Hvidvaskningssagen breder sig

Meget indikerer, at Danske Bank ikke har været alene i hvidvaskningenssagen, men muligheden for at svenske banker også har deltaget er mulig. Det var blandt andet Swedbank, som har været meget arrangeret i de baltiske lande som er i fokus.

Brdr. Hartmann måtte tirsdag nedjustere grundet udviklingen i Argentina. Nedjusteringen sendte aktien ned med 5,2 pct., og dermed er der etableret salgssignal i flere signalmodeller. Faldet betyder, at der er etableret et salgssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og kursgrafen er ligeledes gået i salg. Aktien ser ikke interessant ud på det nuværende niveau. Afvent udviklingen.

D/S Norden har fundet en bundformation og aktien har været i en stigende tendens siden midten af september. Stigningen har trukket Bollingerkanalen i køb på dagsniveauet og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 6 dage siden. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger. Der er ligeledes en etableret bundformation i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er i 30. Aktien er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal være afventende.

Lundbeck har fået stabiliseret sig og handles nu i niveauet omkring 400. På dagsniveauet er der igen etableret et købssignal i midten af september, mens de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på dagsniveauet på samme tidspunkt. På ugebasis er der en positiv tendens

Matas holder fast i den stigende tendens og nu handles aktien i niveauet omkring 65. Bollingerkanalen og Parabolic er i køb og har været det siden begyndelsen af september. Der er fortsat en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 75, mens MACD er over 2. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Den første faldende trendlinie er blevet brudt, mens den anden faldende trendlinie ligger i niveauet 72 som en modstandslinie. Den spekulative investor samler op på det nuværende niveau. Bemærk jeg ejer selv aktier i Matas.

Bang & Olufsen leverede torsdag et kvartalsregnskab, der viste fremgang i både omsætningen og resultat før skat. Men så man på omsætningen pr. område, så var der nedgang i både USA og Europa/Mellemøsten, mens der var fremgang i Kina.

Regnskabet fik aktien til at falde tilbage med 4,2 pct., og dermed er der etableret salgssignal.

Novo Nordisk blev torsdag ramt af gode nyheder fra den amerikanske konkurrent Eli Lilly. Det fik Novo Nordisk-aktien til at falde tilbage med over 5 pct. Signalmodellerne på ugebasis gik i salg for 2 uger siden og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Der er en faldende tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Aktien ser ikke interessant ud på det nuværende niveau.

På de nordiske markeder kommer der en række regnskaber i den kommende uge. Onsdag kommer blandt andet Dustin Group. Torsdag er det Tryg og den svenske tøjkæde Kappahl.

Tryg er faldet tilbage og der er etableret et salgssignal i Bollingerkanal på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 153 som en støttelinie. Der er en faldende tendens i Momentum, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

C25 på ugebasis.

C25-indekset er faldet yderligere tilbage i ugens løb og dermed er salgssignalet bekræftet i Bollingerkanalen. De glidende gennemsnit er blevet brudt og de er tæt på at etablere et ”Death Cross”. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens og RSI har ramt 45 på ugebasis.

Nærmeste støtteniveau er ved 1100, som blev testet ved månedsskiftet juni/juli, og det er blevet brudt med torsdagens fald og spørgsmålet er, om markedet kan tage en rebound i morgen og lukkede over 1100. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

DK portefølje                   
Har taget NNIT med i portefølje og sagt farvel til Brdr. Hartmann. Novo Nordisk er sat på salgslisten.

Nordisk portefølje
Har købt Astrazeneca og Boliden til porteføljen.

Ubalance i USA

Torsdag talte vi med Tom Hougaard i Radio24syv om, at antallet af aktier, som etablerede nye all time highs var relativt begrænset, mens antallet af aktier son etablerede ny alle time lows var højere. Det kan man se på hjemmesiden Finviz.com kan man ligeledes se at antallet af aktier som ligge over 200 dages glidende gennemsnit kun er på 47,3 pct. af markedet. Det betyder at færre selskaber trækker indekset i plus.

Den amerikanske regnskabssæson står for døren og start i næste uge med de tre største banker: JPMorgan Chase, Well Fargo og Citigroup. Derudover kommer Delta Air Lines, First Republic Bank samt Lindsay Cor.

Dow Jones Industrial Average etablerede onsdag ny all time high ved niveauet 27.000. Torsdag faldt indekset tilbage til niveauet 26652. Bollingerkanalen er fortsat i køb på ugebasis og Momentum på månedsniveauet er fortsat i en stigende tendens. Næste modstandsniveau er ved 27.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 26.000.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 holder fast i den stigende tendens trods testen af det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ved kursniveauet 2900. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2800. Trods korrektionen i indekset efter topformationen, så er der divergens mellem RSI og Momentum på ugebasis. RSI har ramt niveauet 80. Nærmeste støtteniveau er ved 2870 og herefter i niveauet 2830, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2940 og herefter i niveauet 3000.

Holder Nasdaq.

Nasdaq Composite er faldet tilbage de sidste par dage og på dagsniveauet er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen, hvor den nedre kanallinie ligger i niveauet 7850 som en støttelinie. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7700 som en støttelinie. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI er i en stigende tendens, mens Momentum er i en faldende tendens.
Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Tilbagefald i Japan

Det japanske marked har tabt hastigheden de sidste par dage og dermed er kursen kommet under 24.000. Faldet har udløst et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens modellerne fortsat er i køb på ugebasis. De glidende gennemsnit har støtte ved niveauet 22.700.

Pause i Japan.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er fortsat stigende, mens RSI er faldet tilbage til 65. Momentum på ugebasis er fortsat i en stigende tendens og den samme tendens ser man i Momentum på ugebasis.
Strategi: Ændre anbefalingen til hold.

