Julerally i næste uge?

Mandag blev en rød dag for danske aktier og specielt aktier indenfor sundhedssektoren som ALK-Abelló -6 pct., Zealand Pharma -2,9 pct., og Ambu -2,7 pct.

Ambu kunne mandag meddele, at man har fået en kontrakt med den amerikanske indkøbsorganisation Vizient om engangsendoskoper. Aftalen begynder i februar næste år. Teknisk er aktien i en faldende tendens og der er etableret nyt salgssignal på dagsniveauet. Der er ligeledes etableret salgssignal på ugebasis. Aktien er faldet over 40 pct. i år, og det virker som om markedet har overreageret. Aktien er på kandidatbænken.

Tirsdag var der fokus på ISS, som splitter Europa i to regioner, hvilket viser, at selskabet er godt i gang med deres optimering af koncernen. ISS-aktien har været i en faldende tendens siden toppen i juli. Aktiekursen fandt en bund i 116 i slutningen november og blev handlet fredag formiddag i niveauet 121,15. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD fortsat er i en faldende tendens, mens RSI og Momentum stiger på ugebasis. Aktien er på kandidatbænken (jeg ejer aktier i selskabet).

Skako indgår en aftale med schweiske Creabeton Matériaux i Lyss om salg af et blandeanlæg til 30 mio. kr. Ordren vil indgå i omsætningen og indtjeningen i 2022 og 2023. Teknisk har aktien været i en sivende tendens efter niveauet 65-66 blev testet i april og maj mod dagens niveau på 55,4. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger over kursudviklingen som modstandslinie. De tre indikationsmodeller er ved at etablere en stigende tendens. RSI har ramt 45, mens MACD fortsat er under 0. Momentum på ugebasis bevæger sig vandret, mens Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 48-49 og herefter i niveauet 42, mens der er modstand i niveauet 59-60 og herefter i niveauet 65. Aktien er på kandidatbænken.

Onsdag var der fokus på NTG Nordic Transport Group, der igen er i en stigende tendens efter en periode med faldende tendens. Bollingerkanalen er i salg både på dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit er på ugebasis brudt oppefra. Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI stiger og har ramt 55, mens MACD fortsat er faldende. Momentum stiger på ugebasis, men falder på månedsbasis.

Torsdag meddelte Roblon, at de køber og etablerer sig i Tjekkiet med erhvervelsen af Vamafil. Teknisk har aktien været i en faldende tendens siden slutningen af 2017, hvor aktien blev handlet i niveauet 400. Fredag blev aktien handlet i 147.

I den kommende uge er der regnskab fra Agat Ejendomme tirsdag og onsdag er der regnskab fra Flügger Group. Torsdag er det Luxor.

C25-indekset er gået i køb på dagsniveauet i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra mens det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 1940 som en modstandslinie.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, hvor kursen skal over 2000, før signalet skifter. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger ligger side om side over kursudviklingen. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er stigende og har ramt niveauet 56, mens Momentum er faldende. Den samme faldende tendens ser man  i MACD på ugebasis.
Momentum på månedsbasis er ligeledes faldende. Nærmeste støtteniveau er ved 1800 og herefter i niveauet 1775, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2000 og herefter i niveauet 2050. Afvent udviklingen.

 

DK Portefølje
Overreaktion i cBrain? cBrain og Rockwool er stadig på salgslisten. Afkastet i den danske portefølje år til dato 14,1 pct., mod C25-indekset, som i år til dato har givet et afkast på 13,6 pct. 

Nordisk portefølje
Mandag blev New Wave handlet ex udbytte på 4 SEK. Munters er på salgslisten. 

 

Forbrugerpriserne stiger

De amerikanske forbrugerpriser steg med 6,8 pct. i november i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ventet en stigning på netop 6,8 pct. Dermed accelererer inflationen umiddelbart, da niveauet måneden før var på 6,2 pct.

Regnskaber i den kommende uge: Adobe Inc., Accenture, FedEx, Lennar Corp., Darden Restaurants, Nordson Corp., og Worthington Industries.

S&P 500 har genetablereat et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit endnu ikke har etableret et ”Golden Cross”, men er tæt på, hvis den positive tendens kan fortsætte. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og de lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 4500 som en støttelinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 70, mens Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens. Modstandsniveauet 4700 bliver testet i øjeblikket og næste er ved 4750, mens der er støtte i niveauet 4500 og herefter i niveauet 4350.

Nasdaq Composite  har etableret et købssignal i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit endnu ikke har etableret et ”Golden Cross”, men holder tendensen, bliver der etableret et i løbet af et par dage som i S&P 500.
På ugebasis der er købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15.100 som en støttelinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI og Momentum stiger, mens MACD bevæger sig vandret. RSI har ramt 65 på ugebasis.
Momentum på månedsbasis  er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 16.200 og herefter i niveauet 16.500, mens der er støtte i niveauet 15.000 og herefter i niveauet 14.500.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Nikkei er på vej op igen
På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for en dag siden og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra for 3 dage siden. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 29.000 som en modstandslinie.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen, mens der er købssignal i Parabolic-modellen. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, men bevæger sig vandret. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er fortsat i en faldende tendens, mens RSI er steget til 50. Momentum er ligeledes i en stigende tendens på ugebasis og der er etableret en bundformation på månedsbasis.
Støtteniveauet 27.500 blev ikke testet i denne omgang og fortsatte nærmest støtteniveauet og herefter i niveauet 27.000, mens der er modstand i niveauet 29.500-30.000 og herefter i niveauet 30.500.
Strategi: Strategien er ændret til hold på det japanske marked.

