Hvad kan sommeren byde på?

Markederne er været stærkt stigende her de sidste par uger og meget indikerer, at det er gået for stærkt. De mange gratis penge og den lave rente sender markedsdeltagerne i armene på aktier, som er kommet kunstigt højt op. Tivoli er et godt eksempel på, at vi kan give masser af penge til danskerne, men coronaen har ramt, og så mangler vi turisterne og specielt endags turisterne fra det sydlige Sverige – og meget indikerer, at det er ved at være for sent.

cBrain opjusterede forventningerne i omsætningen fra 12-15 pct. til 14-16 pct. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 85-104. I april og maj blev modstandsniveauet 104 testet 2 gange. Det kunne minde om en dobbelt top, men der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og den fortsatte ordrestrøm giver gode nyheder til selskabet. På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et nyt købssignal, men på ugebasis har der været køb i aktien siden slutningen af april og det var efter et tidligere købssignal, der gik fra september til begyndelsen af marts. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 80. Nærmeste modstandsniveau er ved 103-105 og herefter i niveauet 115, mens nærmeste støtteniveau er ved 85 og herefter i niveauet 72-75. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Chr. Hansen meddelte tirsdag, at man købte den amerikanske virksomhed UAS for 530 mio. dollars. Det amerikanske selskab ligger i Wisconsin og har 230 ansatte. UAS forventer en omsætning for 2020 på 85 mio. dollars. Teknisk ligger Chr. Hansen-aktien i en stigende tendens og der er købssignaler i flere modeller på ugebasis. De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens, hvilket giver et positivt billede af aktien. Nærmeste modstandsniveau er ved 700 og herefter i niveauet 750, mens der er støtte i niveauet 595 og herefter i niveauet 575.

Genmab kunne i denne uge meddele, at man havde fundet en partner. Det blev amerikanske Abbvie, som man skal arbejde sammen med om midlet Epcoritamab. Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden begyndelsen af januar 2019 og dengang blev aktien handlet i niveauet 1000 og nu handles aktien i niveauet 1970. Anbefaler opsamling tilbage i aktiekursen. Den store stigning i aktiekursen betyder, at aktien er udenfor den stigende trendkanal og den skal tilbage i den. Så køber, hvis aktien falder tilbage til niveauet 1780. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at hastigheden er aftagende i aktien.

Der er ikke nogen regnskaber fra danske selskaber i den kommende uge. Men fra det svenske kommer torsdag Skistar og Oasmia.

C25 på ugebasis med topformation.

C25-indekset tester modstandsniveauet 1350 og i første omgang ser det ud til, at der ikke er Momentum nok til at kursen bryder igennem. På dagsniveauet holder købssignalet fortsat i Bollingerkanalen med et nedre kanalbånd ved niveauet 1318. Det lange glidende gennemsnit på dagsniveauet ligger i niveauet 1290 som en støttelinie.
På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit. Det er 2 uger siden, at de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross”. RSI var oppe i 100, men er nu faldet tilbage til niveauet 92. Momentum fortsætter den stigende tendens og nærmeste modstandsniveau er ved 1380 og herefter i niveauet 1925, mens nærmeste støtteniveau var ved 1300 og herefter i niveauet 1265. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

DK Portefølje

Nordisk portefølje

 

Korrektion eller yderligere vækst
Torsdagens udvikling i de amerikanske indeks viser, at det hele er kørt godt af sporet. Torsdagens nytilmeldte ledige blev på 1,542 mio. mennesker mod forventede 1,550 mio. Producentpriserne steg mere end ventet i maj. Der var forventede 0,1 pct. men de steg 0,4 pct.

Amerikanske regnskaber i denne uge: Oracle, The Kroger, Lennar Corp., CarMax, Jabil Inc. samt American Software.

