Vending / Opbremsning?

BørsUdsigten: Opbremsning i S&P500! Vendeformation? Nu optrend i USD? 

 

Wall Street lukkede onsdag med fald på mellem 0,3 pct. og 0,8 pct. efter en positiv åbning for de tre indeks BørsUdsigten følger.

Asien noteres uensartet fra en stigning på 0,6 pct. til et fald på  0,7 pct. til morgen, torsdag den 2. maj. Kampdagen i Kina fortsætter, og Japan holder lukket hele ugen (Kejseren abdicerer)

De europæiske aktier – UK, da de øvrige markeder vil være lukket på grund af 1. maj – lukkede med et fald på 0,4 pct. efter en åbning med en stigning på 0,5 pct. Når vi lægger morgenens handel med de europæiske aktiefutures til grund ses fald på mellem 0,3 pct. og 0,7 pct. ved åbningen.

Wall Street ses åbne med stigninger på mellem 0,0 pct. og 0,2 pct., såfremt Wall Street åbnede nu til morgen.

C20 indekset ses åbne uforandret til lavere nu til morgen, torsdag

 

Fed

Fed holdt pengemarkedsrenten uforandret ved gårsdagens renteudmelding, hvilket var helt efter BørsUdsigten’s vurdering.

Præsident Donald Trump’s anmodning om at få sat renten ned med 1 pct. og genoptagelse af QE – tilbagekøb – synes at være ude af trit med den økonomiske virkelighed. Anmodningen blev da heller ikke imødekommet.

Desværre kom der ikke en tilbagerulning i en eller anden form, og BørsUdsigten’s forventningen om at de amerikanske aktiekurser i givet fald ville stige og igen vinde momentum, blev ikke aktuel.

Nogle havde tilsyneladende forventet et rentefald på 0,25 pct. på baggrund af første kvartals fald i inflationen på 1,6 pct. mod Fed’s mål på 2,0 pct. Der blev end ikke antydet en rentesænkning på den baggrund, da centralbankchef Jerome Powell, anså tilbagegangen som en overgang / enlig svale.

BørsUdsigten’s vurdering, at der kommer en eller anden lettelse i pengepolitikken enten denne gang eller næste gang, holdt ikke. Alene en forventning om en rentesænkning ville kunne have trukket aktiemarkedet op.

BørsUdsigten vurderer fortsat, at den amerikanske økonomi viser tilbagegang, og en rentesænkning godt kunne være kommet.

 

S&P500 Strategi og Vurdering

S&P500 lukkede med et fald på 0,8 pct. (22,10 point) til indeks 2.923,73.

Ser BørsUdsigten på dagschartet er der tale om en opbremsning og en kileformation / diagonal triangel (Elliot Wave – 5. bølge).

Ofte er der tale om vendeformationer, og da denne kileformation peger op er den største sandsynlighed et brud ned. Det er bundlinien (stop loss / take profit) fokus skal ligge.

BørsUdsigten noterer, at de daglige udsving bliver mindre end, og volatiliteten går ud af markedet. Et brud op gennem 2.957 niveauet er et meget stærkt købesignal.

Triangelen er et vendesignal / advarsel om en mulig vending.

Bruddet af 2.915 udløste et købesignal / bekræftelse på den stigende trend. Der er endvidere tale om et brud af den gamle topnotering i 2.940 niveauet. Brud af dette niveau vil bekræfte købesignalerne. For øjeblikket testes niveauet – men momentum mangler.

BørsUdsigten’s målzone ligger i fortsat i 3.000 niveauet. (Magnet). Testen af 3.000 niveauet er “make og breake. Afviser 2.940 – 3.000 niveauet er der tale om en dobbelt top, og dermed et salgssignal.

Salgssignal ved brud af 2.897 niveauet. Brud af 2.917 indikerer mindst en opbremsning; men BørsUdsigten afventer et brud af 2.897 før vi eksekverer et sekundært salg.

Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 2.937 niveauet (købt i 2.817 niveauet). Genkøb ved brud af 2.957 niveauet. Strategi: Sælg. (ændret)

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 2.820 niveauet. Take profit ved brud af 2.925 niveauet. (Testes NU). Strategi: Køb

Bemærk, at der er salgssignaler i USD.
Det betyder at der ikke længere er tale om “a perfect bull” USD er dog fortsat stabil og i optrend på den lange bane. S&P500: Dagschart 

OMXC20 – Strategi og Vurdering

C20 indekset lukkede onsdag med en stigning på 0,4 pct. (3,92 point) i 1.017,89.

Ser BørsUdsigten på dagschartet, er der tale om en konsolidering mellem en toplinie i 1.033-35 niveauet og en bundlinie i 1.002 niveauet.

Spekulativt er der tale om en kopformation, og en lille konsolidering, der udløser købesignal i 1.021 niveauet. Brud indikerer yderligere stigninger. Brud af modstanden i 1.033-35 niveauet indikerer yderligere optur til 1.060 niveauet.

Sekundært salgssignal udløses ved brud af 1.002 niveauet.

BørsUdsigten fik et stærkt købesignal ved bruddet af 938-40 niveauet. Efter bruddet af den 4 mdr. gamle base i 940 ser BørsUdsigten ser en test af først 1.000 og efterfølgende 1.030 niveauet. (denne har været gentaget siden bruddet af 940 niveauet).

Tertiært (kort sigt) har BørsUdsigten hjemtaget gevinst af en lang position ved bruddet af 1.018 niveauet. Genkøb ved brud af 1.021 niveauet. Strategi: Sælg.

Sekundært (mellemlang sigt) har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 1.025 niveauet.  Stop loss ved brud af 1.002 niveauet. Strategi: Køb 

OMXC20: Dagschart

 

OMXS30 – Strategi og Vurdering 

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S30 er der tale om et fald på 1,0 pct. (17 point) i indeks 1.676. Der er tale om et brud af den tertiært stigende optrend i 1.687. Indtil videre er der tale om mindst en opbremsning af trenden, og en test af den gamle modstand nu støtte i 1.677 niveauet.

Tertiært er der udløst købesignal ved bruddet af 1.563 niveauet, og sekundært er der udløst et købesignal ved brud af 1.580 niveauet. Spekulativt er der udløst et salgssignal i 1.687 niveauet. Tertiært salgssignal ved brud af 1.677 niveauet (Testes NU), og sekundært ved brud af 1.625 niveauet.

BørsUdsigten noterer, at det svenske indeks er meget tæt på vores målzone i 1.700 – 1,730 niveauet. Målzonen er blevet bekræftet ved bruddet af den gamle top i 1.677 niveauet.

Tertiært har BørsUdsigten genkøbt ved bruddet af 1.563 niveauet (solgt i 1.610 niveauet). Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.677 niveauet Testes NU). Strategi: Køb 

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 1.580 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 1.625 niveauet. Strategi: Køb 

OMXS30: Dagschart

 

DAX30 – Strategi og Vurdering 

DAX30 lukkede med en stigning på 0,1 pct. (16 point) i 12.344.

Ser BørsUdsigten på DAX30, er der tale om et en opbremsning (tab momentum) på trods af stigende indeks. Der er fortsat tale om en stærk sekundær optrend. Tertiært og sekundært ligger vi i rent køb.

Tertiært købesignal er udløst ved brud af 11.437 niveauet, og salgssignal udløses ved brud af 12.275 niveauet. Sekundært købesignal er udløst ved bruddet af 11.800 niveauet. Sekundært salgssignal udløses ved brud af 12.200 niveauet.

Der er tale om en invers SHS chartformation under opbygning og bruddet af 11.650 niveauet har bekræftet en ny og større SHS formation. Bruddet af 11.800 bekræfter den positive formation.

