Store udsving i enkelte aktier

C20 på ugebasis.

Det danske marked er fortsat præget af en del frasalg fra udlandet, og det går hovedsageligt ud over aktier, der allerede er i nedtrend. De europæiske indeks har gravet sig ned i de nuværende niveauer og det minder lidt om den gamle skyttegravskrig, hvor ingen af partnerne rigtigt rykker sig.

Novo Nordisk har derimod holdt hånden under markedet og er handlet op i niveauet 335-338. Aktien har været i en stigende tendens siden april og nu har aktien nået bunden fra juli 2016.

Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en topformation, hvilket indikerer, at man kan se en topformation i kursudviklingen i løbet af 3-6 måneder.

TK Development måtte mandag nedjustere forventningerne til hele årets resultat, da man afskriver deres hidtidige asset management-aktiviteter med 405 mio. kr., således at man kan komme af med dem hurtigere. Koncernens polske aktiviteter vil ligeledes blive søgt afviklet over en 2-årig periode og fremadrettet vil selskabet satse på danske og svenske development-aktiviteter.

Meddelelsen til markedet fik aktien til at falde med 18,6 pct. Aktien har været i en faldende tendens siden slutningen af marts, hvor aktien var i niveauet 12-12.8 mod dagens kurs på 7,10-7,30. Aktien ser ikke interessant ud teknisk, men er spekulativ og kunne det være en oplagt aktie til porteføljen i 2018, da aktien er det man kalder en penny stock.

Genmab præsenterede data på kræftkonferencen i USA tirsdag aften, men det var ikke noget, der fik investorerne til købsknappen. Aktien satte sig godt 100 kr. og sluttede i niveauet 1100. Aktien har været i en faldende tendens siden slutningen af august. Den faldende tendens trækker ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Aktien ser ikke interessant ud på nuværende tidspunkt.

SAS leverede et regnskab, som viste fremgang i både bund- og toplinien, men sorte skyer i horisonten med øget flykapacitet, hvilket har fået aktien til at sætte sig de sidste par dage. Teknisk toppede aktien i oktober i niveauet 21 og er siden blevet handlet ned til niveauet 17,80-19,50. Signalmodellerne er fortsat i køb på ugebasis og først ved brud af niveauet 17,8 bliver der etableret et salgssignal. Der er en faldende tendens i Momentum.

Skal Nilfisk fusionere med sin amerikanske Tennant? Den britiske hedgefond Primestone Capital som ejer mere end 5 pct. af aktierne i begge selskaber mener, at de bør starte en dialog for en eventuel fusion. Opfordringen har fået Nilfisk-aktien til at stige med over 10 pct. Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet 295-310, men meddelelsen fra hedgefonden har sendt aktiekursen op i niveauet 325.

Harboes Bryggeri leverer et regnskab, der var ramt af en kold sommer i Danmark, og det fik kursen til at falde med 6,8 pct. og kursen ramte 95. Den negative udvikling i aktiekursen trækker ned i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Der er brug for nytænkning og udvider forretningen, så man ikke rammes hver gang det regner i Danmark.

GN Store Nord har igen øget sin andel af markedet hos de amerikanske krigsveteraner med deres nye produkt. Aktien er faldet tilbage til niveauet 195-200 og det har givet et salgssignal i signalmodellerne på ugebasis og kursen skal over 210, før aktien igen bliver interessant. Tager aktien med på kandidatbænken.

I denne uge er der regnskab fra 5 selskaber. Mandag er det Brd. Klee. Tirsdag er det Intermail og Roblon og torsdag slutter af med regnskab fra Luxor og Per Aarsleff.

 

C20 på ugebasis.

C20-indekset har oplevet lidt positiv stemning i denne uge i Vestas, Novo Nordisk, Jyske Bank samt Scandinavian Tobacco Group. Indekset er kommet op til niveauet 1020. Den positive tendens trækker op i RSI på ugebasis. Momentum på ugebasis bevæger sig vandret, mens MACD er ved at etablere en bundformation. Nærmeste modstandsniveau er ved 1040-1050 og herefter i niveauet 1080. Nærmeste støtteniveau er ved 980 og herefter i niveauet omkring 960-965. Bollingerkanalen er i salg på ugebasis og først ved brud af niveauet 1030 går modellen tilbage til købssignalet.