S&P 500 ”gap” står stadig åbent i niveauet 3259-3360 og under den nuværende kursudvikling er der ligeledes en række åbne ”gaps”. Det første er nede i niveauet 2865-2953 og ved kurs 2956-2969. Dagens fald betyder, at det lange glidende gennemsnit bliver testet som en støttelinie og man skal tilbage til midten af maj for at finde kursudviklingen under det glidende gennemsnit. Bollingerkanalen på dagsniveauet er gået i salg efter 17 dage i køb.

Huller på dagsniveauet.

På ugebasis holder signalmodellerne fast i købssignalerne. Men det korte glidende gennemsnit er faldet tilbage og ser ikke ud til at nå op og krydse det lange glidende gennemsnit nedefra.
Der er divergens på ugebasis mellem Momentum, MACD og RSI, idet MACD er eneste model, som stiger. Nærmeste modstandsniveau er den gamle top i niveauet 3385 og herefter i niveauet 3425, mens der er støtte i niveauet 3000 og herefter i niveauet 2800.

Nasdaq Composite testede 10.000, men havde ikke nok Momentum til at bryde igennem, så indekset er faldet tilbage til 9492, hvilket har givet salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet.


Faldet betyder ligeledes, at der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, da MACD fortsætter den stigende tendens, mens der er etableret en topformation i både Momentum og RSI.
Nærmeste modstandsniveau er ved 10.500 og herefter i niveauet 11.000, mens der er støtte i niveauet 9.000 og herefter i niveauet 8.600.
Strategi: Ændre til hold på Nasdaq Comp.

 

”Gappet” er ikke lukket
Det japanske marked har endnu ikke lukket ”gappet” i niveauet 22950-23378 fra slutningen af februar. Der står en række ”gaps” åbne under grafen.
Dagens fald har givet et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og har stadig et købssignal med støtte i niveauet 22295, så kommer kursen under, bliver der etableret et ”salgssignal”.
På dagsniveauet er det korte glidende blevet brudt oppefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 21.500 som en støttelinie.

Det japanske marked ser stærkt ud pt.

Der er stadig en stigende tendens i kursen og det trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80 og der er fortsat en positiv tendens i Momentum på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.000 og herefter i niveauet 24.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 22.000 og herefter i niveauet 21.500.
Strategi: Ændre til hold.

OMX Stockholm 30 har i forbindelse med tilbagefaldet etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit er blevet brudt og dermed er den stigende tendens brudt.

Det svenske marked ser lidt kedeligt ud.

På ugebasis er der fortsat købssignal i signalmodellerne, men tilbagefaldet kan spores i indikationsmodellerne Momentum og RSI, mens MACD holder tendensen. Momentum på månedsniveauet er faldende, hvilket viser, at der ikke er meget hastighed i de svenske aktier.
Nærmeste støtteniveau er ved 1560 og herefter i niveauet 1500, mens der er modstand i niveauet 1680 og herefter i niveauet 1740.
Strategi: Ændre til hold.

Frankfurt DAX 30 har tabt næsten 1000 point på en uge og dermed er sidste uges stigning blevet slettet. På dagsniveauet er der en række ”gaps” i dagsgrafen på følgende niveauer: 11729-11850, 10547-10677 og ved niveauet 10097-10225. På dagsniveauet er det lange glidende gennemsnit i niveauet 11.800 som en støttelinie. Faldet igår har betydet, at signalet i Bollingerkanalen er skiftet til salg.

Kan DAX holde?

På ugebasis er der fortsat købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Men med denne uges fald kan det blive svært at nå det ”Golden Cross”, som ellers var under etablering indenfor 2-3 uger.
Faldet har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD fortsætter den stigende tendens. RSI er faldet tilbage til 72. Hastigheden for Momentum på månedsbasis er ligeledes aftagende, hvilket indikerer, at markedet har brug for en pause. Nærmeste støtteniveau er ved 11.000 og herefter ved niveauet 10.500, mens der er modstand i niveauet 13.000 og herefter i niveauet 13.500.
Strategi: Afvent udviklingen.

