Donald Trump i fokus

Donald Trump sendte søndag et twit ud, som fik aktiemarkederne til at ryste og de gør det stadig. Hvordan ender forhandlingerne mellem Kina og USA?

Ebola-udbrud i Congo ser ud til at være ude af kontrol. Tidligere har man talt om, at danske Bavarian Nordic kunne få en vis fordel med deres vaccinationsprodukter til netop Ebola. I øjeblikket konsoliderer aktien sig i niveauet 130-155. Aktien er i salg i alle signalmodellerne og de glidende gennemsnit ligger side om side, mens det lange glidende gennemsnit ligger øverst som en modstandslinie.  Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens der er en positiv tendens i Momentum på månedsbasis. Bryder kursen igennem 155, så anbefalet jeg køb af aktien på niveauet.

Tirsdag var der er en række regnskaber fra flere danske selskaber. Demant kunne fortælle om en positiv udvikling, hvilket fik aktien til at stige med 5,0 pct.
På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der etableret købssignal i sidste uge i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationer. RSI har ramt 65 og der er en positiv tendens i MACD. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 220-230 og herefter i niveauet 260. Der er ”gap” i niveauet 209,8-219,6 og herefter i niveauet 278 – 298,8. Har man ikke høreapparater i porteføljen så bør man samle op i niveauet.

Onsdag var der regnskab fra flere selskaber hvor blandt andet ISS trak op. ISS overgik markedsdeltagerne forventninger hvilket fik aktien til at stige med godt 5,5 pct. ISS aktien toppede i maj 2017 i niveauet 280 og fandt en bund i niveauet 180 i december 2018. Siden er aktien handlet op og handlens i niveauet 216 – 220. Der blev etablerede købssignal i midten af februar i både Bollingerkanalen og Parabolic. Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller. Momentum på månedsniveauet har etablerede noget der mindre om et W. Nærmest modstandsniveau er 225 – 230 og herefter er 240 – 245. Mens der er støtte i niveauet 200 og herefter i nivauet 180 – 185.

Vestas tog fokus i den uge da det deres direktør gennem en år række Anders Runevad stopper. Det har fået aktien til at falde tilbage. Der er etablerede et salgssignal på dagsniveauet og der er etablerede topformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Anbefaker at man afventer udviklingen.

I den kommende uge er der regnskab fra H+H, Lån & Spar Bank samt Parken Sport om mandagen.
Tirsdag er der IC Group, NNIT samt Torm. Onsdag er det Jeudan, Nilfisk Holding, Prime Office og Vestjyske Bank. Torsdag er der regnskab fra DLH, NKT, Rockwool, The Drilling Company samt Zealand Pharma.

C25 på ugebasis

C25-indekset har sammen med resten af verdens aktiemarkeder tabt pusten i denne uge efter et twit fra USAs præsident. Købssignalerne på ugebasis holder endnu, men bryder kursen igennem 1120, så bliver der etableret et salgssignal. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI er tæt på 60 på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1080. Der er fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 1090-1100, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1200.


DK portefølje
Hæver stop-loss på NKT og Royal Unibrew.

Nordisk portefølje
Hæver stop-loss og målkursen på Cloetta og Kinnevik samt stop-loss på CLX Communicat. 

 

 

Fokus på FED
De amerikanske nøgletal var lidt svagere end ventet. Producentpriserne steg mindre og der var flere nytilmeldte ledige end ventet i april. Det eneste nøgletal, som var lidt bedre var handelsunderskuddet var marginalt mindre end ventet i marts.

Regnskaber fra USA i den kommende uge: Alibaba, Walmart, Cisco, NVIDIA, Baidu, Deere & Company, Applied Materials, Ralph Lauren samt New Relic.

Dow Jones Industial Average er ligeledes faldet tilbage og er brudt igennem de glidende gennemsnit på dagsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 25.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 26.600 og herefter i niveauet 30.000.

topformation i S&P 500

S&P 500 har på dagsniveauet etableret et salgssignal og det glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. På ugebasis holder købssignalerne fortsat og den nedre støttelinie er i niveauet 2820. De tre indikationsmodeller har alle toppet og RSI er faldet under 60. Momentum på månedsniveauet er ligeledes faldende, hvilket giver en svag indikation. Nærmeste støtteniveau er ved 2750, men nærmeste modstandsniveau er ved 2950 og herefter i niveauet 3075.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite har været i en faldende tendens siden slutningen af april og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og er tæt på at etablere et ”Death Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er det lange glidende gennemsnit i niveauet 7400, mens det korte glidende gennemsnit er i niveauet 7900. Signalmodellerne er fortsat intakte på ugebasis, mens der på dagsniveauet er etableret et salgssignal. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er ”gap” nede i niveauet 7738,17-7777,09.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

Støtte ved 21.500 i Japan

Efter 10 lukkedage starter det japanske marked op igen og indekset faldt tilbage til niveauet 21.500. Faldet betyder, at der er etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. Faldet betyder, at der er etableret salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit bliver testet som en støttelinie. De tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI falder. RSI har ramt 48, mens MACD fortsat er over 0.

