Er vinden vendt?

Der har været en positiv stemning på de fleste aktiemarkeder i forrige uge, mens denne uge har givet et noget mere blandet afkast, hvilket gør, at de internationale indeks er noget uensartede.

Firstfarms opjusterede forventningerne til året 2019 grundet den positive udvikling i svinepriserne. Aktien startede året i 45 og handles nu i niveauet 70-72 og har givet et afkast på 51,9 pct. Dermed er de tidligere modstandsniveau fra 2010 og 2017 tæt på at være brudt og nærmeste modstandsniveau er 90 og var tilbage i 2008/09 både et støtte- og et modstandsniveau. Fundamentalmodellen indikerer en fair pris på aktien i niveauet 110-130. Bemærk jeg ejer aktier i selskabet.

Chemometec er en aktie, der er stukket af fra alt og alle. Aktien er steget med over 85 pct., og P/E-tallet er skyhøjt. Chemometec startede året med en kraftig stigning fra kurs 86 og i midten af februar ramte aktien 180. Siden faldt den ned til 140 og har bevæget sig vandret i niveauet 140-155. I september fremlagde selskabet deres regnskab og nu blot en måneds senere må man opjustere. Er man for konservativ eller spekulerer man i kursstigninger?

GN Store Nords aktiekurser er fortsat i en faldende tendens, men der er en begyndende positiv tendens i flere indikationsmodeller som MACD, RSI og Momentum på ugebasis. Men kursen skal igennem 290, før signalmodellerne skifter signal til køb. Momentum på ugebasis peger fortsat nedaf. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Novozymes kvartalsregnskab var ikke så slemt som først antaget, hvilket fik aktien til at stige. Der var stabil udvikling i Vaskemidler, Føde- og drikkevarer, mens der var tilbagegang i Bioenergi, Landbrug og foder samt Teknisk- og farma-enzymer. Aktien har rettet sig og aktien handles nu i niveauet 290-305 efter at aktien har testet niveauet 270 flere gange, men ikke er brudt igennem. Signalmodellerne er alle i køb på ugebasis. De tre indikationsmodeller er alle stigende. RSI har ramt niveauet 68, mens MACD stadig er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 355, mens nærmeste støtteniveau er ved 280-285 og herefter i niveauet 265-270. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Danske regnskaber i den kommende uge: Tirsdag er det FLSmidth og Tivoli. Onsdag er det Jyske Bank, Matas, Sydbank og Ørsted. Torsdag kommer BankNordik, Grønlandsbanken, Skako, Solar og Spar Nord Bank. Fredag sluttes af med Danske Bank og Novo Nordisk.

Matas er regnskabsaktuel i den kommende uge. Aktien ser ud til at have fundet et støtteniveau omkring 48-50, hvilket er samme niveau aktien testede tilbage i juli 2018. På dagsniveauet betyder den svagt stigende tendens, at der etableres et købssignal i Bollingerkanalen og det glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.
På ugebasis er der fortsat salgssignal i signalmodellerne og kursen skal over 55, før de første købssignaler dukker op. Det korte glidende gennemsnit på 8 uger ligger i niveauet 50.5 og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 63 som en modstandslinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Men der er et godt stykke op, før de bliver bullish de forskellige modeller.

Det danske indeks bevæger sig vandret.

C25-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1100-1150. På dagsniveauet er der etableret nye købssignaler i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Men der på ugebasis er der lidt blandede signaler, idet Bollingerkanalen er i salg, mens de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, så man skal holde øje med aktien, der bryder igennem den gamle topformation.

 

DK Portefølje 
Sælger Royal Unibrew og tager gevinsten. Alm. Brand og Demant er på salgslisten. 

Nordisk portefølje
Catena Media er på salgslisten. Hæver stop-loss på Trelleborg. 

Så venter vi på USA

De samlede PMI-tal steg en lille smule i oktober, mens salget  af nye boliger faldt mindre end ventet i september. Ordreindgangen på de varige goder skuffede for september, så de amerikanske nøgletal er stadig noget brogede.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Apple. Google, Facebook, Exxon Mobil, AT & T, Mastercard, American Tower, Starbucks samt Chubb.

Dow Jones Industial fortsætter konsolidering nu i niveauet 26.600-27.000. Den vandret formation betyder at modellerne MACD, RSI og Momentum er faldet lidt tilbage på ugebasis. Stigningen har efterladt grafen med et mindre ”gap” i niveauet 26.600 – 26.650.

S&P 500 tester igen modstandsniveauet 3000-3100 og bryder kursen igennem, er næste modstandsniveau ved 3200 og herefter i niveauet 3300, mens nærmeste støtteniveau er ved 2900 og herefter ved niveauet 2800. Signalmodellerne er i køb på ugebasis og har været det siden september.
Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2950 som en støttelinie.

Ny vækst muligheder.

Den genskabte positive tendens i indekset betyder, at der er en stigende tendens i RSI og Momentum på ugebasis. RSI har ramt niveauet 55. Momentum på månedsniveauet har en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens.

Nasdaq Composite har ligeledes etableret et nyt købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Den nedre støttelinie ligger i niveauet 7980. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveauet 8000.

Nyt signal.

Nærmeste støtteniveau er ved 7700 og herefter i niveauet 7500, mens nærmeste modstandsniveau er ved 8400 og herefter i niveauet 8600.
Den stigende tendens i indekset betyder, at der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 52.
Momentum på månedsniveauet har ligeledes en stigende tendens og der er etableret en dobbelt bund, hvilket er et positivt signal.
Strategi: Afvent udviklingen.