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er Jyske Bank, Nilfisk Holding og Ambu.
Jyske Bank har etableret en bundformation i niveauet 155-160 og i slutningen af april blev der etableret et ”Golden Cross” på dagsniveauet ved kurs 160 og siden er aktien handlet op i niveauet 215. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dags- og ugeniveauet. De glidende gennemsnit 8 og 24 uger er blevet brudt af den stigende tendens i aktiekursen. Stigningen har trukket RSI op i 90, og der er fortsat en stigende tendens i MACD, mens Momentum er ved at konsolidere sig på ugebasis. På månedsbasis er der en positiv udvikling i Momentum, men bundene ligger højere og toppene ligger lavere og dermed indsnævres udviklingen i modellen.

Ser interessant ud på det nuværende niveau.

Der er en række ”gaps” i grafen både over og under den nuværende kurs. Der er ”gaps” i niveauet 201,3-203,4 og i niveauet 260-262,7. Aktien tages med på kandidatbænken.

Nilfisk Holding har været i en faldende tendens siden årsskiftet 2017/18 og i maj ramte aktien 78, men siden er den steget op til niveauet 100. Faldet i denne uge betyder, at der er etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit testes som en støttelinie i niveauet 96.

Nyt signal i aktien.

På ugebasis har Bollingerkanalen etableret købssignal for 3 uger siden og den nedre støttelinie for modellen er i niveauet 90. Den stigende tendens i aktien har trukket op i RSI og Momentum på ugebasis. Det mindre tilbagefald i aktiekursen har trukket RSI tilbage til 60.
Momentum på månedsbasis peger opad og nærmeste modstandsniveau er ved 120 og herefter i niveauet 140, mens der er støtte i niveauet 90 og herefter i niveauet 84. Anbefaler køb for den spekulative investor.

Ambu har konsolideret sig i niveauet 205.230, og det betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og det lange glidende gennemsnit på 24 dage bliver testet som støttelinie.
På ugebasis er der købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. Bollingerkanalens nedre støttelinie er ved 210. Den vandrette formation har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis. RSI er under 70, så der er stadig et stærkt signal i aktien.

Vandret formation.

Momentum på månedsniveauet har tabt farten og er ved at etablere en topformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 240 og herefter i niveauet 260, mens nærmeste støtteniveau er ved 205 og 195. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Bevægelser i guld og olie
Guldet bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1700-1750, hvilket får signalerne til at stå og skifte mellem køb og salg i Bollingerkanalen. På ugebasis er den overordnede tendens opadgående. Nærmeste modstandsniveau er ved 1750 og bryder kursen igennem dette niveau, er næste modstandsniveau ved 1790 og herefter i niveauet 1825, mens nærmeste støtteniveau er ved 1700 og så ved 1680.

Guldet på ugebasis.

SEK/DKK: Efter 2 måneder i en stigende tendens så er der blevet etableret salgssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 71 som en støttelinie. RSI var i 90, men er faldet tilbage og er nu i niveauet under 80. Bryder kursen igennem 71, så er nærmeste støtteniveau ved 70,5.

EUR/USD: tester modstandsniveauet 1,14 og man skal tilbage til marts for at finde valutaen i det niveau.

Metalmarkedet: Der er en positiv tendens i alle industrimetallerne, hvilket indikerer, at efterspørgselen er stigende.

Landbrugsmarkedet: Der er stor divergens på markedet de forskellige afgrøder. Majs og hvede er i en faldende tendens. Havre har etableret en topformation. Den voldsomme stigning i ris er afløst af et kraftigt fald fra 22 doller til 15,8. Sojabønner og olie stiger. Kaffe er ligeledes i en faldende tendens, mens både kakao, bomuld, organe juice, tømmer og sukker stiger.

Er der comeback til olien.

Brent Spot holder fast i den stigende tendens.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.