Er festen løbet af sporet?

Sikke en start på året. De mørke politiske skyer er børstet væk og flere selskaber leverer flotte regnskaber, som overgår forventningerne, hvilket har ført til stigende aktiekurser. Det store spørgsmål er hvor rammer vi muren?

Genmab kunne mandag morgen meddele, at man slipper for retssag i USA mod den tyske konkurrent Morphosys. Den positive nyhed fik aktien til at stige med godt 3 pct. Genman-aktien har været ramt af en korrektion fra begyndelsen af januar, hvor kursen er gået fra 1100 til 950. Faldet betyder, at der er etableret et salgssignal på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket viser, at den positive trend er presset.

IC Group kunne mandag meddele, at man solgte sin forretning Saint Tropez. Teknisk fandt aktien støtte i niveauet 36 i slutningen af december og mandag blev aktien handlet i niveauet 42-44. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er under 40 og MACD er under 0. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 70. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis. IC Group har nu to hovedforretninger tilbage: Tiger of Sweden samt By Malene Birger. Spørgsmålet er, om hovedaktionæren lægger et bud på selskabet eller frasælger de sidste mærker, så IC Group bliver en tom børsskal, som købes af ny aktør på børsen.

Onsdag var Orphazyme i fokus, da de kunne melde om gode data fra deres lægemiddelkandidat Arimoclomol til behandling af den genetiske sygdom Niemann-Pick type C. Det er resultat fra deres fase 2/3 studie, som viser en reduktion af udviklingen i sygdommen efter 12 måneder. Teknisk har aktien været i en faldende tendens fra august og frem til denne uge, hvor kursen startede i 45 og blev handlet op i niveauet omkring 60, hvilket også var støtteniveauet i den faldende tendens i efteråret. Stigningen har udløst et købssignal på både dags- og ugeniveauet. Mangler man noget biotek i sin portefølje, ser Orphanzyme interessant ud på niveauet.

Torsdag var der fokus på Ambu, der igen leverede et godt resultat, hvilket fik aktien til at stige med over 8 pt., mens aktien tog sig et dyk med over 7 pct. Fredag, da analysehuset ABG sænkede deres anbefaling. I næste uge etablerer de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” på ugebasis. Kursen skal under 145, før signalet bliver ændret i Bollingerkanalen.

Matas er aktuel med deres kvartalsregnskab i den kommende uge og aktien har oplevet en pæn stigning siden årsskiftet og dermed fandt aktien støtte i det samme niveau som den tidligere har været i tilbage i december ved niveauet 56-58. Aktien tester modstandsniveauet 75, som er blevet testet 2 gange tidligere og nu igen testes. Bryder kursen igennem 75, så er næste modstandsniveau ved 84-85 og herefter i niveauet 95. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Den kommende uge byder en del danske regnskaber. Tirsdag er det Alm. Brand, Coloplast, Gyldendal, Lundbeck, Pandora, Skjern Bank og Össur. Onsdag er det Carlsberg, IC Companys og Netcompanys. Torsdag er det ALK-Abello, DFDS, DSV, Matas, North Media, Solar, Spar Nord og Vestas. Fredag slutter af med Rockwool.

C25 på ugebasis.

C25-indekset bevæger sig fortsat vandret, men tester nu modstandsniveauet 1040-1045. Der blev etableret et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen for 3 uger siden og det holder stadig. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 1060 og herefter i niveauet 1100, mens nærmeste støtteniveau er ved 1020 og herefter i niveauet 990. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og W i modellen er stadig intakt. Flere aktier ser interessante ud på niveauet.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.