Opportunity?

BørsUdsigten: Pespektiv! Kapitulation? For meget – For hurtigt? Overreaktion?

C20 indekset lukkede, onsdag, med et markant fald på 2,3 pct. (16,00 point) i indeks 687,45.

De europæiske aktiemarkeder lukkede med fald på mellem 2,8 pct. og 3,6 pct. for de tre toneangivne europæiske aktieindeks (DAX30, FTSE100 og CAC40), som BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede med fald på mellem 0,3 pct. og 1,1 pct. for vores 3 toneangivne indeks.

De asiatiske aktiemarkeder noteres overvejende lavere til morgen, torsdag.

De toneangivne europæiske aktieindeks, ses åbne med stigninger på mellem 0,3 pct. og 0,6 pct. når man lægger morgenens handel med indeksfutures til grund.

De amerikanske futures ses åbne med stigninger på mellem 0,1 og 0,3 pct., såfremt Wall Street åbnede dørene nu til morgen. Meget kan dog nå at ændres.

Hvis der mangler en ”remindermail” – venligst gå direkte ind på BørsUdsigten på NPinvestors hjemmeside – produkter – analyse – BørsUdsigten.

BørsUdsigten bestræber sig på, at være ude senest mellem kl. 08:30 og 08:45.

NB! Der er løsning på remindermails på vej (;-D)); men de næste dage fortsat (:-(

Strategi C20

BørsUdsigten’s (sekundære/mellemlange sigt) strategi for C20 er sælg.

BørsUdsigten har åbnet en shortposition ved bruddet af 748 niveauet, og genkøber ved brud af 752 niveauet.

Timing af køb/salg på dagsniveauet, sker på baggrund af BørsUdsigten’s spekulative vurdering.

BørsUdsigten’s spekulative (tertiære) strategi er sælg.

BørsUdsigten har åbnet en shortposition ved bruddet af 760 niveauet. Der af dækkes trendfølgende ved brud af 690 niveauet, hvor der åbnes ingen en reverse (modsatrettet position)

BørsUdsigten’s langsigtede strategi er sælg. Gevinsthjemtagning er sket ved bruddet af 707 niveauet. (200 dages glidende gennemsnit). Der genkøbes ved brud af 708-10 niveauet med risiko for at vi skal handl 1 til 2X for meget. (Det gælder om at ligge rigtigt, når de større bevægelser indtræffer). Holder indekset sig rundt det 200 dages glidende genenmsnit vil BørsUdsigten benytte sig af en langsigtet handelsstrategi.

Strategierne bruges til risikostyring, og balancering af din aktiebeholdning, eller sagt på en anden måde, hvor mange aktier skal jeg ligge med i relation til den aktuelle markedsrisiko.

Niveau for indeksvurdering: 687.

 

Dagens C20 Udsigt

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset vil åbne højere nu til morgen, torsdag.

 

Ebola

Ebola skaber vindere og tabere på aktiemarkedet.

Ser vi på taberne er det luftfartsindustrien og rejsebranchen (krydstogt, charter, hotel, og fly) specielt i Afrika der taber.

Vinderne er ud over medicinalindustrien også et selskab der laver – de nu kendte gule beskyttelsesdragter.

Selskabet hedder www.Lakeland.com (LAKE)

En advarsel. Aktien er de sidste 5 dage steget med over 103 pct., og 225 pct. den seneste måned.

Der er ikke tale om en anbefaling fra BørsUdsigten, men alene en henvisning til, at somme tider er det en god ide at ”tænke ud af boxen”, og at enhver krise giver muligheder.

Ebola minder om Aids – bortset fra at den er mere aggressiv, når den rammer.

BørsUdsigten vurderer ikke, at det vi ser for øjeblikket er en finansiel krise – men der er næsten altid kriser et eller andet sted på jorden – for øjeblikket synes der blot at være ekstraordinært mange

Kursudsvingene har mistet forbindelsen med den statistisk økonomiske virkelighed – og de relativt positive regnskaber vi ser.

 

Wall Street

Wall Street lukkede lavere i går, onsdag.

Der var tale om en flot reversal inden for dagen, hvilket betyder at noget af frygten er ”handlet af” i dagens marked – og dermed burde der være åbnet for en ”bounce back”.

De offentliggjorte regnskaber for Q3 var skuffende, og specielt Netflix, der faldt 25 pct. i eftermarkedet på grund af skuffende medlemstilgang. Blackstone overraskede postitivt.

I dag vil der være fokus på Goldman Sachs før åbningen og Google efter åbningen på Wall Street.

Man skal nok være opmærksom på at medierne p.t. har fokus på negative meddelelser, der kan underbygge deres historier om markedet.

