Holder den positive tendens?

Flere af de mindre aktier oplever en positiv tendens, idet de ikke er afhængige af udviklingen i handelskonflikten mellem USA og Kina, Brexit samt uroen i blandt andet Frankrig.

Det er Chemometec, cBrain, Parken, Onxeo og Bioporto. Men faren ved disse er, at når interessen forsvinder, så bliver omsætningen lavere og det kan være svært at komme ud af de små aktier.

Mandag startede med fald i Pandora, da aktien blev nedjusteret af Morgan Stanley. Aktien havde genvundet noget af det tabte på dagsniveauet og var handlet op i niveauet 300, men nedjusteringen fra Morgan Stanley mandag og HSBC tirsdag har sendt aktien tilbage til kurs 260. Kortsigtet er der etableret en dobbelt bund, hvis niveauet kan holde. De tre indikationsmodeller på ugebasis har etableret bundformation og er svagt stigende. Bliver udbyttet på sidste års niveau, ser aktien interessant ud med de briller.

Tirsdag var det Ambu, der fik en tur i maskineriet med et fald over 4 pct. De sidste tre dages fald har fået Bollingerkanalen til at etablere et salgssignal og de glidende gennemsnit er blevet brudt. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen, mens det lange glidende gennemsnit bliver testet som en støttelinie. Faldet i aktiekursen har sendt de tre indikationsmodeller til at falde på ugebasis. RSI er under 50. Der er ligeledes en faldende tendens i Momentum på månedsniveauet. Der er en række ”gaps” i grafen både over og under det nuværende niveau. Forventer at der vil være en vis volativitet i aktien i den kommende tid.

Onsdag var der fokus på DSV med deres bud på schweiziske Panalpina Welttransport Holding, som vil passe godt ind i DSVs forretning. DSV har tidligere købt selskaber og været dygtig til at integrere de nye selskaber i DSV, så væksten er fortsat. Se analysen under ” Teknisk kommentar til 3 aktier”.

Den kommende uge byder på et par rigtige regnskaber fra Danmark. Tirsdag kommer Tryg. Onsdag er det Rias med kvartalsregnskab og torsdag er det Novozymes og RTX.

Tryg har startet denne uge med etableringen af et salgssignal. Regnskabet bliver helt sikkert presset af den negative udvikling i investeringsafkastet. Nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 170, som var en topformation i marts/april 2015 og herefter i niveauet 178. Nærmeste støtteniveau er ved 150-152 og herefter i niveauet 140-142.

RTX har etableret et nyt købssignal på ugebasis efter et forsøg i december, hvor aktien blev handlet op i 175 og så faldt den tilbage i slutningen af december, men er siden handlet op i niveauet 175. Den positive tendens i aktiekursen den seneste tid har trukket op i både MACD, RSI og Momentum på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er brudt nedefra og det lange glidende gennemsnit bliver testet som en modstandslinie i niveauet 175. Formationsmæssigt kan man se stigende bunde på ugebasis.

C25 på ugebasis med nyt købssignal.

C25-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1000-1040. Der er købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i begyndelsen af året. På ugebasis er modellerne fortsat i salg og først ved brud af niveauet 1040 og 1070 bliver det ændret. Der er en uensartet tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger, mens Momentum bevæger sig vandret og det samme gør RSI. Momentum på månedsniveauet har etableret et W, hvilket giver forhåbninger om en rebound i den kommende tid. Nærmeste modstandsniveau er ved 1040-1060 og herefter i niveauet 1100, mens nærmeste støtteniveau er ved 1000 og herefter i niveauet 960.

 

DK portefølje
Hold fast i porteføljen og afventer udviklingen.

Nordisk portefølje
Har købt Hexatronic Group til porteføljen. 

 

God regnskabsstart i USA

Torsdagens amerikanske nøgletal viste en positiv udvikling, da Philadelphia viste en stigning til 17,0 mod 9,1 måneden før. Antallet af nytilmeldte ledige var på 213.000 mod forventede 220.000.

Den kommende uge byder på regnskab fra Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Intel Corp., Abbott Lab., Anheuser-Busch, Union Pacific, IBM samt Texas Instruments.

Dow Jones Industrial Average fortsætter den stigende tendens og har passeret niveauet 24250. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 24300. Nærmeste modstandsniveau er ved 24.500, mens nærmeste støtteniveau er ved 23.500.

S&P 500 er kommet op over 2600 og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 2750.

Stærk udvikling i S&P 500

Bollingerkanalen er i salg på ugebasis, mens modellen har været i køb på dagsniveauet efter to handelsdage. Der er en stigende tendens i alle de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 45 og MACD er dog stadig under 0. Nærmeste støtteniveau er ved 2500 og herefter i niveauet 2400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2700 og herefter i niveauet 2800.

Nasdaq Composite er kommet over 7000 og stigningen i denne uge betyder, at stabelen for denne uge ligger over det korte glidende gennemsnit, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7400. På dagsniveauet blev der etableret et ”Golden Cross” for 5 dage siden.

Nasdaq med bund.

Bollingerkanalen er på ugebasis fortsat i salg og kursen skal over 7100. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og signalet blev etableret efter tredje handelsdag.

Den positive tendens i kursen har trukket op i Momentum, RSI og MACD på ugebasis. RSI er i niveauet 45.

Strategi: Spekulativt køb.

 

Nikkei er brudt igennem modstandsniveauet 20.500

Det japanske marked er brudt igennem modstandsniveauet 20.500. Der er etableret købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen for 7 dages siden mens de glidende gennemsnit har etablerede et købssignal i dag. Der er etablerede bundformation i flere indikationsmodeller på ugebasis.

