Donald Trump i fokus

Donald Trump sendte søndag et twit ud, som fik aktiemarkederne til at ryste og de gør det stadig. Hvordan ender forhandlingerne mellem Kina og USA?

Ebola-udbrud i Congo ser ud til at være ude af kontrol. Tidligere har man talt om, at danske Bavarian Nordic kunne få en vis fordel med deres vaccinationsprodukter til netop Ebola. I øjeblikket konsoliderer aktien sig i niveauet 130-155. Aktien er i salg i alle signalmodellerne og de glidende gennemsnit ligger side om side, mens det lange glidende gennemsnit ligger øverst som en modstandslinie.  Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens der er en positiv tendens i Momentum på månedsbasis. Bryder kursen igennem 155, så anbefalet jeg køb af aktien på niveauet.

Tirsdag var der er en række regnskaber fra flere danske selskaber. Demant kunne fortælle om en positiv udvikling, hvilket fik aktien til at stige med 5,0 pct.
På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På ugebasis er der etableret købssignal i sidste uge i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er en positiv tendens i de tre indikationer. RSI har ramt 65 og der er en positiv tendens i MACD. Der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 220-230 og herefter i niveauet 260. Der er ”gap” i niveauet 209,8-219,6 og herefter i niveauet 278 – 298,8. Har man ikke høreapparater i porteføljen så bør man samle op i niveauet.

Onsdag var der regnskab fra flere selskaber hvor blandt andet ISS trak op. ISS overgik markedsdeltagerne forventninger hvilket fik aktien til at stige med godt 5,5 pct. ISS aktien toppede i maj 2017 i niveauet 280 og fandt en bund i niveauet 180 i december 2018. Siden er aktien handlet op og handlens i niveauet 216 – 220. Der blev etablerede købssignal i midten af februar i både Bollingerkanalen og Parabolic. Stigningen har trukket op i de tre indikationsmodeller. Momentum på månedsniveauet har etablerede noget der mindre om et W. Nærmest modstandsniveau er 225 – 230 og herefter er 240 – 245. Mens der er støtte i niveauet 200 og herefter i nivauet 180 – 185.

Vestas tog fokus i den uge da det deres direktør gennem en år række Anders Runevad stopper. Det har fået aktien til at falde tilbage. Der er etablerede et salgssignal på dagsniveauet og der er etablerede topformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Anbefaker at man afventer udviklingen.

I den kommende uge er der regnskab fra H+H, Lån & Spar Bank samt Parken Sport om mandagen.
Tirsdag er der IC Group, NNIT samt Torm. Onsdag er det Jeudan, Nilfisk Holding, Prime Office og Vestjyske Bank. Torsdag er der regnskab fra DLH, NKT, Rockwool, The Drilling Company samt Zealand Pharma.

C25 på ugebasis

C25-indekset har sammen med resten af verdens aktiemarkeder tabt pusten i denne uge efter et twit fra USAs præsident. Købssignalerne på ugebasis holder endnu, men bryder kursen igennem 1120, så bliver der etableret et salgssignal. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI er tæt på 60 på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1080. Der er fortsat en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 1090-1100, mens nærmeste modstandsniveau er ved 1200.

Frankfurt Dax 30 holder fast i den stigende tendens, men på dagsniveauet er der etableret et salgssignal på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Death Cross”.

På ugebasis holder indekset sig inde i den stigende trendkanal, hvor det korte glidende gennemsnit er en støttelinie og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.400 som en støttelinie. RSI har ramt 60 på ugebasis og MACD har etableret en mindre topformation i MACD.

DAX i fortsat optrend.

Momentum har etableret en mindre topformation på månedsniveauet, men holder fast i den stigende tendens endnu. Nærmeste modstandsniveau er 13.000 og nærmeste støtteniveau er  11.400.
Strategi: Ændre til hold på Dax.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.