Genfinder markedet Momentum?

Den seneste uge har budt på fortsat usikkerhed i markedet, idet deltagerne manglede afklaring om flere store spørgsmål: Brexit, Kina og USA handelsaftale samt uenigheden mellem Iran og USA.

Schouw er på ugebasis brudt igennem det korte glidende gennemsnit nedefra, men det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 510 som en modstandslinie. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis. Kursen skal igennem 500, før Bollingerkanalen går i køb i 525, før signalet bliver ændret i Parabolic-modellen. Der er en stigende tendens i aktiekursen, der trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Der er ”gap” i niveauet 523-537,5 som på sigt skal lukkes. På dagsniveauet er der købssignal, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb. Anbefaler køb på niveauet.

Nyt købssignal i Genmab på dagsniveauet er blevet etableret i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har på dagsniveauet etableret et ”Golden Cross” tirsdag. På ugebasis er der etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen, mens Parabolic har været i køb siden december. De tre indikationsmodeller har alle etableret en bundformation og det giver en positiv indikation. Nærmeste modstandsniveau er ved 1200 og herefter i niveauet 1300, som tidligere har været et støtte- og modstandsniveau. Aktien er inde i en stigende trendkanal og har været det siden bunden i slutningen af oktober.
SimCorps regnskab viste fremgang i både bund og top, som var over analytikernes forventninger i markedet, mens ordrebeholdningen også viste en positiv udvikling. SimCorp-aktien har tabt Momentum siden begyndelsen af maj og frem til onsdag. Stigningen onsdag betyder, at købssignalet er genetableret på dagsniveauet og fastholdt på ugebasis. Der er en stigende tendens i RSI og Momentum på ugebasis, mens MACD er tæt på at vende rundt. Nærmest modstandsniveau er ved 770 og herefter 810, mens nærmeste støtteniveau er ved 590 og i niveauet 560.

Bavarian Nordic fandt Momentum efter kvartalsregnskabet onsdag. Kursen gik fra 140 til 156,4 under stor omsætning. Stigningen betyder ligeledes, at der er etableret købssignal i signalmodellerne Bollinger og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Stigningen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 og MACD bryder igennem 0. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en positiv tendens. Stigningen betyder, at den faldende tendens i aktien er blevet brudt. Første modstandsniveau er ved 170 og herefter i niveauet 210-220, mens nærmest støtteniveau er ved 130 og herefter i niveauet 120.

I den kommende uge er regnskab fra Per Aarsleff Holding om mandagen. Tirsdag er det Firstfarms, Matas og MT Højgaard. Onsdag er det UIE. Det danske marked er lukket torsdag og fredag grundet helligdagene.

C25 på ugebasis.

C25-indekset holder fortsat fast i niveauet omkring 1110-1130. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1090 på ugebasis. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er gået i salg, mens Parabolic fortsat er i køb. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal reducere porteføljen.
Nærmeste støtteniveau er ved 1100 og ved 1050, mens nærmeste modstandsniveau ved 1160 og herefter i niveauet 1190.

DK portefølje
Sælger DFDS, da aktien er brudt igennem stop-loss. Trends udkommer ikke i næste uge grundet helligdagene. Hæver stop-loss på Coloplast og Alm. Brand er sat på salgslisten.

Nordisk portefølje
Hæver stop-loss på Cloetta, Kinnevik og CLX Communicat. Autoliv er på salgslisten.

 

 

Pres på de amerikanske indeks
Torsdagens amerikanske nøgletal var noget svagere end ventet. PMI-tal skuffede for maj. Indekset landede på 50,9 mod 53,0 i sidste måned. Salget af nye boliger udviklede sig svagere i april end forventet.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Costco, VMware, Dell Technologies, Workday Inc., Dollar General Corp., Dollar Tree, Veeva Systems Inc., og Palo Alto Networks.

Dow Jones Industial Average fortsætter den faldende tendens og de glidende gennemsnit på dagsniveauet er brudt, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 24.455, mens nærmeste modstandsniveau er ved 26.700. Faldet er med til at trække de tre indikationsmodeller ned.
Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal tage lidt af eksponeringen af.

S&P 500 på ugebasis.

S&P 500 fortsætter den faldende tendens og er tæt på at bryde igennem støtteniveauet 2800 og herefter er der støtte i niveauet 2720, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2900 og herefter i niveauet 2950. De glidende gennemsnit på dagsniveauet er blevet brudt oppefra og der er etableret et ”Death Cross” på dagsniveauet. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens og RSI er under 60.

Nasdaq er presset.

Nasdaq Composite har etableret salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er Bollingerkanalen gået i salg, mens Parabolic fortsat er i køb. Der er etableret topformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis og RSI har ramt 53. Momentum er i en faldende tendens både på uge -og månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 7400 og herefter i niveauet 7000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 8000 og herefter i niveauet 8200.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan holder sig over 21.000

Det japanske marked har taget et dyk til niveauet 21.000, og det betyder, at det lange glidende gennemsnit bliver testet på ugebasis som en støttelinie. Faldet betyder, at Bollingerkanalen er gået i salg, mens Parabolic fortsat er i køb på ugebasis.

