Det er stadig grumset

Der er stadig stor usikkerhed omkring Brexit og kommer der en handelsaftale mellem USA og Kina og hvornår.

Tryg blev ramt af den kedelige udvikling på de finansielle markeder, men trods en resultatnedgang så holder aktien fast i den stigende tendens på ugebasis. Der er købssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic på ugebasis. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 60 og MACD er over 2. Nærmeste modstandsniveau er ved 176 og herefter i niveauet 184-186, mens nærmeste støtteniveau er ved 160 og herefter i niveauet 154. Anbefaler køb på niveauet, da det er en god byggesten i porteføljen.

Topdanmark var regnskabsaktuel torsdag og de kunne også vise, at de er blevet ramt af det manglende afkast på værdipapirer.

Novozymes leverede et regnskab, der viser, at selskabet fortsat er presset. Novozymes hovedprodukt vaskemidler tabte 2 pct., mens farma-enzymerne tabte 6 pct. Faldet i begge disse forretningsområder viser, at selskabet er presset og deres forventninger til en kommende guldkalv indenfor farma lever ikke op til forventningerne. Positivt er fremgang i Fødevare og bioenergi enzymerne, mens der har været stagnation på landbrugsområdet. Her er der dog området dyresundhed, som trækker op. Fundamentalt indikerer modellen en fair pris pr. aktie på 305-310. mod dagens kurs på 280, hvilket giver et potentiale på godt 9-10 pct.

Teknisk er aktien presset og dagens fald har åbnet et ”gap” og formationsmæssigt ser det ud som en dobbelt top, hvilket er negativt på 1-2 måneders sigt. Nærmeste støtteniveau er ved 275-280 og herefter i niveauet 250-255, mens nærmeste modstandsniveau er ved 325-330. Afvent udviklingen.

FLSmidth har vundet en kontrakt på opførelse af en cementfabrik i Etiopien til 100 mio. eur. FLSmidth-aktien har fundet støtte i niveauet 290 og er nu handlet op i 320-330. Den faldende tendens i aktien er endnu ikke brudt. De tre indikationsmodeller har svært ved at etablere en stigende tendens, hvilket bekræfter, at man skal afvente investering i aktien.

NNIT holder fast i den stigende tendens og modstandsniveauet 210 er indenfor rækkevidde. Den stigende tendens i kursen har trukket RSI op i niveauet omkring 65. MACD er over 0. Der er ligeledes en stigende tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 220 og herefter i niveauet 240, mens der er støtte i niveauet 195 også  i niveauet 175-180. Aktien ser fortsat interessant ud på niveauet og fastholder køb på aktien.

Danske Bank er fortsat presset af dårlige nyheder omkring hvidvaskningssagen. Aktien er handlet under 130. Der er divergens mellem kurudviklingen og de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 40 på ugebasis.

Den kommende uge byder på et par rigtige regnskaber fra Danmark. Onsdag er det NNIT. Torsdag er det FLSmidth og Ørsted med deres årsregnskaber, mens Gabriel kom med kvartalsregnskab. Fredag slutter af med Danske Bank og Novo Nordisk.

Det står stille i Danmark.

C25-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet 1000-1040. Der er fortsat købssignal på både dags- og ugeniveauet i Bollingerkanalen. Den fortsatte faldende tendens i det lange glidende gennemsnit gør, at der kan etableres en ”Golden Cross” i løbet af 3-4 uger. Den vandrette formation i indekset har givet en divergens mellem de tre indikationsmodeller og kursudviklingen i indekset, da der er en stigende tendens i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. W´et i Momentum på månedsniveauet giver fortsat forhåbninger om en stigende tendens i C25. Flere aktier har etableret nye købssignaler på dagsniveauet, blandt andet D/S Norden, DSV og H+H for at nævne nogen.

 

DK portefølje
Coloplast fortsat på salgslisten. 

 

Nordisk portefølje
Afventer udviklingen.

 

Fokus på regnskaberne

De amerikanske nøgletal viste gode takter, da antallet af nytilmeldt ledige var lavere end forventet. Endvidere var der gode regnskaber fra mikrochip- og halvledersektoren.

Den kommende uge byder på regnskab fra Microsoft, Apple, Facebook, Alibaba, Exxon Mobil Corp., Visa, Pfizer samt AT&T.

Dow Jones Industrial Average er kommet op i niveauet 24.500 og indekset har konsolideret sig i det niveau de sidste par dage. Den manglende fremdrift i indekset kan ses i Momentum på ugebasis, som er faldet lidt tilbage. MACD er fortsat i den stigende tendens. Bryder man igennem modstandsniveauet 24.500, så er næste modstandsniveau ved 24.800, mens nærmeste støtteniveau er ved 23.500.

Endnu ikke købssignal i S&P 500.

S&P 500 har også taget en pause i den stigende tendens, hvilket har ramt Momentum på ugebasis og det kan også ses i RSI, som er faldet tilbage til 45. Bollingerkanalen er fortsat i salg på ugebasis og først ved brud af niveauet 2675 går modellen i køb. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 2750 som en modstandslinie og kursen skal over det niveau, før den faldende tendens er brudt.