Japan over de 20.500.

RSI er under 40 og MACD er under 0. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etablerede en bundformation og stiger. Nærmest modstandsniveau er ved 21.500 og herefter i niveauet 22.500, mens nærmeste støtteniveau er i niveauet 19.000-19.500.

Strategi: Anbefaler at man afventer udviklingen.

OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende tendens og der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross”. På ugebasis er det korte glidende gennemsnit blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1545. Den stigende tendens i kursen har trukket op i de tre indikationsmodeller. RSI er over 40 og MACD er endnu ikke over 0. Momentum på månedsniveauet har ligeledes etableret en bundformation.

Nyt signal i Sverige.

Nærmeste støtteniveau er ved 1400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1500 og herefter i niveauet 1560.
Strategi: Fortsat hold på svenske aktier.

Hexatronic Group har etableret en bundformation på ugebasis i niveauet omkring 40 og aktien er nu handlet op på 50. Det betyder, at de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 60 og herefter i niveauet 70, mens nærmeste støtteniveau er ved 40 og herefter i niveauet 30. MACD har passeret 0 og RSI har ramt niveauet 65.

Tager aktien med i porteføljen.

Momentum på månedsniveauet har en stigende tendens, men har tabt pusten den seneste tid, så skal den stigende tendens holde, skal der komme en vending i modellen i løbet af denne måned, så man bevarer den positive trend. Aktien tages med i den nordiske portefølje.

 

Frankfurt Dax 30 fandt støtte i niveauet omkring 10.400 og er nu handlet op i niveauet over 11.000. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross”, mens det korte glidende gennemsnit på ugebasis er blevet brudt nedefra.

Stærk udvikling i DAX i dag fredag – op med 2 pct.

Bollingerkanalen er ligeledes gået i køb på dagsniveauet, mens kursen skal over 11.100, før det bliver til købssignal på ugebasis. Der er bundformation i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI er under 40, mens MACD endnu ikke har ramt 0 endnu. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger, men det glidende gennemsnit er endnu ikke blevet brudt nedefra.

Strategi: Man skal fortsat holde sig væk fra tyske aktier.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er DSV, Schouw og Orphazyme.

DSV tabte over 150 kr. fra september til årets begyndelse eller over 23 pct. på bare 3½ måned. RSI ramte 20 i oktober og har bevæget sig vandret i niveauet frem til i forrige uge, hvor den steg og ramte niveauet over 40. Stigningen betyder, at det glidende gennemsnit er blevet nedefra. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis og kursen skal over 510, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen. Men kursen skal igennem 540 for at etablere et købssignal i Parabolic-modellen. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet.

Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 530 som en modstandslinie.

Nærmeste modstandsniveau er ved 500 og herefter i niveauet 580, mens nærmeste støtteniveau er ved 460 og herefter i niveauet 430.  Afvent tilbage fald.     

Schouw har været i en faldende tendens siden sommeren 2017, hvor aktien blev handlet i niveauet 720-740 mod dagens kurs ved 500-520. Det lange glidende gennemsnit på 24 uger har stort set været øverst i hele perioden. Niveauet 520 var tilbage i januar 2017 et modstandsniveau, og da det blev brudt, fortsatte kursen op i 700-720. Den faldende tendens har ligeledes haft en række salgssignaler i både Bollingerkanalen og Parabolic. Der er divergens i forhold til de tre indikationsmodeller og kursudviklingen på ugebasis, idet kursen falder, mens Momentum og MACD stiger, mens RSI er faldet tilbage til 40.

Schouw på bænken.

Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket giver en positiv indikation. Nærmeste modstandsniveau er ved 560 og herefter i niveauet 600-620, mens der er støtte i niveauet 460 og herefter i niveauet 420. Tager aktien på kandidatbænken.

Orphazyme er faldet tilbage siden børsnoteringen og handles nu i niveauet 45, hvilket er tæt på en halvering siden årsskiftet. Aktien ser ud til at have fundet en bund i niveauet 44-45 og der er kommet det første købssignal på dagsniveauet.

På sigt ??

På ugebasis der er fortsat salgssignal og kursen skal op i niveauet 60, før der bliver etableret et købssignal på ugebasis. Der er ved at blive etableret bundformation i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen.

 

Guldet konsoliderer sig

Guldet konsoliderer sig i niveauet 1280-1290. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 90, hvilket indikerer, at guldet fortsat har brug for en konsolidering. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en stigende tendens, hvilket bekræfter den stærke tendens i guldet.

Guld er presset af de stigende markeder.

EUR/USD: Ligger fortsat i den stigende tendens og støttelinien testes i øjeblikket. Signalmodellerne er fortsat i køb. Momentum og MACD stiger begge på ugebasis.

SEK/DKK: Fortsætter i den stigende tendens på ugebasis og holder sig over 72,5. Der er købssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 73,5.

Metalvaremarkedet: Der er fortsat en positiv tendens i nikkel og tin, mens bly bevæger sig vandret og der er en faldende tendens i aluminium, kobber samt zink.

Landbrugsmarkedet: Der er en positiv tendens i flere landbrugsafgrøder. Der er blandt andet end stærk udvikling i havre og mælke-futures er også stigende. Der er faktisk ikke nogen landbrugsafgrøder med faldende tendens.

Olieprisen er stabil.

Brent Spot fortsætter den stigende tendens efter Kina har meddelt, at man vil stimulere økonomien, hvilket holder hånden under olieprisen. Stigningen i olieprisen betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens der fortsat er et salgssignal i modellen på ugebasis.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.