Regnskabssæsonen er skudt i gang

C20 på ugebasis.

Regnskabssæson er skudt i gang i  USA og Sverige i denne uge og de vil sætte dagsordenen. Rammer du ved siden af forventningerne, vil straffen være hård, da mange selskaber er pænt vurderet.

Tryg leverede et regnskab, der viste en positiv udvikling i det forsikringstekniske resultat, som runder 789 mio. kr. mod 744 mio. kr. året før. Det vigtige forsikringsnøgletal var på 82,6 mod 83,7. Teknisk har aktien en stigende tendens siden sommeren 2016, hvor aktien var i kurs 115 mod dagens kurs i dag på 146. Der er en positiv tendens i MACD på ugebasis. Det nærmeste støtteniveau er ved 140, og der ligger det lange glidende gennemsnit på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 155.

TDC er igen kommet ind i varmen hos flere banker, som har hævet deres kursmål på selskabet. De positive kommentarer har fået aktien til at stige, så den nu handles i niveauet 37-37,5 fra bunden i september i niveauet 35,5. Siden 2016 har TDC-aktien bevæget sig vandret i niveauet 34-40. Bryder kursen igennem 40, så er næste modstandsniveau ved 42-42,5. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Onsdag kunne TDC meddele, at man havde vundet et offentligt udbud på mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

NKT bliver delt op i to selvstændige selskaber i denne uge: NKT Cables og Nilfisk Holding. Dermed bestemmer man selv, om man skal eje aktier i kabeler eller rengøringsmaskiner.

GN Store Nord er blevet nedjusterer af flere banker i den sidste uges tid hvilket har fået aktien til at falde over 10 kr. Den positiv tendens er dog fortsat i en positiv tendens. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 200 som en støttelinie. Faldet i aktiekursen har trukket ned i indikationsmodellerne, så anbefalingen bliver at afvente udviklingen.

Matas måtte nedjustere forventningerne, men spørgsmålet er jo også, om konkurrenterne har helt rent mel i posen og overholder alle gældende overenskomster. Matas-aktien tabte over 10 kr. og blev handlet ned i et nyt niveau under 85. Modellerne indikerer allerede salg for Matas-aktien og det er blevet bekræftet. Kursen skal over 95, før der etableres en nyt signal. Det bliver interessant at se, hvad Matas finder. Muligheder for den spekulative, afvent for den langsigtede.

Lundbeck holder fast i den stigende tendens trods Kåre Schultz’ afgang, som satte kursen tilbage til 350 mod niveauet 390-400, som aktien handles i nu. Bollingerkanalen fastholder dermed sit købssignal fra november 2016. Det lange glidende gennemsnit blev testet, men bestod testen og nu ligger det i niveauet 370. Nærmeste modstandsniveau er ved 410 og herefter i niveauet 450. Aktien ser interessant ud på niveauet.

I denne uge starter den svenske regnskabssæson. Det er specielt torsdag og fredag, der kommer mange selskaber. Torsdag er det blandt andet Axfood, MTG, Tele2 og Telia. Fredag er det Assa Abloy, Ericsson, Husqvarna samt Volvo. Volvo-aktien har til dato givet et afkast på over 40 pct. og har efter en korrektion genetableret den stigende tendens. Næste modstandsniveau er 180, mens nærmeste støtteniveau er ved 150 og herefter i niveauet 140. Der er ”gap” nede i niveauet 134-134,2. Det skuffende regnskab kan sende aktien voldsomt ned for at lukke hullet.

C20 på ugebasis.

C20-indekset fortsætter den stigende tendens og har nu rundet 1040. Der er en positiv tendens, der trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 og nærmer sig det overkøbte niveau på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 1010 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 1060 og herefter i niveauet 1100.  Støtteniveauet er ved 980-990.

 

DK Portefølje
TRENDS HOLDER FERIE I UGE 42.  Har sat Pandora på salgslisten.