Japan test 21.000

Den faldende tendens trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 45. Momentum er faldende både på uge- og månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 20.500 og herefter i niveauet 19.500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 22.500 og herefter i niveauet 23.000.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX Stockholm 30 har været en tur under 1560, men er blevet handlet op i niveauet 1570. Der har været salgssignal i Bollingerkanalen siden begyndelsen af maj og samtidig blev der etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er der divergens mellem signalsmodellerne, idet Bollingerkanalen er gået i salg, mens Parabolic er i køb. De tre indikationsmodeller har ligeledes etableret topformation på ugebasis. RSI er under 50.

Sverige taber også Momentum.

Det lange glidende gennemsnit ligger ved niveauet 1560 som en støttelinie. Nærmeste støtteniveau er ved 1490-1500, men nærmeste modstandsniveau er ved 1670-1690 og herefter i niveauet 1725. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, hvilket bekræfter, at man skal afvente udviklingen.
Strategi: Afvent udviklingen.

Probi bevæger sig vandret i niveauet 340-400. Der er divergens mellem signalmodellerne på dags- og ugeniveauet, idet der er køb på ugebasis, mens der er salg på dagsniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 360 som en modstandslinie. RSI er tæt på 60, mens MACD er tæt på 0. Momentum på månedsniveauet er fortsat faldende, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen.

På kandidatbænken.

Nærmeste støtteniveau er ved 330 og herefter i niveauet 295, mens nærmeste modstandsniveau er ved 440 og herefter i niveauet 500. Aktien tages med på kandidatbænken.   

Frankfurt Dax 30 holder fast i niveauet 12.000 og det er selvom der er øget uro på verdensmarkederne. Det viser, at investorerne er begyndt at tanke europæiske aktier. Konsolidering i niveauet 12.000-12.400 betyder, at de tre indikationsmodeller har etableret en topformation. RSI har ramt 60 på ugebasis.

Holder sig stadig over 12.000.

Bollingerkanalen på ugebasis har sin nedre støttelinie i niveauet 11.800 og det lange glidende gennemsnit er i niveauet 11.500. Momentum på månedsniveauet har etableret en mindre topformation, men holder den stigende trendkanal.
Strategi: Ændre til hold på Dax.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier 
De 3 aktier er: Scandinavian Tobacco Group (STG), Matas og NNIT.
STG leverede et regnskab torsdag, der viste en positiv vækst i både top og bund. Aktien har været i en faldende tendens og den er ikke helt brudt endnu trods gårsdagens stigning.
På dagsniveauet er der etableret et købssignal i de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen. På ugebasis er der etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic.

Stigningen i kursen har ligeledes etableret en bundformation i flere indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 38. Nærmeste modstandsniveau er ved 88 og herefter i niveauet 94-97, mens nærmeste støtteniveau er ved 74 og herefter i niveauet 70. Den spekulative investor samler op på niveauet. 

Matas har været i en faldende tendens siden topformation i februar. Det lange glidende gennemsnit ligger fortsat øverst på dagsniveauet. Bollingerkanalen har etableret et nyt købssignal på dagsniveauet. På ugebasis er der fortsat salgssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger ligeledes som en modstandslinie i niveauet 67.

De tre indikationsmodeller er alle ved at etablere en bundformation, hvilket giver en indikation om en rebound i den kommende tid. Momentum på månedsniveauet er ligeledes ved at finde en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 75 og herefter i niveauet 85. Aktien tages med på kandidatbænken.

NNIT nedjusterer forventningerne i begyndelsen af maj, hvilket har fået aktiekursen til at falde tilbage med godt 25 pct. Faldet i aktien betyder, at signalet i Bollingerkanalen på dagsniveauet er skiftet fra køb til salg.

På ugebasis havde aktien allerede salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit er blevet brudt allerede i marts, hvilket indikerede, at aktien ikke var interessant. Den faldende aktiekurs har etableret en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 22. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 125, mens nærmeste modstandsniveau er ved 155 og herefter i niveauet 170- 175.
Fundmental-modellen indikerer en basis pris på aktie i niveauet 144 og bullish pris på 153.
Betaler selskabet igen 4,6 kr. i udbytte pr. aktie, så ser aktien interessant ud, da det giver over 3 pct. i forretningen. Den spekulative investor samler op på niveauet.

 

Guldet bevæger sig vandret

Guldet bevæger sig vandret i niveauet 1270-1290. På ugebasis er der salgssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic.  De glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis. Anbefaler at man afventer udviklingen.

EUR/USD: er styrket lidt i ugen, der er gået og handles nu i niveauet 1,120. Der er salgssignal både på dags- og ugeniveauet. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller – så hold øje med nærmeste modstandsniveau 1,125.

SEK/DKK: ser ud til at have fundet en bund og nærmer sig nu niveauet 70 og herefter er næste modstand ved 71.

Metalmarkedet: Markedet for industrimetaller er fortsat faldende.

Landbrugsmarkedet: Der er fortsat en positiv tendens i kaffe, kakao, majs og en række mælkeprodukter.

Brent Spot tog et stort dyk torsdag til niveauet 68. Faldet betyder, at der er etableret salgssignal på ugebasis, hvilket er første gang i 2 måneder. Nærmeste støtteniveau er ved 60-62.

 

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, , ,

Kommentarer er lukket.