Holder tendensen

Mandag er der fokus på Chr. Hansen og Novozymes der begge var oppe med 3 pct. Novozymes er regnskabsaktuel i den kommende uge. Aktiekursen bevæger sig vandret i niveauet 340-360. Den vandrette formation har fået båndene i Bollingerkanalen til at indsnævres og ændre signalet til køb. RSI er i en stigende tendens og har ramt 64. MACD er i en stigende tendens og over middelværdien 0 på ugebasis. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Tirsdag var der fokus på Demant, Jyske Bank og ALK-Abelló. Sidstnævnte skuffede markedsdeltagerne med en nedjustering af den forventede vækst i tabletsalget fra op til 15 pct. til nu 9-14 pct. vækst. Aktien faldt med mere end 20 pct. Støtteniveauet omkring 95 er blevet brudt og nærmeste støtteniveau er ved 85 som blev testet tilbage i april/maj 2020. Afvent udviklingen.

Demant stiger over 8 pct., da selskabet har meddelt, at det går bedre end forventet. Demant forventer nu en omsætningsvækst på 6-10 pct. mod 3-7 pct. Der forventes en EBIT i niveauet 3800- 4200 mio. kr. mod 3600-4000 mio. kr.

Teknisk holder Demant fast i den stigende tendens. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede et Golden Cross i midten af februar. Bollingerkanalen etablerede købssignal ved månedsskiftet januar/februar. Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i RSI, som har ramt 85 i denne uge. Anbefaler at man samler op i aktien på dage, hvor aktien falder eller markedet er negativt.

Onsdag tabte markedet pusten og det gik blandt andet ud over Novo Nordisk der faldt med 2,8 pct. De første bivirkninger på Novo Nordiskes vidundermiddel melder om en underlig bivirkning. De oplever nemlig bizarre drømme. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i niveauet 75. Momentum er stigende og den samme tendens ser man i MACD som er over middelværdien. Nærmeste støtteniveau er ved 1000.

Derudover var der fokus på de defensive aktier som Carlsberg og Royal Unibrew. Begge aktier steg med over 1 pct. Der er en positiv tendens i begge aktier og de har begge deres RSI over 90.
Vi foretrækker Royal Unibrew af de to selskaber og har taget aktien med i porteføljen.

Torsdag var der regnskab fra Tryg der viste et bedre forsikringsteknisk resultat, hvilket fik aktien til at stige med over 5 pct. Stigningen fik signalmodellerne til at skifte signal fra salg til køb på ugebasis. RSI er hoppet op i 54 og Momentum er på ugebasis brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Nærmeste modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 170, mens der er støtte i niveauet 145 og herefter i niveauet 140. Aktien ser interessant ud på niveauet.

I den kommende uge er der regnskab fra Topdanmark og Össur tirsdag. Onsdag er det Novozymes og Ringkjøbing Landbobank. Torsdag er det BankNordik, Brdr. A&O Johansen, DSV, GN Store Nord, Gabriel Holding, InterMail, Nordfyns Bank og Tivoli. Fredag slutter af med Danske Bank.

Össur bevæger sig vandret i niveauet 30-35 og det har stået på siden oktober. På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross. RSI er nede i niveauet 25.

De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross i december.


C25-indekset
 holder fortsat fast i købssignalerne på dagsniveauet. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross ved månedsskiftet marts/april.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på i 3 uger. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 1750.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er i en stigende tendens og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. RSI er over 58. MACD er over middelværdien på ugebasis og det glidende gennemsnit er tæt på at blive brudt nedefra.

Modstandsniveauet 1850 er blevet testet, men ikke brudt og nu handles indekset i niveauet 1820. Nærmeste modstandsniveau er fortsat ved 1850 og herefter i niveauet 1900 mens der er støtte i niveauet 1750 og herefter i niveauet 1700.

Prøv Vikingen mini gratis i 14 dage 
Få et teknisk overblik med analysesystemet Vikingen Mini. Har du lyst til at prøve kræfter med teknisk analyse og se om det også kan hjælpe dig med at overvåge markedet.

Så send mig en mail med dit navn til lp@npinvestor.dk og så sender Vikingen Financial Software et link, hvorfra du kan downloade Vikingen.

Vikingen mini indeholder alle de store nordiske aktier med historik min. 5 år tilbage. Fundamentaldata på de store nordiske selskaber samt 20 af de største internationale indeks.

Der er 5 analysemodeller med i Vikingen Mini bl.a. Kursgrafen, Momentum og RSI.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.