Nordisk portefølje

 

 

* Korrektion på vej

Efter 4 uger med stigninger i de amerikanske indeks,  så er der lagt op til lidt konsolidering i de nuværende niveauer.

De amerikanske nøgletal var torsdag lidt bedre end ventet og de amerikanske olielagre var lavere end ventet, men det fik ikke nogen betydning for olieprisen.

Den kommende uge byder på mange amerikanske selskaber: Johnson & Johnson, Procter & Gamble, General Electric, Verizon Communications, UnitedHealth Group, Philip Morris Int., IBM samt Honeywell Int.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Average holder fast i den stigende tendens, som nu har været i gang siden november 2016.  Det nærmeste modstandsniveau er ved 23.000 og herefter i niveauet 23.500. RSI har ramt niveauet 80, så det indikerer, at markedet har brug for en konsolidering. Momentum har en stigende tendens, men hastigheden er aftagende, så det indikerer, at man skal holde øje med markedet.

S&P 500

S&P 500 har ligeledes en positiv tendens på ugebasis og indekset har ramt niveauet 2550. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 2450. Nærmeste støtteniveau er ved 2475 og herefter i niveauet 2425. Omsætningen er faldet lidt den seneste tid. Det indikerer, at investorerne er blevet mere forsigtigt.

Stærk udvikling i Nasdaq.

Nasdaq Composite har ramt niveauet 6600 og indekset er i år steget med 22,6 pct. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 6300.  RSI har ramt 75, så der er fortsat plads til stigninger, da modellen ikke er meget overkøbt.  Nærmeste støtteniveau er ved 6400 og næste modstandsniveau er ved 6650 og herefter i niveauet 6700.  Signalmodellerne er i køb på ugebasis og har været det siden sommeren, hvor indekset tog en mindre pause i den stigende tendens.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Nikkei over 20.800
Det japanske indeks fortsætter den stigende tendens og nærmer sig modstandsniveauet 21.000. Signalmodellerne har nu været i køb de sidste 4 uger. Stigningen betyder, at RSI har ramt niveauet 70 og den samme positive tendens ses i MACD og Momentum på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 21.500 og herefter i niveauet 22.000. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens i indekset.

Nikkei er tæt på 21.000.

Strategi: Ændrer strategi til hold på japanske aktier.

OMX Stockholm har tabt pusten de sidste par dage, men den overordnede tendens er fortsat positiv, men indekset har på den korte bane svært ved at bryde igennem modstandsniveau 1650. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” og ofte når det sker, så kommer der en korrektion nedaf for at teste nærmeste støtteniveau ved 1620. RSI var i 75 i sidste uge og er nu faldet ned til niveauet 70. Bryder indekset igennem 1660, så er næste modstandsniveau ved 1740-1750.

S30 på vej mod 1700.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Bilia har brudt den faldende tendens og har nu været i køb siden begyndelsen af september. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt niveauet 85 på ugebasis, så der er lagt op til en konsolidering på niveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 93-95 og herefter i niveauet 96-100. Stigningen har fået de glidende gennemsnit til at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra og har etableret et ”Golden Cross”, og det giver et stærkt signal for yderligere stigninger i løbet af året. Aktien er taget med på kandidatbænken.  

På kandidatbænken.

Frankfurt Dax 30 har ramt 13.000 i denne uge. Hvad skal indekset så herfra? Der er en række ”gaps” i grafen under det nuværende niveau, så der er lagt op til en korrektion ned mod 12.850. RSI har ramt det overkøbte niveau, så det bekræfter korrektions muligheden. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 14.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 12.600-12.700.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Rebound-mulighed i Columbus

Vi har ikke mange IT-aktier på den danske børs, men et af de ældste er Columbus, som da det gik på børsen hed Columbus IT Partners. Men i dag er det kun Columbus, og aktien har i år til dato givet et afkast på 22 pct., og det er på trods af den faldende tendens i aktien har været i siden top- formation i slutningen af januar, hvor aktien lå i 15,5 og etablerede en topformation og i dag handles aktien i 12,90-13,10. I september fandt aktien støtte i niveauet 11.90-12. Holder kursen sig over 13, ser det positivt ud og bryder kursen igennem 13,4 er det køb på niveauet.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket fortæller, at aktien har positiv stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 14,5 også omkring 15-15,5.