Nærmeste støtteniveau er ved 2600 og herefter i niveauet 2475, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2800.

Købssignal i Nasdaq.

Nasdaq Composite holder fast i købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, som blev etableret sidste uge. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 7400 som en modstandslinie. Momentum er faldet tilbage på ugebasis, men bevarer den stigende tendens, mens der fortsat er en stigende tendens i MACD og RSI. RSI har ramt 45 på ugebasis, mens MACD fortsat er under 0. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 7400 og herefter i 7600, mens nærmeste støtteniveau 6800 og herefter i niveauet 6600.

Strategi: Fortsat spekulativt køb.

 

Det stiger i Japan

Det japanske marked har svært ved at få Momentum i indekset. Men der er købssignal på dagsniveauet i både kursgrafen og Bollingerkanalen, mens der fortsat er salgssignal på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 22.000.

Japan mangler hastighed.

Der er en bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den samme bundformation ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste støtteniveau er ved 19.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 21.500-22.000.

Strategi: Anbefaler at man afventer udvikling.

OMX Stockholm 30 holder fast i den positive tendens, så der er fortsat købssignal på både dags- og ugeniveauet. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1550 som en modstandslinie. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. RSI er oppe i 50, mens MACD nærmer sig 0, hvilket er positivt.

Nyt signal i S30.

Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens og det bekræfter den positive tendens i indekset.

Strategi: Fortsat hold på svenske aktier.

Arjo har konsolideret sig i niveauet 28-32 og det har stået på siden maj. Den vandrette formation i kursudviklingen har betydet, at signalet er gået fra salg til køb i Bollingerkanalen og det er 3. gang. Stigningen betyder, at der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller.

På bænken.

RSI har ramt 55, mens MACD stadig er under 0. For de glidende gennemsnit så ligger det lange glidende over det korte glidende gennemsnit, hvilket giver et negativt indikation. Anbefaler at man afventer brud af niveauet 33.

Frankfurt Dax 30 er kommet over 11.000 og handles nu i niveauet 11.286. Stigningen i indekset har fået købssignalerne frem på både dags- og ugeniveauet. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit i modellen.

Interessant udvikling.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 11.500 som en modstandslinie. RSI er tæt på 50. Nærmeste støtteniveau er ved 10.400, mens nærmeste modstandsniveau er ved 11.500 og herefter i niveauet 12.400.
Strategi: Man skal fortsat holde sig væk fra tyske aktier.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er SAS, STG og TCM Group

SAS fortsætter den stigende tendens og har udviklet sig bedre end markedet de sidste 3 måneder. Aktien blev ikke ramt af den negative stemning på markedet. Aktien er inde i en stigende trend og den seneste bund ligger højere end den foregående. Der er købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis.

SAS med fart på.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 15, mens det korte glidende gennemsnit ligger i niveauet 16. RSI har ramt 60 og MACD er over 0. Den positive tendens i aktiekursen har trukket op i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 21 og nærmeste støtteniveau er ved 16,5. Den spekulative investor bør samle op på niveauet.

Scandinavian Tobacco Group (STG) fandt støtte i niveauet 77-78 og handles nu i niveauet 84-85. Der er købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 8 dage siden. På ugebasis er der endnu ikke nogen købssignaler, men det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 94. Kursen skal over 94, før den faldende tendens er brudt.

STG med bundformation.

Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved 90 og herefter i niveauet 100. Anbefaler at man afventer udviklingen.

TCM Group har taget en rebound fra 85 til niveauet 95. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal på dagsniveauet i Bollingerkanalen og i denne uge er der kommet købssignal i Bollingerkanalen. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 103 som en modstandlinie. MACD er under 0 og RSI har ramt 45, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen, selvom de tre indikationsmodeller stiger på ugebasis.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes vendt rundt og stiger. Nærmeste modstandsniveau er ved 106 og herefter i niveauet 114-116, mens nærmeste støtteniveau er ved 90 og så i niveauet 84. Mangler man small cap-aktier i sin portefølje ser TCM Group interessant.

 

Guldet konsoliderer sig

Guldet tester fortsat modstandsniveauet omkring 1280-1290. Den vandrette formation betyder, at der er etableret et salgssignal på dagsniveauet, mens der fortsat en købssignal på ugebasis og her skal kursen igennem 1240, før det ændrer sig.

EUR/USD: Er faldet tilbage og har ramt niveauet 1,13, som blev testet i december. Bollingerkanalen er gået i salg på ugebasis efter 5 uger i køb.

SEK/DKK: Har ramt niveauet 72,5 og er faldet lidt tilbage og tæt på at bryde ud af den stigende tendens. MACD har tabt pusten og peger nedaf.

Metalvaremarkedet: Der er ved at etablere sig en positiv tendens i industrimetallerne. Stiger de, skal man blandt andet holde øje med Bolinden.

Landbrugsmarkedet: Der er en styrket udvikling i flere afgrøder. Det er kun i bomuld, der er en negativ udvikling.

Brent Spot tester modstandsniveauet 62 og har svært ved at bryde igennem. Bollingerkanalen på ugebasis gik i køb i sidste uge efter 11 uger i salg. Der er etableret en bundformation i Momentum på både uge- og månedsniveauet.

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.