 

DK Portefølje
SAS er under stop-loss. SAS sælges på mandag. 

Nordisk portefølje
Ericsson og KABE Husvagnar er sat på salgslisten. 

 

Det kører for USA

Den amerikanske centralbank hævede renten onsdag som ventet og det gav ikke de store svingninger. Dog var finansaktierne sidst på dagen lidt nede men rettede sig torsdag.

Torsdagens amerikanske nøgletal var bedre end ventet, idet antallet af nytilmeldt ledige var lavere end forventet og detailsalget overraskede positivt.

Den kommende uge byder på regnskab fra Nike, FedEx, Carnival, Micron Technology, General Mills samt Paychex Inc.

Torsdag var opmærksomheden samlet på Teva, hvor Kåre Schultz fremlagde sine planer for selskabet med fyring af 14.000 medarbejdere og intet udbytte. Det fik aktien til at stige med 10 pct.

Dow Jones på ugebasis.

Dow Jones Industriel Average fortsætter den stigende tendens og har ramt niveauet 24.500. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 23.000. RSI har ramt niveauet 95-96  niveauet. Momentum på ugebasis har etableret en topformation, hvilket indikerer, at der kan komme en mindre opbremsning i den kommende uge. Bollingerkanalens nedre kanalbånd er i niveauet 23.000.

S&P 500 er kommet over niveauet 2650, og indekset holder fast i den positive trend. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 2525. Bollingerkanalens nedre støttelinie er ved 2575. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Momentum er i en faldende tendens, mens RSI fortsætter den stigende tendens, og det samme gør MACD på ugebasis. Næste modstandsniveau er ved 2700, mens nærmest støtteniveau er ved 2630 og herefter i niveauet 260.

RSI er stadig overkøbt på ugebasis.

Nasdaq Composite er handlet op i niveauet 6850-6900, men er ikke brudt  over de magiske 6900. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er kommet op over 90, hvilket indikerer, at indekset er meget opkøbt på nuværende tidspunkt. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 6800. Bryder indekset igennem modstandsniveauet 6900, så er næste modstandsniveau 7000, mens nærmeste støtteniveau er ved 6750 og herefter 6650.

Strategi: Hold på amerikanske aktier.

 

Vandret i Japan
Det japanske indeks bevæger sig vandret i niveauet 22.500-23.000. Der er etableret topformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det lange glidende ligger i støtteniveauet 21.000. Bollingerkanalen har sin nedre støttelinie i niveauet 21.500.

Det står stille i Japan.

Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation på månedsbasis.
Strategi: Hold på japanske aktier.

OMX Stockholm 30 tester igen niveauet 1600 og på dagsniveauet har det givet et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet. På ugebasis er der divergens mellem signalmodellerne, idet Parabolic er i køb og Bollingerkanalen er i salg. Der er en negativ tendens i kursudviklingen og det sender de tre indikationsmodeller ned.

Det svenske marked står stille.

RSI er under 40. De glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra og det ser negativt ud.

Strategi: Hold på de svenske aktier.

Sectra har genetableret den stigende tendens på ugebasis efter et større dyk i sommers. Aktien testede støtteniveauet 130-132 og dermed lukkede aktien et ”gap” fra januar i det niveau. Der er ”gap” i niveauet 138,5-144 og i niveauet 158,5-161,5. Den positive tendens i kursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 3 uger siden. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og har en positiv tendens.

Interessant aktie.

Det glidende gennemsnit er blevet brudt, så der er blevet etableret et ”Golden Cross” på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 180 og herefter i niveauet 210, mens nærmeste støtteniveau er ved 150-155. Anbefaler køb på niveauet.    

DAX på ugebasis.

