Så gik den ikke længere

Det japanske marked etablerede et salgssignal på dagsniveauet i mandags i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et Death Cross i begyndelsen af september.
Den faldende tendens kan nu ses i ugegraferne, hvor der er salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, men der er endnu ikke etableret Death Cross. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet Momentum bevæger sig vandret og RSI falder og har ramt 55.

Nærmeste modstandsniveau er ved 29.000 og herefter i niveauet 30.000. Støtteniveauet omkring  27.000 bliver testet i øjeblikket og næste støtteniveau er ved 26.000.
Strategi: Giver fortsat en Hold-anbefaling på japanske aktier.

Hvad køber man, når det hele er sort?

Vindmøllemarkedet begynder så småt at vågne op. Vestas kunne mandag meddele, at man havde modtaget en ordre fra Spanien på 23 V150-4,5 MW som skal leveres i 2023 og som skal opstilles i Valladolid. Vestas er faldet tilbage og handles nu i niveauet 160 mod 180-200 for 2 til 3 uger siden. Faldet i aktiekursen har givet et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger ligger side om side. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er under 50, mens MACD fortsat er over 0. Momentum er i en faldende tendens, mens RSI har etableret en bundformation. Aktien er på kandidatbænken.

Tirsdag opjusterede Sydbank deres forventninger til et resultat efter skat på 1.5-1.7 mio. kr. mod tidligere forventede 1.350-1.500 mio. kr. Aktien har år til dato givet et afkast på 12,77 pct.
Teknisk er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 2 uger siden. De glidende gennemsnit ligger side om side med det lange glidende gennemsnit øverst. RSI er kommet op i 75 og MACD er over 0. Momentum er stigende og har været det siden bunden i juli. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Bavarian Nordic fik yderligere ordre fra Canada til den eksisterende på koppe- og abekoppevaccine. Der har været et større fald i aktiekursen siden topformation i begyndelsen af august, hvor aktien blev handlet i 400 mod fredagens kurs i 224,9. Faldet i aktiekursen har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er ved at etablere en bundformation i niveauet omkring 50, mens der fortsat er en faldende tendens i både Momentum og MACD. Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 359, hvilket giver et potentiale på 59 pct. i forhold til den nuværende kurs.

Tirsdag sluttede dagens af med en opjustering fra Silkeborg IF Invest. Det var så fjerde opjustering i år. Selskabet består af tre forretningsben: Silkeborg IF med drift af professionel fodbold, K/S Papirfabrikken med erhvervsudlejning samt Hotel Papirfabrikken Radisson Blu med hotel- og konferencedrift. Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden årsskiftet og toppede i slutningen af august i niveauet 26, og nu handles aktien i niveauet omkring 18. Fundamental- modellen indikerer en fair pris over kurs 50. De seneste par år har selskabet givet et overskud mellem 10 og 29 mio. kr. I år bliver overskuddet over 50 mio. kr. med de nuværende forventninger til resultat før skat og værdireguleringer og dermed er selskabet godt posteret til fremtiden.

Der ligeledes fokus på shipping-aktierne Torm og D/S Norden, idet Baltic Dry-indekset steg 11,3 pct. Torsdag skriver shipping watch, at EU har ”præciseret” sin fortolkning af sanktionerne mod russisk kul, der nu godt må transporteres til tredjelande, da sanktionerne har gjort, at rederi- og tørlastoperatører har lidt økonomiske tab. Teknisk ser D/S Norden fortsat interessant ud på niveauet, da tendensen fortsat er i en stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis er som en støttelinie og ligger i niveauet 295. Aktien ser fortsat interessant ud på niveauet.

Der kommer en række mindre danske selskaber i den kommende uge: Harboes Bryggeri torsdag og fredag er det Swiss Properties Invest.

C25-indekset har etableret en faldende tendens og er nu under bunden fra juni som var i niveauet 1509,41. Der er salgssignal i alle modeller på ugebasis. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er tæt på at etablere et Death Cross.
Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 34. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra, hvilket viser, at hastigheden er gået ud af indekset.
Nærmeste støtteniveau er ved 1475 og herefter i niveauet 1450, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1600 og herefter i niveauet 1700. Indekset viser, at man skal ikke købe op i øjeblikket.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.