Vækst i dansk økonomi

De seneste nøgletal fra dansk økonomi viser, at væksten var højere end markedsdeltagerne havde ventet. Der er flere økonomier, som viser en positiv tendens, og kan det fastholdes henover sommeren, er der lagt op til øget inflation i løbet af andet halvår.

Bioporto fik ikke godkendt sin NGAL TestTM af de amerikanske myndigheder. Den kedelige meddelelse fik aktien til at falde med 45,7 pct. Aktien er faldet tilbage til niveauet 1,5, som aktien blev handlet i tilbage i efteråret 2014 og foråret 2015.

Per Aarsleff nedjusterer forventningerne mandag, hvilket fik aktien til at falde med 6,7 pct. Aktien har været i en faldende trend siden januar. Nærmeste støtteniveau er ved 150-155. Den faldende  tendens er først brudt ved niveauet 185.

Matas er faldet tilbage til støtteniveauet 116-120, som er blevet testet 3 gange i løbet af de sidste 8 måneder. Nærmeste modstandsniveau er ved 134-135. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller og signalmodellerne Bollingerkanalen og Parabolic er begge i salg. De tre indikationsmodel er alle i en faldende tendens, hvilket indikerer, at støtteniveauet vil komme under pres.

Den danske møbelproducent BoConcept har modtaget et købstilbud fra kapitalfond 3I via deres datterselskab Layout Bidco A/S. 3I vil betale 500 kr. pr. aktie mod onsdagens lukkekurs på 441,5.  BoConcept har været igennem turn-around, hvilket er grunden til, at aktien har været i en stigende tendens siden marts 2015.

Genmab har i denne uge offentliggjort fase III-studier til behandling af recidiverende multipel sklerose. Aktien er brudt igennem modstandsniveauet og holder fast i den stigende tendens i aktien og RSI har ramt niveauet 92,  hvilket indikerer en konsolideret i niveauet omkring 1200 i den kommende tid.

ISS holder fast i den stigende tendens og er brudt igennem modstandsniveauet 260-265. Der er en positiv tendens i de to af de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er køb i signalmodellerne på ugebasis og har været i køb siden begyndelsen af marts. Der er støtte i niveauet 245-250. Momentum på månedsniveauet er i en stigende tendens, hvilket bekræfter den stigende trendkanal. Nærmeste modstandsniveau er ved 290.

DFDS fortsætter deres investering i skibe og selskabet har i den forbindelse udnyttet en købsoption på et ro-pax-skib fra Grimaldi Holding. Skibet sejler på ruten Kiel og Klaipade. DFDS-aktierne har vist styrke og er steget 22 pct. i år. Det var specielt efter det seneste kvartalsregnskab, der tog aktien et stort skridt op. RSI har ramt niveauet 95 på ugebasis, så der er lagt op til en konsolidering. DFDS har været på charmeoffensiv overfor amerikansk investor og spørgsmålet er, om de sælger massivt ud op til afstemningen i England.

Det norske Stortinget har besluttet at indføre en ny passagerafgift på 80 kr. pr. passager. Det har fået Ryanair til at lukke sin norske base i Rygge og dermed reduceres kapacitet med 50 pct. ud af Norge. Det betyder, at 900.000 afgange skal finde en ny operatør og det kunne jo være, at SAS kan samle disse passagerer op. SAS-aktien har bevæget sig som et bakket landskab siden februar 2016 med støtte i niveauet 17 og modstand i niveauet 20. Momentum er stigende på ugebasis, men faldende på månedsniveauet. MACD bevæger sig vandret, hvilket indikerer, at man skal vente til markedet finder en retning i aktien.

Den kommende uge byder på et regnskab fra Roblon.

OMX Copenhagen

OMX Copenhagen

C20-indekset tester modstandsniveauet 1000 og stigningen i denne uge har fået Bollingerkanalen til at gå i køb på ugebasis. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis. RSI har ramt niveauet 70 på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er 1040 og herefter i niveauet 1150. Nærmeste støtteniveau er ved 900. Anbefaler at man afventer udviklingen og ser, om bruddet af modstandsniveauet 1000 holder.

 

DK portefølje
Hæver stop-loss på Torm da aktien ikke rigtigt gør noget og jeg vil gerne have en stigende tendens.

DKPort

Nordisk portefølje
Regnskabet fra Elekta skuffede da omsætningen og resultat var lavere end forventede i marked. Ordreindgang viste derimod en vækst på 17 pct. hvilket i fremtiden vil øge omsætningen og indtjeningen i selskabet.

NordPort

 

Udbrud i S&P 500
Torsdagens nøgletal var lidt blandede. Antallet af nytilmeldte ledige lande var som forventet, mens indkøbschefers forretningsklima for New York viste et mindre tilbagefald i maj.
Den kommende uge byder på regnskaber fra Brown-Forman, JM Smucker, Lululemon Athletica samt Casey´s General Stores.
Michael Kors’ regnskab i denne uge viste, at det går den rigtige vej og aktien er gået fra 42 til 47,58. Aktien er fortsat i en faldende tendens og først ved brud af niveauet 51-52 er trenden ændret.

Dow Jonas

Dow Jonas

Dow Jones Industrial Average nærmer sig modstandsniveauet 18.000, men mangler det sidste Momentum for at indekset bryder igennem det psykologisk vigtige modstandsniveau. De glidende gennemsnit har på dagsbasis etableret et ”Golden Cross”. Men Bollingerkanalen på ugebasis fortsatte i salg og går først i køb ved brud af niveauet 17.900. Momentum har etableret en bundformation på ugebasis, mens RSI har etableret en topformation i slutningen af april og har en faldende tendens.

