Valget gav positiv reaktion i markedet

C20 indekset på ugebasis.

Theresa May tabte valget og aktierne steg, mens pundet faldt tilbage. I weekenden er der valg i det franske, og det ser også ud til at gå den rigtige vej.

Apple har lanceret Apple AirPlay2 og i den forbindelse er B&O blevet udpeget som en af de strategiske samarbejdspartnere kunne B&O meddele tirsdag. B&O-aktien holder fast i den stigende tendens, men har ikke kunne bryde igennem modstandsniveauet ved 104-106, men onsdag brød kursen igennem modstandsniveauet, og der er åbnet op for en test af modstandsniveauet 120, som blev testet tilbage i 2008. Den positive tendens trækker op i indikationsmodellerne på ugebasis. Signalmodellerne har været i køb siden juli sidste år. RSI har ramt niveauet 75.

Øget fokus på sikkerhedsselskaberne. Tre sikkerhedsselskaber i Norden der er fokus på er G4S, Gunnebo og Securitas.

G4S er steget over 35 pct. i år. Den seneste 1½ måned har aktien bevæget sig vandret i niveauet 27,5-28,5. Det har fået de tre indikationsmodeller til at bremse op, men de sidste par dages stigninger har fået Momentum til at etablere en bundformation, mens der fortsat er en faldende tendens i MACD. Brug eventuelle tilbagefald til at samle op i aktien.

Gunnebo er i en stigende tendens på ugebasis og aktien tester niveauet 50. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er støtte i niveauet 45 og nærmeste modstandsniveau er ved 55. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Securitas bevæger sig vandret i niveauet 130-150 og det har stået på siden sommeren 2016. I år har aktien givet et afkast på 0. Den langsigtede Momentum har etableret en bundformation efter 11 måneder i en faldende tendens. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Bryder kursen igennem modstandsniveauet 150, ser aktien interessant ud. Nærmeste støtteniveau er ved 138. Mangler man sikkerhedsselskaber i porteføljen, er der tre gode bud fra Norden.

SAS leverede i maj en passagerfremgang på 8 pct., og det fik aktien til at stige og modstandsniveauet 12,7 bliver testet i øjeblikket. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 80, mens MACD har passeret 0. Der er købssignal i Bollingerkanalen og der er etableret et købssignal i Parabolic-modellen. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af maj. Det nærmeste modstandsniveau er ved 14,5, som var en gammel topformation i august/september 2016 og herefter er det bund fra marts og maj i niveauet 17-17,5. Den spekulative investor bør samle op på niveauet.

Sanistål holder fast i den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved kurs 95 også i niveauet 105, mens nærmeste støtteniveau er ved niveauet 87-90, som tilbage i september var en topformation og dermed har kursgrafen etableret en slangeformation med en stigende tendens. Bollingerkanalen er i køb og der er en positiv tendens i indikationsmodellerne på ugebasis, mens signalet i kursgrafen ikke er positiv, da det lange glidende gennemsnit ligger over det korte glidende gennemsnit. Aktien ser interessant ud.

Denne uge byder på et regnskab fra TK Development fredag.

C20 indekset på ugebasis.

C20-indekset fortsætter den stigende tendens og holder sig over 1000 og indekset nærmer sig topniveauet 1040, som blev testet tilbage i juli 2015. Nærmeste støtteniveau er ved 980. Signalmodellen Bollinger holder fast i købssignalet fra årsskiftet. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. Momentum er stigende, mens RSI er i en faldende tendens.

Det betyder, at indekset kan komme ind i en konsolideringspause med divergens mellem de to indikationsmodeller på ugebasis.

 

DK Portefølje
Afventer udviklingen i portefølje aktierne.

Nordisk portefølje
Yara er på salgslisten.

 

 Fortsat vækst i USA
De amerikanske nøgletal giver fortsat indtryk af en positiv tendens i den amerikanske økonomi. Dagens nytilmeldt ledige blev dog noget højere end forventet, men det rykkede ikke meget ved markedet torsdag.

Den kommende uge kommer der regnskab fra Oracle, The Kroger, Bob Evans Farms samt KMG Chemicals.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industrial Averages holder sig fortsat over 21.000, som indekset kom i i sidste uge. Der er divergens mellem de to indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 55 og modellen er i en faldende tendens og det har stået på siden februar. Momentum er stigende og har brudt den faldende tendens. Bollingerkanalen på ugebasis har sin nedre støttelinie i niveauet 20.500.