Japan på ugebasis.

Nærmest støtteniveau er ved 21.000 og herefter i niveauet 20.400-20.500. Nærmeste modstandsniveau er ved 22.500 og herefter i niveauet 23.500-24.000.
Strategi: Kursen er brudt igennem 22.000 og indekset ser teknisk interessant ud.

OMX Stockholm 30 holder fast i støtteniveauet 1590-1610 som var en top i marts. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra på dagsniveauet og Bollingerkanalen er gået i salg. På ugebasis er der stadig købssignal i signalmodellerne og det korte glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1550 som en støttelinie.

Stockholm S30 på ugebasis.

På månedsniveauet er Momentum faldet tilbage og er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen, hvilket indikerer, at man skal være på vagt. Nærmeste støtteniveau er ved 1500-1520, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1680-1700 og herefter i niveauet 1750.
Strategi: Køb på svenske aktier.

Railcare Group leverede et interessant regnskab i denne uge. Aktien har været i en faldende tendens siden den sidste topformation i november 2016, hvor den blev handlet i niveauet 28. Aktien har fundet støtte i niveauet 13-14 og er nu blevet handlet op i niveauet 15,5. Stigningen betyder, at der er etableret købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic.

Trendlinien er brudt på ugebasis.

De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. RSI har ramt 85 og MACD er kommet over 0. Der er ligeledes en positiv tendens i Momentum og MACD. Nærmeste modstandsniveau er 19 og herefter i niveauet 22. Den spekulative investor kan samle op på niveauet. Bemærk at det er et Small Cap selskab.

Frankfurt Dax 30 holder fast i den stigende tendens, men på dagsniveauet er der etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross”.

DAX i fortsat optrend.

På ugebasis holder indekset sig inde i den stigende trendkanal, hvor det korte glidende gennemsnit er en støttelinie og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.400 som en støttelinie. RSI har ramt 60 på ugebasis og MACD har etableret en mindre topformation i MACD.

Momentum har etableret en mindre topformation på månedsniveauet, men holder fast i den stigende tendens endnu. Nærmeste modstandsniveau er 13.000 og nærmeste støtteniveau er  11.400.
Strategi: Ændre til hold på Dax.

 

Teknisk kommentar til 2 aktier
De 2 aktier er GN Store Nord og ALK-Abello.
GN Store Nord holder fast i den stigende tendens på ugebasis. På dagsniveauet er aktien også ramt af den nuværende korrektion i markedet, og det betyder, at signalmodellen er gået i salg og de glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og det betyder, at de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis der er fortsat købssignal i både Bollingerkanal og Paraolic. Kursen skal under 310, før signalet ændres i Bollingerkanalen.

GN Store Nord.

De tre indikationsmodeller på ugebasis er alle i en faldende tendens og RSI har ramt niveauet 52. Nærmeste støtteniveau er ved 310 og herefter i niveauet 280. Men der er modstand i niveauet 400 og 420. Mener fortsat, at høreapparat-sektoren er interessant, men ser et større potentiale i vores porteføljeaktie Demant.

ALK-Abello er brudt igennem modstandsniveauet 1220-1250 og aktien nærmer sig topformation fra slutningen af 2006, hvor kursen ramte 1650. Der har været en opadgående tendens siden slutningen af december, hvor aktien fandt en bund i niveauet 920-940.

Der blev etableret et ”Golden Cross” i midten af februar. Der er ligeledes en positiv tendens i de tre indikationsmodeller og RSI er over 90. Nærmeste støtteniveau er ved 1100 og herefter i niveauet 1000. Anbefaler at man bruger tilbagefald til at købe op i aktien, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1450.
Aktien er på kandidatbænken.

 

Guldet op

Guldprisen stiger, når uroen rykker ind og efter en test af niveauet 1270 i maj er guldprisen igen steget. Stigningen betyder, at der er etableret et ”Golden Cross”, men den faldende tendens er endnu ikke brudt. De glidende gennemsnit på ugebasis ligger side om side. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum bevæger sig vandret og MACD er ved at etablerere en bundformation, mens RSI har etableret en stigende tendens og RSI har ramt niveauet 45.

EUR/USD: holder fast i den faldende tendens. Der er salgssignal på både dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1,13 som en støttelinie.

SEK/DKK er brudt igennem støtteniveauet ved 70 og det er tre gange indenfor 12 måneder. RSI er under 40. Der er en faldende tendens i Momentum på månedsniveauet.

Metalvaremarkedet: er i en faldende tendens, så man skal ikke investere for meget i mineselskaber.

Landbrugsmarkedet: Der er en faldende tendens i i flere afgrøder, men et par går imod den tendens og det er blandt andet kaffe, kakao, havre samt en række forskellige mejeriprodukter.

Brent Spot faldt tilbage til støtteniveauet omkring 70. Trods faldet de sidste par uger så er der fortsat en stigende tendens i olieprisen og signalmodellerne er i køb. Momentum har mistet den stigende tendens på månedsbasis, så hold øje med næste støtteniveau ved 61-63.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.