Flere af de danske aktier har taget en pæn revanche blandt andet Genmab, som har taget et hop op på 200 point fra kurs 800 i slutningen af oktober til 1000 i denne uge.
Pandora nedjusterer forventningerne og resultat for 3.kvartal viste en tilbagegang i 2017 fik selskabet et resultat på 1,3 mia. kr. i år var overskuddet på 951 mio. kr. Aktien startede tirsdagen med et fald på over 10 pct., men rettede sig i løbet af dagen og sluttede dagens næsten i 0.
Teknisk så aktien ellers interessant ud op til regnskabet. Der var etableret en bundformation i august i niveauet 320-340 og siden er aktien blevet handlet op i niveauet 440 og stigningen betyder, at der blev etableret et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen på ugebasis. Der er endvidere en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0, mens RSI er i niveauet 45. Anbefaler at man afventer udviklingen.
Netcompany opjusterer forventningerne og aktien tester nu modstandsniveauet 240-250, som tidligere har været testet. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i køb, mens Parabolic er i salg. Der er ligeledes divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen.
Torsdag meddelte hovedaktionæren, at han ville sælge 7,15 millioner aktier til kurs 220, hvilket fik aktien til at starte nede i 220, men aktien sluttede dagen i 225,3.
Tryg fik ja til af fusionere med ALKA tirsdag morgen, hvilket fik aktien til at stige og dermed er aktien tilbage i den stigende trendkanal og signalmodellerne er gået i køb igen på ugebasis. Den stigende tendens i aktiekursen betyder, at Tryg er tilbage i den stigende trendkanal og indikationsmodellerne stiger. RSI har ramt niveauet 60 og MACD er over 0. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau og kunne være en interessant anlægsaktie i en portefølje.
Onsdag var igen en travl regnskabsdag for danske selskaber. Lundbeck opjusterede, men det havde markedet gættet, så aktien faldt tilbage, mens D/S Norden og Vestas begge klarer sig bedre end markedets forventninger og derfor steg begge aktier med 7,7 pct. og 7,5 pct.
Torsdag var der blandt andet regnskab fra ISS, Matas og Scandinavian Tobacco Group. ISS leverede et bedre regnskab, end hvad markedet havde ventet. Det fik aktien til at stige med over 3 pct. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis.
Alm. Brand-aktien er ikke fulgt med de øvrige forsikringsaktier, måske fordi den også indeholder en bankforretning. Det bliver netop interessant at se, hvordan det går med bankforretningen, hvor man har tilkøbt Saxobanks privatkundeforretning og koplet sig op på deres handelsplatform for at kunne tilbyde deres kunde bedre handlemuligheder. Det bliver interessant at se, hvordan det er gået.
Teknisk har aktien været i en faldende tendens og har tabt over 35 pct. fra toppene ved årsskiftet, hvor kursen var 80 mod danske kurs på 57,9. De sidste par dages stigning har givet købssignal på både dags- og ugeniveauet. De tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI er vendt rundt og stiger. RSI har ramt 60, mens MACD fortsat er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 62-64 og herefter i niveauet 70-71, mens nærmeste støtteniveau er ved 53 og herefter i 50 (jeg ejer selv aktier i selskabet).
I den kommende uge fortsætter regnskaberne med at komme ind. Mandag er det SP Group og Schouw. Tirsdag er det Ambu, Brdr, Hartmann og DFDS. Onsdag kommer A. P. Møller-Mærsk, Genmab, H+H, Nilfisk samt Veloxis. Torsdag er det Alm. Brand, GN Store Nord, Gabriel Holding, Santa Fe Group, Torm og Zealand Pharma. Fredag slutter af med NKT.
C25-indekset har forsøgt at etablere en bund i niveauet 1000-1040. Salgssignalerne holder fortsat fast i både Bollingerkanalen på ugebasis og de glidende gennemsnit har ligeledes en negativ tendens, idet det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 1060 som en modstandslinie og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 1110 som et modstandslinie. Der er etableret bundformation i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD endnu er i en faldende tendens. Anbefaler at man afventer udviklingen.
DK portefølje
Carlsberg er på salgslisten. Hæver stop-loss i NNIT. Hæver målkursen og stop-loss i Ørestad.
Nordisk portefølje
Hvad betyder valget?
Det amerikanske midtvejsvalg er overstået og Trump tabte repræsentanternes hus og dermed er der åbnet op for 2 år med drillerier. Torsdag åbnede de amerikanske markeder nedaf efter en pæn stigning onsdag.
Torsdagens nøgletal viste, at antallet af nytilmeldte blev på 214.000, hvilket var hvad markedsdeltagerne havde forventet.
I den kommende uge er der regnskab fra Walmart, Cisco, Home Depot, Nvidia, JD.com, TJX, Tyson Foods samt Rockwell Collins.
Dow Jones Industrial Average er kommet over 26.000. Stigningen har fået signalmodellen Bollinger til at gå i køb på dagsniveauet. På ugebasis er Bollingerkanalen tæt på at gå i køb. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie.
Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det store indeks ser interessant ud.
S&P 500 forsøger at finde støtte i niveauet 2700, som også tidligere i år er blevet testet som støtteniveau. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 2900, før der bliver etableret et nyt signal. De glidende gennemsnit etablerer et ”Death Cross” i næste uge.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum og RSI har etableret en bundformation, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 2840-2860, mens nærmeste støtteniveau er ved 2660-2680 og herefter i niveauet 2600.
