Kan niveauet holde?

Det er IT- og medicinal-aktierne, der har trukket aktiemarkederne, mens mange af de cykliske aktier er pressede. Det minder lidt om udviklingen ved dotcom-krisen eller IT-boblen. Dengang steg IT- aktierne voldsomt grundet volume-syge (stor omsætning men ikke noget overskud). Hvor stor er væksten i IT-selskaberne i fremtiden og kan de holde på kunderne? Det er fokuspunkterne i de kommende regnskaber.

Lundbeck leverer et regnskab, der viste, at selskabet havde oprustet deres forskningsomkostninger med mere end 100 pct. I marts fandt aktien en bund omkring 180 og i dag handles aktien i niveauet 250-260. Der er etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-3 uger. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 55 og MACD er tæt på nul. Det ser positivt ud. Er man ikke kommet med på medicinalaktierne, er Lundbeck en mulighed.

Baltic Dry-indekset ramte tirsdag 433, hvilket indikerer, at tørlast-skibene sejler med negativ indtjening, og det vil ramme selskaber som norske Golden Ocean og D/S Norden.

Onsdagens regnskaber viste en positiv udvikling, men både Mærsk og NKT måtte en tur ned med markedet. Mærsk kom ud af 1. kvartal med et overskud på 197 mio. kr. mod forventninger i markedet på 153 mio. kr.
Teknisk har Mærsk ikke rettet sig og aktien handles næsten vandret i niveauet omkring 6.000 mod bunden i midten af marts på 5.000. Der er etableret købssignal på ugebasis og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7.600 som en modstandslinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45. Momentum på månedsniveauet mangler den stigende tendens, så aktien bliver taget med på kandidatbænken.

NKT meddelte, at de skal udvide aktiekapitalen både nu og muligvis også til efteråret. Den sidste del af meddelelsen kom bag på markedet, hvilket fik aktien til at falde med 13,4 pct.
NKT-Aktien var ellers i en stigende trends, men den er kommet under pres. Signalmodellerne på ugebasis er fortsat i køb og kursen skal under 120, før signalet bliver ændret. Fastholder aktien i porteføljen.

Markedsdeltagerne har handlet Scandinavian Tobacco Group op de seneste par dage. Aktien fandt en bund omkring 68-70 i slutningen af marts og begyndelsen af april, men siden er aktien steget til niveauet 80-82. Der er købssignal på dagsniveauet og det blev etableret i slutningen af april. På ugebasis er der etableret købssignal i denne uge. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, vil der etableres et ”Golden Cross” i løbet af 3-5 uger. RSI er kommet over 40 og i MACD-modellen er signalkurven brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 86-88 og herefter i niveauet 92-94, mens nærmeste støtteniveau er ved 76 og herefter i niveauet 72.

Regnskaber i den kommende uge: Mandag er det Københavns Lufthavne. Tirsdag er det Intermail, SimCorp samt United International Enterprises. Onsdag kommer der regnskab fra Prima Office og Scandinavian Tobacco Group.

C25 på ugebasis.

Der er fortsat købssignal i C25 og kursen skal under 1200 for at Bollingerkanalen går i salg. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1300 som en støttelinie. Det er stadig en positiv tendens, der trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i niveauet 55 og det indikerer, at det er et styrket indeks. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

DK Portefølje
Trends holder fri næste fredag og udkommer igen den 29/5.

Nordisk portefølje
Afventer udviklingen 

Over-optimistisk udvikling i IT
De amerikanske IT-aktier har oplevet en kæmpe kundetilgang, men det betyder også, at man skal ansætte mere personale for at håndtere sine nye kunder, eksempelvis Amazon har ansat 80.000 nye medarbejdere og selskabet har en markedsværdi på 1175 billion dollars og en P/E-værdi for det nuværende år på 113 mod en forventet P/E-værdi for næste år på 63. Ser man på finviz.com, kan man se selskabernes markedsværdien og det er jo interessant at se, hvor meget teknologi fylder i forhold til basismetaller fylder, som ellers indgår i alle vores computer og telefoner.
Torsdagens ledighedstal viste, at 2,9 mio. amerikanerne havde meldt sig i køen mod forventede 2,5 mio.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Walmart, The Home Depot, Medtronic, Target Cor., TJX Corp., Deere & Company, Ross Stores Inc., Palo Alto samt Take-Two Interactive Software.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 har på dagsniveauet etableret et salgssignal ved brud af de glidende gennemsnit. På ugebasis er der fortsat købssignal i signalmodellerne. De tre indikationsmodeller er alle stigende. RSI har ramt 44, så markedet er kommet over det oversolgte niveau. Indekset har nu været oppe i niveauet 2950 to gange i løbet af de 2 sidste måneder og næste modstandsniveau er ved 3040-3050 og herefter i niveauet 3150, mens nærmeste støtteniveau er ved 2750 og herefter i niveauet 2600. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 46.

Er man ved at se toppen på IT-aktierne.

Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens, og der er fortsat købssignal på dagsniveauet. På ugebasis er der ligeledes købssignal i både Bollingerkanal og Parabolic. Holder den positive udvikling, bliver der etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Der er stigende tendens i de tre indikationsmodeller. Momentum på månedsniveauet er dog ved at etablere en topformation og det indikerer temaskifte fra medicinal og it til mere cykliske aktier i den kommende tid. Fredag bliver der handlet ind i flere råvareproducenter.
Strategi: Fastholder spekulativt køb på Nasdaq Comp.

 

Japan over 20.000
Det japanske indeks er kravlet over 20.000 og holder fast i købssignalet fra sidste uge. Den positive tendens i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 50. MACDs signalkurve er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.

