Så er regnskabssæsonen for alvor skudt i gang og der har allerede nu været en række opjusteringer, hvilket har givet et par positive reaktioner i en række aktier. Men ikke alle aktier er steget trods opjustering og Novozymes er et godt eksempel. Novozymes faldt med 20 kroner i forbindelse med regnskabet.
cBrain opjusterede tirsdag, hvilket fik aktiekursen til at stige til niveauet 140-150. Momentum på månedsbasis holder fast i den stigende tendens, hvilket lægger op til yderligere stigning i aktiekursen. Nærmeste modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 190, mens der er støtte i niveauet 120-130 og herefter i niveauet 100-105.
Solar opjusterede onsdag forventningerne til året og det fik aktiekursen til at stige til niveauet 325- 330. Der var allerede købssignal i aktien på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af juni. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 285 som en støttelinie. Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 355-366 mod dagens kurs på 330,50. Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens. Modstandsniveauet 340 testes nu for 3. gang på 2 år. Første gang var i marts og anden gang var i februar 2000. Nærmeste modstandsniveau er ved 350-360 og herefter i niveauet 380-390. Nærmeste støtteniveau er ved 300 og herefter i niveauet 270. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Össur-aktien er gået under radaren med en vandret formation siden juli i niveauet 45-50. Den vandrette formation har påvirket signalmodellen Bollinger med både købs- og salgssignal siden juni. RSI holder sig i niveauet omkring 60. Momentum på månedsbasis har etableret en stigende tendens og er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 48-49. Aktien tages med på kandidatbænken.
Novo Nordisk har været i en faldende tendens siden midten af oktober, hvor aktien toppede i 465. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og Bollingerkanalen er i salg og har været det de sidste 2 dage. På ugebasis blev der etableret købssignal for 6 uger siden i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i sidste uge.
RSI har mistet lidt hastighed og er faldet tilbage til niveauet 69, ens Momentum fortsætter den stigende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 475 og herefter i niveauet 495, mens der er støtte i niveauet 435 og herefter i niveauet 400-410.
I denne uge kommer der en række regnskaber fra danske selskaber. Tirsdag er det Össur. Onsdag kommer der regnskab fra Carlsberg, Ørsted, Ringkjøbing Landbobank samt Sydbank. Torsdag er det DSV Panalpina, Fast Ejendom Danmark, NNIT samt Spar Nord Bank. Fredag lukker med Novo Nordisk, Skako og Tivoli.
C25-indekset har tabt pusten i denne uge og er handlet ned i niveauet 1530-1540 og dermed er ”gappet” fra begyndelsen af oktober lukket. Der er fortsat ”gap” i niveauet 1520,95-1525,15 og i niveauet 1472,61-1485,34.
Faldet i kursen har sendt RSI tilbage til niveauet 61 efter markedet var oppe i niveauet 80. Den samme tendens ses i Momentum på ugebasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1625 og herefter i niveauet 1650, mens der er støtte i niveauet 1500 og herefter i niveauet 1460-1470. Hold øje med de regnskabsaktuelle aktier i den kommende uge.
DK Portefølje
Bavarian Nordic og NKT Holding er under stop-loss og derfor på salgsslisten.
Nordisk portefølje
Tid til at bide af det sur æble så vi tager tabte i Haldex.
Præsidenten med corona
Torsdagens amerikanske nøgletal viste, at der var færre amerikanske nytilmeldte ledige end ventet og samtidig faldt de ledende indikatorer mindre end ventet i september.
Amerikanske regnskaber i denne uge: Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Visa, Mastercard, Pfizer, Merck samt Eli Lilly.
S&P 500 har på dagsniveauet etableret et salgssignal, som man så det i september. Oktober-toppene kom aldrig højere end september-toppen og derfor er der en svagt faldende tendens i markedet. Den samme tendens ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60.
Momentum på månedsniveauet har nu etableret 3 topformationer siden midten af 2019. Det bliver interessant at se, om den er mere kraftig i den kommende tid.
Modstandsniveauet 3500 har igen afvist markedet. Nærmeste modstandsniveau er ved 3550 og herefter i niveauet 4000, mens der er støtte i niveauet 3300-3350 og herefter i niveauet 3100-3150.
Nasdaq Composite følger udviklingen i S&P 500. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et salgssignal, mens modellen fortsat på ugebasis er i køb. Korrektionen i indekset i september kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 60. Der er fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsbasis.
Nærmeste modstandsniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 12.500, mens der er støtte i niveauet 11.000 og herefter i niveauet 10.500.
Strategi: Afvent udviklingen.
Japan stiger fortsat
Det japanske marked fortsætter den stigende tendens og deres kontrol af coronavirusen har været positiv, idet kun 94.524 er blevet ramt ud af en befolkning på 126 mio. og der har været 1685 døde. Den stigende tendens trækker dog ikke op i MACD eller RSI, som begge falder. RSI er under 60, men MACD er over 0.
