De fleste internationale markeder har i årets første par måneder givet tocifret afkast, hvilket øger potentialet for pause i den stigende tendens. De seneste amerikanske nøgletal viser, at det fortsat går den rigtige vej, hvilket styrker forventningerne om en fortsat positiv tendens i markedet efter denne uges opbremsning.
IC Group nedjusterede forventningerne til årets resultat, hvilket var 3 nedjusteringer i træk. Det var igen store varelagre, som pressede indtjeningen i alle tre tøjmærker. I begyndelsen af februar meddelte IC Group, at de tre tøjmærker Peak Performance, Tiger of Sweden samt By Malene Birger skulle være selvstændige enheder og med den ny struktur sagde man farvel til koncernchefen Mads Ryder, og onsdag meddelte IC Group, at den ny koncernchef er Alexander Martensen-Larsen, tidligere CFO i selskabet. Teknisk steg aktien på nyheden i februar om mere selvstændige enheder, men siden har aktien været i sivende tendens og onsdagens regnskab sendte aktien yderligere ned, og nu handles aktien i niveauet 150, som var niveauet fra februar. Faldet i aktiekursen gør, at signalmodellerne går i salg på ugebasis og det glidende gennemsnit er blevet brudt. Der er et ”gap” i niveauet 146-149,5 som opstod i forbindelse med nyheden februar bør lukkes, før aktien er interessant. Falder prisen ned i niveauet 142-144, bør man samle op i aktien.
Scandinavian Tobacco Group leverede et regnskab, der viste et fald i omsætningen og bundlinien. Det skyldes øget prispres i blandt Canada og et faldende salg i Europa. Den negativ historie har sendt aktien ned torsdag med over 15 pct. Faldet har ændret signalerne i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Endvidere har det sendt de tre indikationsmodeller nedaf. Nærmeste støtteniveau er 100, som var udgangspunkt for de første handelsdage. Afvent udviklingen.
Sommeren står for døren og det er rejsetid, hvilket ofte er positivt for flyselskaberne. SAS er allerede lettet lidt de sidste 3 uger. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 60 og MACD 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 12,4-12,6. Der er et ”gap” oppe i niveauet 13,8-14 og herefter i niveauet 16,90-17,60. Momentum på månedsniveauet peger opad. Den spekulative investor samler op i niveauet.
Onxeo har også etableret en positiv tendens siden november, hvor aktien blev handlet i niveauet 17-18, i marts var kursen i niveauet 18-19 og i april var niveauet i 19. Nærmeste modstandsniveau er ved niveauet 24-25, som blev testet i sommers og nu. Næste modstandsniveau er ved 30. Den spekulative investor kan samle op i niveauet.
Denne uge byder på regnskab fra Danske Andelskassers Bank og Per Aarsleff om mandagen. Tirsdag er der regnskab fra Brdr. Hartmann, Brøndby IF., Dantax, Skako samt Topdanmark. Onsdag er det fra Arkil Holding, EgnsInvest Tyskland, Intermail, Jeudan samt UIE.
Topdanmark har været en kedelig investering siden februar 2015, hvor aktiekursen toppede i 230 og bundede i 145 i februar sidste år. Nu handles aktien i niveauet 185-190, men Topdanmark-aktien har ikke givet det samme positive afkast som bankerne. Men Topdanmark-aktien har etableret nye købssignaler i midten af april og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”. Det indikerer, at aktien kan blive interessant i den kommende tid. Alm. Brands opjustering torsdag morgen kan være et vink med en vognstang.
C20-indekset testede modstandsniveauet 1000, men blev afvist i denne uge grundet uro i USA. Indekset gik fra 990 til 970. Faldet betyder ikke, at signaler er ændret i Bollingerkanalen. Kursgrafen holder også fast i den stigende tendens. RSI er faldet tilbage på ugebasis, men er fortsat i niveauet omkring 70. Det nærmeste støtteniveau er ved 930 og herefter i nivauet 910. Nærmeste modstandsniveau er ved 1000 og herefter i niveauet 1100. Indekset er fortsat i en positiv trendkanal, så man skal holde øje med købsmulighederne
DK Portefølje
Porteføljen er påvirket af ugens udsving, men alle holder sig over stop-loss i første omgang. Trends udkommer ikke i næste uge.
Nordisk portefølje
De nordisk aktier holder sig også over stop-loss. Norsk Hydro er presset og tæt på stop-loss og det samme er Kongsberg Gruppen. Yara er salglisten.
