Hvor skal markedet hen nu?

Mandag meddelte Bryggeriet Fuglsang, at man overlader nøglerne til bryggeridelen til den danske storebror Royal Unibrew og samtidig meddelte Harboes Bryggeri, at man var nærmere et salg af sin bryggerigrund i Estland. Alle danske bryggerier ligger i en stigende tendens og ser interessante ud på nuværende niveauer. Harboes er fortsat det mindst interessante på det danske marked.

Tirsdag var der regnskab fra Pandora, som allerede mandag aften udsendte en opjustering grundet et øget salg i deres netshop. Aktien reagerede med en stigning på over 5,9 pct. Der er købssignal i alle modeller på ugebasis. RSI har ramt 86. Momentum har etableret en bundformation og holder tendensen, bliver det glidende gennemsnit i modellen brudt nedefra. Aktien ser interessant ud på niveauet, men bruger negative dage til at samle op i aktien. Fundamental-modellen indikerer en fair værdi på 930-950.

Onsdag var der igen travlt ved regnskabsvasken. ALK-Abelló, FLS, Mærsk og ISS. ALK-Abelló har igen fået fat i den stigende efter at niveauet 2300 blev testede i slutningen af marts og herefter blev der etablerede et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. Der er ligeledes købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit har klaret sig som støttelinie. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller. MACD er over 0 og RSI har ramt 56. Aktien ser interessant ud på niveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 2800 og herefter i niveauet 3000, mens der er støtte i niveauet 2600 og så i niveauet 2500. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Torsdag var der fokus på de regnskabsaktuelle selskaber som GN Store Nord, NetCompany, Scandinavian Tobacco Group samt Solar.
Scandinavian Tobacco Group opjusterede forventningerne onsdag aften, hvilket fik aktien til at stige med 11,8 pct. torsdag morgen. Stigningen betyder, at der er etableret et ”gap” i grafen på dagsniveauet. Der er etableret nye købssignaler på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit bestod testen som en støttelinie. Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0 og RSI er over 60. Momentum er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er 135 og herefter i niveauet 144- 145, mens der er støtte i niveauet 117-118 og herefter i niveauet 104-106. Kedelig cash cow, som jeg selv har i min portefølje.

Lundbeck har været i en faldende tendens siden topformationen i februar i niveauet 260 og nu handles aktien i niveauet 190. Der er to ”gaps” i grafen i niveauet 212-222,2 og i niveauet 225,4- 227,80. Signalmodellerne er i salg både på dags- og ugeniveauet. De tre fartmålermodeller er MACD, Momentum og RSI  og de har alle etableret en bundformation. RSI er under 20 og MACD er under 0. Den gode stemning i aktien fra marts er væk. Mandag kunne Lundbeck præsentere positive resultater fra et studie med antidepressivet Trintellex/Brintellix. Afvent regnskabet.

I den kommende uge kommer der mange regnskaber. Mandag er det Rias og Jutlander Bank, og tirsdag er det DFDS, Intermail og Lundbeck. Onsdag er der regnskab fra Ambu, Bioporto, H+H, MTHøjgaard Holding, Torm samt Zealand Pharma.

C25-indekset er gået i salg på dagsniveauet i Bollingerkanalen, mens de glidende gennemsnit ikke er blevet brudt. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1735 som en støttelinie.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af juni.
Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er tæt på 80. Momentum på månedsbasis er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at markedet har brug for en korrektion i den kommende tid.

 

DK Portefølje
Trends holder ferie i næste uge og er tilbage den 21/5. Sælger Bavarian Nordic. Lundbeck er sat på salgslisten. Hæver stop-loss på Coloplast, DFDS, Rockwool, Royal Unibrew samt Schouw.

Nordisk portefølje

Salgssignal i amerikanske indeks
Torsdagens amerikanske nøgletal var bedre end ventet. Antallet af nytilmeldt ledige var på 498.000 mod forventede 538.000 nye ledige. De amerikanske renter har været stigende igennem de første par måneder, men siden begyndelsen af april har renterne bevæget sig vandret og stigningen er aftagende i alle tre indikationsmodeller. RSI har ramt og MACD nærmer sig 0 på ugebasis.

Amerikanske regnskaber i den kommende uge: Alibaba, Walt Disney, Airbnb, Duke Energy, Coinbase Global, Marriott International, DoorDash, EA samt Palantir Technologies.

S&P 500 indekset bevæger vandret i niveauet 4150-4200 fra midten af april og frem til maj. Der var salgssignal i indekset tirsdag og onsdag, men det skiftede torsdag til et købssignal i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 4170 og indekset lukkede i 4201 torsdag. På ugebasis er alle modeller i køb og Bollingerkanalens nedre kanallinie er i niveauet 3950. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 90, mens Momentum er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 4300, mens der er støtte i niveauet 4000.

