Kan modstandsniveauet brydes?

Vestas modtager en række ordrer for tiden og tirsdag kom der endnu en ordre USA på 249 MW og tidligere på måneden modtog selskabet en stor offshore ordre på 1150 MW.
Teknisk blev modstandsniveauet 730 testet i midten af juni og det var 2. gang på 4 måneder. Topformation i aktiekursen betyder, at RSI er faldet tilbage til niveauet 70 og det samme ser man i Momentum, som bevæger sig vandret på nuværende niveau. MACD holder fast i den stigende tendens.  Der er købssignal i både Bollinger og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har tabt lidt hastighed.
Anbefaler at man bruger tilbagefald i aktien til opsamling.

DSV Panalpina meddelte tirsdag, at kvartalet har udviklet sig bedre end forventet, hvilket fik aktien til at stige med mere end 8 pct. Den stigende tendens i aktien gør, at de tre indikationsmodeller fortsætter den stigende tendens. Der er køb i alle modeller og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et ”Golden Cross” for 3 uger siden. Nærmeste modstandsniveau er ved 950-975, mens nærmeste støtteniveau er ved 740 og herefter i niveauet 700. Anbefaler køb ved tilbagefald.

Gode nyheder fra flere medicinalselskaber i sidste uge og et af dem var ALK-Abelló, der kunne præsenterer en eksklusivaftale om markedsføring af Otiprio i USA for selskabet Otonomy.
Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens, der blev etableret efter bundformation i marts, hvor aktien blev handlet i niveauet 1300-1400 mod dagens niveau på 1900-2000. Stigningen har fået signalmodellerne til at gå i køb og både Bollingerkanalen og Parabolic har været det siden slutningen af april. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af maj og kursen faldt tilbage og testede det lange glidende gennemsnit som en støttelinie og siden har aktiekursen fortsat den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 2050, som blev testet i februar og herefter er det ved 2200, mens der er støtte i niveauet 1825 og herefter i niveauet 1700. Anbefaler køb ved tilbagefald.

BDI er kommet over 1000, hvilket har givet lidt medvind til de norske tørlast-operatører, mens D/S Norden bevæger sig vandret i niveauet 90-95, så den stigende tendens i fragtraterne slår ikke igennem alle steder. Normalt har D/S Norden også afdækket en stor del af sine ture flere måneder frem og derfor får de ikke gavn af udviklingen i spot-markedet. Norske Golden Ocean Group (norsk) har taget en tur fra 28 til niveauet 38-40. Der er købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Men opbremsningen i den stigende tendens betyder, at de tre indikationsmodeller er faldet tilbage og RSI er under 50. Aktien ser interessant ud og jeg ejer aktien via Millionærklubbens portefølje.

På regnskabsfronten er det lidt tyndt, men danske Chr. Hansen er aktuel med deres tal denne torsdag. Fra Sverige kommer der onsdag Dustin Group og fredag Diös.

Er der en dobbelt top i C25.

C25-indekset testede modstandsniveauet 1380, men havde ikke Momentum nok til at bryde igennem. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 1330 som en støttelinie. På ugebasis er Bollingerkanalen i køb og den nedre kanallinie er i niveauet 1250. RSI har ramt niveauet 92 og etablerede en topformation. Den samme topformation ser man i Momentum på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 1300 og efter i niveauet 1240.

 

DK Portefølje

Nordisk portefølje

Kommer der en korrektion?
Torsdagens amerikanske nøgletal var noget blandede, idet antallet af nytilmeldte ledige blev 1,4 mio. mod forventede 1,3 mio. Ordreindgangen på varige goder steg med 15,8 pct. mod forventede 10,5 pct.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Micron Technology, Constellation Brands, General Mills, FedEx Corp., Conagra Brands Inc. samt Herman Miller.

S&P 500  handles vandret i niveauet 3000-3200, Det betyder, at de glidende gennemsnit ligger side om side på dagsniveauet og falder indekset yderligere, vil de glidende gennemsnit etablere et ”Death Cross”. Der er et ”Gap” åbent i niveauet 2956-2988 og ved 2865-2913 og så helt ned i niveauet 2538-2574. Bollingerkanalen er gået i salg og har været det siden midten af juni.
På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollinger og Parabolic og det glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60 og den samme tendens ses i Momentum, mens MACD holder fast i den stigende tendens.

Bliver det til et “Golden Cross”

Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 3385 og herefter i niveauet 3435, men der er støtte i niveauet 3000 og 2800.

Nasdaq Composite holder fast i købssignal på dagsniveauet, hvor købssignalet netop er gået i køb for 4 dage siden. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 9.800.
På ugebasis er der købssignal og for Bollingerkanalen så er den nedre kanallinie i niveauet 9.000.
De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” fra månedsskiftet maj/juni. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 9.000 som en støttelinie.