OMX Stockholm 30 har ”gap” både over og under den nuværende kursudvikling. Under er det i niveauet 2288,66-2304,50 og over er det i niveauet 2357,61-2368,57. Stigningen tirsdag fik Bollingerkanalen til at etablere et købssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit på 8 og 20 dage er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver det til et ”Golden Cross”. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og kursen skal over 2350, før det bliver ændret til købssignal. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er dog fortsat under 0, mens RSI har ramt 58. Momentum er ligeledes i en stigende tendens med stigende bunde og toppe. På månedsbasis er der ligeledes etableret en bundformation
Strategi: Reducerer på de svenske aktier.

Alfa Laval holder fast i den stigende tendens, der har stået på siden november 2020, hvor aktien blev handlet i niveauet 210-220. I dag bliver aktien handlet i niveauet 350-360. Kursudviklingen har bevæget sig opad med et par konsolideringspauser. I oktober og december er det lange glidende gennemsnit på ugebasis testet som støttelinie og har klaret det begge gange. Bollingerkanalen og Parabolic er begge i køb på ugebasis. Der er en positiv tendens i RSI, som har ramt 63, mens MACD og Momentum bevæger sig vandret. Momentum er faldende på månedsbasis.
Nærmeste støtteniveau er ved 320 og herefter i niveauet 290, mens nærmeste modstandsniveau er ved 390 og herefter 430. Aktien er på kandidatbænken.

Frankfurt DAX holder fortsat fast i købssignalet på dagsniveauet. Det korte glidende gennemsnit på 5 dage ligger i niveauet 15.600 som en støttelinie, mens det lange glidende gennemsnit på 20 dage  ligger i niveauet 15.700 som en modstandslinie.
På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger side om side på ugebasis.
Der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger og har ramt 58, mens MACD bevæger sig vandret og holder sig over 0. Momentum på ugebasis er i en faldende tendens, mens Momentum på månedsbasis er ved at etablere en bundformation.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 15.800 og herefter i niveauet 16.200, mens der er støtte i niveauet 15.000 og i niveauet 14.600.
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er NNIT og MT Højgaard Holding.
NNIT har været i en faldende tendens siden topformation i begyndelsen af septemberm hvor aktien blev handlet i 145 og i denne uge er aktien handlet i 110, hvilket er en mindre stigning efter bundformationen i 105, som blev testet i slutningen af november.

Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis og det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 114 som en modstandslinie og det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 126.
De tre indikationsmodeller er alle ved at etablere en bundformation. RSI er over 30, mens MACD fortsat er under 0. Momentum er begyndt at stige på ugebasis, mens Momentum på månedsbasis fortsat er i en faldende tendens, men den er aftagende. Nærmeste støtteniveau er ved 100 og herefter i niveauet 95, mens der er modstand i niveauet 125 og herefter i niveauet 135. Afvent udviklingen. (Jeg ejer aktien i NNIT).

MT Højgaard Holding har nyt signal på dagsniveauet i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit på 8 og 20 dage har etableret et ”Golden Cross” i midten af november. På ugebasis er der ligeledes etableret købssignal i midten af november i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” og holder tendensen, bliver det etableret i løbet af 1-2 uger.

Den positive udvikling i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er tæt på 70 og MACD er over 0. Momentum er i en stigende tendens på ugebasis, mens modellen på månedsbasis er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 195-200 og herefter niveauet 160-165, mens der er modstand i niveauet 250 og herefter i niveauet 275.
Tirsdag meddelte MT Højgaard Holding, at de har solgt Ajos til Adapteo. Salgsprisen blev på 325 mio. kr., hvilket var den bogførte værdi. Det betyder, at omsætningen justeres ned med 0,1 mia. kr. og driftsresultat bliver på 175 mio. kr. mod 185 mio. kr. Aktien ser interessant ud på niveauet. (Jeg ejer aktier i MT Højgaard Holding).

 

Ny trend i olien
Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1760-1800. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Afvent udviklingen.



SEK/DKK:
har genfundet en bundformation og her handlet over 72,5. Men der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og RSI er i en faldende tendens og har ramt 52, mens Momentum stiger på både uge- og månedsniveauet.

EUR/USD: En fortsat svag euro er godt for den europæiske økonomi.

Metalmarkedet:  Råvarepriserne bevæger sig vandret for industrimetallerne i øjeblikket.

Landbrugsmarkedet: Nu stiger træpriserne igen i USA, mens kaffe, kakao og bomuld falder i pris. Den seneste uge har der været en mindre rebound i sukkeret. Hvede er faldende, og mens havre bevæger sig vandret, er der en stigende tendens i majs. Prisen på sojaolie er faldende og der er en sivende tendens i ris.



Brent Spot
stiger igen efter to uger med uro. Nærmeste modstandsniveau der er ved at blive testet i øjeblikket 76 og herefter i niveauet 78, mens der er støtte i niveauet 73 og herefter i niveauet 71. Faldet i olieprisen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis.
Momentum på både uge- og månedsbasis er ved at etablere en bundformation.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.