Et Såret “Dyr” – Trængt Op i en Krog?

BørsUdsigten: Demokratiske Rettigheder! Ny ATH!

 

Wall Street lukkede mandag med fald på mellem 0,3 pct. og 1,3 pct. for de tre indeks BørsUdsigten har valgt at følge.

Europa lukkede mandag med fald på mellem 0,8 pct. og 1,1 pct. for de tre toneangivne index (FTSE100, DAX30, og CAC40) BørsUdsigten har valgt at følge.

De asiatiske børser noteres uensartet fra stigninger på op til 1,6 pct. til fald på 0,9 pct. til morgen, tirsdag.

De europæiske aktier ses åbne med stigninger på mellem 0,3 og 0,5 pct., når vi lægger morgenens handel med indexfutures til grund.

Wall Street indikeres at åbne med stigninger på mellem 0,1 pct og 0,3 pct., når vi i lægger morgenens handel med indexfutures til grund.

De danske aktier ved C20 indekset ses åbne højere, nu til morgen, tirsdag.

 

Undervurder aldrig Donald Trump!

En Black Swan i aktiemarkedet kunne være Donald Trump – hvor han går af med et “Big Bang” – selvom det er usandsynligt. De fleste enevældige ledere har prøvet, at undgå dette – men Donald Trump kan godt være en selvmordskandidat Det sker, når “legetøjet” (magten) bliver taget fra ham – er der heller ikke andre der skal “lege” med det!

Yderligere er hans administration er i opløsning.

Donald Trumps “pjaltehær”, der angreb Capitol Hill, har givet mange virksomheder, politikkere til at lægge afstand til den afgående præsident!

Hans Twitterkonto / Facebookkonto er blevet lukket, og dermed hans ret til at ytre sig (free speach) er taget fra ham. Ikke af en domstol; men af et privat firma.

Det er yderst problematisk da al demokrati bygger på retten til at tale og skrive m.m., og den ret har man frataget præsidenten af USA.

Verdens førende demokrati har frataget den demokratisk valgte præsiden muligheden for at at kommunikere – Det er et meget voldsomt indgreb.

Censurering er ellers noget magthaverne udøver, og statsapparatet – her tillader man private firmaer, at tage vurderingen.

Er det demokrati?

Verdens mest magtfulde person Donald Trump kan betragtes som et såret dyr, der er trængt op i et hjørne.

Det farligste og mest uforudsigelige er et såret dyr, der er angriber og er ligeglad med konsekvenserne!

 

S&P500 – Strategi og Vurdering  

Markedet reagerer afventende op til regnskaberne fra de store banker i denne uge.

Det drejer sig om Black Rock torsdag og fredag JP Mogan Chase, Citigroup, og Wells Fargo, der skal måles op mod forventningerne. Regnskaberne kan smitte af på hele aktiemarkedet. Mange analytikere forventer yderligere stigninger – så lad det være en “advarsel” (;-D))

Ser vi på dagschartet for S&P500 – minus 0,7 pct. (25 point) i 3.800, er der tale om et brud af en spekulativ / tertiær stigende trend, hvilket indikerer mindst en opbremsning i stigningstakten.

BørsUdsigten vurderer fortsat, at chartet indikerer en test af 4.000 niveauet.

Tertiært/Spekulativt har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 3.755 niveauet. (solgt i 3.730 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 3.800 niveauet (testes NU). Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af i 3.400 niveauet (solgt i 3.408 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 3.717 niveauet. Strategi: Køb

Husk at åbne USD eksponeringer!

 

S&P500: Dagschart

 

Nikkei225 – Strategi & Vurdering 

Ser BørsUdsigten på Nikkei225 (plus 0,1 pct. (25 point) i 28.164 – handles fortsat) er der tale om en bekræftelse af købesignalerne efter nyt udbrud af en tertiær sidelæns konsolidering.

Et stærkt købesignalet er blevet udløst ved bruddet af 26.825 niveauet. Bruddet af dette niveau SKAL følges!!!

Har man ikke købt skal der købes på tilbageslaget!

BørsUdsigten ser fartsat en positiv fortsættelse.

Tertiært/spekulativt har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 26.825 niveauet. (solgt i 25.650 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 27.585 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position i 23.700 niveauet (solgt i 23.360 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 26.963 niveauet. Strategi: Køb

NB! Da de asiatiske indeks fortsat handles efter, at denne vurdering er skrevet, kan der være nye signaler – og signalerne er ikke bekræftede!