Positiv udvikling i Japan.

På dagsniveauet er der også købssignal i både Bollingerkanalen og for de glidende gennemsnit, hvor det lange glidende på 24 dage er i niveauet 19.700.
Momentum har etableret en topformation på månedsniveauet, hvilket indikerer, at der ikke er meget fart i markedet.
Strategi: Ændre til hold.

Interessant udvikling.

Nolato har igen været nede og teste niveauet 350, som også var tilfældet i december 2018. Siden er aktien handlet op i niveauet 575-600. Den stigende tendens betyder, at der er etableret købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen på ugebasis. MACD er over 0 og RSI har ramt 65. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder den stigende tendens, bliver der etableret et ”Golden Cross”. Modstandsniveauet ved 600 har været testet i januar og februar og nu er aktien igen på vej derop (bliver 3. gang lykkens gang?). Herefter er der modstand i niveauet 645 og i niveauet 730. Der er støtteniveau 540 og herefter i niveauet 500. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 sluttede torsdag under 10.500, og der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på dagniveauet er blevet brudt oppefra og fortsætter indekset med at falde, bliver der etableret et ” Death Cross” i løbet af 2-3 dage.

Fredag er indekset igen tæt på 10.500.

På ugebasis er der fortsat købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 12.000 som en modstandsniveau.
Der er fortsat en positiv udvikling i både Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 40. Nærmeste modstandsniveau er ved 11.000 og herefter 11.300, mens der er støtte i niveauet 10.200 og herefter i niveauet 9.800-9.900.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er GN Store Nord, Matas og Schouw.
GN Store Nord holder fast i deres købssignal på dagsniveauet trods de store udsving i kursen. På dagsniveauet ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 325 som en støttelinie.
På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen og kursudviklingen ligger over det korte glidende gennemsnit, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet med det lange glidende gennemsnit.

Lidt presset pt.

RSI har ramt niveauet 40 på ugebasis, men har tabt pusten. Der er en positiv udvikling i både MACD og Momentum. Divergensen mellem de tre modeller gør, at aktien kommer med på kandidatbænken. Nærmeste modstandsniveau er ved 345-350 og herefter i niveauet 380, mens nærmeste støtteniveau er ved 320 og herefter i niveauet 305. Aktien er med på kandidatbænken.

Matas bevæger sig vandret i niveauet omkring 45. Den vandrette formation betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit bevæger sig vandret uden noget signal. På ugebasis er der fortsat salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Bollingerkanalens øvre kanallinie ligger i niveauet 45, så et brud af den vil udløse et købssignal.

Stadig oversolgt.

Der er en positiv tendens i både Momentum, RSI og MACD. RSI har ramt niveauet 32-33 på ugebasis. I MACD-grafen kan man se, at gennemsnittet er blevet brudt nedefra, hvilket giver et positivt billede.
Nærmeste støtteniveau er ved 42 og herefter i niveauet 38, mens nærmeste modstandsniveau er ved 48 og herefter i niveauet 54-55. Den spekulative investor satser, men den langsigtede afventer.

Schouw toppede tilbage i 2017 i kurs 720-740 og siden har aktien været i en faldende tendens og ramte 390 i slutningen af marts. I dag handles aktien i niveauet 505-520.

Fastholder køb.

På dagsniveauet er der er købssignal i flere modeller og det samme er tilfældet på ugebasis. Den stigende tendens trækker op i tre indikationsmodeller og RSI har ramt 50. Der er en positiv tendens i Momentum både på uge- og månedsniveauet.
Nærmeste støtteniveau er ved 490 og herefter i niveauet 470, mens nærmeste modstandsniveau er ved 530 og herefter i niveauet 550. Fastholder køb på aktien. Har man den ikke, er der en god opsamlingsmulighed.

Bevægelser i guld og olie
Guldet har bevæget sig op til niveauet 1740 og nærmer sig en test af modstandsniveauet fra april. Nærmeste støtteniveau er ved 1660-1680 og herefter i niveauet omkring 1610. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er i 55 og bevæger sig vandret, mens der er en stigende tendens i både Momentum og MACD. Med stigningen i kursen ser det ud til, at vimplen er blevet brudt, og det kunne indikere, at modstandsniveauet ved 1800 kan blive testet i løbet af den kommende tid.

Er tendens brudt.

SEK/DKK: Trods en kedelig udvikling i den svenske økonomi så fortsætter den svensk krone med at stige overfor den danske krone. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og der er købssignal i flere modeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 71.

EUR/USD: bevæger sig vandret i niveauet og der er salgssignal i Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1,1 som en modstandslinie.

Metalmarkedet: Overordnet en vandret tendens i markedet, men der ikke meget Momentum nogen steder. Zink har lidt mere hastighed end de øvrige.

Landbrugsmarkedet: Det er fortsat en noget uensartet tendens. Der er en positiv udvikling i kakao, tømmer, bomuld og orange juice, men sukker bevæger vandret sammen med kaffe.
Der er fortsat en stigende tendens i havre og ris, mens majs, hvede og soja bevæger sig vandret.

På vej mod 50.

Brent Spot holder fast i niveauet omkring 30. Der er fortsat salgssignal på ugebasis og kursen skal over 32, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen. Den vandrette formation betyder, at der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 35. Der er en stigende tendens på månendsbasis, hvilket er positivt for yderligere stigninger i prisen. Nærmeste modstandsniveau er ved 32 og herefter i niveauet 34-36, mens der er støtte i niveauet 28 og 26.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.