Købssignal i Nasdaq

Der er divergens mellem indikationsmodellerne Momentum, RSI og MACD på ugebasis. RSI har ramt 82 og er en sivende tendens, mens Momentum stiger på ugebasis og den samme tendens ser man i MACD.
Nærmeste modstandsniveau er ved 10.500 og herefter i niveauet 11.000, mens der er støtte i niveauet 9.000 og ved niveauet 8.600.
Strategi: Afvent udviklingen. 

 

”Gappet” er fortsat åbent
Det japanske indeks har fortsat et ”gap” i niveauet 22.335-23.378. På dagsniveauet ligger de glidende gennemsnit ved siden af hinanden og Bollingerkanalen har etableret et salgssignal i midten af juni, som man ser det i S&P 500.
På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic og de glidende gennemsnit har netop etableret et ”Golden Cross”, som man har set det i DAX. Spørgsmålet er, om markedsdeltagerne skal teste hinanden og sender indekset ned til støtteniveauet 21.500.

Hold øje med det japanske marked.

RSI var en tur over 80, men har tabt lidt styrke og er nu i niveauet 76-77. Signalmodellerne er i køb og har været det siden begyndelsen af maj. Nærmeste modstandsniveau er ved 23.000 og herefter ved 24.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 21.000 og ved 20.000.
Strategi: hold på det japanske indeks.

Det svenske marked er lidt svagt.

OMX Stockholm 30 har etableret et salgssignal på dagsniveauet i de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen er gået i salg og har været det siden midten af juni.
På ugebasis holder købssignalet og de glidende gennemsnit nærmer sig et ”Golden Cross”. De tre indikationsmodeller er alle sivende. RSI har ramt niveauet 62. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at indekset er presset. Nærmeste støtteniveau er stadig ved 1600 og herefter i niveauet 1500, mens der er modstand ved 1750 og herefter i niveauet 1800.
Strategi: Ændre til hold.

Qliro Group har fundet støtte i kursniveauet 3,5-4,0 tilbage i marts og siden er aktien steget og handles nu i 7,0.
På dagsniveauet er der købssignal i de glidende gennemsnit og signalmodellerne. På ugebasis blev der etableret købssignal i midten af maj i både Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” (gør det i næste uge).

Ser interessant ud.

De tre indikationsmodeller stiger alle på ugebasis. RSI er i 72 og MACD er over 0. Momentum er ligeledes i en stigende tendens både på uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 7,0 og herefter 8,4- 8,6. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 har i denne uge etableret et ”Golden Cross” på ugebasis og de glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.600-11.700. Spørgsmålet er, om markedet skal teste støttelinien, som man så det i marts 2019 eller indekset ”bare” kører op herfra.
På dagsniveauet er Bollingerkanalen fortsat i køb, men støttelinien er blevet testet, så bryder kursen under 12.081, så bliver der etableret et salgssignal i grafen.

Holder signalet?

På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum og RSI falder, mens MACD stiger. Der er fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsbasis, hvilket indikerer, at den langsigtede tendens ser interessant ud. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 13.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 11.600 og herefter i niveauet 11.200.                        Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Demant og Coloplast
Demant har tidligere på måneden givet en opdatering på den økonomiske situation i selskabet efter corona genåbningen. Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens, men de seneste par dages vandrette formation har fået Bollingerkanalen til at gå i salg. Der er en række ”gaps” i niveauet 210-230, som står åben for marts.
Faldet i aktiekursen kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 60 og MACD bevæger sig vandret.
De glidende gennemsnit var tæt på at etablere et ”Golden Cross”, men den faldende tendens i kursen gør, at det bliver svært at nå.

Afvent udviklingen.

Signalmodellerne er fortsat i køb på ugebasis og det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 180 som en støttelinie. Nærmeste støtteniveau er ved 155-160, mens nærmeste modstandsniveau er ved 210-215. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Coloplast har etableret det første salgssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. De tre indikationsmodeller etablerede topformation for RSI og Momentum i februar og for MACD i maj.

Salgssignal i Coloplast.

Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en faldende tendens og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit oppefra.Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1000 som en støttelinie og brydes det, ser det ikke godt ud, så er nærmeste støtteniveau ved niveauet 850-900. Anbefaler salg. 

Guldet bevæger sig vandret  
Guldet forsøger at bryde ud af den vandrette formation og er handlet op over 1750. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum stiger og MACD og RSI falder. Der er etableret en topformation i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 1800, mens der er støtte i niveauet 1700.

Guldet på ugebasis.

Brent Spot har tabt pusten og tester det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet som en støttelinie. Bollingerkanalen er gået i salg. Faldet skyldes store lagre i USA. I realiteten er problemet, at amerikanerne ikke kan sende deres olie ud på markedet, da de ikke har kapacitet til at fragte eller forarbejde det.

Åbne “gaps”

På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanal og Parabolic-modellen. Den nedre kanallinie for Bollingerkanalen er ved 30. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum falder, mens RSI og MACD fortsætter op. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 46 og herefter i niveauet 50-51, mens nærmeste støtteniveau er ved 36 og herefter i niveauet 30.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.