Små falder i markedet
De mindre amerikanske aktier som American Railcar Industries, Farmland Partners, Rocky Mountain Chocolate Factory samt United Natural Foods er faldet tilbage på manglende nyheder om skattereformer. Torsdagens Philadelphia Fed indekstal overgik markedets forventninger, hvilket kan sætte skub i de mindre virksomheder i den kommende tid.
Den kommende uge bryder på regnskaber fra Medtronic, Costco, HP, Hewlett Packard Enterprise, Autozone, Hormel Foods Cor., samt Veeva Systems.
Dow Jones Industrial Averages blev afvist i niveauet 21.000 og er faldet tilbage til niveauet 20.600 og dermed blev ”gappene” fra april lukket. I april testede indekset 20.400, som er nærmeste støtteniveau og herefter er det i niveauet 20.100. Indekset har bevæget sig vandret siden begyndelsen af marts, hvilket har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis og RSI har ramt 40, hvilket indikerer, at der er en rebound-mulighed i indekset. Signalmodellerne er fortsat i køb med støtte i niveauet 20.500 for Bollingerkanalen og 20.000 for Parabolic.
S&P 500 holder fast i den stigende trendkanal trods tilbagefaldet i denne uge. Nærmeste modstandsniveau er ved 2400 og herefter er der modstand ved niveauet 2500. Nærmeste støtteniveau er ved 2325 og herefter er det i niveauet 2275. Bollingerkanalen har været i køb siden slutningen af april efter 2 uger i salg. Konsolidering i kursniveauet 2325-2400 i løbet af de seneste måneder har fået Momentum, RSI og MACD til at falde tilbage. RSI har ramt niveauet 60.
Nasdaq Composite holder fast i den stigende tendens som de to gamle indeks. Indekset har givet et afkast på over 12 pct. Der er et ”gap” i niveauet 5926,23-5970,25 på ugebasis. Indekset har modstandsniveau ved 6100, mens nærmeste støtteniveau er ved 5850-5900. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 5800 og støttelinien for Bollingerkanalen er i niveauet 5800.
Strategi: Hold på amerikanske aktier.
Interessant udvikling i Japan
Den japanske økonomi viser vækst, som ikke er set de sidste mange år. Parabolic-modellen er gået i køb og har været det siden begyndelsen af maj, mens Bollingerkanalen på ugebasis først går i køb ved brud af niveauet 20.000. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD har etableret en bundformation og er steget over 0 på ugebasis.
Momentum fortsætter den stigende tendens på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau er ved 21.000, som blev testet i 2015 og i 2000. Nærmeste støtteniveau er ved 19.000 og der er ”gap” i nivauet 18648-18840.
Strategi: Den spekulative investor samler op i det japanske indeks nu.
OMX Stockholm 30 holder fast i den stigende trendkanal, der blev etableret i sommeren 2016. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD stiger, mens RSI er faldet tilbage og Momentum bevæger sig vandret. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation og peger nedaf.
Aktieindekset ligger fortsat i en stigende trendkanal, så der er ikke nogen farer i øjeblikket, men det skal tages som en første advarsel og der skal holdes ekstra øje med trenden i indekset. Der er støtte i niveauet 1600 og herefter i niveauet 1560, mens der er modstand i niveauet 1650 og herefter i niveauet 1700.
Strategi: Hold på svenske aktier.
Først steg Tele2 og så Elisa og nu sker der noget i Telia. Teknisk er Telia brudt igennem modstandsniveauet ved 38 og næste modstandsniveau er ved 39,5 og herefter i niveauet 41. Den positive tendens i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Signalmodellerne er gået i køb på ugebasis og har været det siden april i år. I april blev der etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er inde i en stigende tendens og har været det siden midten af 2016. Har man ikke tele-aktier i porteføljen, kan man samle op i Telia.
Frankfurt Dax 30 holder fast i den stigende tendens trods denne uges uro. Indikationsmodellerne er stigende. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i køb på ugebasis. Det korte glidende gennemsnit er i niveauet 12.400 og det lange glidende gennemsnit er i niveauet 12.000. Næste modstandsniveau er ved 13.000 og herefter i niveauet 13.200.
Strategi: Fortsat hold på tyske aktier.
H+H: Kommer væksten tilbage?
Torsdagens regnskab fra H+H viste en mindre omsætningsfremgang fra 367,9 mio. kr. i første kvartals 2016 til 376,5 mio. kr. EBIT end på 12,3 mio. kr. mod 14,6 mio. kr. året før. Grunden til faldet i indtjeningen skyldes øget investering i Borough Green fabrikken i England.
