Det kører derudaf

Der er fortsat fuld damp på markederne, hvor flere er i nye all time highs. Der er fortsat en positiv stemning på de fleste markeder, hvilket kan trække markederne yderligere op i den kommende tid.

DONG Energy skifter navn til det meget internationale navn Ørsted. DONG-aktien har været i en stigende tendens siden slutningen af marts, og den positive tendens har givet købssignal i flere signalmodeller og de glidende gennemsnit etablerede ”Golden Cross” i begyndelsen af april.

RSI har ramt niveauet 90 på ugebasis, så der er lagt op til en korrektion.

Først lukkede Air Berlin og i denne uge var det britiske Monarch Airlines, der måtte dreje nøglen om. Det viser, at selv lavprisselskaberne har svært ved at overleve i det nuværende miljø. SAS der kom med et regnskab i begyndelsen af september viste et positivt regnskab med et resultat før skat på 1,9 MSEK mod 1,0 MSEK året før. EBIT-margin er gået fra 10,4 pct. til 17,1 pct. Aktien er gået fra kurs 15 ved månedsskiftet august/september til de aktuelle 21. RSI har ramt niveauet 90 på ugebasis, så der er lagt op til en konsolidering. Afvent udviklingen.

Tirsdag var der positiv fokus på Coloplast, som steg med 2,5 pct., mens Vestas fortsatte den faldende tendens trods de mange ordrer op til månedsskiftet. Ordrer til Vestas er kommet fra flere verdensdele og indikerer fortsat den store efterspørgsel på vindmøller. Ordrerne kom i denne omgang både fra Indien, Argentina, Mexico, Italien og USA. Teknisk ligger Vestas-aktien i en faldende tendens, og der er etableret salg i flere signalmodeller på ugebasis. Det indikerer, at aktien ikke er interessant på nuværende niveau.

Coloplast har fået luft under vingerne og er handlet op i niveauet 540 med to ”gaps” i dag grafen. Stigningen har endvidere givet en rebound i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er brudt nedefra og det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 540. Næste modstandsniveau er ved 580, mens nærmeste støtteniveau er ved 520.

Onsdag afholdt Ambu kapitalmarkedsdag i London, hvor man fremlagde nye mål frem mod 2020. Selskabet forventer en EBIT-margin i niveauet 24-25 pct. mod det nuværende niveau omkring 17-19 pct.

Teknisk fik det nye mål aktien op med over 14 pct. og nu handles den all time high ved 560. Aktien er i en stigende tendens og er med onsdagens kursraket brudt ud af den øvre modstandslinie. RSI er over 90, hvilket indikerer, at aktien har brug for en pause i den stigende tendens. Brug tilbagefald  i aktien til at samle op. Langsigtede kursmål er 620 og der er støtte i niveauet 480 og 460.

IC Group  meddelte markedet torsdag, at man afdækker om IC Group også fremadrettet er den bedste ejer af Peak Performance. Det fik kursen til at stige med over 9,6 pct. Teknisk har aktien været i en faldende tendens, men torsdagens kursstigning fik aktien til at etablere et købssignal. Hele IC Group er vel til salg, hvis den rigtige køber kommer forbi. Den spekulative investor bør tage en position.

Torm-aktien bevæger sig forsat vandret i niveauet 62-70, og det har stået på det meste af året. Der er divergens mellem flere modeller, hvilket gør, at der ikke er et klart billede af om man skal købe eller sælge aktien på nuværende tidspunkt. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

I denne uge kommer der regnskab fra et par af de mindre svenske selskaber, mens der kun er Tryg på tapet. Den 12/10 kommer der Bergs Timber, Creades, HQ, KappAhl og RNB.

C20 indekset på ugebasis.

C20-indekset holder fort fast i den stigende tendens og er brudt igennem modstandsniveauet 1040. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det nærmest  modstandsniveau er fortsat ved 1070 og herefter ved 1100, mens nærmeste støtteniveau er ved 1010 og herefter i niveauet 970. Signalmodellen Bollinger har sin nedre støttelinie i niveauet 990. Hold fast i de danske aktier.

 

DK Portefølje
Pandora er på salgslisten og SAS har fået hævet målkursen og stop-loss. Dagens fald giver en god købs mulighed i SAS aktien. 