Nasdaq Composite har etableret et salgssignal på dagsniveauet, hvilket indikerer, at investorerne er ved at gøre klar til en ny virkelighed. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og Bollingerkanalen har ligeledes etableret et salgssignal på dagsniveauet.
På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 13.400 som en støttelinie.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er i en faldende tendens, mens RSI stiger og har ramt 60. MACD bevæger sig vandret. Momentum på månedsbasis har etableret en bundformation og stiger.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat 14.500 og herefter i niveauet 15.000, mens der er støtte i niveauet 13.600 og herefter i niveauet 13.000.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

Salgssignal i Japan
Det japanske marked holder fast i salgssignalet på ugeniveauet mens indekset igen har etablerede et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra mens det lange glidende gennemsnit lige som en modstandslinie i niveauet 29.400. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 28.500. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Der er ligeledes en faldende tendens i MACD og Momentum mens RSI er i en stigende tendens og har ramt 57. Momentum på månedsbasis har etablerede en bund og stiger. Nærmest modstandsniveau er ved 30.000 og herefter i niveauet 30.500 og der er støtte i niveauet 28.500 og herefter i niveauet 27.500. Der er et mindre ”gap” i niveauet 29361,28 – 29530,84.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX Stockholm 30 konsoliderer sig i niveauet 2220 – 2270. På dagsniveauet er der genetablerede et købssignal i Bollingerkanalen og stiger markedet på mandag bliver der etablerede et ”Golden Cross”.

På ugebasis er der fortsat købssignal i alle modeller. Det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 2050 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger mens MACD og Momentum falder. Momentum har etablerede en dobbelt top på månedsbasis.
Nærmest støtteniveau er fortsat 2200 og herefter i niveauet 2150 mens der er modstand i niveauet 2300 og herefter i niveauet 2325.
Strategi: Hold på det svenske marked.

Boliden genfinder Momentum og stiger både på dags –og ugeniveauet. På dagsniveauet er der etablerede et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har ligeledes etablerede et ”Golden Cross”.
På ugebasis holder Bollingerkanalen fast i købssignalet fra februar og det lange glidende gennemsnit lige i niveauet 310 som en støttelinie. Der er en stigende tendens på ugebasis. RSI var over 60 og det samme MACD. Momentum på månedsbasis har etablerede en bundformation og det lange glidende gennemsnit er tæt på at blive brudt nedefra. Nærmest modstandsniveau er ved 395 og herefter i niveauet 425 mens der støtte i niveauet 330 og herefter i niveauet 295 – 305. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt DAX 30 har etablerede købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet mens de glidende gennemsnit er tæt på at etablerer et ”Golden Cross”.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etablerede i november. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis lige i niveauet 14.250. som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger mens Momentum og MACD stiger på ugebasis. Nærmest modstandsniveau er ved 15.500 og herefter i niveauet 16.000 mens der er støtte i niveauet 14.800 og herefter i niveauet 14.600.
Strategi: Hold på det tyske marked.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Matas og FLSmidth.
Matas holder fast i den stigende tendens, efter der blev etableret en dobbelt bund efter at kursen testede støtteniveauet 76. På dagsniveauet blev der etableret et ”Golden Cross” i midten af marts. Bollingerkanalen har været i køb siden midten af marts.

Den positive udvikling i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. MACD er over 4 og RSI har ramt 75. Momentum på månedsbasis har fundet en bund og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 110 og herefter i niveauet 120, mens nærmeste støtteniveau er ved 84-86 og herefter i niveauet 78-80. Aktien ser interessant ud på niveauet. (Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet).

FLSmidth holder fast i den stigende tendens og der er etableret købssignal på dagsniveauet i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af april. På ugebasis er der ligeledes køb i Bollingerkanalen og Parabolic-modellen har ligeledes etableret et nyt købssignal i denne uge. Det lange glidende gennemsnit blev i sidste uge testet som støttelinie og bestod.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har etableret en bund og stiger. Modellen er over 0, men er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra endnu. RSI er over 50 og Momentum er i en stigende tendens. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 290 og herefter i niveauet 315, mens der er støtte i niveauet 270 og herefter i niveauet 230. Aktien ser interessant ud på niveauet. 

Fart på olien igen
Guldet fortsætter den stigende tendens. Købssignalet på dagsniveauet fastholdes i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af april. Den samme positive tendens ses på ugebasis. Den stigende tendens i kursen på guldet trækker op i de tre indikationsmodeller. MACD nærmer sig 0 og RSI er over 60. Momentum stiger både på uge- og månedsbasis.

SEK/DKK: er faldet tilbage og har etableret et salgssignal på dagsniveauet. Sidste uges købsignaler er blevet til et salgssignal. Der er divergens mellem indikationsmodeller på ugebasis. MACD og RSI stiger, mens Momentum er i en faldende tendens på ugebasis, mens der er en stigende tendens på månedsbasis.

EUR/USD: holder fast i købssignalet og der er en positive tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.
Metalmarkedet: Metalmarkedet fortsætter den stigende tendens og flere har ramt all time high. RSI har ramt 5o og MACD er tæt på 0.

Landbrugsmarkedet: Der er uensartet tendens imellem kaffe, kakao og sukker. Kakao har en faldende pris, mens kaffeprisen stiger kraftigt hvilket nok skyldes genåbning, som har øget efterspørgselen på kaffe. Den samme tendens ses i sukker. Der er ligeledes en stigende tendens i kornprodukterne.

Brent Spot har også genfundet den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 70. Der er køb i de fleste modeller både på dags- og ugeniveauet. Der er divergens mellem kursudviklingen og flere indikationsmodeller, idet MACD, Momentum og RSI er i en faldende tendens. Momentum på månedsbasis er i en stigende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 70, mens der er støtte ved niveauet 67.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.