På ugebasis betyder den vandrette formation, at Bollingerkanalen har etableret et salgssignal og det lange glidende gennemsnit på ugebasis bliver testet som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, idet RSI og Momentum er stigende, mens MACD falder og har været i en negativ tendens siden maj. Momentum på månedsniveauet har derimod taget en vending og stiger igen.

Nærmeste modstandsniveau er ved 240 og herefter i niveauet 270, mens der er støtte i niveauet 200 og herefter i niveauet 170. Der er 3 ”gaps” i niveauet 165,3-169,7; 180,15-181,15 og i niveauet 185,9-200. Nærmeste modstandsniveau er 240 og herefter i niveauet 260, mens der støtte i niveauet 200 og herefter i niveauet 170. Anbefaler at man samler op før regnskabet.

RTX fortsætter den stigende tendens og har været en af hurtigløberne i august. Der er købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på ugebasis etablerede et ”Golden Cross” i midten af juni.

Stærk RSI.

Der er en stigende tendens i alle tre indikationsmodeller og RSI er kommet over 90 på ugebasis. Momentum fortsætter den stigende tendens på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 365, mens nærmeste støtteniveau er ved 265 og herefter i niveauet 240.
Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Skal guldet op eller ned?  
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1950-2000. Der er etableret et salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat er købssignal på ugebasis. Kursen skal igennem 1800, før signalet skifter til salg. Der er en faldende tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 75.

Salg signal i Guld.

SEK/DKK: bevæger sig vandret i niveauet 72-72,5. På dagsniveauet er Bollingerkanalen gået i salg, mens der fortsat er køb på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har etableret en topformation og Momentum falder, mens RSI stiger og har ramt 65.

EUR/USD: Bevæger sig vandret i niveauet 1,18. RSI har ramt niveauet 90 og der er fortsat en opadgående tendens i alle tre indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,22-1,24, mens nærmeste støtteniveau er ved 1,17 og herefter i niveauet 1,16.

Metalmarkedet: Fortsætter den stigende tendens blandt industrimetallerne, selv kobber har fået lidt medvind i denne uge.

Landbrugsmarkedet: Der er fortsat i en stigende tendens i kakao, bomuld, kaffe, sukker, mens orangejuice fortsætter den stigende tendens. Tømmer er all time high og har ramt niveauet 801 mod 399 i juni. Blandt kornafgrøderne er der en stigende tendens i hvede, havre og majs.

Salg signal i Olie.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens, men grafen ser mærkelig ud. Bevægelserne i olie er meget små, hvilket påvirker de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD falder, mens RSI stiger og har ramt niveauet 82.
På dagsniveauet er der etableret et salgssignal efter 17 dage i køb.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends Mærket ,
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.