Stærk sommerudvikling

Aktiemarkederne fortsætter med at stige på trods af et stigende antal smittede på verdensplan. Der er ikke råd til at lukke helt ned, så man må lukke gradvist ned i de områder, der bliver ramt.

A. P. Møller-Mærsk meddelte mandag, at man havde købt svenske logistikselskab KGH Customs Service for 1,9 mia. kr. KGH Customs er specialist i handel og toldklarering i Europa. Teknisk har Mærsk været i en stigende tendens siden bunden i marts i kursniveauet 5000. I dag handles aktien i niveauet 8000-8500. Der er købssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 2 uger siden. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den stigende tendens, mens både RSI og Momentum har etableret en topformation. RSI er fortsat over 70. Momentum på månedsniveauet er faldende, hvilket indikerer, at man skal afvente situationen.

Chemometec præciserede forventningerne til omsætning og driftsresultat. Selskabet forventer nu en omsætning på 214 mio. kr. mod tidligere 205-213 mio. kr. og en EBITDA på ca. 90 mio. kr. mod tidligere udmeldt 82-90 mio. kr. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 300-350 de sidste 2½ måned, men i forbindelse med meddelelsen bør aktien igennem modstandsniveauet og nu handles aktien i niveauet 400. Den positive tendens trækker op i både Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI har ramt niveauet 85. Momentum på månedsniveauet er vendt rundt og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 450, mens nærmeste støtteniveau er ved 345-350 og herefter i niveauet 310. Ved tilbagefald i aktien anbefales køb.

Novozymes meddelte onsdag, at man i årets første 6 måneder havde oplevet en vækst på 4 pct. trods modvind i bioenergi og enzymer til pharma-industrien. Teknisk ligger aktien i en stigende tendens og det har stået på siden midten af marts og i slutningen af april etablerede Bollingerkanalen et købssignal og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af maj. MACD er fortsat i en stigende tendens, selvom det går langsommere. Momentum og RSI har efter en topformation i midten af juni igen fået fart på og stiger. RSI er over 90. Aktien er i all-time high og næste modstandsniveau er ved 425 og så i niveauet 450, mens nærmeste støtteniveau er ved 355- 360 og herefter i niveauet 340-345. Ved tilbagefald anbefales at man køber op i aktien.

Torsdagens højdespringer er H+H med en stigning på 5 pct. uden specifikke nyheder fra selskabet. Aktien toppede i begyndelsen af maj/juni i niveauet 120 og blev i løbet af måneden handlet ned i niveauet 105. Men med torsdagens stigning er der genetableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat købssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for en uge siden. Aktien ser interessant ud på niveauet.

På regnskabsfronten bliver der travlt på det svenske marked de næste par uger. Mandag vil der være fokus på Kinnevik, Note og Vitrolife. Tirsdag er det Cloetta, JM og ÅF Pöyry. Onsdag er Axfood, Byggmax Group, Duni, Handelsbanken, Qliro Group og SEB samt Tele2. Torsdag er det EQT, Getinge, Grämges, Haldex og Husqvarna samt Sobi. Fredag slutter af med AAK, Arjo, Assa Abloy, Autoliv, Probi og Saab for bare at nævne nogle af de mange selskaber.

Det danske indeks på ugebasis.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens og er brudt over 1400. Det betyder, at købssignalerne er intakte både på dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. På dagsniveauet ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 1360 som en støttelinie, mens støttelinien på ugebasis ligger i niveauet 1260. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum falder tilbage, mens RSI har etableret en bund i niveauet 85 og nu er steget op til 88.

 

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 10,3 pct., mod C25 indekset som år til dato har givet et afkast på 12,5 pct.

Nordisk portefølje
Trends holder ferie de næste 3 uger og er på gaden igen den 7/8. God ferie.