OMX Stockholm 30 er stadig under sin tidligere top niveau fra marts 2015, mens OMXSPI ramte nye all time high for Stockholm.

Hold øje med Sverige.

På dagsniveauet er der blevet etableret salgssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1640 som en støttelinie. På ugebasis er fortsat købssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1600 som en støttelinie. Faldet i indekset i denne uge har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har ligeledes oplevet et mindre knæk, men overordnet er trenden fortsat i en stigende tendens.
Strategi: Køb svenske aktier.

Bravida Holding har taget et hop op i kursniveauet 71-74 og det har givet et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen, mens Parabolic har været i køb siden februar. Det lange glidende gennemsnit blev testet som en støttelinie i niveauet 70. Den stigende tendens i aktiekursen har trukket op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er i 55.

Kandidatbænken.

Nærmeste modstandsniveau er ved 80 og herefter i niveauet 83,5, mens nærmeste støtteniveau er ved 70 og herefter i niveauet 67,5. Anbefaler køb ved brud af niveauet 74. Aktien er med på kandidatbænken.

Frankfurt Dax 30 holder sig fortsat over 12.000, som er det første vigtige støtteniveau og herefter er der støtte i niveauet 11.800. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis og de går først i køb ved brud af niveauet 12.600. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD er ved at etablere en bundformation, mens der fortsat er en faldende tendens i både Momentum og RSI på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 12.500.

Stærke nøgletal fra Tyskland.

Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver et positivt langsigtet perspektiv.
Strategi: Hold på tyske aktier.

Overreaktion i Ambu

Det er de udenlandske markedsdeltagere, som presser Ambu-aktien i øjeblikket. Hvor der torsdag var kapitalmarkedsdag, var Anonymous Broker nettosælger sammen med blandt andet RedBurn Europa.

Ambu opjusterede forventningerne til omsætningen fra en vækst på 13-15 pct. til nu 16-18 pct., mens EBIT blev opjusteret fra 24-25 pct. til 26-28 pct. De nye vækstforventninger gør, at vores fundamental-model indikerer en fair pris på aktien i niveauet 190-195, hvilket har givet et potentiale i aktien på 35 pct.

I perioden 2018/19 vil der blive lanceret 4 ny produkter, hvilket er med til at trække væksten i den rigtige retning.

Ambu på kandidatbænken.

Teknisk har aktien været i en faldende tendens siden toppen i august, hvor kursen var i 275 og i dag er kursen omkring 145 og dermed er aktien faldet med over 47 pct. på bare 7 uger. Faldet har givet salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og der etableres et ”Death Cross” i den kommende uge. RSI er under 20 og der er en fortsat faldende tendens i både Momentum på uge- og månedsniveauet. Tager aktien med på kandidatbænken.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er Ørsted, D/S Norden og William Demant  

Ørsted fortsætter den stigende tendens og har igen etableret et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen og Parabolic har været i køb siden juli. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 400 som en støttelinie.

Stadig i porteføljen.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet er faldet tilbage. Der er støtte i niveauet 410 og herefter i niveau 380-390, mens nærmeste modstandsniveau er ved 490. Fastholder køb på aktien.

D/S Norden blev torsdag ramt af den negative stemning og der blev etableret salgssignal i Bollingerkanalen. På ugebasis er der salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Kursen skal op over 110, før der bliver etableret et ”Golden Cross”. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 110 som en modstandslinie.

Baltic Dry stiger fortsat.

De tre indikationsmodeller på ugebasis har alle etableret en bundformation. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og ser interessant ud. Nærmeste modstandsniveau er ved 112, som var en bundformation i begyndelsen af juli, mens nærmeste støtteniveau er ved 92. Tager aktien med på kandidatbænken.

William Demant toppede i slutningen af juli i niveauet 315 og i dag handles aktien i 235. Der er divergens i signalmodellerne på ugebasis, idet Bollingerkanalen fortsat er i køb, mens Parabolic har etableret et salgssignal på ugebasis. De glidende gennemsnit har på ugebasis etableret et ”Death Cross”. RSI er kommet under 10 og der er en fortsat faldende tendens i Momentum og MACD på ugebasis.

William er presset.

Der er ligeledes en faldende  tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 230 og herefter i niveauet 220, mens nærmeste modstandsniveau er ved 265-270 og herefter i niveauet 290. Der er ”gap” i niveauet 278-293. Tager aktien med på kandidatbænken.

 

Vandret formation i guldet

Guld bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1180-1200 og signalmodellen Bollinger skifter mellem køb og salg flere gange den sidste måned. Der er en positiv tendens i MACD. Momentum og RSI på ugeubasis. RSI har ramt niveauet 35. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket gør, at guldet ser interessant ud på det nuværende niveau.

Bundformation?

EUR/USD: Falder tilbage i takt med at den amerikanske rente stiger. Styrkelsen af den amerikanske dollar kan være med til at løfte den europæiske eksport.

SEK/DKK: taber en smule Momentum og handles nu i niveauet 71,5. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende, så den langsigtede tendens indikerer fortsat en stigning i valutakursen.

Metalvaremarkedet: Der er forbedringer at spore i metalmarkedet. Zink og kobber stiger, mens tin og bly konsoliderer sig. Aluminiumpriserne stiger grundet Norsk Hydrs produktionsstop i Brasilien.

Landbrugsmarkedet: Flere afgrøder viser en stigende tendens indenfor kaffe, sukker, majs, hvede, havre og en række mælkeprodukter. Tømmer har tabt Momentum.

På vej mod 90.

Brent Spot fortsætter den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 86. Nærmeste modstandsniveau er ved 90, mens der er støtte i niveauet 76.

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , , ,

Kommentarer er lukket.