Hvornår kommer korrektionen?

De store markedsdeltagere venter på en korrektion, da noget indikerer, at mange af de helt store pensionskasser ikke rigtig er kommet med på stigningen eller bliver det dem, som holder hånden under markedet frem til efteråret?

Ambu er den mest stigende danske aktie blandt de store selskaber. Aktien er steget 90 pct. siden årsskiftet, men de seneste par måneder har aktien stået stille i niveauet 200-240. Den vandrette formation betyder, at signalet står og skifter mellem køb og salg på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 185 som en støttelinie. Den vandrette formation trækker ligeledes ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 50. Momentum på månedsbasis har etableret en topformation. Der er ”gap” nede i niveauet 185,9-200 og herefter i niveauet 165,3-180,15. Brug eventuelle tilbagefald til opsamling eller brud af modstandsniveauet 230.

Tirsdag var der gang i Brdr. Hartmann, og det var uden specifikke selskabsnyheder. Aktien toppede i maj i niveauet 390, men faldt tilbage til 350, hvilket betyder, at 2 ”gaps” er blevet lukket i løbet af juni. Der står et ”gap” åbent i niveauet 300-302. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross” i løbet af 2-4 dage.
På ugebasis er der købssignal i aktien og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 7 uger siden. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugeniveau, men tirsdagens stigning kan ændre det. På månedsbasis har Momentum etableret en topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 390 og herefter 425, mens nærmeste støtteniveau er ved 340 og herefter i niveauet 310-315. Anbefaler køb på niveauet.

Torsdag var der fokus på Chr. Hansen, der var regnskabsaktuel med deres regnskab for 3. kvartal regnskab. Det viste en positiv udvikling i to af tre forretningsområder. Det var kun Colors, som skuffede og er sat til salg, da forretningen ikke passer ind i den fremtidige strategiplan.
Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden marts og nærmeste modstandsniveau er ved 750 og herefter i niveauet 795, mens der er støtte i niveauet 660 og herefter i niveauet 600. Anbefaler køb på niveauet.

På regnskabsfronten er der ikke nogen danske regnskaber. Fra Sverige kommer der mandag Wihlborgs og Fabege. Tirsdag kommer der Atrium Ljungberg, Catena og Platzer Fastigheter.
Onsdag er det Eolus Vind og Kungsleden. Fredag er det Bulten og ITAB Shop Concept.

C25-indekset testede modstandsniveauet 1380, men Momentum har etableret en topformation på ugebasis, hvilket indikerer, at indekset ikke har hastighed nok til at bryde igennem på den korte bane. De glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” i slutningen af maj og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1250 som en støttelinie.
Bollingerkanalen på ugebasis er i køb og har været det siden slutningen april og den nedre støttelinie er i niveauet 1190.
Nærmeste støtteniveau er ved 1300 og herefter i niveauet 1240, mens der er modstand i niveauet 1450 og herefter i niveauet 1500.

DK Portefølje
Afkastet i den danske portefølje år til dato er 8,4 pct. mod C25 indekset, som i år til dato har givet et afkast på 10 pct. Spekulativ opsamling af DFDS-aktien.

Nordisk portefølje

Kommer der en korrektion?
Kongen af nøgletal (beskæftigelse i USA) blev leveret torsdag, da det amerikanske marked er lukket fredag grundet nationaldagen på lørdag. Markedet havde forventet en stigning i beskæftigelsen på  3,5 mio. amerikanere, men det blev 4,8 mio. amerikanere. Desværre blev handelsunderskuddet også større i maj, end hvad markedsdeltagerne havde forventet, men det kunne ikke ændre den positive  stemning og antallet af nytilmeldte ledige steg med 1,4 mio. mod forventede 1,350 mio.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Walgreens Boots Alliance, Paychex Inc., Levi Strauss, PriceSmart og Bed Bath & Beyond.

S&P 500 har etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” på mandag.
På ugebasis holder indekset fast i købssignalerne, da Bollingerkanalen har sin nedre støttelinie i niveauet 2900. Stigningen i denne uge trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI er i 65. På månedsniveauet er Momentum faldet tilbage, da der er etableret en topformation, men endnu ikke brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen.

Nærmeste modstandsniveau er ved 3385 og i niveauet 3445, men der er støtte i niveauet 3000 og 2800.

Nasdaq Composite holder sig fortsat over 10.000 og købssignalet på dagsniveauet holder fortsat. På ugebasis er der ligeledes købssignal i alle modeller. RSI har genfundet styrken og har ramt niveauet 80, mens Momentum har fortsat den faldende tendens på uge- og månedsbasis.

Over 10.000

Nærmeste støtteniveau er ved 10.500 og herefter i niveauet 11.000, mens der er støtte i niveauet ved kurs 9.000 og herefter i niveauet 8.600.
Strategi: Hold på USA. 