 

USA – et marked på doping

Torsdagens nytilmeldt ledige var på 1.375.000 mod forventede 1.413.000, men det samlede antal af arbejdsløse er på et højt niveau og med flere syge og nye nedlukninger er der fare for, at man ikke får antallet af ledige nedbragt hurtigt nok, så det kommer til at ramme økonomien.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Netflix, Bank of America, PepsoCo, Abbott Laborstories, Citigroup, Wells Fargo & Company og BlackRock.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens og indekset tester fortsat modstandsniveauet 3200-3300. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI er over 65, hvilket viser, at indekset er stærkt. Momentum på månedsniveauet har derimod tabt pusten og er ved at etablere en topformation, hvilket indikerer, at indekset i løbet af 2-3 måneder kan komme under pres. Det nærmeste modstandsniveau er ved 3385 og herefter i niveauet 3445. Men der er støtte i niveauet 3000 og i niveauet 2800. Der er fortsat et åbent ”gap” i niveauet 3259-3328 og et ned i niveauet 2865-2913.

Der er stadig “gap” i grafen .

Nasdaq Composite er all time high, der for alvor er blevet IT-aktiernes paradis. Forbrugerne har for alvor ændret mønster under coronakrisen. Indekset er fortsat i en stigende tendens. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 9900 på ugebasis som en støttelinie, mens det lange glidende gennemsnit er i niveauet 9.000. RSI er over 80 på ugebasis, hvilket er positivt for indekset.

Ny all time high.

Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en topformation, hvilket indikerer, at indekset har brug for en pause i den stigende tendens i løbet af 1-2 måneder.  Nærmeste modstandsniveau er ved 11.000 og herefter i niveauet 11.500, mens der er støtte i niveauet 10.000 og herefter i niveauet 9.500.
Strategi: Ændre til hold på de tyske indeks.

 

Fortsat vandret i Japan
Der sker ikke det helt store i det japanske indeks, som fortsat bevæger sig vandret i niveauet 22.000-23.000 og i denne uge er antallet af smittede steget i Tokyo, hvilket også er med til at lægge en dæmper på udviklingen.
På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 4 dage siden, men det lange glidende gennemsnit ligger over kursudviklingen, hvilket giver et negativt billede af situationen.

Det står stille i det japanske indeks.

På ugebasis er Bollingerkanalen ligeledes i køb og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 3 uger siden.
Momentum er faldet tilbage på ugebasis og modellen har etableret en topformation. RSI bevæger sig vandret i niveauet 81.
Strategi: hold på det japanske indeks.  

 

OMX Stockholm 30 har bevæget sig vandret i niveauet 1600-1700 og da de sidste par dage har budt på stigninger, så har Bollingerkanalen etableret et nyt købssignal og de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”.

Støtte -og modstandslinie.

På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 2 uger siden. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens RSI falder tilbage til niveauet 60. Momentum er stigende både på uge- og månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 1600 og i niveauet 1500, mens der er modstand i niveauet 1800 og herefter i niveauet 1840-1860.
Strategi: Hold på svenske aktier.

Semcon holder fast i den stigende tendens og der er købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har ligeledes en positiv tendens. På ugebasis er Bollingerkanalen i køb og signalet blev etableret i slutningen af maj. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men mangler et ”Golden Cross”. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI er mellem 50 og 60.

Semcon er i en stigende tendens.

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket indikerer, at der langsigtet er en mulighed for yderligere stigninger. Nærmeste modstandsniveau er ved 60-62 og herefter i niveauet 66-68, mens nærmeste støtteniveau er ved 48-50 og herefter i niveauet 44-45. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 holder fast i den stigende tendens. Er det pensionskasserne, der holder hånden under sommermarkedet? I juni måtte flere danske pensionskasserne erkende, at de ikke var kommet med på stigningerne i markedet og de er nok ikke de eneste. Det betyder, at det kan være de store institutionelle investorer, der ligger og køber op i markedet.

Der er modstand ved niveauet 13.000.

