Påvirker skattesalget markedet?

Mange bruger ofte december til at luge ud i de aktier der er gået galt eller man har store tab på og ikke kan se en interessant fremtid for.

Mandag var der igen fokus på medicinalvirksomhederne Zealand Pharma, Bavarian Nordic og Novo Nordisk, mens sidste uges vinder som Rockwool og A. P. Møller-Mærsk. Zealand Pharma tester modstandsniveauet 200 og bliver den brudt, er næste modstand i niveauet 215 og herefter i 250. RSI har ramt 80 på ugebasis. MACD er over 0 og har etableret en topformation. Aktien ser interessant ud på niveauet, men husk selskabet er fortsat biotek.

Tirsdag startede markedet i grønt og der var fokus Boozt og RTX. Boozt etablerede på ugebasis et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede i midten af november et Golden Cross som blev bekræftet af en stigende omsætning i aktien. RSI er over 80. MACD er over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 80 som blev testet i midten af november og i april i den faldende tendens. Næste modstandsniveau er ved 95 som var en bund i februar. Aktien ser interessant ud på niveauet. Boozt sluttede med en stigning på 14,5 pct., hvilket indikerer, at der var shorter som lukkede deres positioner.

RTX aflagde årsregnskab tirsdag. Det viste en omsætning på 663 mio. kr. mod 457 mio. EBIT blev 46 mio. kr. mod 6 mio. kr. sidste år. Teknisk har aktien været i en faldende tendens frem til oktober, hvor aktien etablerede en bund i niveauet 112-118. På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et købssignal for 4 uger siden. Holder den nuværende tendens, bliver der etableret et Golden Cross i løbet af 2-4 uger. RSI har ramt 66. Momentum er stigende og har været det siden slutningen af oktober. MACD har netop passeret 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 150 som var en bund i oktober 2021 og marts 2022. Herefter i niveauet 175, mens der er støtte i niveauet 125 og herefter i niveauet 110. Aktien ser interessant ud på niveauet (ejer aktier i selskabet).

Onsdag er markedet startet i grønt, og der var fokus på Vestas, da de i løbet af tirsdagen havde fortalt om to store ordrer: en fra Sydkorea og en fra USA. Teknisk er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret i begyndelsen af november. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et Golden Cross i løbet af 2-4 uger. RSI er over 70 og MACD er over 0. Momentum er ligeledes i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 200 og herefter i niveauet 225, mens der er støtte i niveauet 155 og herefter i niveauet 135. Aktien ser interessant ud på niveauet.

NNIT-aktien ligger 65 pct. lavere i forhold til noteringskursen i 2015 og 78 pct. i forhold topnoteringen i juli/august i kurs 295 i 2016. Selskabet CEO talte i begyndelsen af november om en stigende ordrebog og mange bolde i luften. Teknisk etablerede aktien en bund i niveauet 50 og nu handles aktien i 65,5. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 64. RSI har ramt 58 og MACD er fortsat under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 75 og herefter i niveauet 90, mens der er støtte i niveauet 55 og herefter i niveauet 50. Aktien ser interessant ud på niveauet (jeg ejer selv aktier i selskabet).

Torsdag var der fuld fart på markedet efter den amerikanske centralbank direktør Jerome Powell havde talt onsdag aften, hvilket fik de amerikanske markeder op.
Blandt de mest stigende aktier var tech og aktier indenfor grønomstilling. Ørsted steg med XX pct. hvilket fik aktien til at etablere købssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra mens det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 710 som en modstandslinie. Anbefaler at man afventer udviklingen.

I den kommende uge er der fokus på Rias som er med regnskab på onsdag. Torsdag er det Harboes Bryggeri.

C25-indekset er handlet op over 1700 og holder fast i den stigende tendens. De glidende gennemsnit etablerer et Golden Cross i næste uge, hvis tendensen fortsætter. RSI er tæt på 90 og MACD er over 0.
Der er brug for en korrektion som det årlige skattesalg kan give, så forventer det påvirker markedet i næste uge. Det giver en mulighed for at samle op.

 

DK Portefølje
Tager Brdr. Hartmann med i porteføljen. Hæver stop-loss på Jyske Bank.

Nordisk portefølje

Hvor mange renteforhøjelser er der igen?
Stærke amerikanske nøgletal torsdag viser et fortsat stærkt arbejdsmarked og et øget forbrug. 225.000 amerikanere meldte sig ledige for første gang mod forventede 225.000. Sidste uges tal blev revideret ned til 240.000.
Det amerikanske privatforbrug lå 0,8 pct. højere end måneden før, hvilket svarer til analytikernes forventninger.
Regnskaber i den kommende uge: Costco Wholesale, Broadcom Inc., AutoZone, Lululemon Athletica, Brown-Forman, Chewy, Campbell Soup, The Cooper Comp., Vail Resorts samt DocuSign.
S&P 500 er brudt over 4.000 og fastholder købssignalet på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 3925.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen som har stået på i 3 uger. Det korte og lange glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, og holder tendensen, bliver der etableret et Golden Cross.