S&P 500

S&P 500 fortsætter den stigende tendens og holder sig over niveauet 2420. Den stigende tendens betyder, at der fortsat er køb på dagsniveauet. På ugebasis er signalmodellerne i køb og den nedre støttelinie i Bollingerkanalen er i niveauet 2325. Der er etableret en bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket bekræfter, at indekset kan komme yderligere op. Momentum på månedsniveauet holder ligeledes fast i den stigende tendens, som har været i gang siden begyndelsen af 2016. Nærmeste modstandsniveau er 2450 og herefter i niveauet 2500, mens nærmest støtteniveau er ved 2350, hvor også det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger.

Nasdaq på ugebasis.

Nasdaq Composite holder ligeledes fast i den stigende tendens, som blev etableret i april/maj 2016, da de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er oppe i 75. Næste modstandsniveau er ved 6500, mens der er støtte i niveauet omkring 6200. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens og det har stået på siden begyndelsen af 2016.
Strategi: Hold på amerikanske aktier.

 

Japan holder sig ved 20.000

Det japanske marked holder sig ved niveauet 20.000 og det næste modstandsniveau er ved 21.000, mens der er støtte i niveauet 19.600. Der er en positiv tendens i indekset, der trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI nærmer sig 70, hvilket indikerer et bullish scenarie. Den stigende tendens betyder, at der er købssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic på ugebasis.

Japan banker på 20.000 niveauet.

Momentum på månedsniveauet er fortsat stigende, men hastigheden er ikke så hurtig som tidligere.
Strategi: Køb på det japanske marked via investeringsforeninger.

OMX Stockholm 30 banker på modstandsniveauet 1650 og næste modstandsniveau er ved 1700, som var en topformation i 2015. Indekset er i en stigende tendens siden sommeren 2016. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 1580 som en støttelinie. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne har været i køb siden sommeren 2016.

Momentum på månedsniveauet har tabt pusten og er faldet lidt tilbage, så der er etableret en topformation i slutningen af februar.
Strategi: Hold på svenske aktier.

H&M bliver sat på kandidatbænken. Aktien er faldet over 18 pct. i år og der er flere ”gaps” i grafen, hvilket indikerer, at der i løbet af den kommende tid er gode muligheder for en rebound i aktien. Signalmodellerne på ugebasis er i salg og det har der været siden slutningen af januar i år. Kursmæssigt skal man tilbage til 2013 for at finde aktien i det niveau. Tilbage i 2013 var niveauet 210 støtteniveau med en test 3 gange.

H&M – hvor er bunden?

Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket bekræfter, at man skal afvente udviklingen. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en faldende tendens.

DAX på ugebasis.

Frankfurt Dax 30 tester modstandsniveauet 12.800. Der er divergens mellem de 3 indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD stiger og Momentum bevæger sig vandret, mens RSI fortsat er i en faldende tendens efter toppen i januar/februar i år. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet omkring 12.000. Næste modstandsniveau er ved 13.000, mens der er støtte i niveauet 12.500.

Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.

 

TK Development: Noget nyt om oprydningen?

Tilbage i marts leverede TK Development et regnskab med et mindre overskud på 7,1 mio. kr. mod -222,3 mio. kr. året før. Omsætningen var på 401,5 mio. kr. mod 327,8 mio. kr. året før.

For det kommende år forventer selskabet et overskud før skat på 100-120 mio. kr., hvilket ud fra fundamental-modellen giver en estimeret kurs på 20-24 kr. pr. aktie.

Det bedre resultat i årsregnskabet skyldes et realiseret salg af en række projekter i blandt andet Rødekro, en mindre storbutik i Dronninglund og flere grundstykker samt opnåede honorarindtægter på flere projekter bl. a. en udlejningsbolig på Østre Havn i Aalborg og et boligprojekt Amerika Have i København.

I resultat indgår endvidere en væsentligt positiv værdiregulering  af TK Developments ejerandel i BROEN Shopping. Endvidere blev der afleveret et boligprojekt i Warszawa.

TK Development dækker Danmark, Polen og Sverige med sin forretning. Det svenske marked er præget af en stærk svensk økonomi. I Sverige har TK Development i lighed med tidligere år haft fokus på butikssegmentet. I de kommende år vil man arbejde med mulighederne indenfor boligsegmentet.
I Polen er egenkapitalbindingen i projekterne forsat al for høj og selskabet vil arbejde på at nedbringe disse. I kraft af den massive søgning mod de større byer i Polen er der et øget behov for nye boliger. Den lave rente og stabile vækst i Polen gør, at disse projekter bliver interessante i de kommende år.

