Er festen løbet af sporet?

Sikke en start på året. De mørke politiske skyer er børstet væk og flere selskaber leverer flotte regnskaber, som overgår forventningerne, hvilket har ført til stigende aktiekurser. Det store spørgsmål er hvor rammer vi muren?

Genmab kunne mandag morgen meddele, at man slipper for retssag i USA mod den tyske konkurrent Morphosys. Den positive nyhed fik aktien til at stige med godt 3 pct. Genman-aktien har været ramt af en korrektion fra begyndelsen af januar, hvor kursen er gået fra 1100 til 950. Faldet betyder, at der er etableret et salgssignal på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket viser, at den positive trend er presset.

IC Group kunne mandag meddele, at man solgte sin forretning Saint Tropez. Teknisk fandt aktien støtte i niveauet 36 i slutningen af december og mandag blev aktien handlet i niveauet 42-44. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er under 40 og MACD er under 0. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 70. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis. IC Group har nu to hovedforretninger tilbage: Tiger of Sweden samt By Malene Birger. Spørgsmålet er, om hovedaktionæren lægger et bud på selskabet eller frasælger de sidste mærker, så IC Group bliver en tom børsskal, som købes af ny aktør på børsen.

Onsdag var Orphazyme i fokus, da de kunne melde om gode data fra deres lægemiddelkandidat Arimoclomol til behandling af den genetiske sygdom Niemann-Pick type C. Det er resultat fra deres fase 2/3 studie, som viser en reduktion af udviklingen i sygdommen efter 12 måneder. Teknisk har aktien været i en faldende tendens fra august og frem til denne uge, hvor kursen startede i 45 og blev handlet op i niveauet omkring 60, hvilket også var støtteniveauet i den faldende tendens i efteråret. Stigningen har udløst et købssignal på både dags- og ugeniveauet. Mangler man noget biotek i sin portefølje, ser Orphanzyme interessant ud på niveauet.

Torsdag var der fokus på Ambu, der igen leverede et godt resultat, hvilket fik aktien til at stige med over 8 pt., mens aktien tog sig et dyk med over 7 pct. Fredag, da analysehuset ABG sænkede deres anbefaling. I næste uge etablerer de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” på ugebasis. Kursen skal under 145, før signalet bliver ændret i Bollingerkanalen.

Matas er aktuel med deres kvartalsregnskab i den kommende uge og aktien har oplevet en pæn stigning siden årsskiftet og dermed fandt aktien støtte i det samme niveau som den tidligere har været i tilbage i december ved niveauet 56-58. Aktien tester modstandsniveauet 75, som er blevet testet 2 gange tidligere og nu igen testes. Bryder kursen igennem 75, så er næste modstandsniveau ved 84-85 og herefter i niveauet 95. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Den kommende uge byder en del danske regnskaber. Tirsdag er det Alm. Brand, Coloplast, Gyldendal, Lundbeck, Pandora, Skjern Bank og Össur. Onsdag er det Carlsberg, IC Companys og Netcompanys. Torsdag er det ALK-Abello, DFDS, DSV, Matas, North Media, Solar, Spar Nord og Vestas. Fredag slutter af med Rockwool.

C25 på ugebasis.

C25-indekset bevæger sig fortsat vandret, men tester nu modstandsniveauet 1040-1045. Der blev etableret et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen for 3 uger siden og det holder stadig. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 1060 og herefter i niveauet 1100, mens nærmeste støtteniveau er ved 1020 og herefter i niveauet 990. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og W i modellen er stadig intakt. Flere aktier ser interessante ud på niveauet.

 

DK portefølje 
Farvel til NNIT. To nye aktier i porteføljen: DFDS og Royal Unibrew. 

Nordisk portefølje
Hæver målkursen og stop-loss på Electrolux.

 

 

Stærk udvikling i flere amerikanske selskaber

Torsdagens nøgletal var noget blandede, idet Chicago PMI skuffede markant mere for januar end ventet og antallet af nytilmeldte ledige steg til 253.000 mod 200.000 i sidste uge. Omvendt var salget af nye boliger klart over forventningerne i november.

Den kommende uge byder på regnskab fra Alphabet, Walt Disney, Philip Morris, GlaxoSmithKlime, Gilead Sciences, Twenty-First Century Fox, Nvidia og Becton, Dickinson and Company.

Dow Jones Industial Average tester 25.000 og stigningen har givet skub i Momentum på uge-  og månedsniveauet, hvilket indikerer, at der er interessant hastighed i indekset. Stigningen har ligeledes etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Nærmeste støtteniveau er ved 24.000 og næste modstandsniveau er ved 26.000.

S&P 500 i RSI modellen.

S&P 500 nærmer sig et brud af det lange glidende gennemsnit på ugebasis, som ligger som en modstandslinie i niveauet 2725. Stigningen har ligeledes etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis den nedre støttelinie i niveauet 2525. Den positive tendens i indekset betyder, at der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er endnu ikke over 0, mens RSI er over 50. Nærmeste modstandsniveau er ved 2800, mens nærmeste støtteniveau er ved 2600.

Med nyt signal.

Nasdaq Composite nærmer sig en test af niveauet 7300. Det korte glidende gennemsnit blev brudt nedefra for 3 uger siden, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7400 som en modstandslinie. Der har nu været købssignal i Bollingerkanalen i 3 uger. Den nedre trendkanal har sin støtte ved niveauet 5700. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 7600, mens nærmeste støtteniveau er ved 6800.