Den stigende tendens trækker fortsat op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 68 og MACD var over 0. Momentum etablerede en bundformation i begyndelsen af november. Nærmeste modstand er 4.100 og herefter i niveauet 4.200. Der er støtte i niveauet 3.900.

Nasdaq Composite holder fast i købssignal på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveau ligger i niveauet 3925 som en støttelinie.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen på 4. uge og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerer et Golden Cross i næste uge.

Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 68. MACD er over 0 og der er ligeledes en stigende tendens i Momentum.
Nærmeste modstand er stadig 11.500 og herefter i niveauet 12.000. Der er støtte nede i niveauet 10.500.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Konsolidering i Japan
Det japanske marked bevæger sig vandret i niveauet 28.000-28.500. Det betyder, at købssignalet i Bollingerkanalen fastholdes og de glidende gennemsnit har netop etableret et Golden Cross. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI er over 60 og MACD er over 0. Momentum er ligeledes i en stigende på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau er ved 29.000 og herefter i niveauet 29.500, mens der fortsat er støtte i niveauet 27.500 og herefter i niveauet 25.500.
Strategi: Fastholder køb på japanske aktier via investeringsforeninger.

OMX Stockholm 30 tester fortsat modstandsniveauet omkring 2100. Det betyder, at købssignalerne i Bollingerkanalen og kursgrafen fastholdes. RSI er over 90 og MACD er over 0. Momentum er i en stigende tendens og det har stået på siden midten oktober.

Nærmeste modstandsniveau er ved 2150 og herefter i niveauet 2200, mens der er støtte i niveauet 1900 og herefter i niveauet 1850.
Strategi: Ændre til køb fra hold.

Frankfurt DAX tester modstandsniveauet 14.500 og er nu handlet vandret i 2 uger. Købssignalerne på ugebasis er intakte i Bollingerkanalen og kursgrafen. Den nedre støttelinie i Bollingerkanalen er i niveauet 12.750 og det lange glidende gennemsnit på 24 uger er i niveauet 13.250 som en støttelinie.

RSI er kommet over 90 og MACD er over 0. Momentum har været i en stigende tendens siden midten af oktober.
Nærmeste modstandsniveau er ved 15.000 og herefter i 15.400, mens der er støtte i niveauet 14.000 og herefter i niveauet 13.000.
Der er en faldende tendens i den tyske inflation, da energi og fødevarepriserne har fundet et stabilt niveau. Arbejdsløsheden faldt i oktober i EU-område fra 6,6 pct. til 6,5 pct.
Strategi: Afvent udviklingen i det tyske marked.

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er GN Store Nord og Brdr. Hartmann.
GN Store Nord-aktien er faldet 56 pct. i år. På dagsniveauet har Bollingerkanalen genetableret købssignalet. De glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross torsdag.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen som blev etableret for en uge siden. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 200 som en modstandslinie.

Stigende kurs og omsætning.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 60, mens MACD fortsat er under 0, men stigende. Momentum er ligeledes i en stigende tendens og det har stået på siden slutningen af oktober.
Nærmeste modstandsniveau er 190 og bliver det brudt, er næste modstandsniveau ved 220, mens der er støtte i niveauet 160 og herefter i niveauet 140.
Demants moderselskab som ikke er på børsen har købt 10 pct. af aktierne i GN Store Nord, så vil nogen købe selskabet af Børsen, så skal Demant høres. Afvent udviklingen. 

Brdr. Hartmann fortsætter den stigende tendens og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er tæt på at etablere et Golden Cross. Det store spørgsmål er, om der kommer et tilbagefald i aktiekursen til det lange glidende gennemsnit som ligger i niveauet 250. Bollingerkanalen har etableret et købssignal i begyndelsen af november.
På dagsniveauet er der købssignal i alle modellerne. I Bollingerkanalen blev det genetableret i midten af november og det var samme tid de glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross.

De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI har ramt 78 og MACD er over 0. Momentum har været i en stigende tendens siden begyndelsen november.
Nærmeste modstandsniveau er 300 og blev testet i august. Næste modstandsniveau er ved 350, mens nærmeste støtteniveau er ved 260 og herefter i niveauet 230.
Aktien ser meget interessant ud og tages med i porteføljen.  

Olien i en uensartet tendens
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1740-1780 og nu testes modstandsniveauet 1780. RSI er over 70 og MACD er over 0. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum og det har stået på siden begyndelsen af november.

SEK/DKK: Bevæger sig vandret i niveauet 68-69. Det stigende behov for investeringer til industrien og den grønne omstilling gør, at flere svenske aktier er interessante.

EUR/USD: holder sig under niveauet 1,05. Der er købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross. RSI er over 85.

Metalmarkedet: Industrimetallerne bevæger sig vandret med en lille pil opad, hvilket giver stigninger i indikationsmodellerne på ugebasis.

Landbrugsmarkedet: Der er fortsat uensartet tendens i flere afgrøder. Havre, majs og hvede er faldet tilbage, mens bomuld, kaffe, sukker og kakao stiger.

Brent er gået i salg for 2 uger siden på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i en stigende tendens og har ramt 52. Der er en sivende tendens i MACD og Momentum på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er 75-76, mens der er modstand i niveauet 90. Uro i Kina har været med til at sende olieprisen ned.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.