Målzonen er fortsat 13.500 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 11.437 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 12,275 niveauet. Strategi: Køb

Sekundært har BørsUdsigten genkøbt en lang position ved bruddet af 11.800 niveauet. Hjemtagelse af gevinst ved brud af 12.200 niveauet. Strategi: Køb 

DAX30: Dagschart

 

USD/DKK – Strategi og Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet (aktuel kurs) for USD/DKK krydset (6,661) er der tale om en tertiær / spekulativ konsolidering og et tilbageslag ned mod den stigende trendlinie. Trendlinien i 6,64 niveauet afviste, og der er udløst et vendesignal. Det indikerer en god chance for, at vi skal op og teste 6,71 niveauet igen.

Spekulativt / Tertiært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved bruddet af 6,68 niveauet (købt i 6,615 niveauet). Genkøb ved brud af 6,67 niveauet. Strategi: Sælg. 

Sekundært har BørsUdsigten solgt en lang position ved bruddet af 6,665 niveauet. Genkøb ved brud af 6,675 niveauet. Strategi: Køb 

USD/DKK: Dagschart

 

Chart: Investing.com

 

BørsUdsigten Ny Form

BørsUdsigten er lidt anderledes end den BørsUdsigt der har været udgivet tidligere.

Det er dog ikke den største ændring. Den største ændring er, at de tekniske markedsanlyserne fremover vil være GRATIS. Man skal dog fortsat registre sig og logge ind for at få adgang.

BørsUdsigten har endnu ikke lavet en ny fast form; hvorfor formen kan ændres løbende.

Den gamle “redacteur” vil tilstræbe, at der mindst kommer en vurdering og strategi for C20 indekset, S&P500, og USD/DKK, og måske – hvis tiden taler for – S30/Dax30.

Udsendelsestidspunktet vil være senest 08.30 (ca.) Kommentarer (fundamentale vurderinger) vil komme i den tekniske vurdering. Jeg vil forsøge at adskille kommentarerne evt. ved at bruge kursiv. I må meget gerne sprede budskabet om gratis adgang.

 

Ansvarsfraskrivelse:
Ovennævnte vurdering er uden ansvar – og baseret udelukkende på teknisk analyse og handelstekniske erfaringer.

BørsUdsigten opfordrer til at hvis man ikke er professionel – søger rådgivning. Det er dig alene, der er ansvarlig for gevinst og tab ved brug af BørsUdsigten’s vurderinger!

Vigtigt! (gentagelse igen – igen – igen – igen) – Få Styr på Markedsrisikoen!

BørsUdsigten er et risiko- og optimeringsværktøj, der registrerer markedets bevægelser, og kommer med vurderinger og strategier til eksponeringen i aktiemarkedet. Markedsudviklingen udgør ca. 80 pct. af en akties værdi, og resten af individuelle faktorer.Derfor er det vigtigt at forholde sig til markedsrisikoen, når man handler.

Det er her BørsUdsigten kommer ind i billedet!

Ovennævnte vurderinger og strategier benyttes til at vægte eksponeringen af ens aktiebeholdning i relation til trenden på aktiemarkedet.

Du kan også bruge BørsUdsigten’s strategier alene ved, at handle på købs- og salgssignaler, og vægte  antallet af købte og solgte aktier efter ens egen investeringshorisont.

BørsUdsigten har valg en basisportefølje (primær), en mellemlang (sekundær) og en kort spekulativ indgang (tertiær). Dette for på en enkel måde at minimere risikoen, og kun have aktier / positioner, når investorerne ser positivt på markedet.

Med BørsUdsigten’s strategi undgår man at købe for sent og sælge for tidligt!

Det er naturligvis op til den enkelte investor at vægte ovennævnte til ens risikoprofil.

Når BørsUdsigten skriver, at der skal åbnes en short er det et tilvalg, hvor man hos mange internetmæglere kan ”låne” aktier og spekulere i kursfald – eller man kan benytte ETF (Exchange Tradede Funds) – ofte gearede – til at afdække risiko og spekulere i kursfald. Vær opmærksom på skatteforhold.

BørsUdsigten tager ikke hensyn til eller forholder os til skatteforhold i vores vurderinger! Det er op til læserne selv.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.