Danske Bank i fokus

Novo Nordisk meddelte tirsdag, at man vil sige farvel til en række medarbejdere i udviklingsafdelingen. Teknisk er Novo Nordisk i en sivende tendens og Bollingerkanalen er netop gået i salg på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, og der er en negativ tendens i Momentum på månedsbasis. Støtteniveauet ved 300 skal holde, ellers er næste støtteniveau ved 280. Anbefaler at man afventer udviklingen.

Pandora steg 6,7 pct. under stor omsætning, da der gik rygter i markedet om, at nogle var interesseret i at købe selskabet. Pandora er faldet med 41 pct., men den seneste tid har aktien stabiliseret sig i niveauet 350-400. Det har givet købssignal på dagsniveauet, idet Bollingerkanalen er gået i køb og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis og den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. På ugebasis er der ikke nogen købssignaler endnu. Nærmeste modstandsniveau er ved 450 og herefter i niveauet 500. Nærmeste støtteniveau er ved 350 og herefter i niveauet 300. Den spekulative investor kunne samle op på det niveau.

Der har været positive nyheder fra de to biotek-selskaber Bavarian Nordic samt Zealand Pharma.

Zealand Pharma er brudt over 115 og tester nu 120. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis ser stærke ud. Dobbeltbunden ser ud til at være bekræftet. Det giver en interessant mulighed i aktien for at nå 165-170 over de kommende 6-12 måneder.

Bavarian Nordic er ved at etablere en bundformation og har igen testet niveauet omkring kursniveauet 165-170. På dagsniveauet er der salg i modellerne og det samme er tilfældet for modellerne på ugebasis. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Momentum på månedsniveauet har været stigende, men stigningen er en smule aftagende. Støtteniveauet ved 165 skal holde og nærmeste modstandsniveau er ved 185 og efter 205. Aktien tages med på kandidatbænken.

Danske Bank leverer deres egen interne report, der ikke satte navn på hvem der havde ansvaret i forbindelsen med hvidvaskningsagen i Estland. Danske Bank-aktien har været i en faldende tendens siden august 2017 og dengang blev aktien handlet i niveauet 250 og i dag er kursen i niveauet 170. Momentum er i en faldende tendens på månedsniveauet, og der er ikke lagt op til en rebound i øjeblikket. Den estiske bankforretning blev købt af Sampo og spørgsmålet er, om man kan gå tilbage til den gamle bestyrelse for at gøre dem ansvarlige. Derudover kan man sætte spørgsmålstegn ved den due dillegence, der er fortsat i forbindelse med købet af afdelingen i Estland.

Der er ikke mange regnskaber i denne uge, men fokus vil der torsdag være på H&M og Nobina i Norden. Onsdag er der regnskab fra finsk KOTI pizza, som er steget med 27,6 pct. i år. I 2015 kunne man købe aktien for 5 euro i dag handles den til 18 euro. Teknisk ser aktien stærk ud med en RSI i 80 og en positiv tendens i både Momentum og MACD. Der er købssignal på ugebasis i både Bollingerkanalen og Parabolic. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 16. Holder tendensen, er næste modstandsniveau oppe omkring 20,75-21. Den spekulative investor samler op i aktien før regnskabet.

Ser fortsat kedeligt ud.

C25-indekset er nede og tester støtteniveauet 1120-1130 Bollingerkanalen er gået tilbage til køb på ugebasis da markedet har rettede sig. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller og RSI er fortsat under 30 på ugebasis. Faldet i indekset trækker ligeledes i Momentum på månedsniveauet. Nærmest modstandsniveau er ved 1160 også 1180.

DK portefølje
Flere interessant købssignaler. 


Nordisk portefølje

S&P 500 – all time high

Torsdagens amerikanske nøgletal viste gode takter. Philadelphia FED-indekset steg mere end ventet, hvilket indikerer, at der er en positiv stemning i erhvervslivet. Der var færre nytilmeldte ledige end forventet, hvilket gør, at lønningerne i løbet af de kommende måneder kan stige. De ledende indikatorer steg mindre end ventet.

I næste uge er der regnskaber fra Nike, Carnival Corp., McCormick & Company, Smith & Nephew, Conagra Brands, CarMax samt Vail Resorts.

Dow Jones Industrial Average har fået fornyet fart og det kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De sidste 3 dage har budt på stigninger. Indekset testede modstandsniveauet 26.600, som man også så det ved årsskiftet. Nærmeste støtteniveau er ved 25.310 og herefter i niveauet 24.000, mens nærmeste modstandsniveau er ved 27.000 og herefter i niveauet 28.000.

Ny all time high.

S&P 500 fortsætter den stigende tendens og har torsdag aften lavet ny all time high. Der er en fortsat positiv tendens i Momentum på ugebasis, men RSI er faldet lidt tilbage og har ramt niveauet 70 på ugebasis. Signalmodellens nedre støtte er ved kurs 2800, mens det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 2890. Næste modstandsniveau er ved 3000 og herefter i niveauet 3100, mens nærmeste støtteniveau er ved 2800 og i niveauet 2700.

Nasdaq holder tendens.

Nasdaq Composite derimod har taget en mindre pause i den stigende tendens og konsolideret sig i niveauet 8000. Konsolidering betyder, at der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Den nedre støttelinie ligger i niveauet 7800 på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 7600 på ugebasis som en støttelinie. Nærmeste modstandsniveau er ved 8100 og herefter i niveauet 8200.

Strategi: Hold på det amerikanske marked.