 

Det bevæger sig vandret
Det japanske indeks har ikke travlt, men bevæger sig vandret i niveauet 22.000-23.000. Den vandrette formation har fået de tre indikationsmodeller på ugebasis til at etablere en topformation. Der er fortsat købssignal i både Bollingerkanalen på ugebasis og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 21.000 som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau 23.000 og herefter i niveauet 24.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 21.500 og herefter i niveauet 20.000.
Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man afventer.
Strategi: hold på det japanske indeks.

Det japanske index bevæger sig vandret.

OMX Stockholm 30 har igen på dagsniveauet etableret et købssignal. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb.

På ugebasis er der kommet et ”Golden Cross” i denne uge, og nu bliver det interessant at se, om markedet skal ned og teste det lange glidende gennemsnit i niveauet 1620-1640. De tre indikationsmodeller er alle stigende på ugebasis. RSI er over 65 og der er positiv tendens i både Momentum og MACD på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver et positive billede af situation.
Strategi: Ændre til hold.

Samhällsbyggnadbolaget i Norden AB (SBB) er i en stigende tendens med købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af maj. Signalmodellerne er ligeledes i køb i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit etablerer et ”Golden Cross” med de glidende gennemsnit 8 og 24 uger i løbet af 1 til 3 uger. RSI er over 60. Nærmeste modstandsniveau er ved 32-33 og herefter i niveauet 40, mens nærmeste støtteniveau er ved 23 og herefter i niveauet 18-19.

Ser interessant ud.

Frankfurt DAX 30 bevæger sig fortsat vandret i niveauet 12.000-12.500, men trods det så er der netop etableret et købsignal igen på dagsniveauet for både Bollingerkanalen og i de glidende gennemsnit.
Sidste uges ”Golden Cross” holder fortsat og de glidende gennemsnit i indekset er ikke blevet testet i denne uge. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.500 som en støttelinie. De tre indikationsmodeller er nu alle i en stigende tendens og RSI er over 70.

Nærmeste modstandsniveau  er ved 13.000 og herefter i niveauet 13.500, mens der er støtte ved 11.600 og herefter i niveauet 11.200.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Tryg og Scandinavian Tobacco Group.
De store forsikringsselskaber Topdanmark, Tryg og Gjensidige Forsikring har alle bevæget sig vandret siden april. Men med de stigende aktiekurser og fortsat et stabilt vejr giver det øget mulighed for et gode resultater i forbindelse med deres halvårsregnskab. Teknisk bevæger Trygs aktiekurs sig vandret i niveauet 175-200. De glidende gennemsnit på dagsniveauet er tæt på at etablere et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen har genetableret sit købssignal.
På ugebasis holder signalmodellerne Bollinger og Parabolic også fast i købssignalet, mens de glidende gennemsnit har svært ved at etablere et ”Golden Cross”.

De tre indikationsmodeller Momentum, RSI og MACD er alle vendt rundt og stiger. RSI er over 60 og MACD er over 0. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, da juni sluttede lavere kursmæssigt end den begyndte.
Nærmeste modstandsniveau er ved 210 og herefter i niveauet 225, mens der er støtte i niveauet 178 -180 og herefter i niveauet 165. Anbefaler køb på niveauet (jeg ejer selv aktier i selskabet).

Scandinavian Tobacco Group (STG) er kommet tilbage i den stigende tendens. På dagsniveauet er der køb i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross”  torsdag.
På ugebasis er der ligeledes købssignal i signalmodellerne og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 4 uger siden.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens der er en faldende tendens i Momentum og RSI. RSI er i niveauet 81-82.

Nærmeste støtteniveau er ved 94 og herefter i niveauet 87-88, mens nærmeste modstandsniveau er ved 106-108 og herefter i niveauet 116-118. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og det bekræfter den positive tendens. Anbefaler køb på niveauet.

Guldet har brudt topniveauet
Guldet er brudt igennem modstandsniveauet 1750, men stigningen har ikke trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI er faldet tilbage 60. MACD bevæger sig vandret i niveauet 35, mens Momentum på både uge- og månedsniveauet er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved niveau 1800 og herefter i niveauet 1820.

SEK/DKK: Nærmeste modstandsniveau er ved 0,72 og det blev testet i begyndelsen af juni. Siden faldt den svenske krone tilbage og testede støtteniveauet 0,704 og nu handles den svenske krone i niveauet 0,712. De glidende gennemsnit har etableret et købssignal på dagsniveauet. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket indikerer, at den svenske krone kan få svært ved at bryde igennem modstandsniveau på den korte bane.

EUR/USD: Bevæger sig vandret i niveauet 1,12-1,13. På dagsniveauet er der etableret et salgssignal, mens der fortsat er købssignal på ugebasis.

Metalmarkedet: Der er en stigende tendens i kobber og zink, mens bly og nikkel bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet: Der er fortsat en uensartet tendens på afgrødemarkedet med en kraftig stigning i majs og sojabønner. Kakao er faldet tilbage, mens kaffe har fundet en bund og stiger. Der er en fortsat stigende tendens i bomuld, tømmer, sukker og orangejuice.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens og det trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 85 og holder fast i den stigende tendens, mens Momentum har etableret en topformation på ugebasis. MACD fortsætter den stigende tendens.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.