 

Frankfurt Dax 30 holder fast i støtteniveauet omkring 13.000. Den vandrette formation har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage. RSI har ramt niveauet omkring 52-53. Signalmodellerne er begge i køb på ugebasis og kursen skal igennem 12.500-12,700, før modellerne skifter signal. Momentum på månedsniveauet er i en fortsat faldende tendens. Nærmeste støtteniveau er ved 12.600, mens nærmeste modstandsniveau er ved 13.500 og herefter i niveauet 14.000.

Strategi: Afvent udviklingen.

 

ALK-Abello med ny strategi

ALK-Abello kunne præsentere en ny strategi den 4/12, der havde overskriften 1) Vinde i Nordamerika: 2) Færdiggøre tabletporteføljen: 3) Fremme digital dialog med patienterne: 4) Prioritering af ALKs ressourcer.

Nordamerika er verdens største allergimarked med over 50 mio. allergikere og har ubetinget det største vækstpotentiale for ALK på mellemlangt sigt. I dag er det kun en tredjedel, som er i behandlingen. Det kræver dog store ressourcer at informere specialister om de muligheder der er i selskabets produktline. Man skal derfor opbygge egen salgsstyrke, hvilket kan tage 1-2 år, før det er helt på plads.

ALK-Abello skal færdiggøre tabletporteføljen, hvilket vil koste selskabet 400-600 mio. kr, i de kommende 5 år. Endvidere skal tabletvaccinen mod træpollenallergi i Europa og Canada.

ALK-Abello vil etablere en forretningsenhed, der digitalt er i dialog med patienter og allerede i dag har ALK en database med over 2,5 mio. brugere. Interessant er også at ALK-Abello overvejer at  udvide porteføljen  for receptpligtige præparater mod luftvejslidelser.

Fundamental-modellen indikerer en fair pris i niveauet 610-640 pr. aktie mod den nuværende pris på 725-730. Det er de sænkede forventninger til 2017 og 2018, der sender prisen på aktien ned det kommende år.

ALK-Abello er oversolgt.

Teknisk er aktien faldet tilbage i forbindelse med lanceringen af den ny strategi. Aktien testede 700,men er kommet tilbage til niveauet omkring 725. Faldet har sendt RSI ned under 10 og MACD er under -60 og trenden ser negativ ud. De glidende gennemsnit har etablerede et ”Death Cross” på ugebasis. Aktien ser ikke interessant ud på det nuværende niveau. 

 

Teknisk kommentar til 3 aktier

De 3 aktier er: Solar, H+H og Greentech Energy Systems  

Solar trend arbejder sig fortsat i den rigtige retning og nærmeste modstandsniveau er ved 420 og herefter i niveauet 450-460. De glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” for 6 uger siden og aktiekursen har været nede og teste støtteniveauet for det lange glidende gennemsnit omkring 375.

Hold øje med Solar.

Der er købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis, som begge blev etableret i slutningen af september. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, mens Momentum på månedsniveauet netop er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen nedefra, hvilket giver en positiv indikation. Anbefaler køb på niveauet. Anbefaler køb på aktien, men den tages ikke med i porteføljen.

Greentech Energy Systems oplever positiv udvikling i prisen på el i sydeuropa, hvilket fik selskabet til at opjustere forventningerne. Teknisk har aktiekursen taget et spring op i niveauet 7,5-8,0, hvilket er en stigning på godt 30 pct. Stigningen har givet et købssignal i Bollinger og Parabolic på ugebasis. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Der er en positiv tendens i alle tre indikationsmodeller på ugebasis og den samme positiv tendens ses på månedsbasis i Momentum.

Tør man.

Nærmeste modstandsniveau er ved 8,75-9,00 og herefter i niveauet og herefter omkring kurs 10. Nærmeste støtteniveau er ved 6,5 og herefter i niveauet 6,0. Den spekulative investor samler op i niveauet.

H+H toppede ved årsskiftet oktober/november i niveauet 130 og er siden faldet tilbage til niveauet omkring 118-120. Fredagens nyhed om køb af HeidelbergCement AG tyske og schweiziske kalkstensforretning har trukket op i kursen til niveauet 125. Nærmeste modstandsniveau er ved 130 og man skal tilbage til 2009 for at finde aktien oppe i det niveau.

