Nervøs udvikling i markedet

De internationale aktiemarkeder har reageret negativt på den manglende vækst i flere markeder samt er der en stigende usikkerhed om indholdet af en aftale mellem Kina og USA. Det betyder, at markedsdeltagerne har taget en pause med at øge deres aktieporteføljer.

Nilfisk indgår samarbejdsaftale med amerikanske Brain Corp om udvikling af kunstig intelligens til rengøringsrobotter. Teknisk fandt Nilfisk-aktien en bund ved årsskiftet i niveauet 230 og har taget turen op til niveauet 290 i slutningen af februar, hvorefter luften gik af ballonen og blev handlet ned i niveauet 250. Faldet betyder, at Bollingerkanalens nedre kanallinie testes som støttelinie i øjeblikket. Faldet har ligeledes trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60, mens MACD fortsat er over 0.

Stærkt regnskab fra SP Group hvor man indfrier sine langsigtede finansielle mål for 2020 to år før tid. Teknisk har aktien stået stille de seneste 4 måneder i niveauet 195-220. Den vandrette formation betyder, at signalmodellen Bollingerkanalen er gået i salg og det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 205. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation. Bryder kursen igennem 210, så anbefales køb af på niveauet.

Matas har været i en faldende tendens de sidste 2 måneder og kursen er gået fra 75-76 til 64-65. Niveauet omkring 64-65 var i begyndelsen af oktober et modstandsniveau og ligeså i slutningen af november, som så blev brudt i januar. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 30 og MACD er ved 0. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 76 og herefter i niveauet 93-95. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Zealand Pharma har fundet melodien i år og tester nu modstandsniveauet 120, som også blev testet i september, men dengang mistede aktien Momentum og faldt hele vejen tilbage til støtteniveauet. Den positive tendens der har været i aktiekursen har trukket op i det tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80, hvilket indikerer, at man skal være lidt på vagt overfor en korrektion i aktien. Nærmeste støtteniveau er ved 105, mens nærmeste modstandsniveau efter 125 er ved 135.

Bliver aktien afvist ved 120, bør man samle den op.

Der er regnskab fra følgende selskaber i denne uge: tirsdag er det Chr. Hansen Holding og onsdag er Bang & Olufsen klar med hele deres kvartalsregnskab efter nedjusteringen i denne uge.

Bang & Olufsen har tabt pusten og er handlet ned i niveauet 60, og man skal tilbage til 2016 for at finde Bang & Olufsen-aktien i det niveau. Forventer en konsolidering i det niveau de næste par måneder. Aktien er uinteressant på niveauet.

C25 på ugebasis.

C25-indekset holder fast i den stigende tendens og indekset er fortsat over 1120. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 1120, mens Bollingerkanalen er gået i salg, men går i køb ved brud af niveauet 1135.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic og det har stået på siden midten af januar. De glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 1050 for det lange glidende gennemsnit, mens det korte glidende gennemsnit er i niveauet 1100.

Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at man skal passe lidt på med af fylde porteføljen helt op.

 

DK porteføjle
Lukker Demant under 194 fredag, så bliver aktien solgt.     

Nordisk portefølje
Slutter Autoliv under 700 i dag – så sælges den på mandag. 

 

USA genvinder lidt af det tabte

Torsdagens amerikanske nøgletal viser en noget blandet udvikling, idet antallet af nytilmeldt ledige var lavere end forventet, mens de igangværende bolighandler faldt mere i februar end ventet. Det kan skyldes dårligt vejr flere steder i USA.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Walgreens Boots Alliance, Lamb Weston Holdings, RPM International, Acuity Brands, Cal-Maine Foods samt Dave & Buster´s Entertainment.

Dow Jones Industial Average konsoliderer sig i niveauet mellem 25.200-26.000. Momentum har tabt yderligere hastighed, da kursen bevæger sig vandret.

På dagsniveauet bliver det 50 dages glidende gennemsnit testet som støttelinie. På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet omkring 25.000. Det nærmeste modstandsniveau er fortsat 26.400, mens nærmeste støtteniveau er ved 25.000.

S&P 500 over de 2800.

S&P 500  har rettet sig lidt efter indekset et par gange har været under 2800. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2700, mens det korte glidende gennemsnit på dagsniveauet er i niveauet 2775. De tre indikationsmodeller har på ugebasis alle etableret en topformation. RSI er over 70, så modellen er stadig bullhish.

Momentum på månedsniveauet har tabt en smule hastighed og er brudt igennem det lange glidende gennemsnit i modellen. Nærmeste støtteniveau er ved 2700-2720, mens nærmeste modstandsniveauet er ved 2940, som var toppen i september/oktober.

Nasdaq – er det en top?

Nasdaq Composite har rettet sig og handles nu i niveauet 7650 efter en test af niveauet 7600. Nærmeste modstandsniveau er ved 8100, mens nærmeste støtteniveau er ved 7400. Signalmodellen er fortsat i køb og har været det siden midten af januar. Den nedre støttelinie er ved niveauet 7300 og så længe kursen er over dette niveau, er der købssignal i modellen.