Det er torsdag igen – igen, og dermed nye tal for førstegangssøgende til arbejdsløshedsunderstøttelse. Der forventes nogenlunde samme tal som i sidste uge rundt 290K. Det vil indikere, at der fortsat er gang i jobskabelsen, så hvis det holder, ser det rimeligt fornuftigt ud med den økonomiske udvikling.

Endvidere kommer der tal for industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen, samt udviklingen i huspriserne (NAHB).

Oliprisen er QE for den amerikanske økonomi se under Olie.

Dow Jones lukkede onsdag med et fald på 1,1 pct. (173,45 point) i indeks 16.141,74.

S&P500 lukkede med et fald på 0,8 pct. (15,21 point) i 1.862,49.

Nasdaq Composite lukkede med et fald på 0,3 pct. (11,85 point) i 4.215,32.

 

S&P500 Teknisk Vurdering

Ser vi på dagschartet for S&P500 (1.862), fik vi en mindre ”flush out”/reversal, og en test af 1.820 niveauet på nedsiden. Det indikerer et lille plus i dag, torsdag.

Korrektionen er anderledes denne gang. Chartet har brudt den 200 dages glidende gennemsnit. Det kan være en indikation på at optrenden har mistet momentum – og mindst går over i en sidelæns bevægelse.

Det vil også ændre strategien til en langsigtet handelsstrategi – altså hvis vi også finder en bund. Alternativt skal vi meget hurtigt op over det glidende gennemsnit – såfremt vi skal have genetableret optrenden.

Er det vores kapitulation / ”flush out” vi ser nu?

Er der tale om for meget – for hurtigt?

BørsUdsigten må konstatere at vores SHS – formation er i fuldt flor, og vi har været nede og teste den første målzone i 1.820-00 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten taget gevinst hjem ved bruddet af 2.008 niveauet (stigende trendlinie). BørsUdsigten har åbnet en spekulativ shortposition ved bruddet af 1.980 niveauet. Der afdækkes (tages gevinst) dynamisk ved brud af den faldende trendlinie i 1.875 niveauet. Der åbnes ingen reverse.

Sekundært har BørsUdsigten solgt i 1.992 og åbnet en shortposition ved bruddet af 1.955. Positionen lukkes (afdækkes) ved brud af 1.952 niveauet.

Primært har BørsUdsigten en salgsstrategi. Der genkøbes ved brud af 1.905 niveauet, selvom det kan give lidt ekstra handelsomkostninger.

De korte indikatorer ligger i oversolgte vendeniveauer. Det underbygger en bounce.

Signalmodellerne ligger i rent sælg.

Ovennævnte vurderinger benyttes til at vægte eksponeringen på de amerikanske aktier.

Udviklingen i S&P500 / USD viser hvor vigtigt det er, at ligge rigtigt i markedet når de ”store” bevægelser indtræffer. Uviklingen underbygger BørsUdsigten som Risikostyringsværktøj!

16SPCH

S&P500: Dagschart

Renten

Renten på den amerikanske 10 årige statsobligation faldt med 0,11 pct. til 2,09 pct. Den toårige rente faldt med 0,06 pct. til 0,30 pct., og den 30 årige rente lå 0,07 pct. lavere i 2,89 pct.

Antallet af låneansøgninger til finansiering af boliger steg med 5,6 pct. Desværre var det refinansieringen, der trak op – og ikke ansøgninger til bolighandler. Antallet af refinansieringer steg med 11 pct.

Renteudviklingen burde sætte skub i en større refinansieringsbølge i gang.

 

Valuta

USD noteres kl. 06:54 i 5,808 (5,89) for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,282 (1,264) for 1 USD. USD/JPY noteres i 106,1 (107,3). EUR/JPY noteres i 136,0 (135,6).

Det tekniske spørgsmål bliver, hvornår man skal bruge tilbageslaget til at købe USD mod JPY eller EUR?

USD/DKK Teknisk

Ser vi på dagschartet for USD/DKK (5,81),

Valutakryds er opdateret – chart og vurdering UDGÅR

USDDKK: Dagschart

 

Guld

Guldprisen noteres til morgen i 1.240 (1.227) USD pr troy ounce (31.1035 g)

På timechartet er guldprisen brudt op igennem 1.237 niveauet, og ligger i gen i en ultrakort optrend. Vores inverse SHS formation er nu nået vores målzone i 1.240-50 niveauet, efter at have været oppe i 1.249.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten købt en position i 1.212 niveauet. Der hjemtages gevinst ved brud af 1.230 niveauet.

Sekundært har BørsUdsigten købt en position i 1.215. stop loss lægges ved brud af 1.200 niveauet.

 

Olie

Olieprisen noteres markant lavere til morgen, torsdag.

