Valutauro?

BørsUdsigten: Investorerne fortsat i vildrede! Se op for Guld!

 

C20 indekset lukkede, onsdag, med en stigning på 0,5 pct. (4,04 point) i indeks 745,90.

De europæiske aktiemarkeder lukkede nogenlunde uforandret, fra et fald på 0,2 pct. til en stigning på 0,2 pct. for de tre toneangivne europæiske aktieindeks (DAX30, FTSE100 og CAC40), som BørsUdsigten har valgt at følge.

Wall Street lukkede med fald på mellem 0,0 pct. og 0,6 pct. for vores 3 toneangivne indeks.

De asiatiske aktiemarkeder noteres uensartet til morgen, torsdag.

De toneangivne europæiske aktieindeks, ses åbne uforandret plus / minus på 0,1 pct., når man lægger morgenens handel med indeksfutures til grund.

De amerikanske futures ses åbne med fald på mellem 0,0 pct. og 0,2 pct., såfremt Wall Street åbnede dørene nu til morgen.

 

Strategi C20

BørsUdsigten’s (sekundære/mellemlange sigt) strategi for C20 er udbrudshandel.

BørsUdsigten køber en position ved brud af 756 niveauet, og sælger (åbner short) ved brud af 720 niveauet.

Timing af køb/salg på dagsniveauet, sker på baggrund af BørsUdsigten’s spekulative vurdering.

BørsUdsigten’s spekulative (tertiære) strategi er udbrudshandel!

BørsUdsigten har taget gevinst hjem ved vores lange position i 745 niveauet. BørsUdsigten køber ved brud af 746 niveauet, og sælges ved brud af 735 niveauet (udbrudshandel).

BørsUdsigten’s langsigtede strategi er køb. Der tages gevinst ved brud af 721 niveauet.

Strategierne bruges til risikostyring, og balancering af din aktiebeholdning, eller sagt på en anden måde, hvor mange aktier skal jeg ligge med i relation til den aktuelle markedsrisiko.

Niveau for indeksvurdering: 746.

Dagens C20 Udsigt

BørsUdsigten vurderer, at de danske aktier ved C20 indekset vil åbne uforandret til lidt lavere nu til morgen, torsdag.

Der forventes kvartalsregnskaber fra Rockwool, BIF (Brøndby), ”flyttefirmaet” ØK, og Alm. Brand.

 

Wall Street

Wall Street lukkede uforandret til lavere i går, onsdag.

Antallet af påbegyndte boliger faldt lidt tilbage i oktober efter septembers flotte stigning. Antallet af byggetilladelser steg med knap 5 pct., hvilket fremadrettet er positivt.

Referatet fra FED’s seneste FOMC møde. Der var fokus inflationen, der fortsat forventes lav på grund af de faldende energipriser. Samtidig blev der diskuteret omkring en rentestigning, og effekterne deraf (ikke overraskende). I dag offentliggøres CPI tal for inflation, så må vi se hvor meget prisfaldet på olie betyder.

I øvrigt forventer BørsUdsigten ikke, at FED har travlt med at hæve renten, da det vil betyde faldende obligationskurser, og FED ligge med rigtig mange obligationer. Det betyder at stigningen i rente snarere kommer senere end før. Altså først når det er absolut nødvendigt.

Afledt heraf vurderer BørsUdsigten at korrektive bevægelser på aktiemarkedet foranlediget af risiko for rentestigning skal benyttes til køb.

Torsdag og dermed offentliggørelse af tal for førstegangssøgende til arbejdsløshedsunderstøttelse. BørsUdsigten forventer et tal, der er lavere end de lidt skuffende 290K fra sidste uge.

Dow Jones lukkede onsdag med et fald på 0,0 pct. (2,09 point) i indeks 17.685,73.

S&P500 lukkede med et fald på 0,2 pct. (3,08 point) i 2.048,72.

Nasdaq Composite lukkede med et fald på 0,6 pct. (26,73 point) i 4.675,71.

S&P500 Teknisk Vurdering

Ser BørsUdsigten på dagschartet for S&P500 (2.049), er momentum fortsat helt ude af markedet.

