Oplagt sommerrally

Efter de positive vibationer fra Osaka-mødet i den forgangne weekend så har markedet været positivt, hvilket muligvis har lokket flere investorer ind på aktiemarkedet. Den positive stemning i markedet trækker op i Momentum, hvilket bekræfter tendensen.

Stærk ordreindgang til Vestas i slutningen af juni betyder, at kursen stiger på aktien og der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens der fortsat er salgssignal i Parabolic. De glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum stiger, MACD er ved at etablere en bundformation, mens RSI fortsat er i en faldende tendens. Momentum har på månedsbasis etableret en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 520-530, mens nærmeste modstandsniveau er ved 600 og herefter i niveauet 630.

Onsdag var der gang i de danske høreapparatselskaber, der var med til at trække markedet op. GN Store Nord har bevæget sig vandret i niveauet 300-340 siden slutningen af februar. Den nye stigning har genetableret et købssignal i Bollingerkanalen og sat skub i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er stigende, hvilket indikerer, at modstandsniveauet 340 kan blive brudt i den kommende tid.

Demant-aktien har oplevet flere udsving siden årsskiftet, hvilket har fået signalmodellen Bollinger til at skifte som en lyskurv og nu er modellen igen i rødt. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket indikerer, at man skal blive væk. Nærmeste støtteniveau er ved 195 og herefter i niveauet 180, mens nærmeste modstandsniveau er ved 220 og herefter i niveauet 235. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Scandinavian Tobacco Group har købt en række pibetobaksmærker fra den globale tobakskoncern British American Tobacco. Teknisk har Scandinavian Tobacco Group været i en faldende tendens siden februar 2018, hvor aktien var i 125 og i dag handles aktien i niveauet 79-80. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 50 og MACD er tæt på at bryde. igennem 0. Der er etableret købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 82 som en modstandslinie. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens, hvilket giver et positivt signal. Nærmeste modstandsniveau er ved 88 og herefter i niveauet 94, mens nærmeste støtteniveau er ved 76 og herefter i niveauet 72. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

I den kommende uge skulle der være kommet regnskab fra Tryg om onsdagen. Aktien har været i en stigende siden april 2018, hvor aktien blev handlet i niveauet 140 mod dagens kurs på 215-220. Momentum har etableret en dobbelt top på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har brug for en pause i den stigende tendens og nærmeste støtteniveau er ved 200.

Torsdag er der regnskab fra Bang & Olufsen. Den svenske regnskabssæson starter for alvor i denne uge med blandt andet Catena, Wihlborgs, Bulten, Orexo samt Cloetta og SEB.

Ny momentum i markedet.

25-indekset har genvundet sin hastighed den sidste uge og nu tester indekset modstandsniveauet 1150-1160. Bollingerkanalen har genetableret sit købssignal på ugebasis efter 7 uger med salg. Momentum har etableret en bund og stiger, hvilket indikerer, at hastigheden er kommet tilbage i markedet. RSI er kommet op i niveauet 60. Hold øje med nye signaler i markedet.

 

DK portefølje
Køber Bavarian Nordic til porteføljen (Se analysen ned i brevet).

Nordisk portefølje
Køber Hoist Finance til porteføljen.

 

Stærk jobrapport 
Torsdag var det amerikanske marked lukket på grund af Independence Day. Fredag er det jobrapporten, som er i fokus.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Levi Strauss, Lindsay, PepsiCo, Citigroup og Rocky Mountain Chocolate Factory.

Dow Jones Industial Average har ikke haft Momentum nok til at bryde igennem modstandsniveauet 27.000. Det bliver interessant at se, om det bliver i dag eller det ikke bliver. Indikationsmodellerne peger alle opad. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 25.957. Nærmeste støtteniveau er fortsat 25.000 og næste modstandsniveau er ved 28.000.

Stadig over 2900 efter fredages tal.

S&P 500 er brudt igennem modstandsniveauet 2850 og nærmer sig en test af modstandsniveauet 3000. Den stigende tendens i indekset har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 55 og MACD er over 0. Stigningen har trukket Bollingerkanalen i køb på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2850. Momentum på månedsniveauet ser ud til at tabe pusten, da der er etableret en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 2900 og herefter i niveauet 2850, mens nærmeste modstandsniveau er ved 3000 og herefter i 3100.

Ser stadig stærk ud.

Nasdaq Composite er brudt igennem niveauet 8100 og dermed holder indekset fast i købssignalet på dagsniveauet og på ugebasis er der netop blevet etableret et købssignal. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller. Det betyder, at MACD er over 0 og RSI har ramt 50. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7700 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 8200 og herefter i niveauet 8300, mens nærmeste støtteniveau er ved 7450.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

 

Det går den rigtige vej
Det går langsomt, men den rigtige vej for det japanske indeks. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af juni. På ugebasis har den positive stemning også givet nye signaler i blandt andet Bollingerkanalen. Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 40, mens MACD fortsat er under 0.

Ny håb i Japan.

Momentum på månedsniveauet er svagt stigende, hvilket er positivt. Dagens japanske nøgletal var lidt svage, idet de ledende indikatorer for maj faldt til 95,2.
Strategi: Man skal fortsat afvente udviklingen.

OMX Stockholm 30 er i dag ramt af nedjusteringen fra Hexagon, som er nede med over 10 pct. Nedjusteringen trækker ned i flere industriaktier som Sandvik, SKF og Atlas Copco. Dagens svenske nøgletal viste en stigning i ordrerne for svensk industri i maj. Trods faldet i indekset så er Bollingerkanalen i køb på dagsniveauet med støtte i niveauet 1610.