 

Nikkei225: Dagschart

 

Shanghai Composite 

Ser vi på dagschartet for Shanghai indekset (plus 1,8 pct. (62 point) i 3.597 – handles i skrivende stund, hvorfor tolkningen af signalerne kan ændres), er der tale om en reversal inden for dagen (omsluttende), hvilket BørsUdsigten tolker som et meget stærkt købesignal. Der er endvidere tale om en NY ATH (All Time High) notering i Kina. Yderligere stigninger indikeres.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 3.560 niveauet (solgt i 3.550 niveauet). Stop loss  ved brud af 3.520 niveauet. Strategi: KØB (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 3.307 niveauet (solgt i 3.293 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 3.401 niveauet. Strategi: Køb

 

Shanghai Composite: Dagschart

 

OMXC20 – Strategi & Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for OMXC20 – minus 0,6 pct. (9 point) i indeks 1.477 – er der tale om en sidelæns konsolidering med en toplinie i 1.488 niveauet, og en bundlinie i 1.457 niveauet. Der er udløst et spekulativt salgssignal ved bruddet af 1.479 niveauet.

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1.479 niveauet (købt i 1.473 niveauet). Genkøb ved brud af 1.488 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.385 niveauet (solgt i 1.383 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved bruddet af 1.435 niveauet. Strategi: Køb

 

C20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi & Vurdering

Ser vi på dagschartet for S30, lukkede indekset i minus 0,4 pct. (8 point) i indeks 1.941 niveauet, er der tale om en opbremsning tæt på ATH (Alla Tidars Högsta). Der er tale om et tilbageslag mod den gamle modstand nu støtte. Tilbageslaget skal benyttes til køb; men man skal være hurtig til at vende rundt såfremt støtten brydes bekræftet!

Der er dannet et gap, der oftest skal lukkes før yderligere stigninger – så signalerne er lidt modstridende.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.895 niveauet (solgt i 1.880 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.938 niveauet (testes NU). Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.880 niveauet (solgt i 1.880 niveauet). Stop Loss ved brud af 1.881 niveauet. Strategi: Køb 

 

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi & Vurdering 

Ser BørsUdsigten på dagschartet for DAX30 (minus 0,8 pct. (113 point) i indeks 13.937), er der tale om et lille vendesignal i form af tertiært salgssignal. Der er tale om et udbrud af en konsolidering, hvorfor udbruddet skal følges. (Tilbageslag  mod støttelinien i 13.625 skal benyttes til KØB).

BørsUdsigten forventer en test af 16.000 niveauet i løbet af det næste halve år (med forbehold for black swans)

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position i ved bruddet af 14.050 niveauet (købt i 13.885 niveauet). Genkøb ved brud af 14.000 niveauet. Strategi: SÆLG (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 13.430 niveauet (solgt i 13.290 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 13.544 niveauet. Strategi: Køb

 

DAX30: Dagschart

 

USD/DKK – Strategi & Vurdering 

Ser BørsUdsigten på dagschartet for USD/DKK (6,115 til morgen, tirsdag, er der tale om en bounce fra bundlinien i 6,03 niveauet, og et brud af toplinien i 6,10 niveauet. Der er udsendt et sekundært købesignal.

BørsUdsigten vurderer at der er tale om en midlertidig bundformation, og opbremsning.

Spekulativt / tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 6,07 niveauet (solgt i 6,125 niveauet). Stop loss ved brud af 6,085 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position i 6,10 niveauet (solgt i 6,275 niveauet). Stop loss ved bekræftet brud af 6,09 niveauet. Strategi: KØB (ændret)

Chartet viser, at man kan åbne sine USD positioner. 

 

USD/DKK: Dagschart

 

UK Brent 

Ser BørsUdsigten på dagschartet for UK Brent (56) til morgen, tirsdag, er der tale om ny top og købesignal efter bruddet af toplinien i 52,25 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 52,25 niveauet (solgt i 52,25 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 54,5 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 41,6 niveauet (solgt i 42,1 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 51,8 niveauet. Strategi: Køb

UK Brent: Dagschart

Chart: Investing.com.

 

NB! Grunden til at BørsUdsigten vælger OMXC20 i stedet for OMXC25CAP– skyldes at det er det eneste chart – der ikke er manipuleret! Alle CAP index er manipulered (vægtet), og derfor er det kun de store investorer (med de store regnemaskiner), der kan får det rigtige resultat når man bruger CAP index til at handle på. De store investorer har derfor en fordel. Endvidere giver CAP indexene ikke det korrekte billede af likviditeten i markedet på grund af vægtningen. Ingen andre aktiemarkeder benytter Capindex som hovedindeks, selvom de har liges så store selskaber – vægtet – som Novo Nordisk. Eksempelvis udgør værdien af FAANG aktierne på S&P500 ca. 30 pct. af den samlede værdi.

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Kommentarer er lukket.