Nordisk portefølje
Betsson sættes på salgslisten.

Så starter regnskabssæsonen

Den kommende uge byder på en række regnskaber fra amerikanske selskaber. De fire store banker er på banen torsdag og fredag. Citigroup, JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo samt Bank of America. Endvidere er BlackRock, PNX Financial Services, Delta Air Lines samt Dommino´s Pizza. Med en positiv udvikling i den amerikanske økonomi og øget bekræftelse kan det give et boost i restaurantbranchen. Sonic Corp. har etableret en dobbelt bund og aktien ser interessant ud på det nuværende niveau og nærmeste modstandsniveau er ved 28-29.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Average fortsætter den stigende tendens, og kursen er kommet over 22.500 og er godt på vej mod 23.000. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne er i køb på ugebasis. Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 21.800. Nærmeste støtteniveau er ved 21.500 og herefter i niveauet 20.500.

S&P 500 er brudt igennem niveauet 2500 og er på vej mod 2600. Indekset har nu været i en stigende tendens siden præsidentvalget i USA, hvor indekset var nede i 2100 mod indeksets nuværende kurs på 2537.  Den stigende tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og bekræfter den positive tendens. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 2450.

Nasdaq med pæn vækst.

Nasdaq Composite har samme positive tendens som de to ældre indeks. Nasdaq-indekset er nu over 6500 for første gang. Momentum er i en stigende tendens og bekræfter den stærke tendens i indekset. Bollingerkanalen har været i køb siden marts 2016 med enkelte undtagelser, hvor der i korte periode har været salgssignaler. Næste modstandsniveau er ved 6600 og nærmeste støtteniveau er ved 6200.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

Fortsat stigning i Nikkei
Det japanske marked fortsætter den stigende tendens og har ramt niveauet 20.600. Den positive tendens i det japanske marked trækker op i de indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 21.000, og der er støtteniveau 20300.

Japan på vej mod 21.000.

Der er ”gap” i niveauet 19933-20122 fra september og igen i niveauet 18648-18840 fra april. Momentum på månedsniveauet har etableret bundformation, og det giver en positiv indikation for japanske aktier.
Strategi: Køb på japanske aktier.

 

OMX Stockholm 30 fortsætter den stigende tendens og indekset har ramt modstandsniveauet 1650-1655. Næste modstandsniveau er ved 1700, som var toppen i 1700.

Skal Stockholm i 1700?

De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og nærmer sig et ”Golden Cross”. Den positive tendens i kursudviklingen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1580 og herefter i niveauet 1520. RSI har ramt niveauet 75, så der er fortsat et positivt potentiale til yderligere stigninger.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Scandic Hotels Group har etablerede en kilefomation på ugebasis med stigningen over 110 er den øvre modstandslinie blevet brudt og nærmeste modstandsniveau er ved 130. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er i niveauet omkring 58, mens MACD er lige under 0, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

Hold øje med Scandic Hotels.

Det lange glidende gennemsnit på ugebasis er ligeledes blevet testt som en støttelinie og holder tendens i kursudviklingen, så har det glidende gennemsnit bestået testen. Køb ved brud af niveauet 116.

DAX tæt på 13.000.

Frankfurt Dax 30 fortsætter den stigende tendens, men er endnu ikke brudt igennem de magiske 13.000. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. RSI har ramt 80 på ugebasis, så en kortvarig korrektion kan være indenfor rækkevidde. Momentum på månedsniveauet har mistet hastigheden og etablerede en mindre topformation.
Strategi: Køb på tyske aktier.

 

Nyt signal i DFDS

Det danske transportselskab DFDS overrasker igen i forbindelse med deres kvartalsregnskab med en  forøget vækst i omsætningen på 3,8 pct. fra 3,5 mia. kr. til 3,6 mia. kr. EBIT ramte 502 mio. kr. mod 454 mio. kr. i samme periode året før.

DFDS består af to divisioner: Shipping og Logistics.

Shipping-divisionen har oplevet en positiv udvikling i Østersøen og Nordsøen, mens der har været en afmatning i udviklingen på Kanalen indenfor passagermarkedet. Det svage pund har været med til at trække i den forkerte retning. De seneste salgstal for bilindustrien i England indikerer, at der har været en opbremsning i forbruget.