Korrektion i kursen i sidste uge betyder, at Momentum er faldende på ugebasis. RSI fortsætter i den stigende tendens og har ramt 85.

Strategi: Køb igen.

 

 

Japan er presset

Det japanske indeks er presset ned under 21.000, men trods det så er der stadig købssignal i signalmodellerne Bollinger og Parabolic på ugebasis og de går først i salg ved brud af niveauet 20.900. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” og faldet i indekset har trukket ned i RSI og Momentum på ugebasis, mens MACD bevæger sig vandret.

Det japanske indeks er presset.

Momentum på månedsniveauet har tabt pusten, da markedet også har tabt pusten. Nærmeste støtteniveau er fortsat ved de 20.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 22.500

Strategi: Anbefaler at man afventer udviklingen.

OMX Stockholm 30 har tabt pusten i ugen, der er gået og på dagsniveauet er Bollingerkanalen gået i salg og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er købssignalet intakt i Bollingerkanalen og Parabolic. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1510 som en støttelinie. Faldet i indekset har trukket ned i de tre indikationsmodeller. RSI er under 70, mens MACD har etableret en topformation.

Stockholm på ugebasis.

Nærmeste støtteniveau er ved 1550 og herefter i niveauet 1510, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1640-1660.

Strategi: Ændre til hold på svenske aktier.

Gränges tester modstandsniveauet 98 for tredje gang på 1½ måned. Konsolidering i niveauet omkring 90-98 har fået indikationsmodellerne på ugebasis til at falde tilbage. RSI var nede i niveauet 62, mens der er etableret en bundformation i MACD på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 3 uger siden. Konsolidering betyder ligeledes, at det lange glidende gennemsnit har testet det lange glidende gennemsnit som en støttelinie i 90.

Gränges ser interessant ud på niveauet.

Momentum på månedsniveauet har etableret en bund og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, hvilket giver en positiv indikation af yderligere stigningspotentiale. Aktien er med på kandidatbænken.

Frankfurt Dax 30 tog et større dyk forrige fredag og det betyder, at stabelen fra sidste uge dækker 3 ugers kursudvikling, hvilket er et negativt tegn. På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”.

Kan Dax trække Europa op??

På ugebasis er købssignalerne fortsat intakte. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 3 uger siden og en test af det lange glidende gennemsnit på ugebasis i niveauet 11.200 vil være et styrket signal.Nærmeste modstandsniveau er ved 12.200, mens nærmeste støtteniveau er ved 11.000. Momentum på månedsniveauet har mistet en smule hastighed og har etableret en mindre topformation.

Strategi: Brug tilbagefaldet til at samle i indekset.

Teknisk kommentar til 2 aktier

De 2 aktier er Ambu og Chr. Hansen

Ambu fortsætter den stigende tendens og er brudt igennem modstandsniveauet 170, som kursen også gjorde kortvarigt ved månedsskiftet januar/februar. Aktien har haft stigende bunde siden december, hvor kursen var i 140 og torsdag handles aktien i 175,9.

Ser interessant ud.

De glidende gennemsnit har på ugebasis etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af februar. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og signalmodellerne er i køb på ugebasis. For Bollingerkanalen blev købssignalet etablerer i december og for Parabolic har det været siden månedsskiftet januar og februar.

Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en bundformation på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 190 og herefter i niveauet 220, mens støtteniveauet er ved 150 og herefter i niveauet 130. Anbefaler køb på niveauet.

Chr. Hansen tester for 3. gang modstandsniveauet 700. Første gang  niveauet 700 blev testet var i juli/august sidste år og igen i oktober/november og så i disse dage. Der er etableret topformtioner i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI var i forrige uge ved 90 og nu er modellen ved 82. Der er ligeledes etableret en topformation i Momentum. MACD fortsætter den stigende tendens. Der er fortsat købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic.

Modstand ved toppunkterne..

Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at hastigheden er aftaget. Nærmeste støtteniveau er ved niveauet 610-630. Anbefaler at man afventer udviklingen i aktien.

 

Salgssignal i guldet    

Guldet har tabt Momentum og signalmodellen har etableret et salgssignal. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i 55, mens MACD stadig er over 0.

Nyt signal i guldet.

Nærmeste modstandsniveau er ved 1340-1360, mens nærmeste støtteniveau er ved 1260-1270.

EUR/USD: er vendt rundt og holder fast i den faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1,135. Der er salgssignal i de to signalmodeller på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

SEK/DKK: har rettet sig og handles nu i niveauet 71,5. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af marts. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. Der er etableret en bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er stadig under 0, mens RSI er tæt på 40.

Metalvaremarkedet: Bly har ændret signal til et salgssignal, mens aluminium, kobber, nikkel og tin bevæger sig vandret, mens der stadig er en positiv tendens i zink.

Landbrugsmarkedet: Oplever en konsolidering i flere afgrøder, mens kaffe har fået nyt købssignal.

Stadig købssignal.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens og nærmer sig niveauet 70. De glidende gennemsnit etablerede for 3 uger siden et ”Golden Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er ved at etablere en topformation, mens Momentum er ved at etablere en bundformation.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.