Alle “Ælsker” TINA

BørsUdsigten: Torsdag – Blev det heller ikke …..; men næsten(;-D)

Wall Street lukkede torsdag med stigninger på mellem 0,2 pct. og 1,1 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

Europa lukkede torsdag med fald på mellem 1,1 pct. og 1,6 pct. for de tre toneangivne børser BørsUdsigten har valgt at følge.

De asiatiske børser noteres med stigninger på mellem 0,0 pct. og 1,7 pct. til morgen, fredag.

De europæiske aktier ses åbne med stigninger på mellem 0,4 pct. og 0,6 pct. når vi lægger morgenens handel med indexfutures til grund.

Wall Street ses åbne med stigninger på mellem 0,2 pct. og 0,4 pct., når vi lægger morgenens handel med indexfutures til grund.

De danske aktier ved C20 indekset ses åbne højere, nu til morgen fredag.

 

Alle ÆLSKER TINA

Aktiemarkederne fortsætter rekordjagten på trods af dårlige makronyheder, faldende omsætning og indtjening, samt (geo)politisk usikkerhed

  • Og hvordan var det lige “pigen” ser ud?

TINA – There Is No Alternative – lægger hånden under aktiemarkedet. Andre steder, hvor man p.t. kan tjene penge er ejendomsmarkedet, og råvarer/ædelmetaller.

TINA er en konsekvens af centralbankernes pengetrykning, og derfor en indikation på en kommende inflation.

TINA betyder, at der er så mange penge i markedet, at der tages større og større risici til et mindre afkast; men dog positivt.

Det ulogisk at aktier, boligpriser, obligationer, råvarer herunder guld og sølv stiger og stiger.

Markeder/aktivklasser plejer, at finde en balance overfor hinanden – ligesom væsker i forbundne kar (penge kaldes ofte likviditet af samme grund).

Der er kun en grund til, at alle aktivklasser stiger, og det er et der bliver trykt penge i centralbankerne uden dækning!!

De sydeuropæiske budgetunderskud (finanspolitik) dækkes ved salg af obligationer, og køberen er “trommehvirvel” ECB (pengepolitik).

Politikkerne må være virkelig dumme siden de ikke kan se det!

Penge løser kun problemer, så længe man har tillid til det økonomiske system – og politikkerne er ved at ødelægge denne tillid. Stigende aktivklasser (uden vækst) betyder blot at man lever på illusion (narer med sig selv)

Når man taler inflation ser man kun på forbrugerpriser (der sammensættes efter forgodtbefindende), og indbefatter ikke stigninger i aktiver.

Situationen er en latent bombe under vores økonomiske system – og tilliden til “penge”. Hvornår “bomben” udløses vides ikke – men situationen er uholdbar.

Da ingen – og slet ikke “italienerne/franskmændene” – har tænkt sig at betale pengene tilbage med den nuværende købekraft – er man nødt til at have/lave en inflation.

Sker det samtidig med økonomisk tilbagegang, der en stor chance for at vi får den værste af alle økonomiske scenarier nemlig “Stagflation” (økonomisk stagnation og inflation) – der kan danne grundlaget for en “hyperinflation”.

Som alle kvinder – udgør TINA – en uforløst risiko (for eksplosion) – men det er dejligt så længe det varer (;-D)

PS! Inflation har desværre også den bivirkning, at de sociale skel bliver større – De rige bliver rigere, og de fattige bliver fattigere. Det er en tendens vi ser netop nu – og det kan give social uro, hvis vi ikke passer på!

 

S&P500 – Strategi og Vurdering   

Ser vi på dagschartet for S&P500 – plus 0,4 pct. (15 point) i 3.385, bølger slaget fortsat om en ny All Time High. Trenden er fortsat op; men der tabes fortsat momentum. Kileformationen presser nedefra, og det burde kun være et spørgsmål om tid før et brud. Alternativet er en midlertidig topformation i form af en dobbelt top.

Indekset testede igen – igen – igen – igen – igen, det gamle topniveau i 3.395 niveauet (3.393,52) ved en højeste notering i 3.390,80 niveauet. Det nye angreb på den gamle top betyder, at der fortsat er en god chance for et brud. Psykologiske modstande skal oftest testes, specielt hvis de udløser et flot købesignal ved brud.

Der er fortsat tale om en langsigtet optrend, er det normalt en god strategi, at købe på tilbageslag (Buy the Dip) – men naturligvis ALTID have sit stop loss klar.

Tertiært/Spekulativt har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 3.370 niveauet (solgt i 3.340 niveauet). Stop loss ved brud af 3.355 niveauet. Strategi: Køb 

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 3.145 (solgt i 3.008 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 3.310 niveauet. Strategi: Køb

 

S&P500: Dagschart

 

Nikkei225 – Strategi & Vurdering 

Ser BørsUdsigten på Nikkei225 (plus 0,4 pct. (92 point) i 22.972) er der tale om et yderligere tilbageslag i form af den tertiære fortsættelsesformation. Købesignal ved brud af 23.050 niveauet.

