Vindmøllemarkedet begynder så småt at vågne op. Vestas kunne mandag meddele, at man havde modtaget en ordre fra Spanien på 23 V150-4,5 MW som skal leveres i 2023 og som skal opstilles i Valladolid. Vestas er faldet tilbage og handles nu i niveauet 160 mod 180-200 for 2 til 3 uger siden. Faldet i aktiekursen har givet et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger ligger side om side. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er under 50, mens MACD fortsat er over 0. Momentum er i en faldende tendens, mens RSI har etableret en bundformation. Aktien er på kandidatbænken.
Tirsdag opjusterede Sydbank deres forventninger til et resultat efter skat på 1.5-1.7 mio. kr. mod tidligere forventede 1.350-1.500 mio. kr. Aktien har år til dato givet et afkast på 12,77 pct.
Teknisk er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 2 uger siden. De glidende gennemsnit ligger side om side med det lange glidende gennemsnit øverst. RSI er kommet op i 75 og MACD er over 0. Momentum er stigende og har været det siden bunden i juli. Aktien ser interessant ud på niveauet.
Bavarian Nordic fik yderligere ordre fra Canada til den eksisterende på koppe- og abekoppevaccine. Der har været et større fald i aktiekursen siden topformation i begyndelsen af august, hvor aktien blev handlet i 400 mod fredagens kurs i 224,9. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er ved at etablere en bundformation i niveauet omkring 50, mens der fortsat er en faldende tendens i både Momentum og MACD. Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 359, hvilket giver et potentiale på 59 pct. i forhold til den nuværende kurs.
Tirsdag sluttede dagens af med en opjustering fra Silkeborg IF Invest. Det var så fjerde opjustering i år. Selskabet består af tre forretningsben: Silkeborg IF med drift af professionel fodbold, K/S Papirfabrikken med erhvervsudlejning samt Hotel Papirfabrikken Radisson Blu med hotel- og konferencedrift. Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden årsskiftet og toppede i slutningen af august i niveauet 26, og nu handles aktien i niveauet omkring 18. Fundamental- modellen indikerer en fair pris over kurs 50. De seneste par år har selskabet givet et overskud mellem 10 og 29 mio. kr. I år bliver overskuddet over 50 mio. kr. med de nuværende forventninger til resultat før skat og værdireguleringer og dermed er selskabet godt posteret til fremtiden.
Der ligeledes fokus på shipping-aktierne Torm og D/S Norden, idet Baltic Dry-indekset steg 11,3 pct. Torsdag skriver shipping watch, at EU har ”præciseret” sin fortolkning af sanktionerne mod russisk kul, der nu godt må transporteres til tredjelande, da sanktionerne har gjort, at rederi- og tørlastoperatører har lidt økonomiske tab. Teknisk ser D/S Norden fortsat interessant ud på niveauet, da tendensen fortsat er i en stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis er som en støttelinie og ligger i niveauet 295. Aktien ser fortsat interessant ud på niveauet.
Der kommer en række mindre danske selskaber i den kommende uge: Harboes Bryggeri torsdag og fredag er det Swiss Properties Invest.
C25-indekset har etableret en faldende tendens og er nu under bunden fra juni som var i niveauet 1509,41. Der er salgssignal i alle modeller på ugebasis. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er tæt på at etablere et Death Cross.
Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 34. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket viser, at hastigheden er gået ud af indekset.
Nærmeste støtteniveau er ved 1475 og herefter i niveauet 1450, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1700. Indekset viser, at man skal ikke købe op i øjeblikket.
Nordisk portefølje
Har solgt Eolus Vind og New Wave. Begge selskaber er tilbage på kandidatbænken.
Kan tendensen holde?
Onsdag aften hævede den amerikanske centralbank FED sin rente og flere centralbanker rundt om i verden er fulgt med, blandt andet den schweiziske og norske. Det må forventes, at flere følger trop i den kommende tid.
Torsdag viste antallet af nytilmeldt ledige igen, at der bliver færre af dem. Der var forventet 217.000, men det blev kun 213.000.
Regnskaber i den kommende uge: Nike, Micron Technology, Cintas Corp., Baker Hughes, CarMax, Vail Resorts, Jabil samt Jefferies og Blackberry.
S&P 500 har ligeledes tabt pusten i ugen der er gået, og dermed holder Bollingerkanalen fast i salgssignalet, som blev etableret for en uge siden. De glidende gennemsnit ligger side om side i en faldende tendens.
Faldet trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45. MACD er under 0. Momentum har etableret en topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 4.100 og herefter i 4.200, mens der er støtte i niveauet 3.700 og herefter i 3.650.
Nasdaq Composite holder ligeledes fast i salgssignalet fra sidste uge. Det korte glidende gennemsnit ligger over det lange glidende gennemsnit, så signalerne er noget miksede.
RSI har ramt 45 og Momentum er i en faldende tendens. MACD er under 0.
