Nationalbankerne blander sig

Den amerikanske centralbank FED er nu startet på at købe erhvervsobligationer op i markedet,  og så er det ikke langt fra, at man muligvis begynder at købe aktier op i markedet. Og så kan man spørge sig, hvad der er tilbage af det kapitalistiske system, hvis vi skal holdes i hånden hele tiden.

Ørsteds administrerende direktør Henrik Poulsen har valgt at sige farvel senest den 31. januar. Det fik aktien til at falde tilbage tirsdag, da meddelelsen ramte markedet. Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens, selvom Momentum er aftagende på ugebasis og stigningshastigheden er noget aftagende på månedsbasis. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 700 som en støttelinie. Forventer ikke at den stigende tendens i Ørsted på kort sigt kan outperforme C20-indekset.

Onsdag kunne Royal Unibrew meddele, at man forventer et driftsresultat på mellem 1,250 mio. kr. og 1.375 mio. kr. Fundamental-modellen viser en fair pris på aktien i niveauet 515-540, så der er på kort sigt ikke det store potentiale i aktien. Dagens stigning får Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsniveauet og det samme købssignal ser man på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 600, mens nærmeste støtteniveau er ved 500. Anbefaler at man afventer udviklingen.

G4S havde en meget lille tilbagegang i omsætningen i årets første fem måneder og det var hovedsageligt i divisionen Cash Solutions, der var nedgang. I alt faldt omsætningen med 1 pct., hvilket viser, at sikkerhedssektoren også er et område, som er upåvirket af coronavirusen. Ser man på svenske Securitas, så ligger aktien kursmæssigt under toppen fra januar/februar hvor aktien blev handlet i niveauet 160.

Teknisk har G4S en svagt stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 10 og brydes det, er næste modstandsniveau ved 12 og herefter i niveauet 14, mens nærmeste støtteniveau er ved 7,5 og herefter i niveauet 6,5.
På ugebasis har Bollingerkanalen etableret købssignal for 2 uger siden, mens det lange glidende gennemsnit ligger oppe i niveauet 11,5 som en modstandslinie. De tre indikationsmodeller på ugebasis er alle i en stigende tendens. MACD er endnu ikke over 0 og RSI har ramt niveauet 60 på ugebasis, men styrken er aftaget lidt, mens Momentum fortsætter op. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger, men er endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Den spekulative investor bør samle op på det nuværende niveau.

Der begynder igen at dukke lidt regnskaber op i denne uge. På det danske marked kommer der et regnskab fra Roblon om onsdagen og torsdag er det Flügger og Harboes Bryggeri. Fra Sverige kommer der onsdag Diamyd Medical og fredag kommer der H&M og Nobina.

Det danske marked på ugebasis.

C25-indekset har igen fundet tilbage i den stigende tendens, og der er etableret købssignal på dagsniveauet og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1310 som en støttelinie. På ugebasis er der ligeledes køb i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1250 som en støttelinie. Momentum på ugebasis fortsætter den stigende tendens og RSI holder sig over 90. Nærmeste modstandsniveau er ved 1400 og herefter i niveauet 1425, mens der er støtte i niveauet 1300 og herefter i niveauet 1250.

DK Portefølje
Afkastet i Trendsporteføljen år til dato er 7,6 pct. mod C25 indekset som år til dato har givet et afkast på 9,0 pct.

Nordisk portefølje

 

Korrektion eller yderligere vækst
Torsdagens nøgletal var noget blandede. Philadelphia Fed-indekset viste en overraskende stigning til plus 27,5 mod minus 43,1 i måneden før. Omvendt viser antallet af nytilmeldt ledige, at der var flere ledige, end markedet havde forventet. Det blev 1,5 mio. mod forventede 1,2 mio.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Nike, McCormick, Darden Restaurants, KB Home, BlackBerry, Winnebago Industries, H. B. Fuller samt Worthington Industries.

Det store amerikanske indeks.

S&P 500 holder ligeledes fast i den stigende tendens efter et fald i sidste uge, hvor markedet var nede og teste niveauet 3000. I øjeblikket handles indekset i niveauet 3100. På dagsniveauet er der salg i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger som en støttelinie i niveauet 3100.
På ugebasis er der køb i både Bollingerkanalen og Parabolic. Bollingerkanalens nedre støttelinie er ved 2900. De glidende gennemsnit 8 og 24 uger er tæt på at etablere et ”Golden Cross”, hvilket er første gang der bliver et ”Golden Cross” siden marts 2019. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD fortsætter den stigende tendens på ugebasis, mens RSI er faldet tilbage fra 90 til 70. Momentum har tabt lidt pusten på ugebasis og på månedsbasis er den ligeledes aftagende.
Nærmeste modstandsniveau er ved 3385 og herefter i niveauet 3435, mens der er støtte i niveauet 3000 og 2800.