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 23.125 niveauet (købt i 22.250 niveauet). Genkøb ved brud ud af 23.000 niveauet. Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position i 23.000 niveauet (solgt i 22.535 niveauet). Stop loss ved brud af 22.704 niveauet. Strategi: Køb

NB! Da de asiatiske indeks fortsat handles efter, at denne vurdering er skrevet, kan der være nye signaler – og signalerne er ikke bekræftede!

Nikkei225: Dagschart

 

Shanghai Composite 

Ser vi på dagschartet for Shanghai indekset (plus 0,8 pct. (26 point) i 3.390 – handles i skrivende stund, hvorfor tolkningen af signalerne kan ændres), blev angrebet på toplinien i 3.450 niveauet afvist, og vi nærmer os den tertiære støtte i 3.315 niveauet. Bekræftet brud vil udløse et salgssignal, og en indikation på en test af bundlinien i 3.185 niveauet. Den faldende spekulative trend er blevet brudt, hvilket indikerer mindst en opbremsning.

Den sekundære konsolideringsformation i form af et flag med en bundlinie i 3.185 niveauet, og en toplinie i 3.450 niveauet, er fortsat intakt. BørsUdsigten vurderer, at der er gode chancer for et brud af toplinien!

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 3.420 niveauet (købt i 3.275 niveauet). Genkøb ved brud af 3.390 niveauet (testes NU). Strategi: Sælg

Sekundært har BørsUdsigten købt i 3.335 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 3.339 niveauet. Strategi: Køb

Shanghai Composite: Dagschart

 

OMXC20 – Strategi & Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for OMXC20 (minus 0,4 pct. (5 point) i indeks 1.310) er der næsten tale om et lille vendesignal (candlelight) nu som købesignal. Udbruddet gennem den tertiære horisontale bundlinie i 1.310 niveauet indikerer en test af 1.280 niveauet. Hvis, såfremt, i fald, 1.280 niveauet brydes er der tale om en midlertidig topformation (dobbelt top), og et prisobjektiv i 1.200 niveauet.

Modsat er der også tale om en positiv positiv fortsættelsesformation, og brud af toplinien i 1.317 niveauet, vil udløse tertiært købesignal.

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten solgt (udløst stop loss) ved bruddet af 1.310 niveauet (købt i 1.323 niveauet). Genkøb ved brud af 1.317 niveauet. Strategi: Sælg 

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 1.315 niveauet (solgt i 1.294 niveauet). Stop loss ved brud af 1.280 niveauet. Strategi: Køb

C20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi & Vurdering.

Ser vi på dagschartet for S30, lukkede indekset i minus 1,3 pct. (23 point) i indeks 1.752, er der tale om et brud af konsolideringen i form af en positiv fortsættelsesformation og mindst en tertiær sidelæns konsolidering. Det udløste et lille købesignal ved bruddet af 1.773 niveauet. Salgssignal (bekræftelse) ved brud af 1.753 niveauet. Sekundært er der tale om et købesignal efter udbruddet af en konsolidering med toplinie i 1.763 niveauet.

Tertiært har BørsUdsigten udløst stop loss (solgt) ved bruddet af 1.760 niveauet (købt i 1.773). Genkøb ved brud af 1.773 niveauet. Strategi: Sælg (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.763 niveauet (solgt i 1.732 niveauet). Stop loss ved brud af 1.722 niveauet. Strategi: Køb

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi & Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for DAX30 (minus 1,1 pct. (147 point) i indeks 12.830), er der tale om en test af bundlinien i 12.830 niveauet. Toplinien ligger fortsat i 13.070 niveauet.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 12.950 niveauet. Stop loss ved brud af 12.830 niveauet (Testes NU!). Strategi: Køb (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 12.375 niveauet (solgt i 12.707 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 12.625 niveauet. Strategi: Køb

DAX30: Dagschart

 

USD/DKK – Strategi & Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for USD/DKK (6,269) til morgen, fredag, er der tale om en konsolidering efter et bruddet af den faldende tertiære trend i 6,265 niveauet. Der er udløst et købesignal (reversal), og mindst en sidelæns konsolidering med en bundlinie i 6,23 niveauet og en toplinien i 6,355 niveauet.

EXIT signalet er dermed annulleret.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 6,265 niveauet (solgt i 6,625 niveauet). Stop loss ved brud af 6,23 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten udløst stop loss af en lang position ved bruddet af 6,87 niveauet (købt i 6,895 niveauet). Genkøb ved brud af 6,466 niveauet. Strategi: Sælg

Købesignalet betyder at terminsikringen af de spekulative USD relaterede aktiver og indtægter åbnes; men fastholdes sekundært!

USD/DKK: Dagschart

 

UK Brent Spot

Ser BørsUdsigten på dagschartet for UK Brent (45) til morgen, fredag, er der tale om en tertiær konsolidering med en toplinie i 45,5 niveauet og ny bundlinie i 44,3 niveauet.

BørsUdsigten noterer, at der er tale om en meget lang konsolidering. Udbruddet af konsolideringen kan derfor blive kraftigt.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 41,5 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 44,3 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 38 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 43,8 niveauet. Strategi: Køb

UK Brent: Dagschart

Chart: Investing.com


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.