Indekset bevæger sig vandret i niveauet 12.000-13.000 og det betyder, at der er etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet.
På ugebasis er der købssignal i signalmodellerne Bollinger og Parabolic og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 2 uger siden. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens RSI er faldende og modellen er i niveauet 68, Momentum på ugebasis er stigende tendens, mens der er etableret en mindre topformation.
Nærmeste modstandsniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 13.500, mens der er støtte ved 11.600 og i niveauet 11.200
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Schouw og TCM Group.
Schouw har på dagsniveauet etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit bliver testet som en støttelinie. På ugebasis er der fortsat et købssignal i både Bollingerkanalen og i Parabolic. Den nedre støttelinie i Bollingerkanalen er i niveauet 512.

Der mangler lidt fart.

De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af juni. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 510 som en støttelinie.
De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens på ugebasis. MACD toppede ved månedsskiftet i juni/juli, mens Momentum toppede i midten af maj og RSI ved månedsskiftet maj/juni. RSI er fortsat i niveauet 60-65.

Momentum er på månedsniveauet brudt ned igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket giver en svag indikation på den korte bane. Nærmeste modstandsniveau er ved 575 og herefter i niveauet 600, mens det nærmeste støtteniveau er ved 510 og herefter i niveauet 470-480. Fastholder aktien i Trends-porteføljen.

TCM Group fortsætter den stigende tendens og nærmer sig modstandsniveauet fra januar/februar ved kurs 140-142.  Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 125 på dagsbasis.
På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanal og Parabolic. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 100, men Parabolics er i niveauet 90. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsætter den stigende tendens og den samme tendens ses i Momentum på ugebasis, mens RSI er faldet tilbage til 75 og modellen er i en faldende tendens.

Afvent.

Momentum på månedsbasis har ligeledes etableret en topformation, hvilket indikerer, at det muligvis bliver svært at bryde igennem modstandsniveauet 140 i første omgang. Aktien tages med på kandidatbænken.

Guldet er brudt topniveauet
Guldet holder fast i den stigende tendens og nu har prisen ramt niveauet 1800. Der er køb i alle modeller og RSI har ramt 75. Momentum på månedsbasis er ligeledes i en stigende tendens. Nærmest modstandsniveau er ved 1875 mens nærmest støtteniveau er ved 1740.

Guldet fortsætter op.

SEK/DKK: fortsætter den stigende tendens og har ramt niveauet 71,6. Der er igen etablerede et ”Golden Cross” på dagsniveauet. Men der er divergens mellem de tre indikaitionsmodeller på ugebasis da MACD har toppet og faldet tilbage mens Momentum stiger. RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring de 70 hvilket indikerer en stærk svensk krone. Nærmest modstandsniveau er ve 72 og herefter i niveauet 72,5 mens nærmest støtteniveau er ved 71 og herefter i niveauet 70,5.  

EUR/USD: handles vandret i niveauet 1,12 – 1,13 og det har stået på siden begyndelsen af juni. Skal euroen styrkes henovre sommer? Står Europa stærker på den kortebane da der er mere styr på corona end i USA.

Metalmarkedet: Der er en overordnet positiv tendens i alle industrimetaller. Kobber er steget med 12,9 pct. efterfulgt af bly med 9,1 pct.

Landbrugsmarkedet: Er fortsat uensartet tendens for afgrøder. I øjeblikket er der en stigende tendens i bomuld, tømmer og orangejuice. Sukkerprisen bevæger sig vandret og det har stået på siden begyndelsen af juni.
Majs har haft store stigninger i slutningen af juni, og det samme ser man i hvede og sojabønner, mens der fortsat er en faldende tendens i havre.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens på dags- og ugebasis. Det lange glidende gennemsnit på dagbasis ligger i niveauet 42 som støttelinie. På ugebasis er de glidende gennemsnit tæt på at etablere et ”Golden Cross” og både det korte og lange glidende ligger i niveauet 42 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger og Momentum falder. RSI har ramt niveauet 85-86 og etablerede en mindre topformation. Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens, hvilket indikerer, at olieprisen skal yderligere op, da ”gappet” stadig står åbent. Nærmeste modstandsniveauet er ved 45,5. og herefter i niveauet 52- 55.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.