Faldet i olieprisen bør virke som en økonomisk stimulans til aktiemarkederne. En helt naturlig QE.

I den forbindelse skal man være opmærksom på, at en faldende oliepris, og at USA er nogenlunde selvforsynende, og ikke længere behøver at importere olie, betyder atder komme færre USD i omløb. Det øger efterspørgslen efter ”the green back”, og underbygger den stigende ”case” for USD.

WTI, er senest noteret i 80,74 (82,10) USD pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 82,96. (85,46) USD pr. tønde.

 

Asien

De asiatiske aktiemarkeder noteres overvejende lavere til morgen, torsdag.

Nikkei225 falder med 2,3 pct. (344 point) i indeks 14.729. BørsUdsigten vurderer, at det er den stærkere JPY, der er årsagen til dykket. Hang Seng noteres ned med 0,8 pct. (174 point) i indeks 22.966. Kina’s CSI300 holder stiger med 0,2 pct. (5 point) i indeks 2.469. Sydkoreas Kospi falder med 0,3 pct. (6 point) i indeks 1.920. Australien ASX200 op med 0,2 pct. (9 point) i 5.255.

Alle noteringer en rigtig god time tid før luk, så der er IKKE tale om lukkenoteringer.

 

Teknisk Vurdering OMXC20

Ser vi på dagschartet for C20 (687), ligger det danske C20 indeks fortsat i en accelererende nedtrend.

Nedtrenden adskiller sig fra korrektionerne det seneste års tid, ved at have brudt det 200 dages glidende gennemsnit, og dermed den langsigtede trend. Markedet har tabt momentum – og får vi ikke en hurtig rebound op over 200 niveauet, skal vi nok indstille os på mindst en sidelæns konsolidering. Det betyder, at BørsUdsigten anlægger en langsigtet handelsstrategi.

Tertiært synes chartet meget svagt, og vi skal op igennem 708-10 niveauet, før vi igen er på nogenlunde sikker grund.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten åbnet en shortposition ved bruddet af 760 niveauet. Der afdækkes ved brud af den accelererende trendlinie i 690 niveauet. Der åbnes ingen reverse (modsatrettet position) – køber først når der er etableret en form for bund.. Der købes en lang position ved brud af 708 niveauet.

Sekundært har BørsUdsigten taget gevinst hjem ved bruddet af 762 niveauet (købt i 743 niveauet). BørsUdsigten har åbnet en shortposition ved bruddet af 748 niveauet, og der afdækkes ved brud af 752 niveauet.

Primært har BørsUdsigten salg af danske aktier, og der er taget gevinst ved bruddet af 707 niveauet. (200 dages glidende gennemsnit). Med risiko for at handle 1 til 2X for meget genøbes positionen ved brud af 708-10 nimveauet.

16C20CH

C20: Dagschart

De korte indikatorer er vendt i extremt oversolgte vendeniveauer.

Signalmodellerne ligger i rent sælg.

Kuriøst vil BørsUdsigten gerne have lidt perspektiv i udviklingen, hvorfor vi ser på ugechartet for C20.

Her kan vi se at korrektionen indtil videre ikke er større end den vi så i 2011.

16C20UGE

C20: Ugechart.

Analyse & Graf: Vikingen

Allan Thestrup – BørsUdsigten

 

 

BørsUdsigten’s opgave er at vurdere, og beskrive de markedsmæssige risici.

Den selskabsspecifikke risiko lader vi andre om.

Pas på! det overordnede aktiemarked ingen aktie er uberørt af den overordnede udvikling – heller ikke kvalitetsaktier, som A.P. Møller Mærsk, Coloplast, og Novo Nordisk.

BørsUdsigten er et risikostyringsværktøj!

Om valg af indeks!

Der skal retvisende og ikke manipulerede input (C20 cap) til, for at give retvisende signaler! Desværre kan du ikke som teknisk analytiker bruge det nye C20 Cap til noget som helst, da der er tale om et manipuleret indeks, der ikke siger noget som helst om likviditeten i markedet. Det betyder samtidig, at man ikke kan se styrken i en trend, da man heller ikke opgør omsætningen. Omsætningen er en væsentlig faktor, når man skal se på udviklingen, og tolkningen af aktiebevægelser, herunder identifikation af vendesignaler (toppe og bunde), samt konsolideringer / udbrud fra disse. Man SKAL kunne se hvor mange penge der er i markedet – ikke et skønhedsbillede af en indeksvurdering.

Derfor dækker BørsUdsigten ikke dette indeks – da det er ubrugeligt/misvisende i teknisk sammenhæng!

Af Allan Thestrup
Aktieanalytiker
at@e-media.dk


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.