H+H på ugebasis.

De tre indikationsmodeller er i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Signalmodellerne har været i køb siden årsskiftet. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 115.

 

Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger, hvilket gør aktien interessant og et brud af niveauet 130 vil åbne for en test af 150. Afvent udviklingen.   

 

Guldet taber fortsat Momentum

Guldet er faldet tilbage til niveauet 1240 og der er etableret et salgssignal i den langsigtede tendens. Anbefaler at man afventer udviklingen med eventuelle guldinvesteringer.

EUR/USD fortsætter den stigende tendens og holder niveauet omkring 1,175, ser trenden ud til at have bidt sig fast i den positive trend. Nærmeste modstandsniveau er ved 1,19 og herefter i niveauet 1,20.

SEK/DKK har stabiliseret sig i niveauet omkring 75. Der er etableret en bundformation i Momentum på månedsniveauet, hvilket giver en positiv indikation om yderligere stigninger i den kommende tid.

Metalvaremarkedet er ligeledes i en negativ udvikling, og det er kun kobber og bly, som bevæger sig vandret.

Landbrugsmarkedet er inde i en negativ udvikling. Det er kun bomuld, der er i en stigende tendens, mens de øvrige fødevarer er i en faldende tendens.

Nordsø olien.

Brent Spot bevæger sig vandret i niveauet 62-64 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet fortsætter den stigende tendens, hvilket indikerer, at olieprisen kan komme højere op i den kommende tid. RSI er over 80. Nærmeste modstandsniveau er ved 68.


Gul risikokategori:
Investeringsprodukter, hvor der er risiko for, at indskuddet ved produktet kan tabes helt eller delvist. Produkttypen er ikke vanskelig at gennemskue, og omfatter Garantbeviser, Andelsbeviser, Aktier, der er handlet på et reguleret marked, Erhvervsobligationer, der er handlet på et reguleret marked, Certifikater, hvor der ikke kan tabes mere end det indskudte beløb, Øvrige statsobligationer udstedt i andre valutaer end DKK og EUR, Udenlandske realkreditobligationer, Investeringsforeningsbeviser (UCITS), Specialforeninger (Non-UCITS) samt Strukturerede obligationer og indlån med fuld tilbagebetalingspligt af hovedstolen.


Ansvarsfraskrivelse
er ikke en investeringsanalyse i henhold til § 2, nr. 11 i Finanstilsynets bekendtgørelse om de organisatoriske krav til og betingelserne for drift af virksomhed som værdipapirhandler. Der er derfor ikke noget forbud mod at handle inden udbredelse af . er udarbejdet af Børsudsigten for Børsudsigten på baggrund af offentligt tilgængeligt materiale. Vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på informationer, som Børsudsigten har modtaget fra kilder, som Børsudsigten finder pålidelige, men Børsudsigten garanterer for materialets fuldkommelighed eller nøjagtighed. vurderinger, skøn og anbefalinger er baseret på den angivne dato og kan ændres uden varsel. er ikke et tilbud om eller en opfordring til at købe eller sælge værdipapirer, valuta eller finansielle instrumenter. Aktiespots vurderinger og skøn træder ikke i stedet for kundens udøvelse af eget skøn over, hvorvidt der skal disponeres i overensstemmelse med de i anførte vurderinger og skøn. Børsudsigten indestår ikke for, at de i angivne vurderinger og skøn om den fremtidige kurs og renteudvikling vil være i overensstemmelse med den faktiske kurs- og renteudvikling. Børsudsigten hæfter således ikke for tab opstået som følge af dispositioner foretaget på baggrund af Aktiespots informationer, vurderinger eller skøn. er til personligt brug for Børsudsigtens kunder og må ikke kopieres eller offentliggøres.

Avatar

Skrevet af Lars Persson

Uddannet på Handelshøjskolen i København og har arbejdet med teknisk analyse siden 1997.