Strategi: Hold fast i købsanbefalingen.

Japan konsoliderer sig
Det japanske marked konsoliderer sig fortsat i niveauet 20.500-21.000 og det har stået på siden midten af januar.  Der er fortsat købssignal på dagsniveauet, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 20.500 som en støttelinie på dagsniveauet. På ugebasis er der endnu ikke købssignal i signalmodellerne og det korte glidende gennemsnit er netop blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.000 som en modstandslinie.

Det står lidt stille i Japan.

Der er en positiv i de tre indikationsmodeller på ugebasis, men RSI er nede i 40 og MACD er under 0, så der er lidt endnu, før udviklingen rigtigt er vendt. Momentum på månedsniveauet er fortsat i en konsolideringsfase, så det anbefales, at man afventer udviklingen.

Strategi: Anbefaler at man afventer udviklingen.

OMX Stockholm 30 fortsætter den stigende tendens og holder fast i købssignalerne både på dags- og ugeniveauet. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 55 og MACD nærmer sig 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 1560-1580 og herefter i niveauet 1620, mens nærmeste støtteniveau er ved 1480 og herefter i niveauet 1410-1420.

Det ser positivt ud i Sverige.

Hastigheden er gået lidt af Momentum på månedsniveauet, men tendensen er fortsat stigende.
Strategi: Fortsat hold på svenske aktier.

Getinge har etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. Stigningen i kursen trækker alle modeller op og man nærmer sig modstandsniveauet 110 og herefter er der modstand i niveauet 120.

De næste modstandsniveauer i Getinge.

Stigningen trækker op i de tre indikationsmodeller og MACD er tæt på 0 og RSI er over 60. Anbefaler køb på niveauet.

Frankfurt Dax 30 holder ligeledes fast i den stigende tendens på ugebasis. Købssignalerne er fortsat intakte på både dags- og ugeniveauet. Det korte glidende gennemsnit har været brudt nedefra for 2 uger siden. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.500. Den stigende tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

DAX mangler den sidste stigning.

Momentum på månedsniveauet er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen nedefra og kan tendensen holde, bliver den faldende tendens brudt.
Strategi: Man skal fortsat holde sig væk fra tyske aktier.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Carlsberg, Solar og Rockwool.

Carlsberg er brudt igennem det faldende tendens og er blevet handlet op i niveauet 750. Begge de glidende gennemsnit er blevet brudt igennem nedefra af den stigende tendens i aktiekursen.

Ser interessant ud på niveauet. Ser dog mest potentiale i Royal Unibrew.

Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er gået i køb på ugebasis. Der er en positiv tendens i MACD, som har ramt niveauet 0 og RSI har ramt 60. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis, mens Momentum på månedsbasis har mistet hastighed og peger nedaf og tester det glidende gennemsnit i modellen.

Anbefaler køb for den langsigtede investor.   

Solar har etableret en svagt stigende tendens efter testen af støtteniveauet 240 og i dag handles aktien i niveauet 283-285. Den stigende tendens i aktien går langsomt, hvilket betyder, at Bollingerkanalen skifter på dagsbasis mellem køb og salg flere gange.

Hold øje.

På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 330 som en modstandslinie. Den positive tendens har trukket op i RSI-modellen, så den har ramt niveauet 70. MACD er ikke over 0 endnu og Momentum har mistet lidt hastighed på uge- og månedsbasis, så man skal være afventende, men tage aktien med på kandidatbænken.

Rockwool fortsætter konsolidering i niveauet omkring 1800. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen på både dags- og ugeniveauet. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Det lange glidende gennemsnit ramte niveauet 2200 og Parabolic er ligeledes i salg og har der linie oppe i 2200, som skal brydes, før der bliver et købssignal i aktien. Der er en positiv tendens i MACD og RSI, men begge modeller ligger i et bearish område.

Rockool med nyt signal.

Den spekulative investor samler op, mens den langsigtede investor afventer.

 

Guldet konsoliderer sig

Guldets modstand ved 1300 blev brudt sidste fredag og siden er prisen kørt op til niveauet 1320. Næste modstandsniveau er ved 1340-1350, som blev testet i foråret og kan kursen bryde igennem,  er næste modstandsniveau ved 1425.

Guldet stiger. 

EUR/USD: Er ved at etablere en bundformation i niveauet 1,13-1,15. Holder den positive udvikling, blive der etableret et Golden Cross på ugebasis i løbet af en til to uger. Signalmodellerne er gået i køb på ugebasis.

SEK/DKK: Har tabt pusten og er faldet tilbage til niveauet 72, som var et støtteniveau tidligere på året. Købsignalet er blevet ændret i Bollingerkanalen til et salgssignal. Næste støtteniveau er ved 71,5.

Metalvaremarkedet: Fortsætter den stigende tendens og der er nu en stigende tendens i 5 af 6 industriråvarer. Der er en positiv tendens i kobber, bly, nikkel, tin og zink.

Landbrugsmarkedet: Er der ligeledes en positiv tendens i flere afgrøder. Men der en en konsolidering i havre og hvede og det samme ses i majs.

Oliepirsen på ugebasis.

Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 60-62. Konsolidering betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Der er en positiv tendens i MACD og RSI på ugebasis. Den samme positive tendens ses i Momentum på uge- og månedsniveauet.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.