Fra vælges de amerikanske aktier?

I sidste par år har de amerikanske aktier klaret sig godt og væsentligt bedre end flere europæiske markeder. Men med den stigende dollar har fået flere investorer til at søge over i europæiske aktier. Denne uges nøgletal har været lidt blandede og det kan man blandt andet se af øgede nytilmeldte ledige og et fald i fabriksordrerne.

Vinteren fortsætter i USA, hvilket dæmper væksten nøjagtigt, som man så det sidste forår. Der er frost helt ned i Texas, hvilket uden tvivl vil ramme den amerikanske vækst og økonomi.   Den kommende uge byder på regnskaber fra Dollar General Cor., William-Sonoma Inc., samt Urban Outfitters.

Forbruget i Tyskland viser en positiv udvikling for den seneste måned. Det er positivt, at den tyske forbruger igen bruger penge, hvilket kan sætte gang i hjulene i Europa.

S&P 500
S&P 500

GN Store Nord har de seneste par dage været under pres og bryder kursen igennem niveauet 145, er der etableret en klassisk dobbelttop. Momentum på månedsniveauer er i en stigende tendens og kan trenden holde, ser aktien interessant ud på langt sigt. Giver aktien en hold-anbefaling på niveauet.

Bavarian Nordic blev onsdagens vinder, da selskabet steg 31,9 pct. Stigningen skyldes aftalen med Bristol-Myers Squibb om produktet Prostvac. Bavarian Nordic modtager op til 975 mio. USD. For det får Bristol-Myers en option til at licensere og kommercialisere Prostvac.

Onsdag var store skibsdag på den danske børs med regnskab fra D/S Norden og Torm. Norden tabte 3,7 pct., mens Torm tabte 11,2 pct. Torm er fortsat under rekonstruktion, hvilket presser aktien.  Norden-aktien har været i en svagt stigende tendens, men med tilbagefaldet er den næsten brudt. Bryder kursen igennem 130, så ser aktien ikke interessant ud.

ØK har igen fundet melodien og er tæt på at bryde igennem modstandsniveauet 70. De glidende gennemsnit på ugebasis har etableret et ”Golden Cross”. Der er modstand i niveauet 75, der har været en tidligere bund i december og januar. Den lange faldende tendens er brudt, hvilket indikerer, at man bør samle op i aktien.

BoConcept har fået vendt skuden, og det viser torsdagens fremlagte regnskab for 3. kvartal. Det var fremgang i omsætningen og driften var positiv. Det fik aktien til at stige med 25,7 pct., og der blev etableret et købssignal i Bollingerkanalen for første gang siden september 2014. Det lange glidende gennemsnit blev brudt af stigningen. Endvidere hævede selskabet sine forventninger til omsætningen og EBIT.

Lundbeck blev torsdag handlet op med 10 pct. Det skyldes en positiv holdning til indlægsseddel for midlet Britellix. Lundbeck-aktien har bevæget sig vandret i niveauet 120-130 siden juli. Torsdagens stigning betød, at man er kommet ud af den vandrette formation og tilbage er en svagt stigende trendkanal. Holder tendensen, er næste 160.

Den kommende uge byder mandag på regnskab fra AaB og Brdr. Hartmann. Tirsdag er det G4S, NewCap Holding og Royal Unibrew. Onsdag er det Bavarian Nordic, Brøndby If samt DLH. Torsdag er det Egetæpper og ISS.

G4S er oppe med 16,3 pct. Aktien har været i en stigende tendens siden april 2014, kun kortvarigt ramt af en større korrektion i oktober, hvor aktiekursen var en tur under 22 kr. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at væksten kan være på vej til at aftage i aktien. Regnskabet på onsdag kan vise, hvordan oprydningen går i selskabet.

Egetæpper har klaret sig igennem krisen ved ændret fokus og strategi, hvilket har givet øget vækst i omsætningen og har stabiliseret bunden med et tocifret overskud. Endvidere undersøger Egetæpper muligheden for at skyde et holdingselskab ind imellem Egetæpper og familiefonden Mads Eg Damgaard. Teknisk har aktien været i en stigende tendens siden sommeren 2013, og dengang var kursen i 140-150.

C20
C20

C20-indekset fortsætter med at stige og nærmer sig en test af de 900. Den positive tendens trækker op i indikationsmodellerne Momentum og RSI på ugebasis. Momentum har netop etableret en topformation, men er fortsat i den stigende trendkanal. Indtil nu har Momentum-grafen etableret 4 stigende bunde og 4 stigende toppe. Bollingerkanalen har været i køb siden ultimo november. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross.

Nærmeste støtteniveau er ved 800, men herefter i niveauet 750.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.