Projekt-pipelinen viser en positiv udvikling med solid efterspørgsel. Selskabet holder fast i, at de vil arbejde på markederne: Danmark, Sverige og Polen.
Asset Management-forretningen skal lukkes ned i løbet af 3-5 år med udgangspunkt fra december 2015. Porteføljen består af 10 enheder, som skal afsættes, hvor hovedparten af dem er i Danmark, Polen samt et enkelt i Tjekkiet og en investeringsejendom i Tyskland. Der er en kapitalbinding på 529 mio. kr. En lukning af området kan give noget overskudslikviditet i selskabet, hvilket kan give et udbytte til aktionærerne.

TK Development

Teknisk toppede aktiekursen i niveauet 12,2-12,6 i marts og siden har aktien været i en sivende tendens og nu handles aktien i niveauet 11,2 efter en test af niveauet 10.6 i slutningen af maj. Stigningen har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på dagsniveauet. På ugebasis er det lange glidende gennemsnit blevet testet i niveauet 10,6-10,7 og nu handles aktien i niveauet 11,2-11,4. Tilbagefaldet har været med til at trække ned i det tre indikationsmodeller frem til den uge, hvor aktiekursen igen er begyndt at stige, hvilket trækker op i Momentum og RSI på ugebasis. MACD er fortsat i en faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 10,5, mens nærmeste modstandsniveau er ved 12,5. Fastholder køb på aktien.

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Københavns Lufthavne, Chr. Hansen og Dong Energy.

Københavns Lufthavne bevæger sig vandret i niveauet 5500-6000 efter tilbagefaldet fra 7000 i januar. Tilbagefaldet i aktien har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne er gået i salg på ugebasis og de glidende gennemsnit har etableret et ”Death Cross”. Nærmeste støtteniveau er ved 5500-5600, mens et brud af niveauet 6000-6100 vil udløse et nyt købssignal.

CPH på ugebasis.

En af hovedaktionærerne ønsker at sælge sine aktier, hvilket kortvarigt kan presse kursen længere ned, men herefter kan der komme en rebound. Anbefaler at man tager aktien på kandidatbænken.

Chr. Hansen er i en stigende tendens og det har stået på siden bundformation i efterårsmånederne oktober, november og december, hvor aktien blev handlet i niveauet 360-400. I slutningen af januar blev der etableret et ”Golden Cross”, og siden har aktien været i en stigende tendens.

Chr. Hansen afvent.

Stigningen i aktiekursen betyder, at de glidende etablerede et ”Golden Cross” i slutningen af januar. Signalmodellerne gik i køb i midten af januar og har været det siden. Momentum på ugebasis er i en stigende tendens, mens RSI er faldet tilbage og MACD bevæger sig vandret. Divergensen mellem de tre modeller indikerer, at man skal være afventende.

Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation. Nærmeste støtteniveau er ved 450, som har været en top i april og en bund i maj. Afvent udviklingen.

Dong Energy er brudt igennem modstandsniveauet 280, som tidligere var et modstandsniveau i august og oktober. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af marts. Bollingerkanalen har været i køb siden slutningen af marts, mens Parabolic har været i køb siden december.

DONG på vej mod 315.

Den positive tendens i aktiekursen har trukket på i MACD, så den ligger i en stigende trend og er over 0. RSI er over 70, så det giver et bullish signal. Næste modstandsniveau er ved 322-325, mens nærmeste støtteniveau er ved 285-290. Anbefaler køb på niveauet.

 

Guldet tester modstandsniveauet 1290

Guldet tester modstandsniveauet 1290. Et brud af niveauet 1290 kan sende prisen op i niveauet 1350. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD og RSI har etableret en bundformation, mens Momentum er i faldende tendens. Usikkert valg i England kan skabe lidt vækst i guldprisen.

EUR/USD: er blevet afvist i niveauet 1,125-1,127, men trenden er fortsat stigende og der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller.

NOK/DKK fortsætter den faldende tendens og har igen ramt niveauet 78. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

SEK/DKK: holder fortsat fast i den faldende tendens, men holder sig over 76 i øjeblikket. Der er fortsat en faldende tendens i de tre indikationsmodeller.

Metalvaremarkedet har tabt en smule Momentum i ugens løb. Der er en faldende tendens i bly, nikkel, tin og zink, mens aluminium og kobber bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet er fortsat uensartet. Der er en positiv tendens i majs, palmeolie og majs på ugebasis, mens der fortsat er en faldende tendens i kaffe, sukker og bomuld.

Dobbelt bund ??

Brent Spot har testet niveauet 48 dollar for en tønde olie, hvilket også blev testet i begyndelsen af maj. Holder niveauet, er der etableret en bundformation, hvilket lægger op til en rebound i olieprisen. Nærmeste modstandsniveau er ved 54-55 og herefter i niveauet 56-58.

 

 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.