Tør man slå til nu?

Flere af de danske aktier har taget en pæn revanche blandt andet Genmab, som har taget et hop op på 200 point fra kurs 800 i slutningen af oktober til 1000 i denne uge.

Pandora nedjusterer forventningerne og resultat for 3.kvartal viste en tilbagegang i 2017 fik selskabet et resultat på 1,3 mia. kr. i år var overskuddet på 951 mio. kr. Aktien startede tirsdagen med et fald på over 10 pct., men rettede sig i løbet af dagen og sluttede dagens næsten i 0.

Teknisk så aktien ellers interessant ud op til regnskabet. Der var etableret en bundformation i august i niveauet 320-340 og siden er aktien blevet handlet op i niveauet 440 og stigningen betyder, at der blev etableret et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen på ugebasis. Der er endvidere en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0, mens RSI er i niveauet 45. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Netcompany opjusterer forventningerne og aktien tester nu modstandsniveauet 240-250, som tidligere har været testet. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i køb, mens Parabolic er i salg. Der er ligeledes divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Torsdag meddelte hovedaktionæren, at han ville sælge 7,15 millioner aktier til kurs 220, hvilket fik aktien til at starte nede i 220, men aktien sluttede dagen i 225,3.

Tryg fik ja til af fusionere med ALKA tirsdag morgen, hvilket fik aktien til at stige og dermed er aktien tilbage i den stigende trendkanal og signalmodellerne er gået i køb igen på ugebasis. Den stigende tendens i aktiekursen betyder, at Tryg er tilbage i den stigende trendkanal og indikationsmodellerne stiger. RSI har ramt niveauet 60 og MACDer over 0. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau og kunne være en interessant anlægsaktie i en portefølje.

Onsdag var igen en travl regnskabsdag for danske selskaber. Lundbeck opjusterede, men det havde markedet gættet, så aktien faldt tilbage, mens D/S Norden og Vestas begge klarer sig bedre end markedets forventninger og derfor steg begge aktier med 7,7 pct. og 7,5 pct.

Torsdag var der blandt andet regnskab fra ISS, Matas og Scandinavian Tobacco Group. ISS leverede et bedre regnskab, end hvad markedet havde ventet. Det fik aktien til at stige med over 3 pct. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis.

Alm. Brand-aktien er ikke fulgt med de øvrige forsikringsaktier, måske fordi den også indeholder en bankforretning. Det bliver netop interessant at se, hvordan det går med bankforretningen, hvor man har tilkøbt Saxobanks privatkundeforretning og koplet sig op på deres handelsplatform for at kunne tilbyde deres kunde bedre handlemuligheder. Det bliver interessant at se, hvordan det er gået.

Teknisk har aktien været i en faldende tendens og har tabt over 35 pct. fra toppene ved årsskiftet, hvor kursen var 80 mod danske kurs på 57,9. De sidste par dages stigning har givet købssignal på både dags- og ugeniveauet. De tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI er vendt rundt og stiger. RSI har ramt 60, mens MACD fortsat er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 62-64 og herefter i niveauet 70-71, mens nærmeste støtteniveau er ved 53 og herefter i 50 (jeg ejer selv aktier i selskabet).

I den kommende uge fortsætter regnskaberne med at komme ind. Mandag er det SP Group og Schouw. Tirsdag er det Ambu, Brdr, Hartmann og DFDS. Onsdag kommer A. P. Møller-Mærsk, Genmab, H+H, Nilfisk samt Veloxis. Torsdag er det Alm. Brand, GN Store Nord, Gabriel Holding, Santa Fe Group, Torm og Zealand Pharma. Fredag slutter af med NKT.

C25 test støtteniveauet.

C25-indekset har forsøgt at etablere en bund i niveauet 1000-1040. Salgssignalerne holder fortsat fast i både Bollingerkanalen på ugebasis og de glidende gennemsnit har ligeledes en negativ tendens, idet det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 1060 som en modstandslinie og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 1110 som et modstandslinie. Der er etableret bundformation i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD endnu er i en faldende tendens. Anbefaler at man afventer


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.