BørsUdsigten er fortsat usikker på, hvilken vej investorerne tager. Chartet som det nuværende udvikler sig oftest negativt – men netop derfor vil en ny acceleration blive ekstra stærk, da mange investorer / spekulanter vil blive taget på det forkerte ben.

Ser vi på candlelight signalet, fik vi en ganske pæn reversal, efter en test af 2.040 niveauet. Det er et kort styrkesignal, og en årsag til at BørsUdsigten afventer.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten åbnet en shortposition (sælg) ved bruddet af den stigende trendlinie i 2.037 niveauet. Tertiær kileformation. BørsUdsigten afdækker (stop loss) vores shortposition ved brud af 2.052 niveauet, hvor der åbnes en reverse (lang position).

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst ved brud af trendlinien i 2.037. BørsUdsigten køber ved brud af 2.055 niveauet, da der vil være tale om brud af en sekundær modstandslinie.

Primært har BørsUdsigten en købsstrategi. Der hjemtages gevinst ved brud af 1.928.

De korte indikatorer er vendt i ekstreme vendeniveauer, og ligger / er på vej mod neutrale vendeniveauer.

Signalmodellerne ligger i rent køb, bortset fra salgssignaler i vores følsomme MacD model.

Den nuværende tekniske situation betyder, at man ikke skal købe amerikanske aktier på det nuværende niveau; men time købet til de korte indikatorer igen ligger neutralt til oversolgt.

Ovennævnte vurderinger benyttes til at vægte eksponeringen på de amerikanske aktier.

20SPCH

S&P500: Dagschart

Renten

Renten på den amerikanske 10 årige statsobligation steg 0,03 pct. til 2,35 pct. Den toårige rente steg 0,01 pct. i 0,52 pct., og den 30 årige rente steg med 0,03 pct. til 3,07 pct.

Den tyske 10 årige bund noteres 0,05 pct. lavere i 0,85 pct.

Antallet af låneansøgninger til finansiering af bolighandel steg med imponerende 12,0 pct., hvorimod refinansiering af gamle lån faldt med 6 pct.

Tallet indikerer større omsætning i boligmarkedet, og dermed stigende indenlandsk økonomisk vækst.

Det betyder, at man igen kan begynde at købe / fokusere de amerikanske boligbyggere.

Valuta

USD noteres kl. 07:35 i 5,933 (5,948) for 1 USD. EUR/USD noteres i 1,255 (1,252) for 1 USD. USD/JPY noteres i 118,5 (117,4). EUR/JPY noteres i 148,7 (146,9).

JPY’s kraftige fald, kan skabe valutauro i det asiatiske område. Det kan betyde en kædereaktion til de øvrige asiatiske valutaer. Kommer der valutauro – så hold øje med guldet, da vi så vil se en stigende efterspørgsel / pris.

Fortsætter JPY med at falde ser BørsUdsigten er kraftig invers korrelation med guldprisen – og dermed stigende guldpriser.

Endvidere vil en stigende USD lægge låg på stigningerne på Wall Street over tid.

USD/DKK Teknisk

Ser vi på dagschartet for USD/DKK (5,93), ligger vi i en sidelæns konsolidering. Der er tale om en kileformation, der lægger pres på bundlinien i 5,92 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten fået udløst stop loss ved bruddet af 5,95 niveauet (købt i 5,97). Der genkøbes ved brud af den faldende tertiære trendlinie i 5,96 niveauet.

Sekundært har BørsUdsigten købt en position ved bruddet af 5,90 niveauet. Der hjemtages gevinst ved brud af 5,92 niveauet.

De korte indikatorer ligger i oversolgte vendeniveauer, hvilket burde indikere et svagere salgspres på bundlinien i 5,92 niveauet.

Signalmodellerne ligger i sælg, med undtagelse af parabolic, der udsender salgssignal ved brud af 5,90 niveauet.

20USDDKK
USDDKK: Dagschart

Guld

Guldprisen noteres til morgen i 1.183 (1.195) USD pr troy ounce (31.1035 g)

Vær opmærksom på at valutauro kan give fornyet fokus på Guld som “safe haven”

Der ses en konsolidering mellem 1.180 og 1.205 på timehartet. Nyt købesignal ved brud af 1.195 niveauet.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten købt en lang position i 1.165 niveauet. Stop loss lægges ved brud af 1.180 (ændret).