S&P 500

S&P 500

S&P 500 er torsdag aften brudt igennem modstandsniveauet 2100. Bollingerkanalen har været i køb siden månedsskiftet februar/marts. Nærmeste modstandsniveau er ved 2050, mens nærmeste modstandsniveau er ved 2100. Bryder kursen igennem her, er næste modstand ved 2150 og herefter i niveauet 2200. Momentum har etableret en bundformation og er begyndt at stige, mens RSI holder fast i den stigende trend, der har været i gang siden februar, hvor modellen har etablerer en dobbelt bund. Det bliver interessant at se, om indekset har Momentum  til at bryde igennem modstandsniveauet.

Nasdaq Comp.

Nasdaq Comp.

Nasdaq Composite holder fast i købssignallet i Bollingerkanalen, som blev etableret i forrige uge. Nærmeste modstandsniveau er ved 5000. Bryder indekset igennem 5000, så har man passeret toppen fra april. Der er en positiv tendens i både Momentum og RSI på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 5100 og herefter i niveauet 5200.
Strategi: Anbefaler køb på niveauet.

 

Vandret formation i Japan

Det japanske marked fortsætter den vandrette formation i niveauet 16.500-17.500, når man ser på de sidste 2-3 måneder. Ser man på det på kvartalsbasis, så har indekset faldende top og stigende bund og derfor er der etableret en kileformation.

Nikkie

Nikkie

Den vandrette formation betyder, at modellerne MACD, Momentum og RSI bevæger sig i en uensartet tendens. RSI har ramt niveauet 45 på ugebasis.
Strategi: Afvent udviklingen.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30

OMX S30 er fortsat i en faldende tendens, men lavere toppe og bunde. På ugebasis brød kursen igennem de glidende gennemsnit, men tilbage i indekset de sidste to dage gør, at kursen igen er rullet tilbage og står midt i kursen. De to signalmodeller er i salg og går først i køb, når kursen bryder igennem 1400. Der er fortsat en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis,, hvilket indikerer, at indekset skal yderligere op. Momentum har tabt lidt pusten i den forgangne måned, men trenden peger fortsat opad.
Strategi: Hold øje niveauet 1400.

Tobii

Tobii

Tobii har været i en stigende tendens siden bundformation i februar. Stigningen betyder, at der er etableret et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis niveauet og det samme er tilfældet for Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Der er endvidere en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 82-83 på ugebasis. Aktien har ramt modstandsniveauet 68, som også var et modstandsniveau i den faldende tendens tilbage i december. Næste modstandsniveau er ved 76. Forventer et tilbagefald i aktien til niveauet 60, hvilket giver en opsamlingsmulighed. Aktien er med på kandidatbænken.

Dax på ugebasis.

Dax på ugebasis.

Frankfurt, Dax 30 tester modstandsniveauet omkring 10.400 og har endnu ikke haft Momentum til at bryde igennem. Nærmeste støtteniveau er omkring 9.800. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD fortsætter den vandrette formation på ugebasis, mens Momentum og RSI har fundet en bund og stiger. Momentum på månedsniveauet har tabt pusten i forrige måned, men den overordnede tendens er fortsat opad. Afgørelsen kommer, når indekset bryder igennem modstandsniveauet eller støtteniveauet.
Strategi: Ændre til hold.

 

Royal Unibrew har genetableret den stigende tendens

Royal Unibrew tabt pusten fra begyndelsen af april og frem til midten af maj, hvor aktien faldt fra 318 til 282. Siden er aktien gået fra 282 til 305 og dermed holder aktien fast i den stigende trendkanal. Det lange glidende gennemsnit blev testet som en støttelinie og bestod prøven. Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i Momentum, MACD og RSI på ugebasis.

Royal Unibrew

Royal Unibrew

MACD har etableret en bundformation på ugebasis. Momentum og RSI har begge en stigende tendens på ugebasis. Momentum er faldet tilbage på månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er 315, mens nærmeste støtteniveau er ved 285. Fastholder køb på aktien.

Det seneste kvartals regnskab viste en vækst i omsætningen og i resultat før skat. Omsætningen blev 1,350 mia. kr. mod 1,290 mia. kr. året før. Resultat før skat blev på 127 mio. kr. mod 119 mio. kr. året før. Det gode vejr de seneste par uger vil helt sikkert kunne ses i det kommende kvartalsregnskab. Festival, musik arrangement og markeder rundt om i Danmark har haft gode muligheder for at afsætte deres drikkevarer, da vejret har været med dem. Endvidere har det også være sådan i Baltikum og til dels i Finland og det giver gode afsætningsmuligheder. Dermed er sommeren startet godt på flere hovedmarkeder for bryggeriet.

 

Guld stiger kraftigt

Guldet har taget et stort hop op efter fredagens amerikanske nøgletal skuffede markeds deltagerne. Guldet blev handlet op i niveauet 1232. Støtteniveauet ved 1200 har stået sin prøve i først omgang. Der er fortsat køb i de to signalmodellerne i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er modstand i niveauet 1250 – 1260.

Olien på ugebasis

Olien på ugebasis

EUR/USD tog et hop op da den amerikanske jobrapport skuffede. Nærmest modstandsniveau er ved 1,14. Der er etableret en bundformation i RSI og Momentum på ugebasis.

 

 

Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.

Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Trends for Trends på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Trends har modtaget fra kilder, som Trends finder pålidelige, men Trends garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Trends indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Trends hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Trends' kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

,

Kommentarer er lukket.