Kommer Nasdaq over 10.000.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens og et brud af 10.000 er måske indenfor rækkevidde. På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen, men et brud af 10.000 vil ændre signalet til køb. På ugebasis er der købssignal i de to signalmodeller Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 90 efter en test af niveauet i sidste uge. Momentum er faldet tilbage og har brudt den stigende tendens, mens Momentum på månedsbasis fortsat er i en stigende tendens, dog med en aftagende hastighed.

Næste modstandsniveau er ved 10.500 og herefter ved 11.000, mens der er støtte i niveauet 9.000 og ved niveauet 8.600.

Strategi: Ændre til hold. 

 

”Gappet” står stadig åbent
Det japanske marked var oppe og teste niveauet 23.000, men havde ikke Momentum nok til at bryde igennem. På dagsniveauet er Bollingerkanalen i salg, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.000 som en støttelinie.
På ugebasis er Bollingerkanalen i køb og den nedre kanallinie lige i niveauet 20.000 som en støttelinie. De glidende gennemsnit har netop etableret et ”Golden Cross”.
De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI er over 80 og Momentum holder fast i den stigende tendens.

Stadig i optrend.

Nærmeste modstandsniveau er ved 23.000 og herefter i niveauet 24.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 21.000 og herefter i niveauet 20.000
Strategi: Ændre til hold.

OMX Stockholm 30 har på dagsniveauet etableret et salgssignal i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit er ved niveauet 164o i den stigende tendens der er i indekset. På ugebasis er Bollingerkanalen i køb og har været det i 7 uger. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI falder tilbage, mens Momentum igen stiger.

Stadig med købssigal på ugebasis.

Den samme positive tendens ses i MACD på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1750 og herefter i niveauet 1800.
Strategi: Fastholder hold på det svenske marked.

Frankfurt DAX har stadig et ”gap” i niveauet 13236-13500, hvilket over tid skal lukkes. På dagsniveauet er der etableret salgssignal i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12.000 som en støttelinie i niveauet.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerakanalen og det har der været i 7 uger.

Hvor skal DAX hen?

De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Nærmeste støtteniveau er ved 11.600 og herefter i niveauet 11.200, ens der er modstand i niveauet 13.000 og herefter i niveauet 13.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

 

Teknisk kommentar til Matas
Matas har endnu ikke brudt den faldende tendens, der har stået på siden midten af 2015. Dengang blev aktien handlet i niveauet 155-160 og i dag er kursen 55-60. Den seneste bund var i midten af marts og i niveauet 38-40. Stigningen de sidste par uger betyder, at de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Signalmodellerne Bollingerkanalen og Parabolic er i køb på ugebasis med deres nedre støttelinie i niveauet 40-45.

Den røde linie skal brydes.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI har toppet og er i en faldende tendens, men er stadig over 80. Den samme svage tendens ses i Momentum på ugebasis, mens MACD fortsætter den stigende tendens. Den uensartede tendens i de tre modeller indikerer, at man skal være afventende.

Matas på ugebasis.

På dagsniveauet ligger Bollingerkanalens nedre kanal i niveauet 59 og bryder kursen igennem det niveau, bliver der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen.

Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 55 og herefter i niveauet 49, mens der er modstand i niveauet 68-70 og herefter i niveauet 75.   Aktien tages med på kandidatbænken.

 

Guldet bevæger sig vandret  
Guldet holder fast i den vandrette formation i niveauet 1700-1780. Den vandrette formation betyder, at Bollingerkanalen på dagsniveauet hele tiden skifter mellem køb og salg. Det glidende gennemsnit testes ligeledes hele tiden, så er kursen over det lange gennemsnit og så er det under. De tre indikationsmodeller er alle faldende på ugebasis. Momentum har etableret en topformation på månedsbasis. Afvent udviklingen.

Guldet står stille.

SEK/DKK: har været en tur under 0,71 og det har givet et salgssignal, mens der fortsat er købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens både RSI og Momentum falder. Nærmeste modstandsniveau er ved 0,72 og herefter i niveauet 0,73, mens nærmeste støtteniveau er ved 70,5 og herefter i niveauet 0,70.

EUR/USD: har tabt Momentum og er handlet ned til niveauet 1,12 hvilket har fået Bollingerkanalen til at gå i salg på dagsniveauet. Der er fortsat købssignal på ugebasis. Der er fortsat en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, så der er mulighed for en rebound.

Metalmarkedet: der er overordnet en positiv tendens i industrimetallerne. Kobber nærmer sig modstandsniveauet 6000.

Landbrugsmarkedet: Kaffe- og kornhøsten er overstået på den sydlige halvkugle. Der er en faldende tendens i kakao- og kaffeprisen, mens der er en stigende tendens i bomuld, orangejuice, træ og sukker. Men der er en uensartet tendens i kornafgrøderne.

Stadig “gap” i grafen.

Brent Spot bevæger sig vandret omkring 40 dollar for en tønde olie. Den vandrette formation betyder, at der er etableret salgssignal på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat købssignal i signalmodellerne og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. ”Gappet” fra marts står stadig åbent.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends Mærket
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.