Nærmeste modstandsniveau er 12.200 og herefter 13.000, mens der er støtte i niveauet 11.000, der blevet testet i denne uge og herefter i niveauet 10.500.
Strategi: Ændre til hold på det amerikanske marked.
Så gik den ikke længere
Det japanske marked etablerede et salgssignal på dagsniveauet i mandags i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et Death Cross i begyndelsen af september.
Den faldende tendens kan nu ses i ugegraferne, hvor der er salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, men der er endnu ikke etableret Death Cross. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet Momentum bevæger sig vandret og RSI falder og har ramt 55.
Nærmeste modstandsniveau er ved 29.000 og herefter i niveauet 30.000. Støtteniveauet omkring 27.000 bliver testet i øjeblikket og næste støtteniveau er ved 26.000.
Strategi: Giver fortsat en Hold-anbefaling på japanske aktier.
OMX Stockholm 30 holder fast i den faldende tendens og tester bunden fra juni/juli i niveauet 1850. Der er salgssignal i alle modellerne på dagsniveauet. Det samme gør sig gældende på ugebasis. Holder niveauet omkring de 1850, kan det blive til en dobbelt bundformation.
Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum har etableret en topformation og falder, mens RSI har etableret en bund og stiger. RSI har ramt 45. MACD er ligeledes i en faldende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 2.080-2.100 og herefter i niveauet 2.200, mens der er støtte i niveauet 1850 og herefter i niveauet 1800.
Den svenske Riksbank hævede i denne uge renten med 1 pct., hvilket var mere end markedet havde forventet.
Strategi: Hold på svenske aktier.
Hoist Finance tester støttelinie 30 og holder niveauet, er der blevet etableret en bund som ligger højere end den foregående. RSI bevæger sig vandret i niveauet 50-60. Aktien ser interessant ud, hvis niveauet omkring 30 holder.
Frankfurt DAX er i en faldende tendens som flere indeks er. Der er salgssignal i alle modeller både på dags- og ugeniveauet. Der er divergens mellem kursudviklingen og de tre indikationsmodeller Der er en stigende tendens i Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 45. MACD bevæger sig ligeledes vandret.
Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 13.500 og herefter i niveauet 15.500. Nærmeste støtteniveau er ved 12.500 og herefter i niveauet 12.000.
Strategi: Hold på det tyske marked.
Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er Netcompany og Greenmobility.
Netcompany holder fast i den faldende tendens og det har stået på siden slutningen af august 2021, hvor aktien blev handlet i 850 og torsdag blev aktien handlet i 261-266,8, hvilket er et fald på 69 pct.
Der er salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross i midten af august.
På ugebasis har Bolllingerkanalen været i salg siden september/oktober måned i 2021. De glidende gennemsnit etablerede et Death Cross i slutningen af oktober 2021.
De tre indikationsmodeller bevæger sig vandret. RSI bevæger sig vandret i niveauet 25-35 og det har stået på i en måned. Momentum er fortsat faldende og MACD er ligeledes i en faldende tendens.
Nærmeste modstandsniveau er ved 340 og herefter i niveauet 425, mens der er støtte i niveauet 230 og herefter i niveauet 215. Afvent udviklingen.
Greenmobility fortsætter den faldende tendens i foråret, hvor der ellers var antydning af en dobbelt bund i niveauet 80, som blev testet i februar/marts, men det kunne ikke holde og det blev brudt i slutningen af august.
Den faldende tendens i aktiekursen har sendt RSI ned under 10 og MACD under middelværdien 0. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra på ugebasis. Afvent udviklingen.
Olie i roligbevægelser
Guldet holder sig ned i niveauet 1660-1680 og det har stået på 5 dage. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI stiger og har ramt 40, mens MACD er faldende på ugebasis. Bliver støtteniveauet 1650 brudt, er der støtte i niveauet 1600, mens der er modstand i niveauet 1740.
SEK/DKK: er faldet yderligere i ugen der er gået og har ramt niveauet 68,4. Man skal tilbage til foråret 2020 for at finde den svenske krone i det niveau.
EUR/USD: fortsætter den faldende tendens, hvilket også gør det dyrere at være europæere.
Metalmarkedet: Der er en uensartet tendens i industrimetallerne. Nikkel fortsætter den stigende tendens, mens de øvrige bevæger sig vandret.
Landbrugsmarkedet: Der er ligeledes en uensartet tendens blandt de forskellige afgrøder. Kakao og kaffe bevæger sig vandret, mens der er en faldende tendens i havre og der fortsat er en svagt stigende tendens i hvede- og majsprisen. Trods øget trafik ud af Ukraine så har det ikke sat sig rigtigt i priserne.
Brent Spot er overordnet i en faldende tendens. På dagsniveauet kan man se, at prisen bevæger sig vandret i niveauet 90-95. Der er salgssignal på både dags- og ugeniveauet i flere modeller, mens de tre indikationsmodeller alle har etableret en bundformation og stiger.