Første kvartalsbøde på et tilbagefald af aktiviteten i Vesteuropa, hvilket hovedsageligt skyldes en negativ udvikling i pundet, mens der var fremgang i Norden og Benelux-landene. Tyskland var i første kvartal på niveau med 1. kvartal 2016.
I Østeuropa var der en positiv udvikling, og det var specielt Polen, som trak op, mens det russiske marked fortsat er ugennemsigtigt.
Holder det vesteuropæiske marked sin Momentum og kommer der yderligere forbedringer på det russiske marked, så ser H+H interessant ud på niveauet.
Aktien er steget 35 pct., men er fortsat nede i niveauet omkring kurs 100, hvor aktien har befundet sig de sidste 8½ år. I marts/april 2009 blev niveauet 160 kortvarigt nået, men siden har aktien været kedelig. Første modstandsniveau er ved 130, som blev testet i 2009. Nærmeste støtteniveau er ved 93-96 og herefter ved niveauet 78-80.
Signalmodellerne har været i køb siden slutningen af december og den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af januar og i den seneste tid har der været en positiv udvikling i omsætningen i aktien.
Holder H+H sig over 100, bør man købe aktien, hvis man mangler byggerelaterede aktier i porteføljen.
Teknisk kommentar til 3 aktier
De 3 aktier er: Genmab, Rockwool samt North Media.
Genmab har etableret en faldende tendens og spørgsmålet er, om man skal blive nervøse for sine aktier. RSI er under 50 og MACD er under 0. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i salg. De glidende gennemsnit på ugebasis er tæt på at etablere et ”Death Cross”.
Der er ”gap” i niveauet 1355-1405 på dagsniveauet. Momentum på månedsniveauet har etableret en top og er faldet tilbage, dog er den seneste bund lavere, så den positive tendens er ikke brudt endnu. Men tendensen i Momentum på månedsniveauet har også været i en faldende tendens siden midten af 2015. Afvent udviklingen i aktien.
Rockwool holder fast i den positive efter bund i 1040-1060. Aktien er brudt igennem modstandsniveauet 1340 og er på vej op i mod niveauet 1400 og herefter er 1600 næste modstand. Parabolic har været i køb siden december, mens Bollingerkanalen etablerede et købssignal i slutningen af april.
Der er en positiv tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum på månedsniveauet stiger, hvilket gør aktien endnu mere interessant. Anbefaler køb på niveauet.
North Media har brudt den vandrette formation, som aktien har befundet sig i siden slutningen af 2015. Nærmeste modstandsniveau er den gamle topformation fra 2015 i niveauet 21, som også var en bund i 2012.
Næste modstandsniveau er ved 25. Den positiv tendens i aktiekursen har øget omsætningen i aktien og trukket op i de tre indikationsmodeller på ugebasis og Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens. Mangler man en spekulativ aktie, så er North Media en interessant mulighed. Anbefaler køb på niveauet.
Guldet for en rebound
Guldet tog en rebound efter larmen i markedet og nu handles det igen i niveauet 1250. Nærmeste modstandsniveau er ved 1290, mens støtteniveauet er ved 1220. Indikationsmodellerne er alle 3 faldende. Forventer en konsolidering i niveauet omkring 1250.
EUR/USD: Euroen er blevet styrket, mens dollaren er blevet svagere. Den styrkede euro er dårligt nyt for den europæiske eksport og styrkelsen kan ramme flere brancher, hvis det fortsætter.
NOK/DKK holder sig under 80 og dermed er den norske krone fortsat i den faldende tendens trods en stabilisering af olieprisen i niveauet 50.
SEK/DKK er ligeledes i en faldende tendens og er kommet under 76,5. Dermed er den svenske krone fortsat i en faldende tendens, som har stået på siden februar. Den faldende tendens i den svenske krone er positiv for den svenske eksport og flere selskaber.
Metalvaremarkedet oplever fortsat en svag udvikling i flere råvarer. Tin er som det eneste vendt rundt og har etableret en positiv udvikling. Aluminium bevæger sig vandret, mens der er en faldende tendens i bly, nikkel og zink.
Landbrugsmarkedet viser styrke i flere produkter. Majs- og palmeolie er i en stigende tendens, mens kakao, bomuld og korn bevæger sig vandret, mens kaffe og sukker fortsat er i en faldende tendens.
Brent Spot holder sig over 50 dollar for en tønde olie. Den overordnede tendens er faldende og kursen skal igennem niveauet 53-55 dollar, før den faldende tendens er brudt. Der er etableret en bundformation i RSI og Momentum på ugebasis, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Momentum på månedsniveauet er i en faldende tendens, så man skal afvente opkøb af olieorienterede emner.