Columbus’ forretning er delt op i 5 dele: Columbus Software licenser, Columbus software abonnementer, eksterne softwarelicenser, eksterne softwareabonnementer samt konsulentydelser. Konsulentindtjeningen er klart den største og udgør 72,6 pct. og er derfor et vigtigt forretningsområde for selskabet. Columbus Software licenser havde et fald i omsætningen på 40 pct.,men der var fremgang i de områder på mellem 6 og 17 pct. Det er cloudkonvertering, der får licenserne til at falde i omsætningen, idet flere vælger de abonnementsbaserede produkter.

Columbus fortsætter sin opkøbsstrategi og har købt den amerikanske it-servicevirksomhed Tridea Partners LLC, som er markedsledende indenfor ERP og CRM indenfor den voksende fødevare –og drikkevareindustri i USA.

Columbus ser interessant ud.

Fundmental-modellen indikerer en fair pris for aktien i niveauet 16-17,5 mod dagens kurs på niveauet 12,9-13,1, hvilket giver et potentiale på over 20 pct. i aktien. 

 

 

Teknisk kommentar til 2 aktier

De 2 aktier er: RTX samt Harboes Bryggeri.

 

RTX holder fast i den stigende tendens, som i midten af august etablerede en bundformation i niveauet 155-160 og nu handles aktien i niveauet 190. De glidende gennemsnit på ugebasis har etablerede et ”Golden Cross” på ugebasis og signalmodellerne har nu været i køb siden slutningen af august og midten af september. RSI har ramt niveauet 90 på ugebasis, så der er lagt op til en korrektion og nærmeste støtteniveau er ved 180-185. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 220, som var en top i april i år.

Ny hastighed i RTX.

Harboes Bryggerie har været i en faldende tendens siden efteråret 2016, hvor aktien blev handlet i niveauet 140-145 mod det nuværende kursniveau på 110-115. Signalmodellen Bollinger gik i salg på ugebasis i slutningen af december. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 120 som en modstandslinie. De tre indikationsmodeller bevæger sig vandret i niveauet, hvilket indikerer at man skal afvent udviklingen. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende, men den faldende hastighed er aftagende. Anbefaler man afventer udviklingen, men tag den med på kandidatbænken.

Rebound på vej i Harboe.

 

Guld finder støtte  

Guldet fandt støtte i niveauet omkring 1270-1280 og nærmeste modstandsniveau er ved 1340-1350. De tre indikationsmodeller er faldende tendens, og det samme er Momentum på månedsniveauet. Afvent udviklingen i guldet.

EUR/USD er igen vendt rundt og stiger op over 1,18. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 1,16. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum og RSI stiger, mens MACD fortsætter den faldende tendens. Det indikerer, at krydset skal konsolidere sig i niveauet omkring 1,17-1,19.

SEK/DKK er faldet tilbage i niveauet 77,5, som også blev testet ved månedsskiftet september/oktober. Der er divergens mellem signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i salg, mens Parabolic er lidt i køb. Indikationsmodellerne er alle faldende på ugebasis.

Metalvaremarkedet står stille, idet aluminium, kobber og tin bevæger sig vandret og de tre metaller er i en konsolideringfase, mens der fortsat er en positiv tendens i bly og zink.

Landbrugsmarkedet oplever en styrkelse af flere afgrøder. Det er en positiv tendens i kakao, majs, havre og hvede, mens der fortsat er en negativ tendens i kaffe og bomuld.

Nordsøen olien.

Brent Spot har fundet støtte i niveauet 56 og holder fast i den stigende tendens, der har stået på siden augusts begyndelse. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 58-59 og herefter i niveauet 62.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.