Tendensen i Momentum er stadig stigende på ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er fortsat 24.000 og herefter i niveauet 24.500, mens der er støtte i niveauet 23.000 og herefter i niveauet 22.500.
Strategi: Investér i det japanske marked via investeringsforeninger – det ser fortsat interessant ud.
OMX Stockholm 30 bevæger sig vandret i niveauet 1800-1850 og det har stået på siden midten af september. Bollingerkanalen er i salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. På ugebasis holder alle modellerne fortsat fast i deres købssignal.
De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens på ugebasis. RSI har ramt 65, mens MACD fortsat holder sig over 0. Momentum på månedsbasis fortsætter den stigende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1900 og herefter i niveauet 1925. Der er støtte i niveauet 1775 og herefter i niveauet 1710-1720.
Strategi: Ændre til afvent udviklingen.
Skal vi på hotel som afveksling fra hverdagen? Scandic Hotel har majoriteten af sine hoteller i Norden samt et par enkelt i Tyskland og Polen.
Teknisk er aktien fortsat inde i en svagt faldende tendens og der er salgssignal i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit ligger over kursudviklingen som en modstandslinie. I marts var aktien i 16 og spørgsmålet er, om aktien skal helt derned, før den vender. Der er en faldende tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis, så aktien ser ikke interessant ud nu. Men tag den med på kandidatbænken.
Zooplus er muligvis ved at etablere en omvendt skulder-hoved-skulder og et brud af niveauet 163- 165 vil bekræfte vendingen. Aktien er med på min kandidatbænk.
Frankfurt DAX 30 har etableret et salgssignal i Bollingerkanalen både på dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Death Cross”. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens og RSI under 50, mens Momentum i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.500 og herefter i niveauet 14.000, mens der er støtte i niveauet 12.000 og herefter i niveauet 11.600.
Strategi: Ændre anbefaling til hold.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De to aktier er Matas og NNIT
Matas holder fast i den stigende tendens trods denne uges mindre korrektion, som har ændret signalet i Bollingerkanalen fra et køb til et salg og det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet bliver testet som en støttelinie i niveauet 77,5.
På ugebasis holder aktien fast i den positive stigende tendens. Bollingerkanalen er i køb og har været det siden slutningen af maj. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af juni.
Momentum viser, at den stigende tendens i aktien ikke går så hurtigt som tidligere, da den på ugebasis har været faldende siden juni/juli. RSI er forsat over 60 og MACD er over 0. Nærmeste støtteniveau er ved 74 og herefter i niveauet 68, mens nærmeste modstandsniveau er ved 93-95 og herefter i niveauet 100-105. Der er støtte i niveauet 70-72 og herefter i niveauet 65. Aktien ser interessant ud på niveauet (bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).
NNIT har i denne uge ændret signal fra køb til salg i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. Den faldende tendens kan også registreres i de tre indikationsmodeller, som er i en faldende tendens. RSI er under 50, mens MACD holder sig over 0.
Momentum på månedsbasis har etableret en topformation og er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 115 og herefter i niveauet 95-100. Nærmeste modstandsniveau er ved 140 og herefter i niveauet 155-160. Afvent udviklingen.
Olieprisen bevæger sig vandret
Guldet holder fortsat gang i den stigende tendens. Der er etableret købssignal begyndelsen af oktober i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens der fortsat er salgssignal i modellen på ugebasis.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI stiger, mens MACD og Momentum falder. Afvent udviklingen.
SEK/DKK: har mistet Momentum, så kursen ved 72 er ikke blevet brudt nedefra. Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller på ugeniveau. Nærmeste modstandsniveau er ved 72 og herefter i niveauet 72,5, mens der er støtte i niveauet 71,5.
EUR/USD: Bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1,17-1,19, hvilket giver uensartede signaler på både dags- og ugeniveauet.
Metalmarkedet: Der er stigende tendens i industrimetallerne og kobber har etableret en ny all time high for i år og zink har taget en pæn rebound og tester modstandsniveauet ved 2600.
Landbrugsmarkedet: Der er et uensartet marked blandt de forskellige afgrøder. Sukker og bomuld stiger, mens kaffe falder tilbage. Blandt de forskellige kornsorter er der en stigende tendens både i majs, hvede og havre.
Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 42-44 dollar for en tønde olie. Der er købssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af oktober. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og stiger. RSI er over 40, mens MACD er under 0. Momentum er stigende på månedsbasis, hvilket indikerer, at olien skal yderligere op i den kommende tid. Nærmeste modstandsniveau er ved 46, mens der er støtte i niveauet 41 og herefter i niveauet 39.