Nasdaq Composite forsøger at finde støtte i niveauet 7300-7400. Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross” på ugebasis.
Der er også divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet der er etableret en bund i RSI og Momentum, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 7500 og herefter i niveauet 7700, mens nærmeste støtteniveau er ved 7150.
Strategi: Ændre til hold på det amerikanske marked.
Japan stiger igen
Det japanske indeks er nu handlet på i niveauet 22.000-22.500 og der er etableret købssignal på dagsniveauet i indekset med det ”Golden Cross” og i Bollingerkanalen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet der fortsat er en faldende tendens i MACD, mens der er fundet en bund i Momentum og RSI på ugebasis.
Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket bekræfter den langsigtede positive tendens i markedet.
Strategi: Hold fast i hold-anbefalingen.
OMX Stockholm 30 fandt støtte i niveauet 1480-1500. Den positive tendens i indekset de sidste par dage har givet et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet der er en faldende tendens i MACD, mens der er etableret en bundformation i Momentum og RSI på ugebasis.
Momentum på månedsniveauet har etableret en positiv tendens og den seneste bund ligger højere end den foregående.
Strategi: Fortsat hold på svenske aktier.
Munters Group har været i en faldende tendens siden juni 2017, hvor selskabet blev børsnoteret og først blev aktien handlet i 66 og siden blev den handlet op til kurs 80. I dag står aktien i 34. Signalmodellerne har været i salg siden børsnoteringen med et enkelt købssignal i september, som dog forsvandt efter 2 uger.
RSI har ramt niveauet 30 og MACD er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 36 og herefter i 42, mens nærmeste støtteniveau er ved 32. Den spekulative investor samler op i aktien på det nuværende niveau.
Frankfurt Dax 30 har fundet støtte i niveauet 11.200-11.400 og dermed er der etableret en bundformation på dagsniveauet. Der er kommet købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den faldende tendens, mens Momentum og RSI begge har etableret en bundformation og stiger.
Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet, hvor den seneste bund er over den foregående.
Strategi: Ændre til hold på tyske aktier.
Teknisk kommentar til 3 aktier
De 3 aktier er Genmab, SAS og DFDS
Genmab har oplevet en positiv rebound i denne uge og bliver nu handlet i niveauet omkring 1000. Signalmodellerne er dog fortsat i salg på ugebasis og kursen skal over 1050-1100, før der bliver etableret et købssignal. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 1020.
Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet der er etableret en bund i niveauet MACD, Momentum og RSI. RSI er kommet over 40. Momentum på månedsniveauet har etableret en ny bund over den tidligere bund, hvilket giver et positivt indtryk på den lange bane.
Den spekulative investor samler op i aktien, når den bryder igennem 1000 og den lidt mere forsigtige bruger niveauet 1050 (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).
SAS fandt støtte i niveauet 12 i juli og august og har siden indledt en stigende tendens godt hjulpet af den faldende oliepris. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit igen etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb. På ugebasis er det det samme med køb i signalmodellerne og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 5 uger siden, hvorefter det lange glidende gennemsnit blev testet som støttelinie og klarede testen.
Nærmeste modstandsniveau er ved 16 og herefter i niveauet 19-20, mens nærmeste støtteniveau er ved 13,5 og herefter i niveauet 12. Anbefaler at man afventer udviklingen.
DFDS tester støtteniveauet 280-300 som blev testet i november/december i 2016 som en bundformation i den stigende tendens og tilbage i november var det en topformation i 2015. Der er ved at blive etableret et købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på dagsniveauet.
På ugebasis skal Bollingerkanalen og Parabolic op over niveauet 340, før der bliver etableret et købssignal. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 305 som en modstandslinie, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 355.
De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation på ugebasis. MACD er under 0 og RSI har ramt niveauet 25. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 325 og herefter i niveauet 350, mens nærmeste støtteniveau er ved niveauet 280 og herefter ved 235. Anbefaler at man afventer udviklingen.
Korrektion i olien
Guldet holder fast i niveauet omkring 1220-1230. På ugebasis blev der etableret købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis for 3-5 uger siden.
EUR/USD: Er fortsat i niveauet 1,135-1,145 på dagsniveauet. Der er salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1,144 som en modstandslinie.
SEK/DKK: Hold fast i den stigende tendens og handles nu i niveauet omkring 0,73, som tilbage i juni var et modstandsniveau. Der er en stigende tendens i Momentum både på uge- og månedsniveauet, så der er lagt op til et brud, og så er næste modstandsniveau ved 74,5 og der er i kursgrafen etableret en dobbelt bund.
Metalvaremarkedet: Er faldet tilbage og flere industrimetaller har etableret en faldende tendens. Det er kun kobber, bly og tin, som bevæger sig vandret, mens aluminium, nikkel og zink falder.
Landbrugsmarkedet: Her er flere råvarer faldet tilbage. Blandt andet har sukker tabt Momentum, mens der fortsat er en positiv tendens i kaffe og kakao. Tømmer er ved at finde en bundformation.
Brent Spot fortsætter den faldende tendens og kursen er nu i niveauet 71-72, som også var i niveauet i august. Faldet har fået signalmodellerne til at gå i salg på ugebasis. Faldet i kursen har trukket RSI ned i det oversolgte niveau på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 67 og herefter i niveauet 63.