 

Stærk stigning i Japan
Det japanske marked fortsætter den stigende tendens og nu testes modstandsniveauet 24.000, som også blev testet i januar i år.

Nyt signal i Japan.

Alle indikationsmodellerne peger opad og der er en stærk Momentum i markedet, hvilket understøttes af en positiv tendens i RSI, som har ramt 70. Momentum er vendt rundt og er brudt igennem de glidende gennemsnit nedefra.
Strategi: Køb japanske aktier via investeringsforeninger.

OMX Stockholm 30 fortsætter den stigende tendens og har nu ramt niveauet 1660, men indekset er fortsat under toppen i slutningen af august. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet Momentum falder på ugebasis, mens RSI og MACD stiger på ugebasis.

Stærk udvikling i Stockholm.

Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende trendkanal. Den gamle top fra 2015 i niveauet 1700 er næste modstandsniveau, mens nærmeste støtteniveau er ved 1600.
Strategi: Køb på svenske aktier.

Billerud Korsnäs har været i en faldende tendens siden efteråret 2016, hvor aktien lå i niveauet 155-160. Siden er aktien faldet til 100-110. Mandag i denne uge meddelte selskabet, at investeringerne i nye kartonmaskiner bliver dyrere end først forventet. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 100-110 fra slut juli og frem til tirsdag i denne uge, hvor kursen er brudt igennem modstandsniveauet 110 og handles i 112-114. Holder kursen sig over 111, så bliver der etableret et købssignal på ugebasis, mens Parabolic er i salg.

Interessant signal i svensk aktie.

Stigningen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 120 som en modstandslinie. Der er ”gap” i niveauet 114,8-123,1 fra juli. Anbefaler køb på niveauet.  

Frankfurt Dax 30 har fundet Momentum igen og stiger. På den korte bane er den faldende tendens brudt, men på den lidt længere bane skal indekset op over 12.500-12.600. Signalmodellerne er fortsat i salg. Der er en positiv tendens i indekset, der trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinie i niveauet 12.600.

Positiv udvikling i DAX.

Nærmeste modstandsniveau er ved 12.800 og herefter i niveauet 13.000, mens nærmeste støtteniveau er ved 12.000 og herefter i niveauet 11.800.
Strategi: Hold på tyske aktier.

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er Tryg, NNIT og Schibsted

Tryg har igennem de sidste 6 måneder været i en stigende med en mindre pause i den stigende tendens i slutningen af august og frem til september, og så er stigningen igen begyndt. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af juni og Bollingerkanalen etablerede købssignal i slutningen af maj.

Tryg holdfast i den stigende tendens.

Den stigende tendens har fået trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 75, hvilket giver en positiv indikation i aktien.

Det nærmeste modstandsniveau er ved 170, som er en gammel top fra marts 2015, mens nærmeste støtteniveau er ved 155-156, som også var en top i december/januar. Anbefaler køb på det nuværende niveau.

NNIT har etableret et købssignal på både dags- og ugeniveauet efter 3 dages stigning, hvor kursen gik fra 158 til niveauet 172. Aktien fandt støtte i niveauet 155 i begyndelsen af september. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og holder den stigende tendens i aktiekursen, så bliver der etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. De tre indikationsmodeller er alle stigende. RSI har ramt 70 og MACD er tæt på at bryde over 0, hvilket er positivt. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter den positive tendens.

NNIT har brudt den faldende tendens.

Nærmeste modstandsniveau er ved 180-185 og herefter i niveauet 190-195, mens der er støtteniveau ved niveauet 154-156. Anbefaler køb på niveauet. 

Siden vi anbefalede køb på Schibsted er aktien steget med 39 pct. Tirsdag morgen meddelte  koncernen, at man vil splitte koncernen op i to enheder: En der satser på de nordiske områder og en der satser på de internationale områder.

Stærk udvikling i Schibsted.

Teknisk er aktien i en stigende tendens og med dagens stigning trækkes der igen op i både Momentum, MACD samt RSI, som har ramt 88.

De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i juni og signallisten er ligeledes gået i køb i slutningen af april.

Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens. Hæver mål 3245og stop-loss 270.

 

Er bunden fundet i guldet?  

Guld har fundet bunden i niveauet 1180-1200. Der er etableret købssignal på dagsniveauet, idet de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” og Bollingerkanalen er gået i køb på dagsniveauet.

Guld med en bundformation.

Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller. Nærmeste modstandsniveau er ved 1220. Anbefaler at man afventer udviklingen.

EUR/USD: Er brudt igennem modstandsniveauet 1,70-1,75 og handles nu i niveauet 1,75 og det betyder, at der er etableret købssignal i de signalmodellerne Bollinger og Parabolic. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 55.

SEK/DKK: Den svenske krone er steget den seneste måned og kursen er gået fra 70 til 72. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på ugebasis og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Signalmodellerne går i køb på ugebasis ved brudt af niveauet 72,5.

Metalvaremarkedet: Markedet er fortsat presset og flere industrimetaller fortsætter den faldende tendens.

Landbrugsmarkedet: Der er en fortsat positiv tendens i flere landbrugsafgrøder. Der er en stærk udvikling i produkterne kaffe, sojabønner og ethanol.

Test modstandsniveauet 80

Brent Spot tester modstandsniveauet 79-80, som også er blevet testet i maj og juli. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 60 på ugebasis og det glidende gennemsnit er blevet brudt igennem signalkurven. Momentum på månedsniveauet har endnu ikke etableret en bundformation, så man skal afvente udviklingen.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.