Sekundært har BørsUdsigten hjemtaget gevinst på vores shortposition fra 1.200 niveauet, ved bruddet af 1.180 niveauet. BørsUdsigten købte ved den lejlighed en lang position, og stop loss lægges ved brud af 1.175 niveauet.

Olie

Olieprisen noteres uensartet til morgen, torsdag.

WTI, er senest noteret i 74,58 (74,11) USD pr. tønde. UK Brent kvaliteten noteres i 78,13 (78,49) USD pr. tønde.

 

Asien

De asiatiske aktiemarkeder noteres uensartet til morgen, torsdag.

Nikkei225 stiger med 0,1 pct. (12 point) i indeks 17.301. Det er primært den svage JPY (glidende devaluering), der trækker aktiemarkedet op – så husk at afdække den valutarisiko, hvis du handler Japan. Hang Seng noteres op med 0,2 pct. (37 point) i indeks 23.410. Kina’s CSI300 falder med 0,0 pct. (1 point) i indeks 2.536. Sydkoreas Kospi falder med 0,5 pct. (9 point) i indeks 1.958. Australien ASX200 ned med 1,0 pct. (53 point) i 5.316. Faldene i Australien skyldes de faldende olie og andre råvarepriser.

Alle noteringer en rigtig god time tid før luk, så der er IKKE tale om lukkenoteringer.

Teknisk Vurdering OMXC20

Ser vi på dagschartet for C20 (746), konsoliderer indekset sig fortsat sidelæns mellem 750 niveauet som toplinie og 735 niveauet som bundlinie.

Tertiært / spekulativt har BørsUdsigten hjemtaget gevinst i 745 niveauet. BørsUdsigten anlægger en udbrudsstrateg, hvor brud af 746 niveauet udløser køb, og brud af 735 niveauet udløser salg.

Sekundært har BørsUdsigten en udbrudsstrategi, der købes ved brud af 756 niveauet (nedefra), og der sælges (åbnes en shortposition) ved brud af 720 niveauet.

Primært (lang sigt) har BørsUdsigten køb af danske aktier. Der hjemtages gevinst ved et brud af 721 niveauet. (200 dages glidende gennemsnit).
20C20CH: Dagschart

De korte indikatorer trækker op efter at være vendt i normale vendeniveauer, der kan understøtte yderligere optur.

Signalmodellerne ligger i køb, bortset fra MacD. Bollingermodellen skiftede farve i går, onsdag.
Analyse & Graf: Vikingen

Allan Thestrup – BørsUdsigten
allan@borsudsigten.dk

BørsUdsigten er et risikostyringsværktøj.

BørsUdsigten’s opgave er at vurdere, og beskrive de markedsmæssige risici. Den selskabsspecifikke risiko lader vi andre om.

Pas på det overordnede aktiemarked ingen aktie er uberørt af den overordnede udvikling – heller ikke kvalitetsaktier, som A.P. Møller Mærsk, Coloplast, og Novo Nordisk.

Om valg af indeks!
Der skal retvisende og ikke manipulerede input (C20 cap) til, for at give retvisende signaler!

Desværre kan du ikke som teknisk analytiker bruge det nye C20 Cap til noget som helst, da der er tale om et manipuleret indeks, der ikke siger noget som helst om likviditeten i markedet.

Det betyder samtidig, at man ikke kan se styrken i en trend, da man heller ikke opgør omsætningen.

Omsætningen er en væsentlig faktor, når man skal se på udviklingen, og tolkningen af aktiebevægelser, herunder identifikation af vendesignaler (toppe og bunde), samt konsolideringer / udbrud fra disse.
Man SKAL kunne se hvor mange penge der er i markedet – ikke et skønhedsbillede af en indeksvurdering.

Derfor dækker BørsUdsigten ikke dette indeks – da det er ubrugeligt/misvisende i teknisk sammenhæng!


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Allan Thestrup

Skrevet af Allan Thestrup

Allan leverer en analyse hver morgen, med fokus på markedernes udvikling og signaler.