I Østersøen er det gået godt med den nye rute Hanko, Finland til Paldiski i Estland og den samme positive tendens ses på ruten Polen-Rusland, mens ruten Danmark-Litauen ??. I Middelhavet tabte man 8,8 pct., men da forretningen er meget lille, påvirker den ikke den positive forretning.

Logistics oplevede en positiv udvikling i fragt og omsætning i deres halvårsregnskab i Norden samt England og Irland, mens der var en flad udvikling på kontinentet.

Den positive tendens DFDS har oplevet gør, at de har købt to nye ro-ro skibe til deres rutenetværk på Nordsøen. Det bliver interessant at følge brexit-forhandlingerne og se hvilken indflydelse de får på tonnagen over Nordsøen de kommende måneder.

Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 430-450, hvilket gør, at der er en ”rabat” på godt 20 pct. i forhold til den nuværende kurs.

Nyt signal i DFDS.

Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet 340-360. Signalmodellerne er i salg på ugebasis, og det har stået på siden maj. Bryder kursen igennem 370, så går signalmodellerne i køb. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Momentum på månedsniveauet er i faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Matas, Royal Unibrew samt Parken Sport & Entertainment.  

Royal Unibrew holder fast i den stigende tendens, der blev etableret efter faldet i november/december sidste år, hvor kursen var nede i 250-260. Den stigende tendens i aktiekursen betyder det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 320. Nærmeste modstandsniveau er ved 390-395. Der er en positiv tendens i aktiekursen, som trækker op i indikationsmodellerne på ugebasis.

Royal har købt Freedea Lemonsoda.

Momentum på månedsniveauet har etableret en mindre topformation. Foretrækker dog Carlsberg som bryggeri-aktie i øjeblikket.

Matas fandt støtte i niveauet 86-88 i midten af september og er nu blevet handlet op i niveauet 92-93. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 100 som en modstandslinie. Signalmodellerne har endnu ikke skiftet signal fra sælg til køb, men holder den stigende tendens i aktiekursen, så skifter modellerne i løbet af 2-4 måneder.

Hvad skal Matas. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

Nærmeste modstandsniveau er ved 100 og herefter i niveauet 110-112, mens nærmeste støtteniveau er ved 86. Der er 3 gaps i grafen fra 1) juni 2015 i niveauet 144-147, 2) november 2016 i niveauet 119-124,5 samt juni 2017 i niveauet 103,5-107,5. Anbefaler spekulativt køb på niveauet.  

Hold øje med Parken.

Parken Sport & Enter., har siden august været i en faldende tendens og faldet er startet med et ”gap” i niveauet 91-94 mod dagens kursniveau på 77-78. Der er en faldende tendens i alle indikationsmodellerne på ugebasis og Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens. Signalmodellerne er gået i salg, så man bør afvente eventuel køb af aktien på nuværende tidspunkt.

 

Guld finder støtte

Guldet har fundet støtte i niveauet 1260-1280, men der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1250. Signalmodellerne er fortsat i køb på ugebasis. Afvent udviklingen.

EUR/USD fortsætter den svage udvikling og har ramt niveauet 1,17. Der er ligeledes en faldende tendens i MACD, Momentum og RSI. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1,15 som en støttelinie.

SEK/DKK holder sig i niveauet omkring de 78, og det har nu stået på siden midten af august. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme divergens der er mellem signalmodellerne på ugebasis.

Metalvaremarkedet taber pusten i et par industriråvarer. Kobber og nikkel fortsætter den faldende tendens, mens aluminium bevæger sig vandret. Der er fortsat en positiv tendens i bly, tin og zink.

Landbrugsmarkedet har få produkter i en positiv trend. Blandt dem med hastighed er kakao, majs, hvede samt havre. Tømmer er steget pænt siden 2016, og det har givet en positiv udvikling i svensk Bergs Timber. Tendensen i øvrigt er noget faldende og afventende.

Er olien på vej mod 60 dollar?

Brent Spot fandt støtte ved niveauet omkring 56 og handles nu i niveauet omkring 57. Der er en noget uensartet tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 58 og herefter i niveauet 62, mens nærmeste støtteniveau er ved 53 og herefter i niveauet 51.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.