Lidt presset.

På ugebasis skal kursen over 1630-1640, før der bliver etableret købssignal i Bollingerkanalen, mens Parabolic er gået i køb. De glidende gennemsnit ligger side om side ved niveauet 1600. Nærmeste modstandsniveau er ved 1700, mens nærmeste støtteniveau er ved 1580 og i niveauet 1500. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er ved
at etablere en bundformation, mens RSI falder og Momentum stiger.
Strategi: Afvent udviklingen.

Hoist Finance begynder at rykke på sig og er blevet handlet op i niveauet 46-47, hvilket er 10 kroner over bunden fra marts. På dagsniveauet er der igen etableret et købssignal i Bollingerkanalen efter et kort salgssignal. På ugebasis er der ligeledes etableret købssignal. I Bollingerkanalen var det i april, at modellen gik i køb, mens det var i juni, at Parabolic gik i køb.

Ny aktie til porteføljen.

De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af maj. Den stigende tendens i kursen har trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 60 og MACD er over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 48 og herefter i niveauet 60, mens nærmeste støtteniveau er ved 40 og herefter i niveauet 36. Momentum på månedsniveauet er ligeledes stigende. Vi tager aktien med i portefølje.

Frankfurt Dax 30 har i denne uge ramt niveauet 12.600 og ugen startede med et hop op i niveauet, hvilket har givet et ”gap” i niveauet 12.408-12.521. Den stigende tendens betyder, at der fortsat er købssignal på dagsniveauet. På ugebasis er der købssignal over hele linien. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.850 som en støttelinie.

DAX over 12.500.

Den stigende tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller og det betyder, at RSI er over 55, mens MACD er over 0. Nærmeste støtteniveau er ved 12.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 13.400.

Strategi: Ændre til køb på Dax.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er A.P, Møller-Mærsk, Jeudan og Bavarian Nordic.
A. P. Møller-Mærsk har taget et hop i niveauet 8000 efter niveauet 7000 blev testet for godt en måned siden. Der er etableret købssignal på dagsniveauet, mens der på ugebasis fortsat er salgssignal. Der er en svag positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Mærsk – er der muligheder?

De glidende gennemsnit har netop etableret et ”Death Cross” på ugebasis og samtidig er kursen brudt igennem de glidende gennemsnit nedefra. Signalerne er meget rodede i øjeblikket. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, men er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, så man skal holde sig væk. Anbefaler at man afventer udviklingen.   

Jeudan fortsætter den vandrette formation fra april i niveauet omkring 1020. Det betyder, at der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Parabolic fortsat er i køb, mens Bollingerkanalen er i salg. Den vandrette formation i kursen trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50.

Afvent udviklingen.

Nærmeste støtteniveau er ved 940 og herefter i niveauet 900, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1080 og herefter i niveauet 1200. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Bavarian Nordic har genfundet sin Momentum på både uge- og månedsniveauet. Stigningen har ligeledes givet nyt købssignal i flere modeller på ugebasis. Der var endvidere en stor omsætning i maj, hvor aktien fandt en bund i niveauet 130-135. Den stigende tendens har trukket op i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt niveauet 65, mens MACD er kommet over 0. Den stigende tendens har ligeledes trukket op i Momentum på månedsniveauet.

Ser interessant ud.

Nærmeste støtteniveau er ved 150 og herefter i niveauet 130-135, mens nærmeste modstandsniveau er ved 190 og herefter i niveauet 210-220. Anbefaler køb på niveauet og tager aktien med i porteføljen.  Bemærk at jeg ejer aktier i Bavarian Nordic via Millionærklubben´s portefølje. 

Guldet taber Momentum
Efter G20-mødet har guldet tabt lidt Momentum og blev handlet ned i niveauet 1390 mod 1420 i slutningen af juni for herefter at tage en tur op, men det hele ser noget ophedet ud og der er også en begyndende topformation i Momentum på månedsniveauet.

Har guld toppet?

SEK/DKK: holder fast i den stigende tendens og tester niveauet 71. Næste modstandsniveau er ved 71,5 og herefter i niveauet 72, mens nærmeste støtteniveau er ved 70. Det korte glidende gennemsnit er bleveet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 71 som en modstandslinie.

EUR/USD: er faldet tilbage til niveauet 1,125 efter en kort test af niveauet 1,14 i sidste uge. Nærmeste støtteniveau er ved 1,12.

Metalmarkedet: Fortsætter i den rigtige retning. Der er en positiv tendens i kobber og bly, mens aluminium og nikkel bevæger sig vandret. Man mangler stadig at se en vending i tin og zink.

Landbrugsmarkedet: Der er i øjeblikket en overproduktion af sojabønner grundet svinepesten i Asien. Det betyder, at prisen på sojabønner falder. Det betyder kronede muligheder for danske avlere. Billigt foder mens prisen på grisekød stiger, da udbuddet fra de asiatiske lande er forsvundet ud af markedet. Den samme tendens ses i majsprisen.

Olieprisen har etablerede en svagt stigende tendens.

Brent Spot forsøger fortsat at etablere en stigende tendens. Der var en bund i juni i niveauet 60 og nu handles olien i niveauet 63,2-63, 4. De tre indikationsmodeller har endnu ikke etableret en bundformation, men de er alle ved det.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.