Tyske inflation var mindre end forventet

Torsdagens tyske inflation var mindre end forventet. Inflationen var 4,3 pct på årsbasis, mens økonomerne havde forventet 4,5 på årsbasis. Det er godt nyt for Europa.

Mandag var det de tunge aktier som trak ned: Møller-Mærsk, FLSmidth og ISS, mens det var de mindre indekstunge aktier som Lundbeck, Demant og Bavarian Nordic der steg. Nyt købssignal i Bavarian Nordic i Bollingerkanalen på ugebasis.

De tre indikationsmodeller er alle i en stigende tendens. RSI har ramt 38. Momentum er i en stigende tendens, men er ikke brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra endnu. Der er flere gap i grafen som fortsat står åbent. Jeg ejer aktier i Bavarian Nordic både privat og i Millionærklubben.

Genmab fik godkendt sit lægemiddel Epcoritamab i EU og Japan. Godkendelserne var forventede og derfor var der ikke bevægelse i aktien mandag. Teknisk bevæger aktien sig vandret i niveauet 2500-2800. Der er salgssignal på dagsniveauet i både de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen. De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens. RSI er i 34 på ugebasis. Momentum har toppet, men holder sig over det glidende gennemsnit. Den samme tendens ser man i MACD som er over middelværdien 0 på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 2800 og herefter i niveauet 3100, mens der er støtte i niveauet 2400 og herefter i niveauet 2200. Afvent udviklingen. Jeg ejer selv aktier i selskabet.

Vestas modtog en ordre tirsdag fra Canada på 136 megawatt. Teknisk blev niveauet 140 testet i forrige uge og nu handles aktien i niveauet 151,34. Er der en trendvending på vej i Vestas? RSI er under 30, mens Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra. Afvent udviklingen.

Onsdag var der fokus på transportaktierne med DSV i spidsen. Aktien handles vandret i niveauet 1250-1350. På ugebasis er der salgssignal i både kursgrafen og Bollingerkanalen. Den faldende tendens i aktiekursen trækker ned i de tre indikationsmodeller. RSI har ramt 10 og er i det oversolgte niveau. MACD er ved at etablere en bundformation og modellen er under middelværdien 0.

Ørsted stiger 1,2 pct. onsdag. Aktien handles vandret i niveauet 380-400. Der er salgssignal i både Bollingerkanalen og kursgrafen både på dags- og ugeniveauet. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 15 på ugebasis. Momentum er ved at etablere en bundformation på ugebasis. Aktien er ikke interessant på nuværende niveau

Torsdag var der fokus på Pandora der havde fået hævet sit kursmål til 1000 fra 950 af finanshuset Carnegie. Aktien er fortsat i en stigende tendens og det har stået på siden juni, hvor aktien tog en mindre korrektion, men siden er aktien handlet op og nu er kursen i niveauet 720-740. Der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. RSI stiger og har ramt 68. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra. Aktien er på kandidatbænken.

Per Aarsleff Holding sluttede torsdagen af med en stigning på 2,86 pct. Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen. RSI stiger og har ramt 53 på ugebasis. Momentum bevæger sig vandret under det glidende gennemsnit. MACD er i en faldende tendens og under middelværdien 0 på ugebasis.
Per Aarsleff er med i nogen store byggeprojekter og er derfor ikke så påvirket af situationen i byggeriet. Per Aarsleff er på kandidatbænken.

I den kommende uge er der ikke nogen danske regnskaber. Til gengæld er Skistar med regnskab tirsdag. Industrivärden slutter ugen af fredag.

C25-indekset fortsætter i den faldende tendens. Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. De samme salgssignaler er der i kursgrafen på både dags- og ugeniveauet. RSI er under 25 på ugebasis. Momentum er ligeledes i en faldende tendens. MACD er ligeledes i en faldende tendens og under middelværdien 0.
Nærmeste modstandsniveau er ved 1900 og herefter i niveau 2000. Nærmeste støtteniveau er ved 1700 og herefter i niveauet 1680. Afvent udviklingen.

 

DK Portefølje
Den danske portefølje har år til dato givet et afkast på 6,93 pct. mod C25-indekset som har givet et afkast på 0,87 pct. 


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Udgivet
Kategoriseret som Trends mini
Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.