 

Japan bevæger sig opad
Det japanske marked holder fast i den stigende tendens og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross”  for 4 uger siden. Bollingerkanalen er i køb og har været det siden midten af september.

Stærk udvikling i Japan.

Bollingerkanalens nedre støttelinie er i niveauet 21.100 og det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 21.400 som en støttelinie. Sidste uges store stigning betyder, at der er etableret et ”gap” i niveauet 21820,77-22049,71, og der er derfor mulighed for et tilbagefald i indekset. Der er en positive tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, da indekset stiger.
Strategi: Anbefaler køb på niveauet.

OMX Stockholm 30 oplever i øjeblikket en stærk udvikling, da flere selskaber har overrasket med gode kvartalsregnskaber. Blandt andet Getinge, Atlas Copro, Holmen og Fingerprint Cards.

Stærk udvikling i Sverige.

På ugebasis er der stadig købssignal i både Bollingerkanalen og Parabolic. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 1650 og herefter i niveauet 1580, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1650 og herefter i niveauet 1700.
Strategi: Køb.

SAAB leverede et stærkt kvartalsregnskab med fremgang i resultat og ordreindgang. I midten af oktober etablerede signalmodellen Bollinger et købssignal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og samtidig er der en øget omsætning i aktien. Den positive tendens i aktiekursen har været med til at trække op i Momentum på ugebasis. RSI nærmer sig 50.

Nyt købssignal i SAAB

Nærmest modstandsniveau 320 og herefter i niveauet 350, mens nærmeste støtteniveau er ved 260 og herefter i niveauet 240. Anbefaler køb på det nuværende niveau.

DAX har øget sit Momentum.

Frankfurt Dax 30 har genfundet sit Momentum. Indekset testede modstandsniveauet 12.800. De glidende gennemsnit har genetableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Den positive tendens i indekset betyder, at de tre indikationsmodeller alle er stigende. RSI har ramt niveauet 61, og dermed er modellen i bullish område. Nærmeste modstandsniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 13.200, mens nærmeste støtteniveau er ved 12.200 og herefter i niveauet 12.000.
Strategi: Salgssignal i DAX.

Teknisk kommentar til 2 aktier 
De 2 aktier er Pandora og DFDS
Pandora: var der nogen der vidste noget? Onsdag er aktien oppe med over 11 pct. og ser man på udviklingen de foregående 4 dage har alle været stigende.
Det er tredje gang, at aktien tester modstandsniveauet 320-325 på dagsniveauet: Første gang var i august, anden var i september og nu i oktober. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på dags- og ugeniveauet og er gået i køb og støttelinien for blandt andet Bollingerkanalen ligger i niveauet 280.

Ser interessant ud.

Det lange glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis i begyndelsen af september og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 265 som en støttelinie. Det har været en noget uensartet tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har taget en rebound op i 70 og det samme er tilfældet for Momentum. MACD har ligeledes etableret en bundformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit nedefra. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man langsigtet fortsat skal passe på, mens det ser interessant ud på 3-6 måneders sigt.

Nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 350, som tidligere har været et støtte- og modstandsniveau i 2018 og 2019. Næste modstandsniveau er ved 425, mens nærmeste støtteniveau er ved 260 og herefter i niveauet 220. Aktien ser interessant ud på niveauet. 

DFDS  har etableret en dobbelt bund i niveauet 230. På dagsniveauet er der etableret nye købssignaler i midten af oktober i både Bollingerkanalen og i kursgrafen. På ugebasis har Bollingerkanalen været i køb siden midten af september, men de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” på ugebasis. Den positive tendens i aktien trækker op i indikationsmodellerne på ugebasis.

Dobbelt bund.

Nærmeste modstandsniveau er ved 280 og herefter i niveauet 320, mens nærmeste støtteniveau er ved 240 og herefter i niveauet 220. Den spekulative investor kan samle op på det nuværende niveau.

Hvor skal olieprisen hen?  
Guldet er brudt op over 1500 og den positive tendens i kursen trækker op i indikationsmodellerne. Nærmeste modstandsniveau er 1520, mens nærmeste støtteniveau er ved 1495. Nyt købssignal i guldet.

SEK/DKK: Stiger da den svenske Riksbank lover rentestigning til december. Den svenske krone var kortvarigt op i 70 men handles i dag i nivauet 69,5.

EUR/USD: Testede niveauet 1,12 men er i først omgang blevet afvist og handles nu i niveauet 1,110.

Metalmarkedet:  Positiv udvikling i flere industriråvarer som blandt andet zink, tin og kobber. Til gengæld er nikkel faldet tilbage efter topformation i begyndelsen af september.

Landbrugsmarkedet: Flere afgrøder fortsætter den stigende tendens, og det er kun sojabønner og et par af mælkenoteringerne, som er faldende.

Stabil udvikling.

Brent Spot stiger igen efter en test af støtteniveauet for 4 uger siden. Signalmodellerne på ugebasis er fortsat i salg og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 63. De tre indikationsmodeller er på vej op efter stigningen i olieprisen. RSI har ramt niveauet 55, mens MACD er under 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 64 og herefter i niveauet 68, mens der er støtteniveau ved 58 og herefter i niveauet 53.

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

, ,

Kommentarer er lukket.